Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samsung HW-Q86R

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samsung Hemmabiosystem (73)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Bytte ut mitt äldre 5.1-system med receiver och grejjer i samband med ny TV, dels för att jag var sugen på något nytt men även för den mer slimmade och minimalistiska designen.

  Det ska tilläggas att jag på inga sätt är någon audiofil, men vilket gött ljud det är! Tror mycket beror på att basen är ganska köttig. Lyssnade på ett Dolby-sample och tycker det påminner om att vara på bio :) Ska eventuellt utöka med satellit-högtalarna som Samsung har för att få 5.1-ljud.

  Hur som, ett kanonköp för 6k på Komplett!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Köpte denna nyligen och blev positivt överraskad av ljudet, trots mina redan höga förväntningar. Det är fylligt, kraftfullt och detaljerat, precis som andra sagt. Måste även säga att jag är imponerad över hur väl den klarar att reproducera Atmos-ljud. Saker som byggkvalité är också utmärkt.

  Att den fick eARC-stöd i senaste firmware-versionen gör också att den bör hålla i många år, trots avsaknad av HDMI 2.1.

  Med tanke på att denna för tillfället kostar ca hälften av vad dess ersättare gör, samtidigt som denna modell enligt exempelvis Rtings.com levererar bättre ljud och Atmos-upplevelse gör valet ganska enkelt. Utan eARC-stöd hade det varit svårare, då begränsningarna i och med avsaknad av HDMI 2.1 skulle väga betydligt tyngre.

  Det som gör att jag drar av en stjärna är för att den vägrar att ansluta till mitt WiFi-nät och jag därför förlorar en del funktionalitet. Har sett andra som haft denna problem och det verkar helt enkelt vara ett kompabilitetsproblem mellan denna och vissa accesspunkter. Som tur är har jag motsvarande funktionalitet via min Nvidia Shield TV och firmware-uppdatering är föredömligt enkelt även direkt via USB. Den verkar också köra Tizen, så att inte ansluta ytterligare en IoT-liknande pryl till nätverket skadar knappast ur säkerhetssynpunkt. Jag har därför inte sett behovet av att gräva djupare i detta då allt jag bryr mig om fungerar klockrent ändå.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Funkar klockrent i vårat lilla vardagsrum. Riktigt bra fylligt ljud, både skärpa och tung bas. Monteringen på väggen var väldigt enkel och smidig, superbra att det följer med monteringskit. Går inte riktigt o jämföra med riktigt 5:1 med bakre högtalare, men om man saknar det för mycket går det som sagt att köpa till ett trådlöst kit för typ 1700:- med två bakre högtalare (trådbundna till varandra).
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Vill du ha en diskret hemmabio köp denna ,känner du sen inte att du får rätta bakhögtale känslan köp till dom externt
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Otroligt nöjd.

  Bra tryck i ljudet utan att vara överdrivet överdimensionerad mullrig bas. Bra balans över registret och den hanterar plötsliga ökningar i volymen med bra kontroll, man behöver inte justera volymen konstant när explosioner går över i dialog. Atmos funkar sådär, själva 3D-effekten går inte upp mot ljudkällor från flera punkter men det är ändå imponerande vad man får ut en limpa.

  Hade även Q76R ett tag men bytte till 86. 86an är klar större och tyngre och levererar märkbart mer kraft och punch i ljudet, och ger ytterligare en HDMI input. 86an är efter vad jag förstår exakt samma enhet som 96, men utan satellithögtalare.

  Jag använder det till film och spel, kör ljudet via HDMI ARC från TVn till limpan.
 • Perfekt
  1 år sedan
  En riktig monsterlimpa som mer än väl räcker för att kolla på film i sovrummet. Smidig trådlös subwoofer. Riktigt snygg design på denna och täcker in både surround- och Atmosljud. Fynd för 6000 under Black Friday :-)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket nöjd! Funkat felfritt några månader nu. Riktigt klart o härligt ljud. Bytte upp oss till denna för att få tillgång till Dolby Atmos och DTS-X. Effekten hörs men egentligen behöver man HW-Q96R för att få ett par till uppåtriktade högtalare. Däremot kantas 96an av eviga uppkopplingsproblem till de bakre satelliterna, problem som jag inte ville ha.
  86:an däremot har funkat finfint, inga uppkopplingsproblem.

  Det enda som verkar ha blivit sämre sen förra generationen är att Spotify Connect och Tidal är borttagna som musiktjänst. Så det går inte att koppla ihop apparna med högtalarna via WiFi. Man får använda brusig bluetooth istället.
  OBS: Nvidia Shield 2017 och Samsung Q-LED 2018 tillåter inte respektives Netflix-app att sända Dolby Atmos trots ovan uppsättning.
  Däremot med Nvidia Shield 2019 eller Q-Led 2019 så verkar Netflix tillåta Dolby Atmos vad jag läst.