Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TCL 75EP66

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TCL TV (81)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Mina upplevelser av TV:n är ganska lika användaren Bolfass, men mitt exemplar hade i alla fall inga döda pixlar.

  TV:n har i vissa situationer en fin bild, svårslagen i den här prisklassen, men problem med bilden i andra situationer och funktioner i övrigt tynger ner helhetsbetyget kraftigt.

  Långsamma scener som är ljusa ELLER mörka hanterar TV:n väldigt bra. Men när det är ljust och mörkt samtidigt i bild (t.ex. vid eftertexter), så händer det att bakgrundsljuset blinkar, allt mörkt i scenen är en sekund svart, nästa sekund grått, sen tillbaka till svart. Detta är dessutom men dynamisk kontrast, dynamiskt bakgrundsljus och micro dimming avstängt. Slår man på alla tre ”förbättrings” lägen så förblir bilden helt oförändrad, väldigt oklart om överhuvudtaget någonting alls händer. TV:n är dessutom kantbelyst så förutsättningarna för micro dimming är låga från början.

  När objekt på skärmen rör sig fort blir det problem, framför allt vid panoreringar i sidled ser man tydligt hur långsam panelen är, långsammare än de flesta 60 hz apparater jag har sett.

  Det enda bildförbättringsläget som på något vis förbättrar bilden är om man slår på ”Ren LED-rörelse”, då blir det lite mer ”flyt” i panoreringar i sidled. Men då sänks ljusstyrkan ner till ”15” och bilden blir väldigt mörk. Man kan då manuellt öka ljusstyrkan till den nivån man vill ha, men även om man sparar sina ändringar på alla källor så återvänder alltid ljusstyrkan till ”15” när du byter källa eller stänger av TV:n. Så det känns inte så hållbart, man vill ju inte behöva ändra i inställningar varje gång man använder TV:n.

  Jag gillar Android-TV gränssnittet, men det går långsamt på den här TV:n, min Sovrums-TV, en 2-3 år gammal 49” Philips inhandlad för 4444 kr är rappare i Android-TV menyerna.

  Som sista punkt, jag har hemmabio och är inte intresserad av att köra ljudet från de inbyggda högtalarna. Men ljudet går inte stänga av helt, man måste ha nivå ”1” på ljudet, annars visas en ”mute” ikon på skärmen och den försvinner inte, den ligger kvar i bild hela tiden.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Det är omöjligt att detta är samma 6-serie som sålts på andra sidan atlanten...
  Till detta pris är 75EP660(75EP66) knappt värd det. Enda positiva är en stor bild och metall-ram. Måste också säga att jag faktiskt blev förvånad över hur bra ljudet var när jag under några dagar kopplade ur min soundbar, förväntade mig värre. Hade dock inte alls tur med varken clouding eller döda pixlar. 6 pixlar över skärmen som lyste antingen rött eller grönt. Färgskiftningar över i stort sett hela skärmen, blev lite bättre av "massage" men man märker att det inte är en bra panel.

  TVn har stora problem med bakgrundsljuset. Trots att du stänger av Micro-dimming, dynamisk kontrast och allt annat som har med automatisk justering av ljusstyrkan att göra, så dimmar TVn ner till nästan ingenting i mörka scener. Detta gör att du, trots helt mörkt i rummet, inte ser något alls under vissa scener i filmer. Det blir ännu värre om det finns ljusa punkter eller vit text på bilden då bakgrundsbelysningen fladdrar upp och ner.

  Största problemet då!
  Supporten på TCL-produkter hanteras inte av återförsäljaren utan av TCL själva. TCL har dessutom inte, som t.ex. Sony, Samsung eller LG, hemservice på TV-apparater över 60" . Det betyder att du, efter felsökning med TCL(som sker över e-post) ska släpa din 75" TV tillbaka till återförsäljaren för service(hanteras i förlängningen av InfoCare). Så länge som TCL har denna policy kommer jag aldrig köpa något mer från TCL.