Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

8Bitdo SN30 Pro+ (PC/Mac/Android/Switch)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla 8Bitdo Handkontroller (28)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Följande är mina tankar för denna kontrollen - uppdaterar med tiden.

  Vissa saker känns som måndagsexemplar, så tips är välkomna om något verkar alldeles för negativt för att tillhöra en fungerande produkt.

  ---

  - Vid lågt batteri får kontrollen totalt fnatt (åtminstone i Switch Pro läge, vilket jag använder majoriteten utav tiden); inmatningen från alla knappar och övrigt glappar konstant - detta går att se i kontrollpanelen för spelkontroller i Windows som kan visa vilken inmatning som registreras.

  Detta i sig behöver inte vara något problem om kontrollen håller sin laddning osv, vilket leder till nästa punkt:

  - Det verkar som att kontrollen laddas ur fastän den inte används.

  Jag hinner köra med den inkopplad så länge att batteriet blir fulladdat - och jag har den inkopplad hela tiden medan jag spelar i detta exemplet - men när kontrollen får ström genom kabeln nästa dag så ser jag att den börjar laddas igen, fastän jag aldrig kört med den på batteridrift.

  - Styrkorset (och kanske även knapparna) har lite för mycket rum att röra på sig, några millimeter runtom i själva kontrollskalet, vilket gör att det åker omkring vid användning.

  Knapparna sitter inte så bra som de borde, så om du t ex skakar kontrollen för gyro så skallrar det.

  Överlag inte så illa som det låter, men detta är inte en superbillig kontroll heller - den borde vara bättre med tanke på vad den kostar.

  - Mitt exemplar hade lite olika känsla vid tryck på L3 jämfört med R3.

  ---

  ~ Gyro är exakt, men inte lika följsam som på t ex en DualShock 4 v2; kontrollen använder en lägre polling rate i jämförelse.

  ---

  Hur kan betyget vara relativt högt med tanke på ovan? Well...

  + Det är trots allt en av de bekvämaste, mest responsiva kontroller jag någonsin har använt - och jag har alldeles för många hemma som det är för det första och har använt väldigt många olika för alla de olika plattformarna för det andra, vare sig det är plattformar från SEGA, Sony, Microsoft eller Nintendo.

  Den kombinerar styrkorset och knapparna från en SNES-kontroll - med vad som kan vara bättre kvalité än densamma - med de analoga spakarna från en DS4 kontroll, fast återigen möjligen av bättre kvalité.

  Självklart kan det diskuteras vart de analoga spakarna skall vara placerade på en kontroll, men det är väldigt subjektivt och en diskussion för ett annat forum.

  Till det har den som nämnt gyro som är klart godkänd, balanserad vibrator - vilket definitivt inte är garanterat och många respektabla kontroller som återigen DS4 är under all kritik på den punkten åtminstone på mitt exemplar - och de bästa axelknapparna samt triggers jag någonsin har använt.

  Triggers kan ofta vara för vassa på kanterna eller för plastiga och med dåligt avvägt motstånd, men SN30 Pro+ får till allt; avrundade kanter, kommer åt både axelknappar och triggers bekvämt och motståndet i dessa triggers är otroligt välbalanserat.

  + Kontrollen i sin design går inte inåt upptill som t ex en Switch Pro eller DS4 kontroll vilket gör att den är betydligt bekvämare att använda - den ligger i princip precis rätt i händerna.

  + Möjligheten att kunna använda olika API för inmatning genom att hålla inne A, B, X eller Y plus Start-knappen vid uppstart är inte bara användbart sett till kompatibilitet utan även väldigt smidigt när det kommer till att växla mellan olika enheter.

  Säg t ex att du har en telefon, en platta och en dator. Då kan du enkelt koppla den till allihop och sedan hålla inne motsvarande knapp-kombination vid uppstart för att bestämma vilken enhet du vill använda för tillfället.

  Se kontrollens manual för mer utförliga instruktioner här: https://download.8bitdo.com/Manual/Controller/SN30-Pro+/SN30_Pro+_Manual.pdf
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  En riktigt bra kontroller, som känns gedigen och fungerar fint. Hade fåt femma i betyg om det inte varit lite halvknepigt att ställa om den för att använda den på olika enheter, men så länge man använder den bara till en är den mycket enkel att hantera.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Riktigt bra, funkar perfekt med Android, PC, och Switch!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har använt den mot PC, Android (Chromebook) och Nintendo Switch. Fungerar utmärkt mot alla utan 8Bitdo-usb-pluggar som vissar enheter kräver.

  Glöm inte att först koppla enheten till en dator och uppdatera programvara in enheten. Finns bra program from 8Bitdo för det.

  Skön kontroll som sitter bra i handen, även för en 5åring som använder den.

  Enkelt att flytta den från en konsol till annan. Håll in startknappen i 7 sekunder, synka sedan på nytt med Start + Y för Switch, X för Android, B för PC.

  Kommer skaffa fler när priser går ner mot 300kr.