Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

iRobot Braava Jet M6

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (50)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Själva moppningen fungerar bra. Men minsta nivåskillnad på golvet fungerar inte om kanten är skarp. Har en övergång mellan parkett och och stengolv i hallen. Nivåskillnad på 1 cm via en fasad list. Dit går bra. Men roboten kommer inte upp för den kanten. Ska man köpa roboten ska man inte ha några trösklar på något sätt.

  Och kollar man sen så är gränsen för trösklar som hanteras endast 3 mm. http://irobot-homesupport-sv-se.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/23652/~/braava-jet%C2%AE-m-serien%3A-kan-min-robot-ta-sig-%C3%B6ver-tr%C3%B6sklar-eller-%C3%B6verg%C3%A5ngar%3F

  SUCK!
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Perfekt ! Gör sitt jobb extremt bra. Enda negativa är att den är dålig på karmar. Men har man inga så gör den ett strålande jobb!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Den är verkligen en räddare för oss med småbarn. Moppar noggrann golvet och dammar lätt efter middag. Den enda nackdelen är att den klarar inte högre tröskeln.
 • Perfekt
  1 år sedan
  En riktig bra robot-mopp måste jag säga. Jag är mycket förvånad över hur bra den moppar då vi har lite ihärdiga fläckar hemma i köket på parkettgolv där man måste gnugga med trasa/papper för att få bort dom.

  Om du inte dammsuger innan så kommer den att skjuta runt en massa smuts bara, så dammsug först, det är ingen duo-maskin, denna moppar endast och fångar upp damm/mindre partiklar som lätt fastnar i moppen.

  Installationen är superenkel, den är lätt att placera då höjden är väldigt låg, den kommer in under vårat sideboard i hallen och tar sig även in under soffan i vardagsrummet. Det var inga konstigheter att koppla upp den mot appen heller, snabbt och enkelt. Appen är dessutom väldigt tydlig med både kartor och inställningar. Jag har en hall samt öppen planlösning mellan vardagsrum och kök. Tröskel mellan hallen och vardagsrummet/köket där den inte tar sig över, vilket jag planerar att modifiera då jag tycker att den gör ett dunderjobb för det jag behöver den till!
  För att rengöra i vardagsrummet/köket så fick jag flytta roboten, sedan gjorde jag en digital avskärmning mellan kök och vardagsrum så att jag kan välja att enbart rengöra köksytan som oftare blir mer smutsig. Den har mappat det området riktigt bra.

  I övrigt så har den lite problem med mattor, ibland känner den av, ibland inte. Den har aldrig fastnat under mina körningar, vilket jag ser som ett plus!
  Jag skulle velat ha magnetisk tejp eller något för att placera under mattor eller andra ställen där jag INTE vill att den ska gå. Skulle vara smidigt för den som har katt eller hund för att undvika att roboten dundrar in i vatten och/eller matskålen t.ex.

  Nu behöver jag bara komplettera med en dammsugare så att man kan skicka ut dom i omgångar för att rengöra lägenheten, perfekt!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Det är väl få som gillar att torka golv. Jag tillhör den gruppen, och har i två år haft en iRobot Braava 240, en robot som torkar golv effektivt men utan mycket intelligens. Den har fungerat som ett supplement till min dammsuger, en iRobot Roomba 980 och vanlig golvtvätt. Nu fick jag möjligheten för att uppgradera till den nya Braava m6, som har tagit till sig tekniken ifrån sina kusiner i dammsugervärlden - intelligent styrning runt i hemmet vid hjälp av en kamera och självklart en massa smart teknik ifrån Roomba. Nytt är också en docking station, där Braava laddar, samt en behållare för vatten som går att ta ut när man ska fylla på vatten. Installation är lätt, man guidas hela vägen i iRobot’s app. Efter att ha satt in en blödtrasa och fyllt på vatten och iRobot’s rengöringsmedel, började Braava att rita en ny karta av min lägenhet. Navigationen verkar bra, och efter två körningar hade den lärt sig min lägenhet. Man får även möjlighet för att dela upp sitt hem i fler rum på appen, och man kan rita zoner där Braava inte får köra, smart. Själva golvtorkningen är väldigt bra, och har bara haft få problem med att Braava har stannat. Störste nackdelen är oförmågan att ta sig över dörrtrösklar. Mina dörrtrösklar är 9 mm höga, och jag hade förväntat att den skulle klara av det – men min gissning är att den detekterar tröskeln som en matta, något som den inte kör upp på, vilket i sig är smart. I alla fall försvinner en stor del av det som gör min Roomba bra, det att den kan ta sig runt i hela hemmet när jag inte är hemma. Funktionen är viktig, då man även har möjligheten att schemalägga Braava. En annan smart grej är att iRobot’s app låter dig välja en enskild rum där Braava ska torka golv, och man kan även välja att låta Roomba dammsuga först, i så fall väntar Braava med att torka golv tills Roomba har dammsugit. Tyvärr är min Roomba ju lite äldre, så här får man bara möjlighet att dammsuga hela hemmet, vem som bara hade den nya Roomba. Braava m6 är en dyr robot, golvtrasor är dyra, och även det speciella rengöringsmedlet är dyrt. Har du inga dörrtrösklar är det inte svårt att rekommendera Braava. Men har du dörrtrösklar i hemmet, som de flesta nog har, är svaret nog tyvärr att Braava m6 inte är värd pengarna. Eftersom du manuellt måste flytta roboten, kan du likaväl gå efter den billigare Braava 240, som koster mindre än en tredjedel. I mitt fall blir det att ta reda på om jag kan få bort dörrtrösklarna och sen njuta av lite vardagslyx.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Min nya bästa vän varje dag! Denna lilla Robottmopp förenklar livet en hel del för en djurägare som jag. Den är pålitlig, söt och gör sitt jobb med råge. Att den behöver lite assistans vid höga mattkanter och trösklar är inte någon grej. Fördelarna överväger BIG TIME! Appen funkar kanon men den gör att köra utan appen lika bra. Rekommenderas! Ge den bara lite tid att kartlägga ditt hem och snart är du beroende av denna lilla assistans!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Vi har nu haft iRobot Braava M6138 i nästan en vecka och jag älskar den. Först kände jag lite att det kanske skulle vara besvärligt med att den dammtorkar och våttorkar golven. Är ju dammsugning som man känner att man har mest behov av att göra. Men så fel jag hade. Första körningarna gjordes med engångstrasan för att den skulle kartlägga rummen. Det var jätteenkelt. Så nu har jag vår öppna del av planlösningen fördelat i 4 olika områden, kök, vardagsrum, hall och matrum. Så nu kan jag låta den ta tex enbart köket som blir skitigast snabbast. Supersmidigt. Men det jag har upptäckt är att trots att vi har städbolag här 1 gång varannan vecka så gud så skitigt det är på golven som man inte tänker på. Dammsugning är egentligen mest för de större skräpen på golven vilket det inte blir en massa av. Utan det är mest damm och hårstrån har jag märkt. Vi är en familj på 5 personer varav 3 st är långhåriga. Så vår nya kompis tar först upp alla hårstrån och allt damm som blir och sedan byter jag till våttorkning och får så rena och fina golv. Så nu blir det städat och fint medans jag är o tränar eller handlar :).
 • Perfekt
  1 år sedan
  Braava gör sitt jobb väldigt bra och noggrant så jag är nöjd. Väldigt smidigt att man kan styra allt via en app, som exempelvis vilket rum som ska städas och man kan även schemalägga dagar/tider. Ett stort plus är också att Braava är smidig och rengör därmed utan problem under sängen,soffan och byråer.

  Ett minus är att den tyvärr inte kan ta sig över trösklar, så till de rummen man har trösklar får man helt enkelt placera den där och man får sedan en avisering på telefonen när det rummet är klart, så smidigt!  
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har nu testat denna och kan säga att det blir ett bra resultat. Den moppar, den torkar och den håller golvet rent och fräscht. Den är supersmidig att installera. Packa upp den från kartongen, ställ laddstationen på lämplig plats, anslut ström, ladda ned appen och ställe iRoboten på plats. Starta appen och para ihop. Enklare är så kan det inte bli. Med funktionen smart karta så kan man lära iRoboten hur ditt hem ser ut och den lär sig efter varje gång hur den ska städa för bästa resultat.. Men allt är inte gröna skogar, detta är en lyxprodukt, har man en iRobot damsugare sedan tidigare och vill komplettera med denna så är det bästa kombon för rena golv! Däremot har denna mop verkligen mer problem än sin damsugare att ta sig fram. Visst det är en mopp och den behöver vara i kontakt med golvet hela tiden vilket så gör att varje tröskel, sladd, eller minsta grej, så styper den, fastnar eller ger upp... Har man flera rum så måste man nästan lyfta denna till varje rum för att få den att städa. Stort minus!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Att tvätta golvet är något som alla behöver, men som få av oss är särskilt bra på eller gillar. Braava å andra sidan, är designad för just detta och står alltid redo.
  Det är just därför besvikelsen blir så påtaglig. Braava är väl integrerad med Google Home, har ett väldigt överskådligt system för att kartlägga sitt arbetsområde och lär sig med tiden identifiera de områden som blir smutsigast. Men tyvärr fastnar den ofta på ologiska platser, har förvånansvärt stora problem att ta sig över låga trösklar, för mer oväsen än vi hade förväntat, förbrukar mycket vatten vilket resulterar i att tanken måste fyllas dagligen och den lämnar strimmor efter sig vid våtmoppning på mörka golv. Dessutom behöver den bra ljus för att arbeta så om man planlägger att använda den nattetid behöver schemaläggningen synkas med smartbelysning om man inte vill ha huset upplyst hela natten.
  Torrmoppfunktionen är å andra sidan fantastisk. Braava är bättre än dig och mig under bänkar, soffor och bord, och den blir snabbare och effektivare för varje gång man kör den.
  Vissa förberedelser krävs också för att Braava ska fungera optimalt, vilket får den att kännas mer som ett smart men dyr sidekick till Roomba än en produkt som klarar av att stå helt och hållet på sina egna ben. Braava kan inte ersätta en vanlig person, men med det sagt är det väldigt fint att vakna till ett rent vardagsrum förutsatt att man kan leva med att man vissa morgnar kan mötas av en förvirrad liten robot som blivit övermannad av en 2mm hög laminatprofil.
  För att summera så är det en välbyggd produkt med bra mjukvara men har lite för många avgörande brister. Potentialen finns helt klart här för en fantastisk produkt, den har bara inte nått helt fram i dagsläget. Står du och väljer mellan denna och en Roomba måste jag rekommendera att satsa på dammsugaren i första hand och se på Braava som en potentiell framtida investering till robotparken.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket bra, moppar kanon, det ända nackdelen som gjorde att jag lämnade tillbaka den var att den går inte över tröskel som är 1 cm hög.
  Så om du har en planyta funkar kanon annars fastnar går den inte vidare över tröskeln som roomba damsugaren gör.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är såååå nöjd! Framtiden är här och jag behöver inte röra ett finger själv nästan. Resultatet är strålande!