Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

MSI B450 Tomahawk Max

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla MSI Moderkort (222)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.73)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  27 dagar sedan
  Köpt för 999kr för ett år sedan tillsammans med en AMD Ryzen 5 3600 CPU. Allt funkade direkt ur lådan, inga konstigheter. Enkelt att fatta menyerna i BIOS. Stabilt kort - rekommenderar.
 • Usel
  6 mån sedan
  Vid användning tillsammas med en Ryzen 5 3400G som står på förpackningen att den ska klara och vara förberedd för 3000-serien: LED för CPU-fel lyste vid uppstart, får ej upp BIOS, ingen bild. Testade att flasha om BIOS med senaste versionen två gånger, samma fel båda gångerna efter slutförd BIOS-uppdatering och omstart. Tydligen har andra också drabbats av samma eller liknande fel. Mycket besynnerligt, aldrig varit med om något liknande innan.

  Lämnade tillbaka och köpte ett moderkort av annat märke istället som fungerade vid första uppstart. Aldrig mer MSI efter denna fadäs.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra moderkort väl värt sina pengar 1000:- som inhandlades från Amazon i oktober förra året. Har alltid trott att teknik sjunker i pris men alla teknikprylar jag har köpt senaste halvåret kostar mer idag än när jag köpte dem, märkligt. Köpte först ett ROG STRIX B450-F GAMING men efter läst VRM recensioner på det kortet så bytte jag till detta då VRM temperaturen är avsevärt bättre på detta kort.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det ända B450 mobot som supportar Ryzen 3gen rätt ur lådan.

  Edit: Var hyfsat mögliga bios uppdateringar som ledde till att datorn ej startade utan att reseta. Allt funkar bra nu. Sänker med 2 stjärnor för de bios-uppdateringarna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köptes ihop med en 3600X, funkar perfekt out of box. Bra BIOS, enkelt att överklocka om man vill. Bästa kortet i denna prisklassen.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Har haft detta moderkort i en månad nu. Allt funkar för närvarande kanon men tidigare BIOS-versioner var bedrövliga. Kör med en Ryzen 3600.

  Bra prisläge, ångrar inte köpet.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Verkar fungera helt OK nu efter uppdatering till senaste BIOS versionen, de har tidigare skrivit "- Improve memory compatibility" som en av förbättringarna, och sedan uppdateringen har datorn inte hängt sig mer och inga fler blåskärmar (efter 1 vecka, tidigare inträffade dessa flera gånger per dag).
  Får hoppas det fortsätter fungera bra, men från fabrik var det katastrof...
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  En mardröm till moderkort. Har aldrig varit med om något liknande. Obegripligt instabilt och tempramentfullt. Inget att rekommendera. Ryzen 3000-kompatibelt endast på papperet, i praktiken så går det mer eller mindre inte att använda. Kartongen är väl fin, i alla fall.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Det mesta är bra kvalitet till ett rimligt pris. Nu har jag dock bara kört det i stock.

  På den negativa sidan:
  - Bakplåten (skivan) var sämsta jag sett på länge.
  - Minnesplatserna är nära CPU (stor kylare kräver lågprofil på 1+2)
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har en Ryzen 7 3400G i denna, för en enklare kontorsdator. Fy f** vad ostabilt det har varit. Nu fungerar den halv OK. Bluescreen kanske 1 gång i veckan.
  Innan alla chipset drivers etc vart installerade var det katastrof. Krasch efter några minuter efter varje boot. Bluescreens. Black screens. Freeze ups. Tog alltså ett tag att få in alla drivisar och få den halv ok... men inte mer än så.
  Kanske senaste BIOS löser det....?