Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer AX6000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (111)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Jag reserverar en stjärna då mjukvaran behöver finjusteras. Senaste firmware är ej tillgänglig på svenska TP-Link sidan men finns på alla andra EU länders sajt.
  Gå till https://www.tp-link.com/se/support/download/archer-ax6000/#Firmware

  ändra "se" till nl eller es. Där har ni senaste.
  Smart Connect och OFDMA funkar inte riktigt som det är annonserat. Vissa av mina enheter kunde inte koppla med Smart Connect och OFDMA men i manuellt läge fungerar allt.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Räckvidden på wifi är ganska OK på denna. Inte riktigt i klass med Netgear X10 men inte långt efter Synology RT2600AC som är de två bästa wifi-routrarna jag testat. Jag får ca -65dB på min altan där de flesta routrar bara ger runt -80dB och är i praktiken obrukbara. Detta på 2.4GHz nätet.
  Men...
  När jag kopplade in min USB3 hårddisk i USB3-uttaget så försvann 2.4GHz nätverket. Att dessa kan störa varandra är ingen nyhet men jag har aldrig varit med om att nätverket helt förstörs!

  Den klarar inte av att läsa ext4 filsystem.
  Saknar möjlighet att användas som repeater. Kanske inte så ofta man vill det ändå men jag har som krav att funktionen ska finnas så jag kan använda min 4G router (som saknar ethernet-portar) som modem när fibern ligger nere. Ytterst få routrar har denna funktion.

  Ett stort plus med denna är att den har 8st ethernet portar.
  Men tyvärr räcker det inte för mig. Som så många andra routrar så skickade jag tillbaka denna.

  Om du vet med dig att du inte kommer ansluta någon USB3-enhete till denna router så kan den vara ett alternativ. Men för pengarna den kostar så finns det mycket att välja på.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Skulle tyvärr inte rekommendera denna. Levererar inte de hastigheter den utlovar. Och räckvidden var inte lika lång som jag hade trott.