Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple MacBook Pro (2019) - 1,4GHz QC 8GB 256GB 13"

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple MacBook Pro (13-inch, Mid 2019). 21 produkter i generationen. 8 föregångare och 1 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Laptops (Bärbara datorer) (239)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag gav mitt omdöme på Apple MacBook Air (2018) i början av året. Det mesta från den recensionen stämmer även på MBP19, så jag utgår från det, med några ändringar:

  Positivt:
  +Retinaskärm med True Tone är mycket trevligare än att sitta länge vid än t.ex en 4K-skärm.

  +Musplattan. Stor och perfekt. Second to none.

  +Touch-ID. Fungerar väldigt bra och missar sällan.

  +Koppling till Apple Watch.

  +Koppling till AirPods.

  +Batteritiden.

  +CPU. Äntligen en riktig Quad Core i instegsmodellen.

  Varken eller:
  +/-Tangentbordet. Uppgraderat igen. Inofficiellt kallat Butterfly generation 3,5. Jag har inga problem med det och det ska vara det mest driftsäkra av butterfly-tangentborden.

  +/- Touch Bar. Har varit kluven till den tidigare, men måste erkänna att jag gillar den. Vill man inte ha app-specifika funktioner så ställer man in den att visa F-tangenter som standard.

  +/-MacOS är snyggt, lättanvänt och fungerar överlag väldigt bra. Vill man dock "in under huven" så är det onödigt krångligt. Här har ju PC en klar fördel.

  +/-Pris. Kan kosta betydligt mer i förhållande till en PC-laptop. Nu har dock även de bättre PC-märkena börjat ta ordentligt betalt för sina maskiner, så det börjar bli en onödig sak att klaga på just Apple.

  +/-I/O. Har bara 2st TB3-portar och ett hörlursuttag. Funkar, men en vanlig USB hade varit trevligt. Köp en bra adapter.

  +/-Kompatibilitet. Det finns ett fåtal saker som jag vill kunna göra och gör på PC som knappt alls går att genomföra i MacOS. Detta löser sig dock med Bootcamp som faktiskt fungerar ypperligt. Visst är det aningen osmidigt, men ändå klart bättre än att ha en separat PC med sig hela tiden.

  Negativt:
  Den enda rent negativa saken jag har just nu är att man inte kan byta SSD själv. Ska man ha 512GB så kostar maskinen nästan 23000:- och det är faktiskt inget annat än löjligt. En Samsung 970 EVO Plus 500GB kostar 1300:- och även om man dubblar det så är man inte uppe i 23k.