Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SteelSeries Apex 7 TKL Red Switch (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SteelSeries Tangentbord (19)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 24 dagar sedan
  Absolut inte värd 1700 kr. Vänta tills den sjunker till under 1000. Det var vad mina kompisar betalade.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Skit bra kvalité men den har ingen printscreen tangent så man måste använda Windows+shift+s
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Bra stabiliserare. Sköna knappar. Bra switchar. Najs display, man kan skriva vad man vill på det eller lägga in en bild eller gif!
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Plastig känsla, otroligt frustrerande att skriva med!
  Byttes ut mot ett Xtrfy K4 med kailh red brytare.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Klippte detta på Black Friday för 990:- då jag blev trött på att titt som tätt smälla i numpaden med musen. Ville ha ett som kunde lysa vitt och inte bara ex. rött.
  Mitt förra tangentbord var ett Sharkoon med deras bruna copy-switchar.

  Vad jag upplever med detta tangentbord är att upp-fjädringen inte är lika bra i tangenterna men det kanske är för att jag är van med annorlunda märke på switcharna. Space tangenten speciellt. Vanesak.

  + Clean design

  + Kan lysa väldigt vackert om man vill.

  + Scrollhjulet för volym är väldigt trevlig för blixtsnabba volymändringar in-game
  EDIT: Den har börjat glappa så scrollar ner och upp random steg oavsett vilket håll man scrollar åt

  + Smidigt att kunna ta bort handlovstödet lätt tack vare magnetlösning. Perfekt när man behöver lite mer plats.

  + Du kan ha en liten rolig gif som rör sig på OLED skärmen. (kan va något störande i periferin)

  - Känns ganska bra utformat men hade velat se ett något längre handlovsstöd då jag inte har en 12 årings händer.

  - Vitt ljus är inte 100% vitt. Det har en något blåaktig nyans. (klassiskt RGB-LED problem)

  - Saknar dedikerade knappar för nästa/föregående låt (en knapp med olika antal tryck funkar)

  - Handlovsstödet har en härlig gummiaktig yta som tyvärr samlar smulor. Ett chips och du har massa störande partiklar som inte bara är att snabbt borsta bort pga den gummerade ytan.

  - OLED skärmen är i princip helt värdelös. Den kan ställa in mycket för tangentbordet men det slutar ändå med att du alltid gör det via appen då det är mycket enklare och effektivt. Visar ej volymnivå som är utlovat av SteelSeries. (de har tydligen inte lyckats få det att funka)

  - Sladden är thick af och mynnar ut i 2 USB pga att det finns USB port i tangentbordet. Jag kör endast med den ena ipluggad då jag inte behöver extension porten i tangentbordet.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Härlig tryck känsla
  Många inställningar för RGB belysningen
 • Perfekt
  1 år sedan
  Det här är ett ordentligt tangentbord, som osar kvalité och ger dig all prestanda du kan tänkas behöva för att inte motståndare i spel skall få något övertag över dig. Till och med gaming-legenden "HeatoN" går i god för att detta är det bästa tangentbordet för FPS-spel just nu, och det är verkligen en garanti för att detta tangentbord har den respons och känsla som behövs i krävande spel på elit-nivå. Hans test går att läsa här: http://apex7.tommyf.nu/ alt: https://shorturl.at/bfgJR

  Utöver att vara ett av de bästa tangentborden för FPS-spel just nu så är det även ett av de absolut snyggaste. RGB:n är den mest iögonfallande jag någonsin sett på ett tangentbord. Det är dessutom enkelt att ställa in färger, effekter osv utan någon tidigare kunskap med Steelseries Engine 3. Det går dessutom utmärkt att skriva på med bra känsla om du gillar röda brytare. Dedikerat hjul för volym är dessutom mycket uppskattat, och snabbtangenter för att ändra ljusstyrka, göra makron, byta profiler är lättillgängliga.

  Jag fick göra binds för att med snabbtangenter pausa/spela nästa/spela föregående låt, men det gick på någon minut och har fungerat sedan dess (Tidal används det till främst). Skärmen är mest en gimmick kanske, men den fyller faktiskt viss funktion vid musikspelning då du ser vad som spelas, hur långt det är kvar av låten osv. Dessutom kan du ändra inställningar som bla "AFK-timeout" (när tangentbordet släcker sig automatiskt för att inte stå och lysa i onödan).

  Tangentbordet är verkligen premium och det känns med den underbara metallram/chassi som den är tillverkad med. Det medföljer ett snyggt handlovsstöd dessutom, som fästes med magneter och det är så sjukt smidigt och det finns inga fästen som kan gå sönder med tiden.

  Som recensent av många tangentbord tidigare så är jag benägen att säga att jag lätt tycker detta platsar i min topp 3 - utan tvekan. För enbart FPS-spelande så är det #1. Jag rekommenderar starkt detta tangentbord, speciellt om du får tag på det under ~1300 kronor för då är det ett kap i dagens läge. Corsair har inte ett enda tangentbord i sin lineup (oavsett pris) som kan mäta sig med detta när det gäller både prestanda och estetiskt sett.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte den för 799kr från Elgiganten och helt nöjd med köpet.

  Rekommenderas!
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Införskaffat på Black Friday för 990:-

  + Brytarna är inte vanliga Cherry Mx utan Steelseries egna utvecklade tillsammans med Gateron (om jag förstått det rätt). I detta fall är det inte alls negativt. Jag upplever brytarna som mjukare i tilltrycket än motsvarande Cherry Mx. De ger inte ifrån sig något skrapande ljud.

  + Stilren men ändå inte tråkig design som jag tror passar till vilken setup som helst.

  + Belysningen är väldigt fin. Gott med inställningar i Steelseries Engine.

  + Byggkvalitén känns allmänt hög. Bakplattan klingar inte till när tangenterna slår i botten som jag upplevt att andra mekaniska tangentbord i metall gör.

  + Handledsstödet är mycket smidigt att använda med sin magnetiska infästning och har en skön yta.

  - Tangenterna är i relativt billig plast och kommer att bli glansiga av fett efter ett tag.

  - För den riktigt kräsne finns inte allt man kan tänka sig i Steelseries Engine. I så fall är Corsair ett bättre alternativ. För oss dödliga är det dock inget problem.

  - OLED-skärmen är mest en gimmick. Den är dock inte störande.

  - Ganska dyrt. För 990:- är det ett självklart köp men för 1700:- som det kostar nu är det lite mer tveksamt.

  Sammanfattning:
  Överlag ett riktigt stabilt tangentbord för den som vill ha RGB men samtidigt skippa det överdrivna "gaming" utseendet som många andra tangentbord tenderar att ha. Priset är högt, men inte så högt att det gör fysiskt ont i plånboken. På TKL-marknaden finns det, i min mening, få bra konkurrenter och hittills är jag nöjd. Tangentbord i allmänhet är en smaksak och jag rekommenderar att testa på egen hand innan köp.