Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AfterShokz Aeropex

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AfterShokz Hörlurar (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Klockrena för ljudböcker, pod , etc. Utmärkta för aktiviteter där du inte vill blockera ljud från din omgivning. Eftersom de släpper in allt ljud är de inte att rekommendera i högljudda omgivningar. Det räcker med att det är blåsigt och man går vid en trafikerad väg så blir det svårt att höra. Oslagbara under de varmare årstiderna när man är ute och springer eller vandrar i lugnare miljöer. Vintertid har jag inte testat dem.

  + Sitter bra, stabilt och är bekväma
  + Kan ha dem hela dagen utan att de irriterar
  + Vattenresistenta
  + Väger 26 gram(!)
  + Bra batteritid
  + Funkar problemfritt med glasögon
  + Stryktåliga
  + Knappar för volym/byta spår/paus etc finns
  + Enkla att ansluta till telefon

  - Musik gör sig dåligt i dem. Är det enklare musik (tänk ett instrument) så funkar det, men snackar vi mer komplex ljudbild så är de rätt värdelösa
  - Den stora knappen ger ifrån sig en ljudfeedback som är alldeles för hög i volym
  - När lurarna är påslagna och inte används så klickar de och låter lite då och då (ev. måndagsexemplar)
  - Ingen sleep-funktion, men har bra batteritid i standby
  - Kan inte komma ihåg flera enheter, du måste synka om
  - Bågen sticker ut där bak, vilket gör dem:
  - Lite opraktiska med långt hår
  - Lite opraktiska att ligga ner med
  - Väldigt opraktiska med mössa

  Det är ingen felfri produkt på något sätt, men Aftershokz Aeropex gör det de ska riktigt, riktigt bra. I skrivande stund finns inga direkta konkurrenter på marknaden att jämföra dem med.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Det positiva med dessa lurar:

  +Vattentäta
  +Låg vikt - bra vi träning.
  +Bra räckvidd
  +Bra batteritid
  +Multipoint pairing - upp till två enheter.
  +"Benledarhögtalare" som inte blockerar hörselgångarna.
  +Helt acceptabelt ljud trots att de inte spelar rakt in i hörselgångarna.

  Det negativa:
  -Alla knapptryckningar på headsetet bekräftas av ett orimligt högt pip i lurarna. Starta uppspelning, byta låt, svara i telefon, ändra volym m.m Ljudvolymen på detta pip följer inte heller med den inställda ljudvolymen utan verkar vara satt så att pipen alltid ska höras, även om man spelar på högsta ljudvolym. Detta finner jag extremt störande när man lyssnar på en podd eller ljudbok på ganska låg volym och vill justera volymen då man får ett pip på maxvolym varje gång man trycker på en knapp. Det är helt obegripligt att någon tror att denna "feedback" är nödvändig eller ens önskvärd. Att volymen ändras när man vill ändra den är tillräcklig återkoppling. Jag har aldrig kommit i kontakt med några hörlurar eller andra system med högtalare som fungerar så. Jag stör mig så mycket på det att jag endast i undantagsfall justerar volymen med knapparna. I så fall brukar jag flytta lurarna så att pipet inte hörs så mycket.

  -Att kunna koppla ett trådlöst headset till fler än en enhet är i dagsläget standard. Problemet med Aeropex-lurarna är att när man väl har kopplat ihop den med två enheter så kommer den att försöka koppla upp sig mot dessa så fort de befinner sig inom räckvidd. Allt gott så långt. Problemet uppstår när man man lämnar mobilen, paddan eller vad man nu är uppkopplad till för en stund. Det som händer när lurarna upptäcker att uppkopplingen har brutits är att de börjar pipa. Inget diskret enstaka pip som en liten påminnelse utan kontinuerligt. Det slutar inte förrän kommit inom räckhåll igen.

  Detta bli extra störande när lurarna har kopplat upp sig mot två enheter. De nöjer sig nämligen inte med att ha kontakt med en av enheterna för att vara nöjd. Tappar de uppkopplingen med en av enheterna så piper de tills båda enheter är inom räckhåll igen. Av denna anledning måste jag med dessa lurar se till att den enhet som inte ska användas befinner sig i flight mode eller har blåtand avstängd. Annars riskerar de att koppla upp sig när man rör sig i huset så snart de har möjlighet. Så fort kopplingen bryts igen så börjar lurarna pipa. Enda lösningen så är då att stänga av och starta om lurarna, utom räckhåll för den enhet som man inte avser använda.

  -"Benhögtalare" i all ära men det finns en del tolkningsutrymme i det begreppet. I förpackningen medföljer ett par traditionella skumproppar, antagligen i syfte att påminna om att man kan skydda hörseln mot omgivande ljud, samtidigt som man lyssnar på tal eller musik. Dock är ljudupplevelsen kraftigt beroende av att en stor del av ljudet kan smita in genom hörselgången, därav högtalarelementens placering precis framför hörselgången. Detta gör placeringen av lurarna kritisk. Flyttar man elementen bara någon cm så påverkas ljudkvalitén märkbart. Likaså om man får för sig att faktiskt använda sig av hörselproppar. Då måste man ha myyycket högre volym samtidigt som ljudbilden blir kraftigt förvrängd.

  Avslutningsvis så är det framförallt pipandet jag finner extremt störande. Hade jag läst recensionerna på Amazon innan jag köpte lurarna så är jag skeptisk till att jag hade slagit till. Detta är den absolut vanligaste kommentaren och anledning till lågt betyg. Hittills verkar det emellertid som att tillverkaren slår ifrån sig all kritik. Mig veterligen går det inte att stänga av detta på något sätt. Jag hade hellre varit helt utan detta om jag hade fått välja. Bra koncept - undermåligt genomförande!
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Enbart haft dessa i ett antal dagar med några timmars lyssnande. De är väldigt bekväma och sitter stadigt på huvudet. Ljudet är långt ifrån perfekt men efter att man lärt sig var på huvudet man ska placera ljudelementen så blir det betydligt bättre.

  Ljudbilden lämpar sig utmärkt för podcasts, ljudböcker och elektronisk musik men saknar tyvärr helt någon djup eller slående bas. Om man höjer volymen så börjar det komma fram lite bastoner men oftast så leder det snarare till att det kittlar öronen än att man får ljudet man letar efter.

  Men trots avsaknaden av bas så måste jag ändå säga att de förtjänar 4/5 då de erbjuder något som inga andra lurar ger. De låter dig lyssna på det du vill utan att du stänger ute omgivningen! Detta gör att du lätt kan ha dem på dig i en kontorsmiljö där du behöver vara tillgänglig för frågor eller på cykeln när du behöver vara medveten om din omgivning.

  En annan bonus med dem är att de är väldigt bekväma och smidiga att sätta på sig. Trots att jag har andra lurar med bättre ljud så har jag märkt att jag först sträcker mig efter dessa då de är så smidiga och luftiga att ha på sig.

  Tänk dock på att du inte ska köpa dem om du vet om att du mår dåligt av vibrationer (t.ex. på bussen eller på en båt). Min sambo gillar inte dessa alls då hon efter 10-20 minuters lyssnande börjar må illa av dem. Ingen annan som har testat dem har känt några liknande symptom men det är värt att påpeka.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har man problem med hörselgångarna och vill vara medveten om omgivningen så är dessa bra. Ljudet är suveränt för ljudböcker men inte för musik.
 • Usel
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Som för så många andra så har jag problem att ladda lurarna redan efter några månader av dagligt användande på jobbet. Dessutom har den ena luren nyligen börjat skramla. Något har lossnat från sitt fäste inuti luren. Man är tydligen inte ensam om problemet.

  https://www.youtube.com/watch?v=MyUqhuB116Q

  Ljudet är ok men det är sanslöst dålig byggkvalitet. Förmodligen bättre att köpa ett par benledande kinalurar på wish för ett par hundringar. Uselt.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Använt mina i snart ett år. Mycket nöjd! Trodde att ljudet skulle vara sämre när man inte sätter dem rakt i öronen. Men där blev jag riktigt förvånad. Tränat och sprungit med dem utan problem.
  Att prata i telefon är så mycket lättare än när jag haft proppa i öronen, då man hör sig själva och kan anpassa talet efter omgivningen.

  + Lätta, bra batteritid och fuktsäkra.

  - Sämre i bullriga miljöer (spårvang, buss och tåg).
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Riktigt bra lurar för utomhus- och inomhuscykling, löpning och allmänt då jag haft problem med öronproppar tidigar. Förvånansvärt bra ljud nu äntligen på dessa nyare modeller! Lätt att ladda via USB och fick med två laddkablar.
  Supernöjd med mitt köp!