Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony E 70-350/4,5-6,3 G OSS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Objektiv (90)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 5 dagar sedan
  Jag valde detta objektiv till min A7R II istället för ett fullformats pga den relativt långa brännvidden kombinerat med en låg vikt och liten storlek. FF-alternativet från Sony når "bara" till 300mm och väger ca 200g mer. Tamron 70-300 når också kortare och saknar OSS vilket jag tror är bättre än IBIS för långa brännvidder. Nästa steg hade varit Sigma 100-400 för att nå lite längre och få FF, men då är vikten ungefär den dubbla. Sedan Sony 200-600 men det väger ju över 2kg.

  Jag "nöjde" mig därför med detta APS C-objektiv eftersom man ändå typiskt beskär bilden när man vill nå långt, då kan jag lika gärna göra det direkt i kameran. Värt att nämna är att det nästan tecknar ut FF vid kortaste brännvidden, och mer än APS C även på längsta brännvidd. Det går alltså att använda i FF-läge och beskära bilden i efterhand och på så sätt få ut mer bildyta än om bilderna beskärs i kameran.

  Byggkvaliteten är bra trots att det är gjort av plast. Kan möjligtvis sakna brytaren för fokusbegränsning som finns på storebror till FF, men det är ingen stor förlust. Skärpa och kontrast är bra på alla brännvidder, särskilt om du bländar ner ett eller två steg. Det tappar lite kontrast på längsta brännvidd, vilket jag tycker är den största bristen. Det går ofta att redigera efteråt dock.

  Jag har lyckats ta bra bilder på 1/125s, förmodligen går det med ännu lite längre slutartider tack vare effektiv OSS. AF fungerar snabbt, tyst och effektivt. Visst hade det varit kul med 400mm och f/5.6, men då hade nog både storlek och pris ökat. Lite bättre närgräns hade också varit bra i vissa lägen.

  Förutom det tycker jag detta är en bra kompromiss från Sony, till din APS C-kamera eller någon av A7R-modellerna. A7-kamerorna utan R mår nog bättre av ett fullformatsobjektiv eftersom de inte kan "pixelzooma" lika mycket.