Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus Radeon RX 5700 XT ROG Strix Gaming OC HDMI 3xDP 8GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Grafikkort (204)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Alla kort producerade efter Januari 2020 har förbättrad kylarlösning.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Många av dessa kort lider av felaktigt monterade kylkuddar för VRAM vilket leder till dålig kylning och höga temperaturer. Om du köper detta kort bör du kontrollera att just ditt kort inte lider sv denna defekt. Se forumtråd https://m.sweclockers.com/forum/trad/1574743-rog-strix-radeon-rx-5700xt-8gb-oc-felaktigt-monterade-kylare
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Ett kort som borde vara ett av de bästa i sin kategori är i själva verket sämst pga konstruktionsfel. Skruvarna som håller fast kylaren är för långa och ger inte ordentligt tryck, vilket leder till dålig kylning. Kortet blir för varmt och sänker sin prestanda för att skydda sig.

  15/6

  Har nu monterat några M3 distansbrickor i nylon under skruvarna och genast sjönk temperaturen ca 15 grader. Kortet går nu helt stabilt med 2100 MHz och ca 62-64 grader vid hög belastning, fläkt ca 30-40%.

  24/10

  Drivrutinerna har nu varit stabila några månader, kortet börjar kännas som ett bra köp.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Grymt kort som levererar. ASUS hade problem med infästningen kylaren men det är åtgärdat nu. Har stresstestat kortet mycket och aldrig haft problem. Mycket nöjd. Kan varmt rekommendera detta kort.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Köpte detta kort på 50% rea och kunde knappt blivit nöjdare med det.
 • Ganska bra
  11 mån sedan
  Fick hem det, fungerade utmärkt, i ungefär 40 min av GTAV innan jag fick en BScreen orsakad av en löljig mängd artifakter. Och det efter att fått vänta extra på att postnord slarvar med frakten.. annars fick jag 90-110 fps i gta v och kan inte riktigt klaga, tror att ett helt kort hade sluppit de första meningarna av min review + en till stjärna.
 • Dålig
  1 år sedan
  Kortet presterar sämre än många andra kort p.g.a. dålig infästning av kylaren.
  ASUS försöker skylla på AMD fast det är deras eget fel.
  https://www.youtube.com/watch?v=ixFrDKM82BI
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Haft kortet sedan början av november. Jag hade lite besvär i början av att lära mig amds mjukvara men kortet har presterat över förväntan.
  Avdrag en halv stjärna för att man fick trixa lite med kortet vilket jag aldrig behövt med nvidia. Det visste jag ju visserligen när jag köpte kortet men man får bra prestanda sett till priset!
  Turligt nog har jag inte haft besvär med VRM överhettning. Temp ligger på kring 77 grader i load. Möjligt att det går att få ett par grader kallare om man ökar på fläktprofilen men skönt när det inte blåser orkan när man ska spela.
  Så en stor rekommendation för 5700xt. Sen om asus fortfarande har besvär med VRM så hade jag satsat på sapphire eller power dragon varianterna!
 • Usel
  1 år sedan
  Mitt kort gav black screen crash titt som tätt.. blev återköp
 • Usel
  1 år sedan
  Asus lösning på felet med VRM-kylningen är ett BIOS som sänker förbrukningen och man tappar boos ( detta löser inte problemet utan döljer det bara ).
  De har mig veterligen inte erbjudit att byta ut någonting.
  Kortet överhettar alltså och orsakar throttling och sänkning av frekvenserna = sämre prestanda.
  Finns flera bättre alternativ där man inte har undermåliga kylare som t.ex. Gigabyte's Windforce och Sapphire Nitro korten.
 • Perfekt
  1 år sedan
  I Princip helt tyst. Bytte upp mig från 980ti och allt flyter på riktigt bra. Spelade GTA V på högsta grafik och det använde bara 50% av grafikkortet och fick över 144 fps på oklockad 6700K. Pubg fungerade också med mellan 144 och 220 fps vilket var mycket bättre än innan. Det är väl dem 2 krävande spelen som jag spelar.
  Köpte på kampanj för 4899kr och måste säga att det var värt det!
  Inte hittat något negativt än så kan inte annat att ge den 5 / 5 då priset är mycket bättre än nvidias 2070super!