Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux EW6T3226A1 (Vit)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Tvättmaskiner (115)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Verkar vara en bra tvättmaskin för priset runt 4000kr.
  Valde på denna Electrolux och Whirlpool TDLR 6230 som ligger i samma prisklass (hade en TDLR 6230 innan). Whirlpoolen hade problem med rost på luckan redan efter ett år då mycket vatten rinner från tvättmedelfacket efter varje tvätt (tvättmedelsfacket sitter på insidan luckan). Electroluxen har en bättre lösning med tvättmedelsfacket som ej sitter på luckan, den har också små hål vid luckans gångjärn om vatten skulle komma från luckan rinner det ner tillbaka i maskinen.

  +Har fått bäst i test i tester på toppmatade tvättmaskiner 2020/2021! (bäst-i-testet.se, produkttestarna.se).

  +Bra pris! (inköpt maj 2021 för 3400kr, normalpris ligger på 4000-5000kr).

  +Tvättar och centrifugerar (1200 varv per minut) bra enligt tester.

  +Väldigt enkel att förstå med bra display och lätt att ändra temperatur, centrifugeringshastighet, extra sköljning mm. med ett extra knapptryck efter valt program.

  +Hyffsat tyst vid tvätt och även okej vid centrifugering, har ett vinande ljud från trumman som kan störa något om man befinner sig i samma rum. (Whirlpool TDLR 6230 som jag hade innan tycker jag lät högre trots att den ska vara 1 decibel tystare, detta beror nog på att den skakade betydligt mer vilket orsakar mer ljud).

  +14 olika tvättprogram, några snabbprogram om man ska tvätta mindre tvätt, 15 minuter och 30 minuter bland annat. (perfekt vid tvätt av finare kläder som skjortor mm.).

  +Känner av tvättmängden (AutoSense, detta sparar både energi, tid, och vatten, samt garanterar en optimal tvätt varje gång).

  +Extra sköljning enkelt via ett knapptryck (bra för framförallt allergiker).

  +Piper efter färdigt tvättprogram några gånger, går att stänga av om det upplevs störande (detta trodde jag skulle vara något negativt men måste erkänna att det är mycket smidigt att höra när tvätten är klar)

  +Mycket enkel att installera (all information finns i manualen som följer med, följ enkelt steg för steg med både text och bilder).

  /Vissa tvättprogram är ganska långa, Eco programmet 40/60 grader tar ca 2 timmar 20 minuter halv maskin och runt 3 timmar full maskin (är lika på de flesta tvättmaskiner idag för att spara vatten/ström).

  /Visar ej tiden som är kvar på pågående tvätt (inte jätteviktigt funktion då tvättmaskiner bara gissar tiden så det som visas stämmer sällan)

  -Går ej att ändra fötterna bak (tänk på detta om ditt golv lutar mycket).

  ?Kommer luckan rosta på Electrolux som på Whirlpool TDLR 6230? (efter endast något år)
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Kompakt och lättplacerad, hjul för enkel förflyttning
  + Tvättar bra och centrifugerar ganska ok
  + Gott om olika program och tilläggsfunktioner som t ex fördröjd start och extra sköljning
  + Bra kvalitetskänsla

  - Normalprogrammen tar MYCKET lång tid (men det finns snabbprogram)
  - Motorn väsnas en hel del
  - Vass kant runt trumöppningen som man lätt gör sig illa på
  - Installationsanvisningen under all kritik
  - Det finns ingen som helst indikation på var i tvättprogrammet den befinner sig. Speciellt irriterande när programmen tar så lång tid. Begär inte digital visning av återstående tid i den här prisklassen men ett par extra lysdioder kunde de ha kostat på sig.

  Man måste dock sätta nackdelarna i förhållande till priset och formatet och med tanke på det är jag nöjd och drar bara av ett par stjärnor för avsaknaden av program-läges-indikation.