Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Alpha A7R IV

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Systemkameror (78)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Ville åt APS-C mode på Sony kameran med 26 megapixlar för att reducera antalet objektiv. Den stora fördelen med Sonyn för min del är ju att man kan programmera en knapp för APS-C mode och blixtsnabbt zooma in 1,5 x. Detta fungerar överraskande bra i praktiken. Älskar den här växlingen.
  Använder fullformat vid stora kontraster, dåligt ljus eller vidvinkel. Resten går att köra på APS-C format.
  Rent praktiskt blir det som så att jag använder oftast fullformat när vidvinkelobjektivet är på och APS-C när teleobjektivet är på.
  Filmfunktionerna är jag överhuvudtaget inte intresserad av. Var jag intresserad av att filma så hade denna kamera inte varit ett förstahandsval.

  Hög upplösning kräver mycket skarpa objektiv. Nu finns det ju tre mycket skarpa och lätta objektiv till överkomliga priser (35/1,8: 55/1,8: 85/1,8).

  Menysystemet har fått en del kritik, men jag tycker den är obefogad.

  iOS appen: Väl fungerande automatisk GPS tagging via bluetooth är det viktigaste för mig och det fungerar blixtsnabbt.
  Övriga funktioner bryr jag mig inte om, men de verkar inte riktigt lika lovande. Appen har ett uselt betyg på App store.
  Man måste "återställa nätverksinställningar" på iPhonen för att få det att fungera efter uppgradering till iOS 13.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Jag har använt min kopia i några veckor nu, främst för att fotografera bilder och objekt. 240 mpix-läget fungerar mycket bra, fjärrstyrt från Sony Remote-applikationen på Mac (eller PC). Fascinerande att se i fjärrkontrollen när slutartiden är inställd så långt att jag kan hålla jämna steg med avbildningen - en halv pixel förskjutning 16 gånger ger faktiskt en skarpare bild och rikare färger! Nästa flaskhals är naturligtvis optiken - förväntar dig att du korrigerar för linsfel i Photoshop Raw och Photoshop, nästan oavsett hur bra linsen initialt är. Om du gör jobbet bra kommer du att belönas med bilder som gör det möjligt att skapa storskaliga produktioner och reproduktioner med god skärpa. Kameran är snabb, har bra kontroller och generellt sett en bra utseende. UHS-II är ett stort steg framåt för Sony, och IBIS verkar göra ett bra jobb, ensam och med linsens inbyggda stabilisatorer. Färgåtergivningen är bra, och tillsammans med bra kontrastintervall och användning av en lämplig Panton-palett ger den god kontroll över färgflödet genom hela produktionsflödet. Om den skulle dras något från den totala graderingen, finns det lite ljud i bilden när du tittar ner på pixelnivån, och att 4K-videon är "bara" i 8 bitar (även på HDMI-porten) och upp till 30 fps. För en så dyr kamera verkar det nästan obegripligt av Sony att stöta ner en sådan prestanda, om det är vad de har gjort, eftersom allt vad gäller bearbetning borde göra en god upplevelse. För inspelning av natur och kultur med långsam panorering och relativt långsam rörelse är det fortfarande en mycket kapabel videokamera också med bra skärpa, kontrastintervall och färgåtergivning. Med lämpliga adaptrar kan det naturligtvis användas med bra linser från andra tillverkare än Sony.