Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus GeForce RTX 2060 Super ROG Strix Gaming OC 2xHDMI 2xDP 8GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Grafikkort (PCI Express) (233)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  Mycket bra prestanda! Hade ett Asus GTX 1060 innan som jag var mycket nöjd med. Kan köra allt i Ultra med råge i 1080p (kör fortfarande det mesta i 1080p och valde detta pga jag tänkte vänta i 3 år innan jag hoppar upp till 4K i spel)!

  Kan köra GTA V på Ultra settings utan problem och 60 fps (1080p).

  F1 2019 kan jag köra i 4K med Ultra settings och stabila 60 fps utan problem.
  Väldigt många av dagens spel går att köra i 2k eller 4k med max settings med detta kort.

  Jag har endast kört kortet i normalläge utan att överklocka, så det finns några fps extra att plocka ur om man vill det med Asus programvara.
  https://www.asus.com/us/site/graphics-cards/gpu-tweak-ii/

  Väldigt tyst och och hyfsat energisnålt. Kortet är semi-passivt så fläktarna är bara aktiva under hård belastning. Just nu ligger temp runt 65 grader när jag maxar kortet,

  Kortet har RGB om man vill använda det, och går att stänga av via knapp direkt på kortet eller med programvara om man vill.
  https://www.asus.com/supportonly/AURA(Graphics Card)/HelpDesk_Download/

  Enda nackdelen är att kortet är väldigt långt 30cm, så man måste ta bort hårddiskvaggan i fronten på chassit (Jag har ett Fractal Design Define R4). Därav minus en stjärna.

  Ray Tracing funkar bra, men jag köpte inte detta kort för att kunna maxxa kommande titlar med RTX, för mig räcker det att kunna köra på RTX på Low eller Medium.

  Därför valde jag 2060 Super och inte 2070 Super
  Tänkte vänta tills PCI Express 5.0 lanserats och köpa helt ny burk då, samt nytt RTX kort när Ray Tracing mognat och blivit standard i de flesta titlar om ca 2 till 3 år. Så detta kort har jag som ett "mellankort" i ca 3 år fram. Jag tycker inte RTX gör någon enorm skillnad vs utan RTX så därför hoppade jag över 2070 Super och sparade 2500 kr för att få ca 10 fps extra. Så länge jag kör i 1080p så räcker detta kort minst tre år.

  Om du vill köra i högre upplösningar än 1080p och vill ha RTX på Medium i kommande titlar så köp ett 2070 Super eller högre om du tycker det är värt pengarna. Ta tex detta klipp och jämför även det skiljer i olika titlar
  https://youtu.be/_eSl97CEHXo?t=45