Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Alita: Battle Angel

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  1 månad sedan
  Fin saga
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  För mycket cyber och för lite punk i detta uppenbara försök att göra en "Hunger Games" version av originalet.

  Några hyfsat representativa actionscener och en rent visuellt sett intressant och välgjord värld (även om den skiljer sig totalt från förlagan till den grad att hela staden flyttat några hundra mil söderut) räddar inte riktigt filmversionens från förlagan nästan fullständigt omstöpta urtråkiga och ologiska ramhandling sprängfylld av fullständigt ologiska sci-fi-klyschor och märkliga, ofta helt obegripliga karaktärshandlingar. Bara ett par exempel:

  Varför vill Hugo absolut flytta "up-town" här? Vi får aldrig veta eftersom absolut inget av det som motiverade eller förklarade besattheten återges i filmen. Och förändringen av miljön gör det ännu mer obegripligt redan innan.

  Varför hoppar Alita raskt in i motorbollsporten? Det motiveras aldrig med mer än reaktionen "det ser häftigt ut!" (vilket givetvis också är själva filmens anledning att pressa in det på fel ställe) eftersom saker rörande tidigare nämnd förändring gör det omöjligt att som i originalet ha en vettigare anledning.

  Serien är däremot fantastisk, köp den först istället. För någon fortsättning på klipphänget i filmen för nästa del är det tveksamt om vi någonsin kommer få se ändå.

  Eftersom Cameron kommer ha fullt upp att sänka även Terminator till botten av Marianergraven, och det blir gradvis allt mer uppenbart att ingen "salvation" finns för någonting han står bakom längre.