Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech G815 Lightsync RGB Tactile (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Tangentbord (293)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Tangenterna har inte en så "tactile" känsla som dess namn får det att låta. De är dessutom väldigt vingliga på tactile-versionen (som om de sitter lite löst). Använde även clicky-versionen under några dagar och upplevde den taktila feedbacken betydligt mer tillfredsställande samt att vingligheten var mindre på clicky-versionen, men de var för högljuda för min smak.

  Med det sagt, mycket bra kvalité i övrigt och älskar den låga profilen!. Robust bygge, smidigt med makro/mediaknappar, bra ljusstyrka (synd att att alla tecken inte är upplysta, läs mer i andra recensioner).

  Men känslan är ju huvudsaken. Rekommenderar clicky-versionen, annars välj ett annat tangentbord.
 • Bra
  2 mån sedan
  + Great build quality
  + Thin
  - Overpriced
  - Wobbling key cap! Super annoying!
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Nu behöver du inte leta längre, detta är bästa tangentbordet för gaming/skriva. Ingenting jag testat kommer ens i närheten. Knapparna och känslan är perfekt rakt ut ur förpackningen.

  Mitt tidigare tangentbord var Logitech G910 Orion Spark, haft detta i ca 4 år och varit väldigt nöjd. Dock var det väldigt stort, klumpigt och lite onödiga funktioner som aldrig användes. Sökte efter liknande känsla, märke spelade mindre roll.

  Köpte nedanstående tangentbord baserat på recensioner och omdömen:
  SteelSeries Apex Pro
  Razer Huntsman Elite
  Razer Blackwidow Elite
  Samt även testat Corsair, Xtrfy och HyperX motsvarigheter i butik.
  Alla blev återköp efter bara några dagar. Gillade ingenting med dem. Allt ifrån för högljudda, plastiga, strulig mjukvara och annat.

  Logitech G815 osar kvalitét och premium. Lådan, emballage & innehåll. Installation går extremt lätt. Inställningar smidigt. Såhär ska ett tangentbord vara helt enkelt.

  + Väldigt skönt att skriva på
  + Toppkänsla i gaming
  + Kvalitén är toppnivå
  + G Hub funkar klockrent
  + Aluminium
  + Tunt och tar liten plats
  + Tactile / Tyst

  - Mediaknappar och knappar i överkant är i gummi. Skum känsla.
  - Undre symbolerna/text på knapparna är ej belysta. Opraktiskt i ett mörkt rum.
  - Tar upp 2st USB-uttag

  Köpte för 1390kr på Elgiganten erbjudande, till det priset så är detta utan tvivel 5 stjärnor.
  Till ordinarie pris skulle det fått 4 stjärnor pga avsaknaden av belysning på delar av knappar och konstigt val av gummiknappar.
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  För dessa pengar skulle jag ha valt ett annat tangentbord. Enbart gaming=bra. Skrivbordstangentbord och gaming "nja" och det är därför jag inte rekommenderar det..

  POSITIVT:
  - Fantastisk kvalitet.
  - Underbara knappar, påminner om bruna Cherry men har mer distinkt, stabilare och kortare nedtryckning.
  - All spelfunk och multimediakontroller på tangentbordet, macroknappar, ljusreglering, volymkontroll mm.
  - Belyst "RGB".
  - Logitech s mjukvara bra om än lite tröskel i inlärning.

  NEGATIVT:
  - Svindyrt.
  - Ingen av de undre symbolerna på knapparna 1-9 eller andra "sekundärsymboler" är belysta och är dessutom i mycket svag färg=mycket svårt, för att inte säga nära omöjligt, att skriva bra i annat än dagsljus. Vilken gigantisk miss av Logitech att inte belysa t.ex. "/()=?#%!... Bara detta gör att det är en dealbreaker för detta pris.
  - Tangenternas ljusgenomsläpp (dvs där man ser symbolerna) är ej i klar plast, utan har ett lätt blått genomslag. Det betyder att om du använder t.ex. Logitechs egen "G HUB" och ställer in RGB kod 255, 255, 255 så blir det inte vitt utan ljusblått. Jag som gillar vitt bakgrundsljus i standardutförande har som närmast kommit med RGB koden 249, 198, 203 för ett vitt ljus (med lätt genomslag av blått). Det går inte att ställa in gult ljus (jag har inte lyckats) eftersom blå i blandning med gul färg i RGB valet får symbolerna att bli gröna. SKANDAL , detta är därmed INTE ett RGB tangetbord...
  - Som flera nämnt redan, macrotangenterna ute till vänster gör att man lätt trycker fel när man är ute efter t.ex. SHIFT eller CTRL, kanske en vanesak, men ska det verkligen behöva vara en faktor?

  Mitt råd, lägg 1 000 kr mindre och få ett bättre tangentbord, det enda du kommer att sakna är Logitechs "egna" knappar.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Bästa tangentbordet på marknaden, sluta leta och köp!

  Jag letade efter ett nytt tangentbord att både kunna skriva och spela på. Hade ett Logitech i G810 och köpte förra veckan ett Razer BlackWidow Elite men de gröna brytarna lät på tok för mycket så blev att lämna tillbaka den och pröva på denna G815.

  + Är van att skriva mycket på min Macbook Pro och letade därefter ett lite tunnare och generellt lägre key travel. Är galet nöjd med hur detta tangentbord känns och jag kan skriva betydligt mycket snabbare och självsäkert än BlackWidow eller G810.
  + G Hub funkar enligt mig bäst på marknaden, Razers motsvarighet är ett skämt då den inte ens hittade mitt förra tangentbord.
  + Byggkvalitén är riktigt bra, aluminium = ingen flex alls

  - Mediaknapparna är i någon skum mjuk gummi?? Hade föredragit plastknappar som på min förra G810 men inget avgörande
  - Tycker att knapparna är liiiite för blanka, alltså att fingrarna glider lite för mycket på tangenterna nästan som att det är olja på dem. Hade föredragit en mer matt yta.

  Även fast det är några få svagheter så är detta enligt mig bäst på marknaden om man vill kombinera spela och skriva/programmera då man får en tactile känsla men är fortfarande tyst.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Otroligt snyggt och funkar bra för spel, men att skriva på vet i tusan. Uppdaterar när jag haft det en tid.

  Plus
  + Väldigt stilrent och har det mesta man behöver.
  + RGB:n lyser upp och går att stänga av om man vill
  + Volymhjulet

  Minus

  - Det jag stör mig på är G1-G5 tangenterna på vänstra sidan som gör att man måste titta ofta var man sätter fingrarna när man snabbt vill trycka på CTRL tangenten (men det är en vanesak). Majoriteten av användarna kommer förmodligen inte använda dessa. Varför Logitech?? Skulle dom ha lanserat samma tangentbord fast utan G1-G5 tangenterna så skulle det bli 10 poäng.

  - Priset (borde ligga runt 1500 kr)
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Clenare look får man leta efter!

  Hade innan ett high profile mekaniskt tangentbord som jag ej var riktigt 100% överens med då mina händer och fingrar ofta snubblade på ord när jag skrev. Annars ett riktigt bra tangentbord! (K70 Corsair)

  + Detta känns så smooth när man skriver och hänger/vilar med fingrarna över tangenter.

  - Dock tycker jag att G1 osv-knapparna sitter lite dumt till och kan ibland tas som Ctrl eller dylikt vid intense spelanade. Kanske bara en vanesak men jag tycker de borde ha märkt ut de bättre på något sätt. Kanske annat material som smälte in?

  + Fin RGB, känns stadigt & känns ej plastigt, low profile och känns slimmat längs bordet. Bästa designen enligt mig.

  - Konstigt val av material över tangenterna vid tex byte av musik etc. Känns allt för klumpigt och smooshy. Dessa knappar känns som att de lätt skulle kunna mosa ner sig efter några år för att aldrig poppa upp igen. Varför inte något mer stabilt vid nedtryck?

  - Priset. Över 2000:- ... (25/9-2019)

  - Ingen "wrist attachment" medföljer när det är så pass dyrt. Fungerar utmärkt för mig utan då jag har en musmatta över hela skrivbordet men med tanke på priset bör det vara något som följer med iallafall kan man tycka...

  Några minus. Men riktigt stora plus! Bra jobbat Logitech!