Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Raspberry Pi 4 Model B 4GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Raspberry Pi Enkortsdatorer (16)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte den för att primärt använda som Plex-klient (OBS LÄS: INTE SERVER!) genom att använda Plex add-on i Kodi. Jag har mycket material i HEVC och vill undvika transcoding på Plexservern eftersom CPU:n går på max.
  LibreELEC (Kodi) har en Alphaversion med hårdvaruaccelerering av HEVC och 1080p- och 720p-video fungerar galant över WAN (100/10 - 100/10). Har inte kunnat prov 2160p (4k) än men jag tror inte 10 upp räcker.
  Idletemperatur ligger utan chassi och utan fläkt eller fläns på 54°C i rum med 22,5°C så jag har nog haft tur i silikonlotteriet då jag läst flera rapportera runt 70°C. Det verkar som kommande firmware även ska sänka idle några grader.
  Jag behövde heller inte använda den officiella strömadaptern, två olika laddare jag hade funkade varav en iPad-laddare (11W, 5,1V, 2,1A) och en Nexus 7/Asus-laddare (5,0V, 2,0A).

  Kan väl tycka att det tidiga priset (749:- i svenska fysiska butiker) är lite högt men jag hade troligen klarat mig med 1gb-versionen. 4gb känns dock mer framtidssäkert och bättre om en port av Windows 10 on ARM kommer för RPi4. Det finns heller inget motsvarande om man vill ha Kodi, HEVC-stöd och ethernet. En Chromecast Ultra kostar 775:- och då är man låst till Castprotokollet. En Mi Box S 4k HDR med AndroidTV för 799:- saknar ethernet, och troligen kommer en Androidport även till RPi4.

  Uppdatering: provat 4k hevc (ej hdr) i lite lägre bitrate, både lokalt och Plex, och det funkar ok men inte perfekt. Blir lite ryckigt här och där trots hårdvaruaccelerering, så det krävs polering. En firmwareuppdatering som kom häromdagen sänkte idletemp med 2-3 grader.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har bara haft datorn i några timmar. Mitt omdöme avser användandet av datorn för skrivbordet.
  1. 3D-skulptering med Blender (med skärmupplösning 1920x1080) fungerar! En 200 000 trianglar avancerad boll går att leka med utan större lagg. Det man behöver göra först är att köra sudo raspi-config i en terminal och hitta Enable Desktop OpenGL Driver.
  2. Ljudet från 3.5 mm utgången är förvånansvärt bra.
  3. Det går inte att boota från USB med bootloadern i skrivande stund. (detta kommer dock att ordnas av raspberry pi foundation då bootloadern är uppgraderingsbar). så man får boota från microsd som vanligt tillsvidare.

  Ska du köpa denna som server för nån enkel hemsida mot internet är denna nog nästan lite överdriven. Man kan tänka annars att det är väldigt bra prestanda att växa med.
 • Bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Blir alldeles för varm. Kör Libre Elec och Pi originalskal men termometern kommer upp på skärmen efter en stund. Har beställt passiva kyl-element. Om det behövs fläkt faller ju hela iden med denna och man kan lika gärna köra en mini-PC. Prestandan ok men djupt besviken som den är nu. Har flera Pi2, Pi3.
  Uppdatering: funkar bättre med ny firmware och passiv kylning. Kommer montera denna i en mini ITXlåda där jag även monterar nätagg så man slipper en klump bakom TVbänken
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Hade förväntat mig mer prestanda, tycker det är lite klent att ett kretskort av den här storleken inte kommer i närheten av min gamla mobiltelefon tex. Skulle gärna betala lite mer om prestandan blev bättre. Native SSD stöd hade varit fint, samt att man gick tillbaka till hdmi standard storlek.
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Rejält med prestanda för det mesta men inte full pott pga värmeutvecklingen. Har min i kylt utrymme och fläkt men chassit blir ändå varmt.
  Synd att det inte finns enkelt sätt att köra operativsystemet på SSD, hade vägt upp betyget och givit full pott. Nu går tankarna istället mot NUC.
 • Dålig
  1 år sedan
  Fungerar inte att använda den som mediaspelare i 4k.
  Youtube i 4k hackar, och kan inte synka talet.