Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Nintendo Switch (2019)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Nintendo Spelkonsoler (35)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.45)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Allt som var bra med originalmodellen är fortfarande bra. Det som framför allt sticker ut som en klar förbättring är batteritiden. Övriga förändringar är inte lika omvälvande - lite bättre värmeutveckling, någon ynka FPS högre i enstaka spel, lite annorlunda skärmton.

  Värt att uppgradera om man redan har den gamla utgåvan? Ja det tycker jag, men bara om batteritiden är viktig. I övrigt lär du inte märka skillnaden.

  Jag tycker att avsaknaden av BT är lite 1990, men det finns ju vettiga adaptrar även till detta (t.ex HomeSpot).
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inköpt som julklart 2019. Det är en riktigt bra underhållningsmaskin för hela familjen. Ett stort plus är såklart att den är handhållen, vilket innebär att den kan tas med överallt.

  Batteritiden i denna version är nästan dubbelt så lång som tidigare version - välkommet eftersom en flygresa ofta överstiger 3h. Det gör också att jag som vuxen kan sitta och spela på bussen både till och från arbetet.

  Spelutbudet är relativt bra - det kanske inte är lika bra för AAA-titlar som PS4 eller Xbox. Å andra sidan får man riktigt bra spel som Mariospelen, Zelda etc i utbudet som inte finns någon annanstans. Ett stort plus är också att många indiespel portas till Switch, precis som de görs till PS4 och Xbox. Det gör att det finns gott om "vuxenspel"!

  Hade Nintendos egna AAA-spel varit billigare (kostar aldrig under 550:-) hade konsolen fått fem stjärnor. Nu får produkten istället en stjärnas avdrag för de höga priserna på spelen! Tycker allt Nintendo åtminstone kunde ha 10-20% rea någon gång per år så man kunde köpa upp äldre titlar.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Verkligen inte värt priset för konsolen eller spelen. Den medföljande "kontrollern" känns som att hålla en barnleksak jämfört med en riktig handkontroll. Handhållet läge är ungefär lika skönt att hålla i som en tegelsten. Väldigt begränsat utbud av spel och speciellt såna som inte är antingen "Indie" eller Nintendos egna titlar. Dom spel som har blivit portade till switchen från andra plattformar ser enligt mig helt horribla ut även i handhållet läge.
  Priserna för spelen är skyhöga och rör sig i stort sett aldrig förutom under större reor. (Zelda kostar fortfarande strax under 600 kr 3 år senare) Betalar gärna för ett bra spel men det känns inget vidare när samma spel som Nintendo tar över 500 kr för kostar 200-230 kr på konkurrerande konsoler.
  Hade det inte varit för BOTW och kommande uppföljare hade jag hellre köpt ett PS4 Pro för i stort sett samma pengar.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Fantastisk maskin med mycket spelvärde. Skulle gissa att jag är är rätt målgrupp för maskinen. Medelålders, gillar tv-spel, har inte samma tid att spela idag som när jag var ungdom. Med sleep-funktionen kan jag på loppet av en sekund avbryta eller uppta spelandet. Det möjliggör 10 minuters sessioner mellan de lägre sessionerna. Och på så sätt känns det mycket mindre som ett projekt att få in tv-spelsglädje i livet. Ser att det finns folk som klagar på kvalitén, däremot har jag själv haft enheten sedan den släpptes, Har varken haft problem med konsolen, dockan eller kontrollerna. En av anledningarna till drift, som jag har förstått det, handlar det om att det kommer in skit i själva spakarna. Jag är renlig av mig och ser även till att maskinen är ren. (Har en vän som fick sin högra joy-con utbytt på garanti av Bergsala) Med tanke på hur många timmar jag spenderat misstänker jag att detta är ett vinnande koncept. Jag skulle inte lita människor som ger maskinen en 1:a p.g.a. de fått ett måndags-ex.

  De joy-cons som man får till maskinen är perfekta för portabelt spelande, och casual multiplayer vid brist av fler kontroller. De är inte lika bekväma som en dedikerad handkontroll, men samtidigt hade en mer ergonomisk design adderat storlek som det inte riktigt finns plats till. Enheten är stor som den är i väskan, men att köpa en officiell pro-kontroller eller 3:e parts så som 8bitdo eller en xbox kontroll är väl värt det ifall man sitter mycket framför TVn och spelar. Jag använder enbart mina joy-cons portabelt (och jag spelar portabelt ungefär 50% av gångerna)

  Kan inget annat än att varmt rekommendera konsolen, ibland klagar folk bara för att de ska. Jag har svårt att se hur Nintendo hade kunnat gjort en bättre designad konsol i dagsläget.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Efter 6 månader slutade båda kontrollerna att fungera. Reklamerade ärendet till Nintendo som vägrade se det som ett garantiärende.

  Nu är det mina barn som hanterat kontrollerna och hur de "misshandlat" prylarna är väl svårt att säga. Men andra saker har överlevt i vårt hem och jag kan inte göra en annan bedömning än att det är väldigt tveksam kvalité på Nintendos grejer.

  UPPDATERING:
  Efter 18 månader dog helt plötsligt enheten. Helt utan förvarning. Helt stendöd. Produkten är rena skräpet!
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Bra underhållning för alla i familjen. Enkel att ta med på resor.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Super smidig!
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Ser många kommentarer som jämnför Nintendo Switch med diverse konsoler som är stationära och lämpar sig för de över 10år, ska man ha en konsol är det Switch. Ska man ha två..

  Var först lite putt att det inte finns blåtand utan extern adapter men sedan glad då det trådade billiga headsetet klarar analfabeten mecka dit själv och funkar varje gång.
 • Dålig
  2 mån sedan
  Nu är alla 4 joycons trasiga / driftar. Kanske uppdaterar till ett bättre betyg om jag blir bättre bemött denna gång än senast av Bergsala.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Jag är glad att Nintendo har fixat alla problemen, Som den originalet hade.
 • Dålig
  3 mån sedan
  + Har nintendos exklusiva spel
  - Allt annat.

  Dålig kvalité på hårdvaran, för pengarna. (Svag CPU/GPU, dålig batteritid, meh skärm, kontroller som går sönder.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Används dagligen och älskar den. Det den inte lever upp till i grafik och spelmotor hämtar den hem i smidighet och underbara spel. Rekommenderas varmt!
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Många nostalgiska spel och väldigt smidigt att kunna spela både handhållet och stationärt, men till slut så använde jag konsolen 90% handhållen.

  Jag tycker att konsolen är i dyraste laget och jag anser att bluetooth är en krav i denna prisklass.

  Slutligen är jag rätt nöjd men om priset hade varit lägre så hade jag ökat betyget med en stjärna.
 • Dålig
  6 mån sedan
  För dyr... Nintendo, gör om gör rätt. Och snälla skyll inte på pandemin för jag köpte denna för exakt samma pris som det går för nu innan den s.k pandemin. Och redan då var den för dyr. De samma gäller lite versionen där oxå kvalitén på kontrollerna inte håller måttet (vilket gäller denna oxå). Enda fördelen att köpa denna kontra lite versionen är att man kan köpa nya kontroller när de väl pajar. Men även dom kostar en saftig slant. För övrigt roliga spel speciellt Mario Odessy. Vore kul om Nintendo gick digitalt med sina stortitlar så man kunde spela dom på valfri konsol. Det är knappt en handfull spel man vill spela från Nintendo. Annars är nästan samtliga populära titlar tillgängliga på både PS4 och Xbox. De synd för att exempelvis Mario, Zelda Pokémon skulle sälja som smör om de gick att köpa på sistnämnda konsoler. Inte värt att punga ut nästan 4K för att spela Mario, Zelda eller Pokémon.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Grym spelkonsol, perfekt för långresor och andra tillfällen när tid behöver slås ihjäl :)
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Sanslöst dyr jämfört med PlayStation 4 och Xbox. Och nej, bara för att den är bärbar också motiverar inte prislappen. Inte direkt så att det är dubbelt så hög kvalité jämfört med dom andra heller. Med det sagt så är det nog den enda konsolen som har många barnspel som går hem, vilket nog förklarar den fortsatt höga prislappen 3 år efter lanseringen...
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Grym spelkontroll, fungerar utmärkt på långresorna.
 • 8 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 8 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Kul, men dyr.
 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Älskar den, bluetooth stöd skulle varit trevligt, men men..
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 mån sedan
  Gjorde tv-spel roliga igen!
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Låt dig inte luras, alla spel är mellan 60 och 70 €, även använda ruttna 3GB-spel som är nonsens
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Mycket bra konsol. Utmärkt hantering. Jag har spelat den sedan jul 🎄 och jag har inte haft problem. Mycket snabbt, flytande, det finns många spel det är riktigt trevligt :)
  Vilken lycka!
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Funktionell bärbar spelkonsol med bra skärm och ett stort urval kvalitetsspel. Bättre batteritid jämfört med föregående version.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Bra spelkonsol. Lätt att ta på bilturer och liknande.