Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

iRobot Roomba S9 Plus

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla iRobot Robotdammsugare (50)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.72)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tänkte skriva av mig lite. All in all, nöjd inkl. sedvanliga men nu annorlunda Roomba-anpassning av hemmet (kartor, nytt underrede). 1 månad passerad, lär mig fortfarande. Roomba-ägare i över 5 år.

  Samtidigt som den tar sig upp på fluffigare mattor än tidigare Roomba-modeller jag haft (650/880), med mitt-monterade valsar, så äter den upp tunnare mattor som tidigare inte varit något problem att åka upp på och över. Värt att tänka på om en har olika typer av mattor. i7+ kanske kan vara ett alternativ (chansning) om man har fler tunna är tjocka mattor. Med tidigare modeller kunde jag dock uppleva att de fastnade på hörnen av tjockare mattor och behövde hjälp, inte denna (än).

  I övrigt städar den väldigt effektivt, och formen med hörn fram verkar göra den mindre benägen att fastna under braskaminen och de lågt monterade element hemma, vilket tidigare gjorde (650/880). Kanske lite struligt under matbordet med 4-benta stolar, men kanske bara orolig då jag inte vet hur lång tid mina gamla spenderade under matbordet, även om de lyckades ta sig hem. Vet inte om formen spelar in där (rund/D-formad).

  Batteriet tar eventuellt slut mycket snabbare ur station än tidigare ej uppkopplade modeller. Om det är WiFi som drar batteri vet jag inte, men kan inte lämna roboten på andra våningen på morgonen och städa ~1h under dagen utan att den får slut på batteri innan jag hinner hem från jobbet. 650/880 kunde jag flytta på kvällen, schema-städa dagen efter och sedan köra hem utan problem när jag kom hem.

  Smarta kartor med "välj rum för städning" och "förbjuda zoner" är GULD! Själv-tömning fungerar utan anmärkning. Har en Schäfer som fäller mycket, och har inte behövt byta påse än. Kanske blir varannan månad eller så, om jag som nu städar 1-2 ggr i veckan.

  ** Uppdatering **
  Kartorna och navigeringen i allmänhet lämnar ganska mycket att önska. Ren chansning att sätta ut förbjudna zoner, och kräva en del justerande för att de ska hamna rätt.

  Städar den andra våningen, varpå jag flyttar ner den och skickar hem den, så har den ofta väldigt svårt att förstå var den är och hitta hem. I övrigt känns det inte som att kartorna blir särskilt lika rummen, hjälper mest för att hitta mellan rum kanske. Hade varit intressant att jämföra med Lidar-modeller.

  Hade tidigare fluffiga mattor som plus, men det gäller så länge du inte har möbler med ben på mattan. En vanlig rya-historia från Ikea ger den jätteproblem att svänga runt soffben etc. Fastnar helt ibland.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Den här robotdammsugaren kostar runt 16000 kr i butik, dubbelt så mycket som en robotdammsugare i den högre prisklassen. Den stora nyheten som skiljer sig åt från andra robotdammsugare är att den efter utfört städjobb åker tillbaka till laddstationen och tömmer sig själv. Detta ska enligt tillverkaren göra att du slipper tänka på dammsugningen på flera veckor, tills du måste byta dammsugarpåse. Det låter ju för bra för att vara sant och det är det kanske också. För hittills har jag fått ge denna lilla maskin enorma mängder uppmärksamhet. En ständig klagovisa är att den vill att man ska stänga locket som sporadiskt och ganska ofta, av misstag öppnar sig själv efter den automatiska tömningen, vilket gör att den inte kan starta igen förrän jag stänger locket manuellt. Vi har i många år haft en robotdammsugare av ett annat märke och har varit mycket nöjda med den. Den städar hela lägenheten (75 kvm) på ca 60 min och fastnar oftast inte. Vi måste tömma den för hand, men den fungerar mycket smidigare än Roomba S9+ gör. Roomba städar dessutom i flera timmar och tömmer dammbehållaren ca: 3 gånger per städpass. Nu kan man kanske tro att vi har det hemskt dammigt hos oss, men sanningen är den att den verkar äta mattor. Jag öppnade en full dammsugarpåse och i den var det mest ull från våra äkta mattor. Den dammsugarpåse som sitter i laddstationen klarar 30 tömningar och kostar ca:100 kr st. Det skulle jag kunna tänka mig att betala om det var så att det gick åt en sådan påse i månaden, men om den ska tömma dammbehållaren 3 gånger per städpass, så blir det en hög månadskostnad för dammsugarpåsar.
  Kanske är det så att vi råkat få ett måndagsexemplar, eller så är det kanske så att det tar lång tid att lära känna denna lilla hjälpreda. De positiva sidorna är trots allt att det ju är skönt att slippa tömma dammet själv, att den virtuella kartan som skapas i irobot-appen är avancerad och tillåter en att skapa ”förbjudna zoner” där dammsugaren inte kör. Jag vill så hemskt gärna att denna lilla robot ska sköta sig själv och vara sådär fantastiskt som den verkar i reklamen, för vem vill inte kunna slippa tänka på dammsugningen i flera veckor? I skrivandets stund tror jag inte att produkten kan hålla vad den lovar, men jag ska ge den lite mera tid och prova att göra mattorna till förbjudna zoner. Men då kvarstår ju det faktum att jag måste dammsuga där själv, med en vanlig dammsugare. Och det var ju inte riktigt tanken...
  Barnsjukdomarna måste bort innan jag slår till.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Kommer från Roomba 980 som var top of the line för något år sen innan dessa självtömmande robotar kom.
  Jämfört med 980 är den rätt mycket tystare.
  Det första jag gör i iRobot-appen är alltid att ställa in dubbla städ omgångar och max sugstyrka.
  S9an är fortfarande tystare.
  Reservdelar finns billigt på Amazon.
  3 damsugarpåsar original kostar annars 249:- vilket är ett rån.
  En sak som är störande är att hemstationen alltid drar igång och suger rent skräp från dammsugaren.
  Jag vill själv kunna välja om och när detta ska ske för det är en process som låter som nått d*ävulskt högt vilket inte är bra om man har ljudkänsliga grannar.
  Extremt störande också att den VARJE gång frågar vad man tycker om städningen.
  Har den städat 7 ggr på en vecka enligt schema får man upp frågan 7 ggr när man öppnar appen nästa gång, trots att man klickar på "visa inte igen nästa gång".
  Saknar även en inbyggd moppfunktion som Roborock S6 maxV har, iRobots egna separata robotmopp kan inte ta sig över trösklar som dammsugarns kan vilket är märkligt 2020.
  Priset är lite väl högt, 11900 på BF och original damsugarpåsarna borde varit billigare när maskinen är så dyr i inköp, där ryker en stjärna.
  Annars är s9+ top.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Bäst på marknaden när det gäller både städning och navigation. Räcker så! Full pott
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Dammsugaren vakuumer mycket noggrann. Den klättrade lätt på Shaggy Chic-mattorna och dörrmatten. Den hade också inga problem med att dammsugas under ett lågt soffbord och Ikea köksskåp. Den föll inte nerför trappan. Applikationen är mycket enkel att använda. Man kan sätta på dammsugaren utan att vara hemma och till och med ställa in ett rengöringsschema. Det är väldigt bekvämt. Efter dammsugning av det hela tömmer dammsugaren skräp i behållaren. Behållaren är lätt att rengöra. Nackdelen är bullrigt arbete, även om jag inte har någon jämförelse med andra dammsugare för mig av denna typ. Jag arbetar hemma och det var svårt att fokusera när den dammsugar. Jag tror att en dammsugare på grund av buller bara kan dammsuga när jag är hemifrån. Då behöver dammsugaren ibland hjälp eftersom den sitter fast någonstans och jag är inte hemma för att hjälpa honom. Att dammsuga 33m2 av vardagsrummet och köket tar cirka 1,5 timmar, vilket är mycket långt. Jag vet inte hur länge det skulle behöva dammsugas 100m2. Jag tycker att dammsugaren är bra för människor som inte arbetar hemma och för människor utan barn. Min tvååriga son är tyvärr rädd för dammsugaren och jag måste sätta på den bara när han inte är hemma. Dammsugaren är väldigt vacker så det bryr mig inte om att stå i vardagsrummet.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har testat den nu i drygt 1 månad och tycker det funkar bra med överlag. Det Positiva är följande Smidigt att kunna dela upp rummen och att kartorna kan uppdateras löpande. Väldigt bra på att ta sig över trösklar. Bra att kunna välja olika städlägen. Städar bra på mattor. Appen är lättförstålig. Det mindre positiva Saknar att kunna se i appen vart den befinner sig i realtid. Ganska högt ljud. Appen behöver utvecklas för svenska språket, många sidor saknas. Men överlag är jag jättenöjd med S9+. Vi använder den ganska frekvent och tycker den städar bra där den kommer åt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Är positivt överraskad över dammsugaren hur effektivt den arbetar och att den kommer åt överallt. Den är lätt att installera och vid problem meddelar den på svenska vad som hänt t.ex om något fastnat eller om den kört fast. Det tar ett tag för den att lära sig hur hemmet ser ut och var den ska dammsuga, men så fort detta är gjort sköter den sig i princip själv. Jättebra med smarta kartor där man själv kan gå in och markera förbjudna zoner där man inte vill att den ska köra. Ett stort plus är att man kan styra den från en mobilapp och att den tömmer sig själv automatiskt i laddcentralen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  (+) Det känns som att äga Teslas av dammsugare. Perfekt för ett hus med husdjur. Kul att använda när som helst via telefonappen. Kartläggning av huset är också en fantastisk funktion eftersom du kan rengöra en specifik platser åt gången. det gör inte så mycket ljud som en vanlig dammsugare och jag anser att det är ett plus. Mycket nöjd med detta köp.
  (-) Jag är inte säker på att det kartlade hela mitt hem, men jag har inte använt det så mycket ännu.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har testat Roomba S9 i drygt 2 veckor nu och kan säga att jag hittills är väldigt nöjd. Jag vill tillägga att jag har en långhårig hund så päls och smuts finns det gott om i huset. Jag har dessutom använt mig av Roomba 960 en äldre och billigare variant i några år. Så jag har en ganska bra uppfattning om hur robotdammsugare fungerar och vad de är kapabla till.
  Det första jag märkte var hur kraftfull dammsugaren är, Sugförmågan är väldigt bra, den får upp smuts och dylikt från mattor utan större problem. Det som överraskade mig mest var hur effektiv den är mot just hundpäls. Den tidigare modellen var inte alls lika effektiv mot päls och på mattor i överlag. Jag var ganska skeptiskt till att Roomba S9 skulle klara av all päls. Den andra skillnaden jag märkte av var formen, Dammsugaren har en väldigt bra form, den har en plattsida som gör att den kommer åt kanter och hörn bättre än de tidigare runda modellerna.
  Dammsugaren arbetar effektivt, den reglerar effekten beroende på vad det är för underlag, när den känner av att den är på en matta så ökar sugeffekten, väldigt effektivt sätt att optimera dammsugningstiden. Dammsugaren har en bas som tömmer dammsugarens smutsbehållare, denna har fungerat väldigt bra, en väldigt användbar och underlättande funktion då man slipper tömma behållaren själv efter varje dammsugning.
  Några dåliga sidor jag med dammsugaren, Ibland försvinner inte all smuts från smutsbehållaren vid tömning, Detta sker oftast när dammsugarens smutsbehållare är jättefull. Detta har hänt några gånger. Dammsugaren är också ganska stor vilket gör den lite klumpig. Den är mindre bra på att ta sig över dörrtrösklar. Den låter också en del, mycket mindre än en vanlig dammsugare men tillräckligt för att det inte ska gå att använda den under natten eller när man är i samma rum och tittar på tv exempelvis. Jag är hittills väldigt nöjd med produkten!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ja vad ska man säga. Jag bor i en lägenhet som är lite mindre och har nu låtit Roomban gå varje dag sen jag fick den. Och vilket jobb den gör! Har inte jättemycket erfarenhet av tidigare robotdammsugare men hur den bygger en karta och går med helt otrolig precision är ju helt magiskt. Håller på att bygga ett smart home hemma och det är ju inget smart home utan en sån här! Dens höga sugförmåga gör att grus och lite större skräp lätt tuggas upp utan problem men varnar för att lägga kläder (strumpor eller typ ärmar på tröjor gillar den att äta upp. Men direkt så får man en notis på mobilen som säger att Roomban har fastnat och behöver hjälp och man får se exakt vart i huset/lägenheten den befinner sig. När den väl har byggt upp layouten av där den går så kan man dessutom lägga in "no-go zones" för att slippa att den fastnar i kablar eller äter saker man vill behålla. Och dessutom kan man efter man råkat spilla kaffe pulver i köket så säger man till google assistant "Hej google, dammsug köket" så kommer den som en hjälte och ger ett strålande fräscht golv igen. Kan inte mer än att ge positiv kritik till denna apparat, det är framtiden och vad man sparar tid på att slippa städa hela tiden! Så helt ärligt så oavsett pris är det väl investerade pengar i ren tid. Sen har den ju fördelen att man alltid ser till att hålla sitt golv rent från gamla sockar och leksaker eller vad man nu må lägga på sitt golv. Och jag kan använda mitt golv som träningsyta utan att känna att hela jag blir grusig av att ha släpat in lite från skorna. Stor rekommendation till alla som vill spara tid och vill ha ett spotless golv!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Inte värt det skyhöga priset - Otroligt dålig app, i övrigt bra robotdamsugare.
  Jämför den med min gamla Roomba 880. Städresultatet blir ungefär det samma. Den här är bättre på att komma åt i kanter och tar sig över trösklar något bättre, fastnar inte på vissa ställen som 880 hade problem med (under köksskåp), men fastnar ungefär lika mycket på andra ställen (gardiner/sladdar). Smartare navigering, inte "slumpvis" som 880. Den är mer högljudd men man kan sätta den i "tystare" läge. Givetvis bra med tömningsfunktionen men den funktionen är mycket högljudd. Kartappen är däremot helt förkastlig, kanske funkar i ett mindre hem med några få rum, men i vårt hus så klarar den inte av att bygga upp kartan korrekt. Och utan uppbyggd karta kan man inte programmera den att städa enskilda rum/områden. Har tagit detta med supporten, både den Nordiska agenten (Witt) och Roomba själva men de spelar helt oförstående - Därmed kan jag inte rekommendera denna produkt!
 • 1 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  1 år sedan
  Efter att ha använt Roomba s9 i 2 veckor kan jag konstatera att den är helt suverän.

  Har använt schemaläggning, röstkommando via Google Home och appen samt delat in vissa rum i olika delar så kan jag inte klaga på mycket.

  Men för att ta det från börja, vid första försöket att köra en inlärningsrunda så stannade Romba efter 10 minuter mitt på golvet.
  Vid andra försöket så lyckades Romba att köra igenom alla rum men när jag så kartan den skapat så kunde jag konstatera att jag tydligen bodde i ett hus som var 1 meter brett och 100 meter långt, var bara att gör ett nytt försök.
  Vid tredje försöket gick det bättre och jag fick en karta som visar alla rummen.

  Nu kör den hela bottenvåningen 2 gånger i vecka och vid ytterdörren och diskbänken ytterligare 2 ggr i veckan.
  Det jag har kvar att se hur det fungerar är att även köra övervåningen.
  Några nackdelar:
  - Inte speciellt tyst när den jobbar, ingen större skillnad vi "tystgående städning" heller
  - Har det jobbigt vid tjocka mattar
  - Kan inte gå i trappor
 • Perfekt
  1 år sedan
  Nu har det gått drygt en månad sedan vi fick hem vår nya familjemedlem iRobot Roomba S9+ som vi döpt till Dampe,
  Och den kom i helt rätt tid då vi båda vuxna i familjen just nu har svårt att hinna med hushållet mellan alla aktiviteter.
  Hemmet har aldrig varit så rent som det är nu.

  Roomba S9+, eller Dampe, klarar trösklar och mattor utan problem och han tar sig runt stolar och under soffor utan att klaga. Däremot gillar han inte hårsnoddar vilket är förståeligt.
  Den får även barnen att plocka upp sina leksaker oftare än innan då det Dampe fångar slängs i soporna.

  Tack vare sina smarta kartor så kan man även lätt flytta på dammsugaren till ett annat våningsplan och den förstår själv vart den är någonstans vilket är otroligt smidigt. Appen fungerar i övrigt mycket bra och ger en notifikation om dammsugaren fastnad eller kört klart osv.

  Ska man hitta några saker på minus så är det framförallt "silent mode". Namnet ger förhoppningen att man ska kunna köra den på natten men den låter alldeles för högt för det även i det tysta läget. Den slarvar i hörnen ibland....men bara ibland

  Det krävs speciella dammsugarpåsar. Hade varit smidigt om universella typ S-Bag hade fungerat.

  Annars är det inte mycket att klaga på. Familjen älskar sin nya kamrat och att det dessutom går att köpa till en skur-robot som samarbetar med dammsugaren gör ju inte saken sämre. Den har vi dock inte testat ännu.
 • Perfekt
  1 år sedan
  5 stjärnor för tillfället.

  Måste erkänna att jag var jäkla nervös inför köpet på grund av alla extremt negativa recensioner. Valde ändå till slut att chansa på den här på grund alla fördelar den hade *om* den fungerade som den skulle samt att säljaren hade en bra returpolicy. Efter några dagar så har jag ännu inte märkt av det som folk vanligen klagade på.

  Inga problem att kartlägga mitt hus.
  Inga problem med att den bara snurrar runt.
  Inga problem med att den skadar möbler på grund av okontrollerad hastighet.
  Inga problem med att sensorer varnar för öppna luckor som är stängda.
  Borstarna har inte gått sönder.
  Golvet repar den inte.

  Den kanske ramlar isär om en vecka men förhoppningsvis så har jag fått en stabil modell och att deras mjukvarupatchar fixat de vanligaste problemen.

  Jämförelse med min gamla Miele robotdammsugare är som natt och dag. Märkbart tystare(på parkett) & hittar tillbaka till laddaren.

  s9+ kanske ser ut som en toalett men det kan jag leva med.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Otroligt nöjd.
  Trodde aldrig att den skulle klara av att städa matplatsen ordentligt, men trots åtta stolar under bordet så lyckas den!
  Tänk på att den låter mycket, särskilt när den tömmer behållaren, den får jobba när ingen är hemma.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Magiskt!

  Denna kommer åt väldigt bra och den hittar runt själv över förväntat. Vi har ett väldigt knepigt hus och bla. delat in ett rum i två med en barngrind så för att komma runt åker roboten under en byrå som står mot väggen (40 cm bredd mellan ben) och det går kalas. Kommer över relativt höga trösklar också. En är 26 mm och det tar en stund men roboten lyckas alltid efter ett par försök. Vi hade en iRobot innan 2014-2016 som vi gjorde oss av med när vi flyttade till detta hus då den alltid fastnade i rummet med höga tröskeln. Nu äntligen är robotarna så smarta att vi kan ha en igen. Priset är högt och jag valde mellan denna och en Xiaomi s6 som då kostade 1/3 av denna. Valet avgjordes på dammbehållaren då jag vet att sambon aldrig någonsin skulle tömma roboten. Nu kan båda byta påse när det behövs.

  + Automagiskt
  + Bra navigation
  + Dammbehållaren
  + Suger bra, renare hemma nu än efter städ

  - Låter rätt mkt så man är gärna inte hemma när den kör
  - Sladdtrassel, du måste rensa golven ordentligt för mobilladdarna fastnar
 • Perfekt
  1 år sedan
  Älskar denna produkt! Så smidig, enkel och tidssparande.