Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony WF-1000XM3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Hörlurar (115)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.05)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Uppdatering sep 19:
  Nu har jag haft det ett tag och kan konstatera att som hörlurar hävdar jag fortfarande det är den bästa True wireless man kan köpa just nu.

  Men som det är nu duger den knappast som headset. Samtalsljudet är dovt och ojämn, svårt för mottagare att höra stundtals. Enda workaround som fungerar är avinstallera appen och stäng av all ANC då blir det precis godkänt. Eftersom workaround förbättrar tyder det att Sony kan förmodligen lösa det genom en fw uppgradering framöver. Tills dess tar jag bort 2 stjärnor.

  FYI: Man kan installera appen, ställa in sina inställningar och sedan avinstallera. Inställningar finns kvar på hörlurarna.

  Jag har Android.

  Original:
  Fantastiskt sällskap för resor, bekvämt och bra ljud för att vara så liten. Möjlighet att ställa in olika nivåer på ljudisolering via appen.

  Dockan är lite större än andra men i gengäld så ger den längre batteritid. Totalt ska den kunna ge 3 laddningar så totalt 24 timmar enligt utsago. 10min laddning ska ge 90min.

  Man knackar på hörsnäcka för aktivera olika funktioner som kan ställas in via appen. Som många tester har påpekat så kan man inte in volymen på hörlurarna utan det måste man göra i telefonen.

  Brusreducering är bra men förstås inte lika bra som de stora on ear varianter.
 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 12 dagar sedan
  Bytte från Jabra Elite Active 65t, så recensionen kommer att ha den modellen i åtanke som en jämförelse.

  Kommer antagligen uppdatera recensionen om jag stöter på något mer och recensionen kommer utgå från att beskriva positiva respektive negativa upplevelser.

  ---

  + Bästa trådlösa lurarna jag lyssnat på hittills - både jämfört med Jabra Elite Active 65t och andra lurar jag har lyssnat på vid andra tillfällen.

  Side note: med det sagt har jag inte lyssnat på Sennheiser Momentum True Wireless (2) ännu som fått mycket goda omdömen och specifikt den andra generationen fick i slutet av oktober 2020 en hi-fi orienterad ljudprofil som Sennheiser kallar för High-End Sound Tuning mode.

  Syftet med profilen är att mer efterlikna ljudet från studiolurar så gott det går om jag förstått Sennheiser rätt - med andra ord inte färga ljudet på något sätt utan spela upp allting precis som det är producerat i så hög kvalitet som möjligt.

  + Har en väldigt intuitiv tillhörande app med både användbara och avancerade funktioner.

  Några exempel:

  Adaptiv ljudkontroll som automatiskt justerar brusreduceringen och transparensen beroende på situationen, t ex om du går, springer eller åker lokaltrafik.

  DSEE-HX som skalar upp komprimerade källdata, ex MP3 som fortfarande används i Spotify med maximalt 320 kbps (såvitt jag vet är Spotify i skrivande stund den största streamingtjänsten varför denna funktionen kan komma till nytta för många användare).

  Jag upplevde ljudet som funktionen producerar som artificiellt, men jag lyssnar på okomprimerat material (FLAC format), så det finns inget att försöka återskapa med smarta algoritmer.

  OBS! Funktionen DSEE-HX ökar batteriförbrukningen på lurarna.

  Justera vilken typ av kontroll du vill ha på lurarna, t ex volym på vänster och uppspelning på höger.

  Uppdateringar för lurarnas mjukvara som förbättrar deras kvalité och funktionalitet.

  + Väldigt lite brus vid uppspelning, vilket inte är garanterat på trådlösa lurar, även på respektabla modeller som Jabra Elite Active 65t.

  Detta gör att WF-1000XM3 ger en mycket bättre upplevelse i jämförelse med andra alternativ.

  + Bättre räckvidd än Jabra Elite Active 65t. Kan gå runt i hela lägenheten med telefonen liggandes någonstans utan några som helst problem med dessa lurar - bara för att ta ett enkelt exempel.

  ---

  ~ Adaptiv ljudkontroll fungerar oftast väldigt bra, men det finns några saker som är värda att tänka på:

  För att inte konstant byta mellan olika inställningar har Sony medvetet lagt in en fördröjning på hur snabbt lurarna byter läge till motsvarande aktivitet - vilket är bra tänkt - men det finns fortfarande en risk för att lurarna byter inställningar väldigt ofta om man inte ställer in liknande inställningar för olika situationer, så jag skulle rekommendera att t ex ha full transparens när man springer eller går och ingen behandling när man är still eller åker lokaltrafik (alltså inte aktiv brusreducering heller då det påverkar ljudkvalitén väldigt negativt som beskrivet längre ned).

  En sak som är mindre bra är att funktionen kan bugga ur så att den inte ändrar läge efter situationen till dess att du startar Sonys app på nytt - åtminstone är så fallet på iPhone.

  Antingen det eller så kan inte lurarna skilja på en buss som åker långsamt och att jag springer för glatta livet.

  ---

  - Ballar ur någon gång ibland vid start och i de fallen hakar ljudet upp sig, men detta är lätt åtgärdat genom att sätta ner påverkad lur i behållaren och ta upp den på nytt.

  Denna buggen har jag dock inte upplevt den senaste tiden - verkar hända ytterst sällan.

  - Vid ett fåtal tillfällen försvinner ljudet vid pågående uppspelning - eller så kopplar inte ens lurarna upp ordentligt vid uppstart. Då får man koppla från och till inne på bluetooth inställningar för att det ska fungera igen.

  - Mikrofonerna på dessa lurar tar in allt ljud i princip lika mycket. Bra kvalité säger de som lyssnar - inte lika bra när de inte hör vad man säger, vilket är ofta med den design man har valt att använda.

  - Har inte stöd för mer avancerade omkodare - inte ens Sonys egna LDAC. Saknar allt vad aptX heter.

  Endast AAC finns att tillgå, vilket begränsar datan som skickas mellan lurarna och enheten du använder till maximalt 256 kbps.

  För referens är CD-kvalité 1411 kbps.

  Detta i sig är inte så dåligt som det verkar vara när man tittar på hur omkodaren AAC faktiskt fungerar, men det är definitivt en stor skillnad datamässigt när man jämför.

  Värt att notera är att implementationen för AAC är betydligt bättre på iPhone jämfört med Android telefoner i de flesta fall.

  Se källa här som tar upp punkterna precis ovan: https://www.soundguys.com/the-ultimate-guide-to-bluetooth-headphones-aac-20296/

  - När brusreduceringen är påslagen påverkar det ljudkvalitén väldigt negativt, specifikt avsaknad av upplösning och attack i mellanregister och diskant, samt påslag av bas.

  Dock är denna negativa påverkan på ljudet gemensamt för all utrustning med brusreducering påslagen.

  Det är en kompromiss och tillverkarna försöker hela tiden hitta den bästa balansen mellan ljudkvalité och effektiv brusreducering genom att optimera sin hård- och mjukvara.

  - Touch - som dessa lurar använder för kontroll - fungerar sämre än fysiska knappar.

  Det är väldigt lätt att felaktigt råka trycka, t ex om du plockar upp lurarna från bordet.

  Med fysiska knappar - som på Jabra Elite Active 65t - är detta ett icke-problem.

  Dessutom kan du styra allt på dessa fysiska knappar, medan på Sonys touch design så måste du begränsa dig till vissa funktioner.

  ---

  Avslutningsvis, i jämförelse med Jabra Elite Active 65t så hade jag för de allra flesta rekommenderat Jabras modell - så länge inte ljudkvalité står över allt annat på din prioritetslista, oavsett hur bra stabiliteten är.

  Jabra-lurarna har nämligen endast okej ljud, men till skillnad från Sonys lurar så har de fantastisk stabilitet.

  Jag kan inte minnas den senaste gången Jabra Elite Active 65t faktiskt krånglade utan att det var pga någonting jag gjorde, t ex att jag var för långt ifrån källan, eller att jag blockerade signalen genom någon rörelse på gymmet.

  Värt att notera är att jag märkte av stabilitetsproblem på Jabras lurar när jag precis hade köpt dem och gjorde en mjukvaruuppdatering vid något tillfälle, så detta kan behövas för att få samma upplevelse.

  Det enda jag kan komma på som är emot Jabra Elite Active 65t är att de har märkbar fördröjning när du tittar på video - åtminstone var det så senast jag använde dem till detta.

  Förhoppningsvis är det också åtgärdat med någon mjukvaruuppdatering.

  Själv är jag inte längre påverkad då jag använder dem exklusivt som träningslurar.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Lätta. Bra fit i mina öron. Grym ANC och helt fantastiskt ljud.
  Lite stor docka för min smak, men påstås ha bra batteritid så det kanske väger upp.
  Bara haft dem lite mer än en vecka, så får uppdatera med mer detaljer senare.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  14 dagar sedan
  Hyfsat ljud för musik men helt kass som headset. Alla (törs nästan påstå utan undantag) frågade om jag satt på toa. De jag inte känner frågade om de ringde olämpligt, men de tänkte väl också att jag satt på toa. Sjukt irriterande att behöva förklara att man har ett kasst headset varje gång... Dessutom brukade ljudet bli förvrängt, de jag pratade med låt som Kalle Anka. Mobilen är en Galaxy S9 Edge.

  Musikupplevelsen är ganska bra, kring eller strax över medel. Bra bas, men inte helt naturligt och klart.

  Finns en funktion för omgivningsljud. Det är ju bra, trafikfarligt att vara utan. Men det blir väldigt onaturligt och känns konstigt att prata med det läget aktivt. Detta är högst personligt, men så upplevs det för mig.

  Såldes som alternativ till Plantronics, men går ju inte att använda till samtal, så det blev retur. Nu använder jag Voyager Legend och det må vara snart ett decennium gammal teknik, men fortfarande det headset som fungerar bäst för samtal.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Det är dom bästa lurarna jag har haft. Väldigt värd 1490kr.
  + ljud, anc, finish, app och design
  - saknar Qi laddning
 • Dålig
  1 månad sedan
  Ett av de sämsta köpen jag gjort i livet. Noice cancelingen funktionen är knappt märkbar, lurarna ramlar ur hela tiden trots att jag testat alla olika storlekar. Extremt frustrerande touch kontrol som hela tiden triggas när man försöker rätta till lurarna (villket man måste göra hela tiden för att de sitter så dåligt). Om det inte är fullständigt tyst i omgivningen kommer mottagaren inte höra dig. Katastofalt helt enkelt.
 • Acceptabel
  2 mån sedan
  Fick lurarna 'på köpet' vid köp av en Xperia 5 II, så perfekt att testa på true wireless vilket jag länge varit skeptisk till.

  Måste säga att min det mesta stämde med vad jag förväntade mig: dålig passform, ser otrevligt ut och smidigt men ändå bökigt.

  LJUD - Tycker de låter fantastiska till det mesta, kan få justera inställningarna lite vid vissa genrer.

  PASSFORM - I mitt fall med WF-1000XM3 helt katastrofalt dåligt, enda gången de stannar i öronen är när man är stillasittandes eller har en mössa på sig som alltid trycker in dem lite smått. Minsta rörelse i käke puttar ut lurarna och man får konstant trycka in dem igen om det skall låta bra. Skall köpa ett par eftermarknadskuddar för att se om det hjälper.

  BATTERI - Helt ok, verkar ladda snabbt i förvaringslådan också.

  ANVÄNDNING? - Svårt att förklara men de flesta som använder true wireless tar aldrig av sig dem, vilket ser väldigt otrevligt ut i mina ögon.
  Och man vill ta av sig dem(dämpar ju externt ljud med dem i) så fort man skall socialisera vilket gör hela true wireless funktionen smått meningslös i mitt liv i alla fall, har hellre trådade lurar som jag kan lägga mellan t-shirt och tröja.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Inte nöjd med livslängden på batterierna.
  Köpte mina lurar strax efter att de släpptes 2019. När jag inte använt lurarna så har de legat i sitt fodral och laddat. Nu, mindre än 2 år senare, så har jag mindre än 3h lyssningstid i lurarna. Mätte idag att det på 1h 20m drog ner batteriet från 100% till 50% (audiobok, inte musik och ett längre samtal) på normal volym.
  Att batteriet hade så kort livslängd trodde jag inte var möjligt.
 • Mycket bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Grymma för musik.

  ANC acceptabel.

  Inte de bästa "på språng", hade gärna fått sitta lite bättre.

  Fragmenterat ljud vid telefonsamtal, oanvändbart om man använder båda lurarna, "okej" 95% av tiden om man använder den ena. Har dock inte fått klagomål från motparten som andra verkar ha upplevt.

  10/10 sett enbart till ljudkvalité, som är det viktigaste enligt mig (ihop med viss komfort).
 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Katastrofalt instabilt som headset! Skickade in som reklamation till Sony då kontakten flertalet ggr om dagen tappades el hackade.

  Mottagare hör knappt vad man säger. Ibland hör man tom hur man själv låter som 3-PO.

  En kollega hann tyvärr köpa ett par likadana innan fakta. Exakt samma problem.
  Med tanke på hur många updates som Sony nu har skickat ut till dessa lurar så är det bara att inse att det inte är mjukvaran. Kass hårdvara.

  När de väl "fungerar" så är ljudet vid musik riktigt trevligt! Men det är ett enda stort scam när man påstår att detta skall fungera som headset.

  -Gör om och gör rätt Sony.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Väldigt bra ljud och bra noice cancelling, men det som gör att jag inte ger dem fullt betyg är att det tar ganska lång tid för mig att passa dem i öronen. Även när de väl sitter inne i öronen måste man känna för att vara säker på att de verkligen sitter. Många andra har klagat på att de är oanvändbara utomhus i blåsväder, men om man stänger av NC och ambient sound så fungerar de väldigt bra utomhus. Batteritiden är också väldigt bra och jag behöver endast ladda dem ungefär en gång per månad.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Bästa ljudet för stillasittande, helst inomhus. Bra bas, sitter fint i örat, bättre ljud i rätt omgivning än exempelvis apples, bra brusreducering (när det inte är blåsigt)

  Vid samtal är ljudet bra, men de går knappt att prata i när det finns omgivande ljud, blåst eller vid rörelse.

  Öronpluggar med skum eller gummi i tre storlekar, passar bra i öronen och sitter bra- skum fungerar bäst på mig.

  Men de är helt oanvändbara vid rörelse eller blåst. Noice cancelletation förstärker vindbruset i lurarna. Nu bor jag på väskusten så det är nästan alltid blåsigt. Samma sak vid löpning eller cykling, bruset blir överväldigande, så jag tar av dem.

  Kan ej ansluta från min dator så de går inte att använda för Zoom/videokonferenser

  Om syftet är att lyssna på musik inomhus, på spårvagnar, bussar, tunnelbana eller så, köp dom- bra noice cancellation, de är bäst. För telefon eller zoom-möte dvs som headset är de mediokra och oanvändbara. För cykling eller blåsig miljö, blir vindbruset pga noice cancellation väldigt högt så nc måste stängas av.

  Fungerar ej - kan inte paras- med min android-tv, dator, apple-tv så de är inte särskilt flexibla.

  Jag behöver ett fungerande headset och hörlurar som fungerar på västkusten så dessa passar inte mig alls. Köpte på Elgiganten men får inte byta dem (inget öppet köp på in-ear lurar). Mitt sämsta köp, 1790kr bortkastade.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  + Bra noise-cancel
  + Bra reverse noise-cancel
  - "En-hörlur-funktionen" kunde vara bättre. Man måste ha den vänstra för att det ska fungera. Man kan alltså inte dubbla batteritiden genom att använda dem i omgångar. Men standard för att starta/stoppa ljud är på högra, så den saknar man också.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Fantastiska lurar som jag dock fick returnera.

  Grym brusreducering för storleken. Fantastisk batteritid. 6h med ANC samt ytterligare 18h i dosan. 10 min laddning ger 90 min batteritid.

  Ljudet är klart och kontrollerat. Jag gjorde misstaget att inte ha i dom i öronen riktigt första gången och då lät musiken tunn och medioker. Skruvade in dom som öronproppar och det blev grymt bra.

  Dom sitter bra i öronen. Kommer inte loss oavsett om jag hoppade eller tuggade tuggummi. Massor av olika gummmistorlekar medföljer för olika öron.

  Designen är schysst och jag tycker inte dosan var för stor, men det blir en liten klump i fickan.

  Och nu det tråkiga. Vid samtal är den totalkass. Fick upprepa mig många gånger. Folk kunde inte höra vad jag sa under minutlånga perioder och om jag körde bil hörde dom bilen nästan mer än min röst. Det gjorde att dessa blev helt opraktiska för mina behov. När jag returnerade fick jag höra att fler hade lämnat tillbaka av samma anledning.

  Om du bara vill lyssna på musik eller film, köp dessa för dom är fantastiska för det syftet. Firmware är också på gång för koppling mot Windows 10. Men om du söker en helhetslösning för vardagen, alltså även kunna använda i samtal, avvakta isf. Jag vet inte om detta kan fixas med firmware, men jag hoppas verkligen det fixas så att jag kan köpa dom igen.

  Uppdatering: Köpte de på nytt efter nya firmwaren som fixar alla ovanstående problem. Underbara. Full pott!
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Otroligt bra ljud, basen är riktigt trevlig och stort plus att man kan byta/ändra ljudprofiler i appen. Brusreduceringen fungerar väldigt bra, det finns många riktigt schyssta funktioner och batteritiden är enastående.

  För mig är dock passformen ett rätt stort minus. Ingen av de 7 medföljande eartipsen satt bra i örat och de föll ut enkelt samt täppte därför inte till särskilt bra i örat. Efter att ha köpt externa eartips designade just för dessa (från Comply) Har Jag dock knappt några problem längre, rekommenderar verkligen detta för er som känner att det behövs!
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Ljud är nära nog perfekt, microfonen funkar men den tar upp lite för mycket bakgrundsbrus tyvärr, men det sämsta med dessa lurar är att de är stora och sitter dåligt i örat, de ramlar lätt ur då de är tunga och avlånga. Har experimenterat mycket men de funkar inte i mina ganska normala öron i alla fall. Synd på rara ärtor...
 • Perfekt
  11 mån sedan
  +
  Bra ljud.
  Tack vare den senaste uppdateringen fungerar samtal äntligen bra.
  Bra kontroller.
  Bra case (om än lite stort).
  Väldigt lite brus för att vara ANC-hörlurar.

  -
  Ljudreducering inte fantastisk, men bättre än de flesta (bästa för trådlösa in-ear).
  Funkar väldigt dåligt i vind p.g.a. hur vinden påverkas av formen.
  Synd att de inte är vattentåliga över huvud taget.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Bästa headsetet jag haft!
  Det säger en del då jag ägt väldigt många olika topprecenserade headset genom åren.
  Den klår även majoriteten av tidigare ägda trådade in-ears och over-ears.

  Om du inte nöjer dig med apple airpods pro ekvivalenta headset eller helt enkelt vill ha det allra bästa på marknaden så är det hit du ska titta.

  +superb ljudkvalitet
  +otroligt bra aktiv brusreduktion
  +användarvänligt gränssnitt
  +sitter skönt i öronen (bara du hittar rätt gummipluppar)
  +enkelt att justera ljudbild (genom appen)

  +/-helt ok samtalskvalitet efter senaste uppdatering (mycket bättre än innan)

  - tar en hel del fipplande innan man hittar rätt gummipluppar, slutade med att jag fick ta en medium (vänster) och en stor (höger)

  Rekommenderar starkt att ni använder skumgummuplupparna då dem ger bäst passiv brusreduktion
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Suveränt ljud. Lika bra som med heltäckande kåpor. Det enda jag är missnöjd med är stödet för multipoint.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte dessa efter att jag glömt mina Jaybird Vista (som jag inte var särskilt nöjd med).

  + Riktigt bra ljud
  + Vettigt fodral med USB-C
  + Bra app och inställningsmöjligheter för att kontrollera uppspelning, volym och ev röstassistent.
  + Bra koppling mellan lurar och telefon - inga glitchar

  - Ej vattentåliga (återstår att se hur länge mina håller då jag tränar o blir rejält svettig med dom, än så länge OK)
  - Kontrollerna aktiveras om man har en svettig mössa på sig
  - Mkt vindbrus då dom sticker ut ganska mycket från öronen

  Passformen är okej även om jag är lite mer rädd att dessa ska ramla ur än ex Jaybirds Vista som satt riktigt bra.

  Läst att röstsamtal ska suga rätt mkt med dessa, jag har inte testat det själv och det var lågprioriterat när jag valde lurar. Ljudkvalite stod högst i kurs och dessa levererar där!
 • Dålig
  1 år sedan
  Urkass mikrofon där den du pratar med inte hör vad du säger utan mest en massa brus. Fungerar bara i absolut tysta miljöer. Googla "wf1000xm3 call quality" innan du köper det här skräpet.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft dem ett par veckor nu och kan sammantaget säga att jag efter hand blivit väldigt nöjd. För min del är ljudet det viktigaste och på den punkten har jag inget att invända. Använder Tidal istället för Spotify för ljudkvaliténs skull och skillnaden mellan tjänsterna blir väldigt tydlig med dessa lurar. De har också bara blivit bättre när jag spelat in dem något. Nackdelar har varit att jag inte fick dem att sitta bra i öronen med de inkluderade adaptrarna och att jag istället fick köpa nya från Comply vilket blev en extrakostnad. Innan jag hittade inställningen för Vindbrusreducering var de dessutom i princip oanvändbara utomhus. Kvarvarande nackdelar är att de är känsliga för väta viket gör att man inte kan använda dem när det regnar samt att de sticker ut en del från örat vilket gör att de inte passar bra med mössa och inte heller är så diskreta som man eventuellt skulle önska.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har haft dessa i 4 dagar nu med min iPhone. Använt Airpods 1 fram tills nu. Har senaste firmware.

  + Ljudet är toppen!
  + Batterierna
  + Kopplar snabbt med Bluetooth

  - Stort minus är vid handsfree. Det går inte att prata med dem. Alla jag pratat med gnäller på att de hör allt runtomkring mig och har jättesvårt att höra mig. Så jag måste ta med mina Airpods el. prata direkt i luren. Helt värdelösa som handsfree!
  - Stor case.
  - Fodralet blir repigt superlätt, speciellt locket

  Som hörlurar, mycket bra men som smartphone hörlurar helt värdelösa! Rekommenderar inte dessa!

  Efter 1 veckas användning och testat dem på olika telefoner med senaste uppdateringen så lämnade jag tillbaka dem. Jag anser dem feldesignade från början. Spelar ingen roll hur mycket Sony uppdaterar mjukvaran. Kommer köpa Jabra Elite 75t istället.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Stog i valet och kvalet mellan dessa och ett par Airpods Pro.

  Hade läst innan att dessa skulle ha bättre ljudkvalitet/ANC men sämre egenskaper för samtal.

  Efter att ha försäkrat mig om att jag skulle kunna lämna tillbaka dem så införskaffade jag dessa med motiveringen att om det är tillräckligt bra samtalskvalitet så väger eventuell ljudkvalitet samt pris upp de fördelar jag skulle få med ett par Airpods Pro.

  Jag använde bara dessa under två dagar och det var tillräckligt för att jag skulle bestämma mig för att lämna tillbaka dem.

  Ljudet vid uppspelningar var bra enligt mig, det imponerade.
  Samtalskvalitet var inte så dåligt som jag läst, men fick problem t.ex. vid tågstation när någon släpade rullväska framför mig.

  Det som avgjorde att de kommer åka tillbaka för min del var att passformen inte matchar mitt öra alls.
  Provade alla pluggar, men de står ut för långt från mitt öra och blir obekväma i längden. De kunde även ramla ur ibland i vissa vinklar (dock inte så ofta).

  Ett annat bekymmer var också touchkontrollerna. Det kanske man lyckas få till bättre när man vant sig med hörlurarna.
  Problemet för mig blev när de inte satt riktigt bra så behövde man ofta justera, och kommer då åt touchkontrollerna.
  Det omvända gällde även det. När jag skulle försöka trycka på dem så lyckades jag inte riktigt.

  Sammanfattningsvis, bra lurar som tyvärr inte passade mitt öra och har en del bekymmer.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bästa hörlurarna jag nånsin haft! Brusreduceringen är lika bra som mina förra lurar(boss qc 25) vilket e sjukt med tanke på att dessa är wireless. In ears sitter väldigt dåligt i mina öron så lite skraj att de skulle ramla ut men när du väl hittat de rätta gummiplupparna samt fattar hur du ska sätta in dom sitter de grymt bra! Super bra ljud å bas! Väldigt lång batteritid vilket e ett plus. Rekommenderas starkt till dom som kräver lurar av högsta kvalité för bättre än dessa är nog svårt att finna för tillfället i true wireless segmentet
 • Dålig
  1 år sedan
  Mycket besviken på Sony
  Dom ramlar ut öronen hela tiden har prova olika gummi saker eller vad det nu heter :) ljudet suger om man inte trycker in dom som fan i öronen .. fick inte lämna tillbaka dom för att det går som en hygien vara enligt mediamarket ... mitt tråd köp dom inte
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket bra ljud vid lyssning för att vara ett par inears. Mycket trevligt med möjligheten att välja hur mycket ljud som ska släppas igenom utifrån.

  + bra ljud

  - sådär bra passform, har svårt att få dem att sitta säkert
  - tar upp mycket ljud omkring vid samtal
 • Ganska bra
  1 år sedan
  bra ljud, speciellt akustisk. Basen känns dock tunn jämfört med Bose.

  passformen passade mig inte alls så bli att lämna tillbaka,
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gick från airpods 1st gen och kan nästan inte vara nöjdare, enda jag egentligen kan klaga på är hur de sitter i öronen men det är personligt. Ingen av propparna som följde med passade och var både bekväma och inte gjorde NC oanvändbart så jag fick ta ett par proppar från gamla hörlurar vilket gör att de nu funkar riktigt bra med ljud i särklass från andra true Wireless noice Cancelling lurar.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt bra ljud, men jag hör fortfarande ljud runt mig såsom röster ganska tydligt trots att lurarna är på och jag har även de tjockaste gummi plupparna.

  Att använda dessa som handsfree är ju katastrof, får klagomål om att det knappt hörs och att det låter konstigt... Verkar som att många klagat på detta fenomen!

  Hoppas på en fix på handsfree ljudet åtminstone!

  I nuläget använder jag de bara till musik, hade definitivt inte rekommenderat den till de som använder handsfree funktionen ofta.

  Hade dessa varit billigare så hade de fått bättre betyg men till ett pris på 2000kr+ så ska en enkel funktion som handsfree fungera felfritt! Speciellt från ett rutinerat varumärke som Sony!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Hade Jabra elite 65t innan. Till skillnad från de har de här:
  inget konstant pip, bättre ljud, skönare, snyggare, enklare manövrering med touchknappar, inga problem att konnekta med telefonen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fantastiskt ljud och noice canceling fungerar ypperligt. Jag använder dem främst på ett kontor med öppet landskap för att stänga ute vad som händer runt omkring mig, samt när jag går fram och tillbaka från jobbet och när jag sitter på tåg. I dessa fall fungerar hörlurarna fantastiskt bra.

  Som andra säger är dock mikrofonen värdelös. Den enda situation där den går att använda är om du sitter stilla inomhus i ett helt tyst rum. Om du vill ha ett par trådlösa hörsnäckor som låter dig prata med någon när du är ute och går eller springer så ska du hålla dig långt ifrån dessa.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Ljudet är väl bra, och brusreduceringen verkar också funka även om det är svårt att utvärdera. Men mikrofonen är fullständigt värdelös, så det går inte ta emot samtal om du har lurarna i. Då gäller det att snabbt plocka ur dem och knappa på telefonen för att flytta ljudet dit. Inte värt priset.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Oerhört välbalanserad och trevlig ljudbild är dessa lurars allra största fördel. Har sedan tidigare använt/lyssnat på flera andra - Bose Soundsport Free, Jabra Elite, föregångaren WF-1000X samt Audio Technica ATH-CKS5TW men tycker att de alla är rätt långt efter ljudmässigt. De två förstnämnda har inte alls samma fina dynamik i ljudet, WF-1000X är OK men skillnaden mot dessa är ändå märkbar. Audio Technicas lurar känns välbyggda och kan spela betydligt högre än dessa men är i min smak alldeles för bastunga och saknar detaljrikedomen som finns här.

  Dessa är inte perfekta - som nämnts är de rätt vindkänsliga när man har igång ANC, passformen med de medföljande propparna kan vara si och så, appen är rätt kass och jag saknar en del rätt basic funktioner med tanke på premiumpriset (avsaknad av volymkontroll på lurarna, ingen batteriindikator på caset mm). Min subjektiva uppfattning är dock att det oslagbara ljudet vid musiklyssning kompenserar för dessa brister och jag är totalt sett mer än nöjd.

  Extra plus för ANC, en funktion jag numera inte skulle vilja vara utan. Jämfört med WF-1000X fungerar det mycket bättre. Gillar också att man nu kan använda vilken som helst av lurarna vid slölyssnande på någon podd eller dylikt, enkelt sätt att förlänga batteritiden - bara att byta lur!

  Touchkontrollerna funkar helt okej, samtalskvaliteten är acceptabel så länge man är inomhus och uppkopplingen mot telefonen är felfri, också detta fungerar mycket bättre än i föregångaren. Räckvidden är grym, jag kan gå runt i nästan hela huset och den uppgivna batteritiden upplever jag som ärlig.

  En trevlig bonus är att lurarna själva upptäcker när du plockar ut dem ur öronen och pausar eventuellt ljud samt stänger av sig efter en stund för att spara batteri.

  Tycker byggkvalitén är klart godkänd, åtminstone lurarna känns och ser klart premium ut.

  Sammanfattning: Inte perfekta för allt, men som true wireless-lurar för musiklyssning är de helt oslagbara!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Bra ljud och bra noisecancelling är två stora plus. Men trots detta valde jag att lämna tillbaka hörlurarna då de har alldeles för stora brister för att få godkänt eller ens vara i närheten av prisvärda.

  Dessa lurar ligger ändå snäppet högre i pris än många vettiga konkurrenter (Bose soundsport Free t,ex, som jag varit mycket nöjd med).

  En utav de mest grundläggande sakerna med ett par inear-hörlurar är enligt mig att de ska sitta bra i öronen och det gör inte dessa. Kanske är det bara mina öron som är skeva men dessa hörlurar sitter så ofantligt dåligt och "ploppar ut" så fort man rör på sig. Har testat samtliga medföljande öronpluppar och inga sitter ens okej.

  Utöver det är batteritiden och den medföljande appen under all kritik. Ibland har mina lurar dött 20 minuter in i gympasset trots att de legat i det fulladdade caset. Ibland när man går in på appen och kollar batteriprocenten så står det 50% och några minuter senare står det 20% och några minuter senare dör dom. Ibland kopplar de ifrån och man får para om dom. Dock är ljudet bra. Det får man ge Sony. Men överlag så tycker jag inte dessa lurar matchar förväntningarna man har på ett par lurar som ligger högre än snittet. Man blir "irriterad" av att använda dom frekvent. De krånglar alldeles för ofta. Appen är alldeles för opålitlig. Batteriet likaså. 1500- 1700 kr kanske är en mer vettig och realistisk prislapp så att man inte har så höga förväntningar.
 • Bra
  1 år sedan
  Noise canceling är bättre på dessa än på Airpods Pro efter ha testat båda ett tag.

  vad som drar ner dessa lite för mig är att jag inte kan ha på mig mössa.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Väldigt musikaliska med rejält driv i musiken
  + Balanserad ljudbild
  + Bra brusreducering
  + Stabil BT-koppling
  + Bra passform

  - Kunde ljudisolerat bättre passivt, beror på för stor nozzle.
  - Lite klumpiga
  - Inte så snygga på

  Använt dem dagligen ett par timmar under två månader hittills.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft dem i fem dagar nu. Ljudet i musik är det bästa jag hört från ett par sladdlösa lurar. Jag har den första versionen från denna serie och den blir slagen på alla sätt i ljud kvalitet. Appen tycker jag är krånglig. Visst jag har inte bråkat så mycket med den ännu, så jag får väl fortsätta lite till då:) Väldigt smidigt format på laddningsetuiet. Passformen passar mig perfekt efter att jag satte på dom största, lite transparenta i färgen av gummipropparna som följer med. Och nu fick jag höra vad dom levererar för ljud. Jag blev helt paff först. Så bra är dom!
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Värdelöst att använda som headset!
  För att lyssna på musik etc är det väldigt bra lurar, bra ljuddämpning, lättanvänd app och helt enkelt en trevlig upplevelse.
  Däremot går det inte att använda dom för telefonsamtal då ljudupptagningen är USEL och personen du ringer kan i princip inte höra dig. Har provat själv att vara i andra änden och det klipper som tusan, vartannat ord försvinner eller förvrängs och man hör omgivningen mer än talet. För lurar som kostar över 2500 kr ska man kunna använda dom för telefonsamtal, inget snack om saken. Blev retur.
  Detta var med i skrivande stund senaste firmware som släpptes 20191105 (1.3.7).
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt okej ljud (när lurarna inte tappar anslutning vilket de gör konstant) med otroligt dålig byggkvalitet. Går ej använda när man cyklar eller om det blåser då man enbart hör vinden. Efter tre veckor slutade den ena luren fungera/ladda och fodralet såg ut som skräp. Man inser hur dålig byggkvalitén är när plasten i lurarna knakar när man stoppar in dem samt fodralets lock börjar glappa och bli repigt (trots att det inte förvarats med några vassa föremål). Är glad att den undermåliga kvalitén började visa sig så pass tidigt så jag kunde lämna tillbaka dem på öppet köp.

  Antingen är de positiva recensionerna köpta eller så är de baserade på en dags användning. Kommer aldrig mer köpa något från Sony efter denna upplevelse.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Efter ca 1 månads användning

  Det positiva;
  + Utmärkt ljud, går att jämföra med mina B&W C5.
  + Välfungerande ANC.
  + Bra batteritid.
  + Bra passform efter en del byte av proppar. Sitter stabilt under löpning/träning.
  + Välbyggda
  + Stabil och snabb BT-uppkoppling. Strulat ngn enstaka gång.
  + Välfungerande "kontroll av bakgrundsljud".

  Det negativa
  - Otroligt vindkänsliga, brusar rejält trots lite vind. Att cykla med dem är värdelöst. Enda lösningen är att välja mode "Kontroll av bakgrundsljud AV" och då slutar det brusa.
  DOCK - så snart man talar i telefon kopplas inställningen ovan bort och det börjar brusa vid vind. Går ej att kringgå...

  - Samtalsljudet är bra så länge det är lugnt runtomkring. Är det blåsigt eller stökigt runtom, sjunker samtalskvaliten markant.

  - Multipoint finns ej - dvs du kan inte ha hörlurarna parade till två enheter och få information från dessa samtidigt. Mina gamla Sony SBH20 klarade av detta galant. Lyssna på musik/tala i telefon på ena enheten, och ringer det på andra enheten pausas befintlig musik och man får signal på inkommande.
  På denna måste du aktivt välja vilken enheten du vill connecta till.

  - Går ej att se hur mkt batteri det är kvar i själva fodralet.

  - Appen är värdelös. Strular mycket, inställningar sparas inte, fungerar när man väl är inne i appen men så snart den hamnar i bakgrunden fungerar den inte.

  Sammantaget 3,5 av 5.
  Mkt bra ljud för lyssnande. Är du ute efter något du kan använda för samtal bör du se efter andra hörlurar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Vilket ljud. Har svårt att se några andra Noice cancelling in ear komma i närheten. Eller för den delen över ear. Spöar mina tidigare JBL med hästlängder. Sjukt nöjd. Bra batteritid. Passformen är perfekt för mig. NC är grym. Topp topp.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mina första "true wireless" lurar. Väldigt smidigt koncept. Själva blåtandshanteringen är utan anmärkning; det bara fungerar. Batteritid är även den utan anmärkning; lurarna är alltid 100% när jag tar dem ur fodralet. Vet ej om det finns indikator för fodralets laddnivå. De är lätta och sitter väldigt bra, testade foampluggarna man får med, men de i silikon som satt monterade passar mig bäst. Ljudet är bra, det hörs att det är Sony. (Med eq inställd på excited är de riktigt varma) Äger även ett par wh-1000xm2, vars ANC är väldigt mycket bättre än den som dessa erbjuder, med det sagt är dessa inte dåliga, de dämpar allmänsorl på ett kontor väl och hjälper till på kortare flygningar. Vid längre flygningar åker nog on-ear lurarna på...
  Ganska dyra, men jag tycker nog att de är värda priset.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Otroligt välljudande in-ear och levererar detaljer i vissa gamla låtar jag totalt glömt bort att de fanns.
  Skönt att kunna spela på en bra mycket lägre volym än med traditionella lurar utan ANC och ändå ha musiken först.

  ANCn fungerar riktigt bra och riktigt smidigt att man kan ställa nivåerna på olika ”teman” som lurarna själv vandrar mellan när du sitter still eller förflyttar dig.

  Bra batteritid även om jag inte riktigt får ut de utlovade 6h med NC aktiverat.
  Laddfodralet är även det lite klumpigt jämfört med tex Bose varianter, men det tar jag gärna då ljudkvalitén vida överglänser deras alternativ.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fantastiska hörlurar som låter väldigt väldigt bra! ANC funkar bra och det märks framförallt när man åker i kollektivtrafiken. Skönt att kunna lyssna på musiken utan att behöva höja volymen så mkt!
  Tycker även deras ambient sound låter väldigt naturligt.

  Gällande komfort är det väll som alla in-ear hörlurar. Det tar lite tid att vänja sig men sen sitter de bra((men som sagt, inget unikt för dessa utan gäller alla in-ear)
  De sitter även ganska bra till och ramlar ej ur - trots avsaknad av en "hake" som man ser i sportlurar. Här har de verkligen lyckats med en bra design då jag alltid haft problem med vanliga in-ears som ramlar ut.

  Det enda negativa är väll samtalsljudet. Är du utomhus lär den andra motparten knappt höra dig..

  Tyvärr är faktum att inget av true-wireless hörlurarna har lyckats med detta och det är synd.. Återstår att se vem som lyckas lösa det först!
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Om du bara vill lyssna på musik eller film, köp dessa för dom är fantastiska för det syftet. Men och det finns ett stort problem för mig iallafall eftersom jag vill använda dem till att prata i telefon och desvärre så är dessa inte bra alls för det ändamålet. Testat både i hemmiljö och i bil (Volvo V40 & Citroen Jumpy). I VOLVO´n så får den en 2:a och i Jumpyn en 1:a. En del tyckte att jag lät som en robot med väldigt lågt ljud så de hörde oftast inte vad jag sa trots att jag har en ganska stark röst...och i Jumpyn var det ännu värre mest troligt för att det är definitivt inte den tystaste kupén. Jag har lämnat tillbaka dem men jag kommer att stå först i kön när det kommer en ny uppdaterad variant med bättre samtals kvalite.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Desss är de bästa hörlurar jag någonsin haft i min ägo.
  ANC är fantastiskt. Inte lika bra som overear lurarna, men det är ju logiskt då over täcker mer yta.
  Appen funkar väldigt bra och man har stora friheter att modifiera lyssnarupplevelsen
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft lurarna någon vecka och är väldigt nöjd än så länge.
  Bra ljud och riktigt bra brusreducering. Självklart avgörs den mycket på hur täta propparna blir i öronen.

  En nackdel är att mikrofonerna plockar upp vinden när man är ute och det blir brus i lurarna. Enda sättet att komma runt det är att justera ner eller stänga av brusreduceringen.
  Det behövs inte mycket vind alls innan det blir mycket störande.

  Har även ett par Bose QC25 och även om ett par täckande hörlurar funkar bättre ibland så är det skönt att använda Sony lurarna som är mindre och smidiga.

  Är du på jakt efter ett par helt trådlösa lurar så är nog dessa bland de bästa ljudmässigt och vill du dessutom ha brusreducering så är de i princip enda valet.
  Rekommenderas
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Egentligen är de inte dåliga. Ljudet är bra och de sitter bra. Dock tycker jag att ANC:n är undermålig jämfört med over-ear lurarna(WH-1000XM3) som påstås ha samma chip. Faktum är att jag inte märkte av någon brusreducering alls gällande röster i rummet. Dämpade inte mer än vad in-ear lurar rent generellt gör passivt. Kan ju varit något fel på mitt exemplar eller så är det helt enkelt in-ear konstruktionen som har sina begränsningar. Valde att lämna tillbaka dem då jag inte kunde motivera den höga prislappen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Världens bästa hörlurar men ändå var jag tvungen att lämna tillbaks dem...
  Otroligt ljud, slår mina studiolurar, även om dem har olika profiler och signaturer så föredrar jag ljudet i sony wf1000xm3.
  Noice cancellingen också otroligt bra, hann inte prova på flyg men i tåg och bil och dem är lika bra som bose qc2.
  Så varför jag återlämna dem var för tre anledningar:
  1. Funkar ej bra med tv, hackar, fördröjningar, och kopplar bort sig. 2018 års modell samsung tv.
  2. Fördröjningar vid mobilspel.
  3. Ingen vattenklassning.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Ljudet är bra men tycker inte alls de gav samma dämpning av röster som WH-1000XM3. Färgen på lurarna är inte alls Silver. Det finns ingen "metallic" alls i färgen, utan är mer en vanlig tråkig Beige likt den på gamla hörapparater.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt riktigt bra!

  Har tidigare provat Jabra Elite t65, Beoplay E8 2.0, Sennheiser Momentum Wireless och AirPods men dessa Sony-lurar knäcker dem alla! Dessutom är dessa de enda true wireless-lurarna med riktigt bra noise cancelling. Dessutom är blåtandakopplingen stabil, tillskillnad från de tre förstnämnda. Sony gör verkligen kvalitetshörlurar.