Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin Fēnix 6 Sapphire Titanium

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Garmin Pulsklockor & sportklockor (149)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Kan inte komma på något negativt efter några veckors användning. Har allt jag kan önska och lite till.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Då fick jag äntligen inviga min nya träningskompis, Garmins fantastiska nya flaggskepp Fenix 6 Sapphire Titanium.
  Fick den levererad till dörren bara 3 dagar efter releasen torsdag 29/8.

  Detta är intrycket efter mindre än två veckor och hur mycket bättre är den än Fenix 5X som jag hade innan?

  + Kvalitetskänsla, design och material. Ännu bättre finish än Fenix 5X. Titan materialet är riktigt snyggt. Safirglas som står emot repor bra. Dock antagligen inte 100% repsäkert då jag faktiskt lyckades repa safirglaset på min F5X.
  + Funktioner. Ja, vad mer kan man mer kräva? PacePro är en av årets nyheter. Jag testade detta på Stockholm Halvmaraton i september och jag tycker det var en bra funktion. Man kan se det som en mycket smartare version av sånt där pace armband med förväntad sluttid man kan få på tex Stockholm Maraton.
  + Skärmen, aningen högre upplösning och aningen större skärm än tidigare generation. Känns knivskarp.
  + Gränssnittet, widgets. Förbättrat gränssnitt för att visa widgets, klart snyggare än tidigare generationer Fenix. Nu kan du bläddra i en lista med mindre versioner av widgetarna och öppnar du en får du upp den i fullskärm läge.
  + Garmin Pay. Släpptes på generationen innan men ändå värt att nämna. Riktigt smidigt att kunna köpa saker och betala med klockan. Jag använder knappt plånboken längre. Trevligt, om din bank stödjer det.
  + Lyssna på Spotify med Apple AirPods = sant! Ja, du läste rätt, det fungerar faktiskt! Hade hört att detta inte skulle fungera så bra med fjolårets modeller som stödjer musik. Oerhört smidigt.
  + Vikten. Väger tack vare titan materialet bara 72 gram. Rätt stor skillnad mot de 98 gram Fenix 5X vägde.
  + Storleken. Äntligen en smidig Fenix klocka jämfört med Fenix 5X och på pappret ska den ha riktigt bra batteritid. Detta var anledningen till mitt val att gå ner till mellanmodellen som dock är till-lyxad med titan.

  - Batteritiden. Till en början en stor besvikelse. Kändes som den snarare räckte max 5 dagar i standby i motsats till utlovade 14 dagar (36 h GPS). Det kan handla om barnsjukdomar. Uppdaterade klockans mjukvaran på onsdagen, 6 dagar efter klockan släpptes från v2.20 till v3.00 som är initial release. Testade stänga av Pulse OX helt, då blev det klart bättre men lite trist att han ska behöva stänga av grejor för att bara göra standby tiden acceptabel.
  - Optiska pulsmätningen. Fungerar fortfarande dåligt vid träning, kanske aningen bättre än F5X. Rätt värdelöst på träningspass på gym och vid cykling då den visar mycket lägre och ojämnare puls än den borde. Jag spänner alltid klockan noggrant när jag ska använda OHRM. OHRM är och verkar förbli en gimmick.
  - Priset. 9995 för denna klocka är vansinnigt mycket pengar. Gav 6400 för min F5X, dock med 20% rabatt.

  Den är verkligen grym!