Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

SteelSeries Apex Pro (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla SteelSeries Tangentbord (19)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag använder macOS just nu, men jag kommer att ha en Windows-PC kort sagt, så det kan bli en uppdatering.

  Utseende

  Teckensnittet är på plats. Det är väldigt lätt att se och ser inte fult ut. INS, DEL, HOME, PG UP / DN och END har alla M[1-6] över sig. CAPS och shift ser ut som på Mac (ihåliga)

  RGB:n är mycket ljus (som om de lägger en vit bakgrund bakom).
  OLED-skärmen och handledsstödet ser väldigt snygga och premium-aktiga ut.

  Huvuddelen är en fin svart och det finns inget onödigt utrymme efter tangenterna. Kroppen + handledsstödet är 22 cm djup.

  10/10

  Switcharna (OmniPoint)

  OmniPoints är väldigt linjära (de skulle inte fungera som taktila; jag bryr mig ärligt talat inte). Apex 7 finns också i icke-linjära MX Blues och MX Browns för ett billigare pris.

  OmniPoints är halv onödiga. Jag gillar verkligen att ställa om några, såsom CAPS, till 3,6 mm. Jag är besviken över att de inte gjorde ESC och F[1-12] OmniPoint.

  Tangentbordet är ganska högt (något högre än MX-röda). Det mesta av ljudet kommer från tangenten som slår ner.

  8/10

  Programvara

  Alternativen för RGB är ganska bra och det finns naturligtvis saker såsom makroinspelning och tangentbindning. Du kan ändra RGB-typ per nyckel (t.ex. regnbåge för en knapp, enfärg för nästa). Det saknar några mer avancerade alternativ som iCUE har.
  Det finns vissa applikationer och spel som har anpassade profiler; Jag använder Discord, Minecraft och CS: GO. Synapse och iCUE har dock mycket mer av dem.

  Jag måste säga att jag har haft många problem med programvaran som att slumpmässigt kraschar eller inte upptäcka enheten. Ifall detta fixades så skulle den få 8.5/10, men den är alldeles för instabil.

  6,5/10

  Andra saker

  Nyckelringarna är av hög kvalitet ABS. De flesta tillverkare använder inte PBT, så de borde vara bättre än de flesta i hållbarhet. Du kan alltid köpa nytt om du verkligen behöver dem.

  Min kom med mycket skydd, en högkvalitativ låda och de saker du kan förvänta dig. Jag förväntade mig inte att de också skulle lägga till ett litet nät som du lägger över tangentbordet för att skydda det från damm när du inte använder det. Jag skulle vilja se denna lilla funktion som säkert kostar max 10 kr på alla tangentbord.

  Handledsstödet är mjukt och mycket premium. Det är det bästa jag har testat ännu. Den är tillverkad av mjuk gummiliknande plast.

  Tips

  Om du inte har en amerikansk layout (du är troligen i Sverige), ändra den i "OLED och inställningar". Annars så kommer den att inte visa vissa tangenter. Det finns inget nordiskt alternativ, men den brittiska engelskan fungerar perfekt för den nordiska layouten.

  Stäng av OLED som standard (inga fina bilder tyvärr); annars kan den bränna in efter en längre tid. Låg ljusstyrka kan också hjälpa. Annars så rekommenderar jag starkt att regelbundet byta OLED bild. Själv använder jag bara den när det finns någon praktisk poäng eller när jag vill flexa.

  Så här skapar du profiler lokalt på tangentbordet: skapa profilerna lokalt på datorn och redigera dem sedan på din dator, ersätt sedan ett av tangentbordets lokala profiler, eller redigera dem på själva tangentbordet. Ifall du redigerar lokala profiler på datorn så har de ofta problem att uppdateras.

  Tänk på Apex 7 om du vill ha icke-linjära brytare.

  Ifall du beställer från deras hemsida och skriver upp för deras nyhetsbrev (vilket du sen kan avsluta), så kan du få den för 200 kr billigare än i Sverige.

  Slutsats

  Jag skulle vilja se vissa förbättringar av ljudet (lite högljutt, men inga problem med hörlurar) och mjukvara, men annat än det och priset, är tangentbordet perfekt. Jag skulle tänka mig att höja betyget till 9,5/10 om dem fick programvara i iCUE-class.

  8,5/10
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Bra tangentbord som tyvärr missar på många punkter.
  För ett så högt pris förväntar jag mig bättre.

  - Man kan ändra hur mycket man måste trycka på knapparna för att de skall aktiveras... Men inte på alla knappar, utan bara delen med bokstäver och siffror. Dvs inte pilar, numpads, f-knapparna osv. Gör det värdelöst att ändra, då man då har olika aktiverings nivåer på knapparna vilket ger problem...
  - OLED panelen är inte upphöjd vilket gör den svår att se över knapparna beroende på hur du sitter. Min gamla logitech g15 fattade hur man gjorde det rätt, steelseries verkar inte veta. Att den inte ens visar ljudnivån automatiskt när man drar på ljud-scrollen brevid är en gigantisk miss...
  - OLED panelen är för liten för att kunna visa tillräckligt med information för att vara användbar. Troligen därför det inte finns så många "appar" för den.
  - OLED panelen verkar dessutom vara samma som min Steelseries Arctic Pro headsets, vilken har brunnit in sin bild. Så se till att ni sätter in en logga ni gillar så fort ni får tangentbordet. Den kommer vara kvar...
  - Programvaran är ok, men varför måste vi ha samma "app" på tangentbordet som på allt annat. Om jag vill se cpu och annan data info på tangentbordet men se volym på min headset är det inte möjligt.

  Bra tangentbord om du inte bryr dig om OLED:en och inte kommer ändra aktuerings nivån på tangenterna från default så alla har samma. Jag kommer nog returnera denna och köpa en annan.
  Denna är inte värt priset.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Grymt bra tagentbord. Jag köpte mitt från Elgiganten när det var på rea för 1390:-.

  Tagentbordet är lite mindre i storlek än vad jag är van vid (Razer BlackWiddow) så det kommer att ta ett tag innan jag lär mig var någonstans knapparna är.. men detta är vanligt för alla tagentbords byten.

  De linjära switcharna gör så att den är extremt tyst, och med en simpel 0.4mm o-ring mod så försvinner det mestadels av ljudet från när tagenterna når botten, vilket gör tagentbordet ännu tystare.

  Alla tagenterna mellan vänster Ctrl och Backspace är SteelSeries nya magnetiska OmniPoint Switch och har en Actuation Point som kan ställas mellan 0.4 - 3.6mm. Du sätta olika värden för varje tagent eller köra ett värde för alla tagenter. De övriga tagenterna på tagentbordet är av typen Cherry MX Red.

  Jag använder själv datorn för spel samt programmering och tycker att tagentbordet fungerar bra för både och efter en firmware upgradering genom SteelSeries Engine 3. Jag skulle även rekommendera att man tar bort OLED loggan genom SE3 då detta ökar livs längden på displayen.

  Själva OLED skärmen är kanske mer av en onödig gimmik men jag gillar den, det låter mig ändra inställningar som t.ex key actuation när jag kör linux för mitt programmerande. OLED displayen och dess meny-system, är exact samma display system som man kan hitta på t.ex Steelseries H Wireless, SteelSeries Arctis Pro Wireless eller SteelSeries GameDAC.

  Det magnetiskt fastsatta handledsstödet som kommer med tagentbordet är väldigt bekvämt och har en gummi-lik yta.. som tyvärr även är en damm-magnet (du behöver våtservetter för rengöring.. använder själv Lidl's glasögon våtservetter vilket funkar utmärkt)
 • Perfekt
  11 mån sedan
  För 1390 kr på Elgiganten verkar det här som en verklig bra deal!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Wow bästa tangentbordet i världshistorien!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Att själv kunna ställa in aktiveringspunkten på brytarna är kungligt..
  sköna lätta brytare..Mitt k70 mx red lär hamna på museum nu..
 • Dålig
  1 år sedan
  Innan jag köpte det här tangentbordet gick jag in här på prisjakt och läste alla dessa omdöme osv och alla gav det här bordet värsta bra omdöme så jag tänkte:

  Ok, det här bordet måste vara ett utav de bättre som vi har på marknaden.

  Köpte det nu när det är nedprisatt men vilken besvikelse det var när jag äntligen fick hem paketet och testade!

  Tangenterna är ju super smooth så det får Steel Series verkligen credit för men detta är ett utav dessa tangenbord där det "låter bra på papper, men är skit i verkligen!"

  Tyvärr.

  Jag ska gå in på det nu varför:

  1) Jag har haft många olika sorters tangentbord förut, allt från membran till mekaniskt men det här måste vara det sämsta bord jag haft när det gäller att skriva på. Testa på olika sidor där man prova sig fram hur korrekt man skriver. Det blir stavfel, inkorrekt tryckning hela tiden! Jag har aldrig gjort så många stavfel med något annat bord förut jämfört med det här bordet!

  Skulle aldrig rekommendera någon att skriva på det här bordet iaf!

  2) När det gäller gaming: Lillfingret fastnar alltid precis under tangenterna vid vänstra kant. Det är nånting med konstruktion av bordet att göra, du klämmer alltså dig själv på fingret när du trycker ner tangentbordet och det var alltså inga fabriksfel på mitt bord utan det handlar snarare om designen på själva bordet. De som konstruerade bordet hade inte tänkt till sig riktigt när det gäller praktiken... Inte beta-testat?

  3) Det där med OLED-display är ju bara marknadsföringsgrej. Inte så värst praktiskt i verkligheten.

  4) Samma sak med det som Apex Pro stoltserar med: actuation - gimmick så det skriker om det.

  Det som är bra med bordet är att den väger inte så mycket så du kan flytta lätt på bordet (förutsatt du använder XXL-mus/keyboard matta under så den inte glider runt).

  Dessutom kan du fixa så kabeln sticker ut från högra sidan, vänstra sidan eller mitten. Du kan alltså själv välja hur kabeln ska sitta.

  Slutsats:

  SteelSeries Apex Pro är kraftigt överprisat. Inte värt det och bygger mcyket på gimmick som folk faktiskt sväljer utan att ta hänsyn till alla dessa negativa delarna, vilket är lite konstigt.

  Väljer man att betala mer än 2000 kr för ett tangentbord så bör SteelSeries inkludera Keycaps remover och även extra räfflade keycaps för QWER + ASDF + 1234 för både fps och MOBA-spel.

  Men nu får man varken något utav dessa och för så här högt pris? Detta måste vara ett skämt?
 • Perfekt
  1 år sedan
  Vet inte vad jag ska säga mer än att det är ett bra, cleant och lätthanterat tangentbord.
  5/5 från mig!