Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Band 4

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Aktivitetsarmband (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.28)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Riktigt bra för priset och fungerar klockrent!

  Batteriet håller ca 25 dagar för mig och då använder jag den rätt mycket. Laddar fullt på ungefär en timme!
  Sitter bra på handleden. Personligen så tycker jag att den är snygg då den är lite avlång i skärmen och inte sticker ut som en traditionell klocka.
  Går bra att duscha och bada med. Finns träningsprogram för simning.
  Pulsmätningen fungerar felfritt med liten felmarginal när jag jämfört med manuell pulsmätning.
  Kan inte komma på något att klaga på. Vilka träningsprogram som finns och om de passar en själv är ju något man kollar upp innan man köper produkten och inget man klagar på i efterhand. Speciellt inte när den kostar under 500 kr. Håller inte med om att baksidan sticker ut och klämmer till om man inte spänner den allt vad man kan men då skulle jag nog vara med orolig över blodflödet. Den sitter bra även om man spänner fast den lite löst då bandet är av gummi.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  10 mån sedan
  Helt klart bästa aktivitetsarmbandet för pengarna. Har använt i drygt 1 månad nu så här är lite plus och minus. Vill du testa dig på om du skulle gilla att ha ett aktivitetsarmband, skaffa denna. Vill du däremot satsa på direkten, köp en Fitbit.

  + Priset
  + Liten och smidig
  + Batteritiden mellan 7-14 dagar beroende på inställningar
  + Trackar sömn, fotsteg
  + Kan pausa musik
  + Går att anpassa utseendet

  - Inte jättebra på att tracka fotsteg, många sker när du bara skakar på handen.
  - Dåliga översättningar, typ Google translate fast sämre.
  - Batteritid blir snabbt sämre. Första gången höll den över 14 dagar, sen bara 10. Tjejen förlorade över halva sin laddning på 5 dagar. Men mycket beror på hur du ställer in den.
  - Att tracka sömnen är väldigt opålitlig, den har dålig koll på om du är vaken under natten.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Fungerar utmärkt och kostar ingenting :D

  Jag är nu inne på dag 16 med 50% batteri kvar, dock använder jag den ej till så mycket mer än stegräkning, sömn och klocka.
  Jag har även lyckats få till svenska tecken ÅÄÖ och emojis i notifikationerna i väntan på att det kommer officiellt, men det kräver antingen en moddad Mi Fit eller Notify & Fitness appen och att man uppdaterar klockan med en Custom Font fil. Se länkar nedan.

  Moddad Mi Fit
  https://geekdoing.com/threads/modified-mi-fit-4-1-0-all-in-one.1909/

  Custom Font
  https://geekdoing.com/threads/mi-band-4-custom-font-emoticons-hd-accented-letters.1906/
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 månad sedan
  Otroligt korkad konstruktion att man ska pilla bort klockan från armbandet för att ladda.
  Kass armbandslåsning. Hittade inte inställning fö simning. Köp inte!
  Den åker i soporna idag. Bortkastade pengar!
 • Dålig
  2 mån sedan
  Förutom alla brister i funktionalitet skickar den stora mängder data till en server i Tyskland.
  Chinese spyware?
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Mi band 4 aktivitetsarmband klarar inte av att registrera sömn på ett korrekt sätt och dessutom är texten i appen väldigt svår att tolka då den översatts dåligt. Menyer och layout i appen är ogenomtänkt och rörig.

  Stegmätaren verkar korrelt
  Pulsen mäts dessutom på ett opålitligt sätt (testat konkurenter).
  Sömnmätaren registerar inte om du går upp från sängen och den registrerar ibland fel tid när man verkligen somnar. I appen (mi fit) kan man läsa om djupsömn osv, men jag litar inte riktigt på detta då den inte registrerar när man väl somnar (eller vaknar).

  Enda plus är batterietiden som räcker i en månad.
  Jag förstår varför denna kostar som den gör :) Gör er en tjänst och investera i något dyrare som ger dig vad du kräver av ett aktivitetsarmband.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Efter att ha haft Xiaomi Mi Band 3 i ett år gick armbandet sönder, varför jag köpte Xiaomi Mi Band 4. Armbandet är en svag punkt även på denna varför jag köpte en metall länk kallad Steel strap for Xiaomi Mi Band 3/4 - Universal Black som passar till Xiaomi Mi Band 4. CDON säljer sådana. Denna nyaere version har en mycket bra förbättring: Den har starkare visning som syns även i starkt solsken. Annars tycker jag de är snarlika. Sen använder jag två appar för klockan. Dels Mi Fit som jag tycker är för enkel, men den måste man ha när man som jag använder en ann app som heter: Notify & Fitnes for Mi. Den är betydligt bättre med en massa parametrar. Tydligare och lättare att se framgångar även ett år tillbaka. Klockan i sig är en utmärkt produkt och mycket prisvärd.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Ruskigt prisvärt, har samma funktioner som de som kostar 1000kr.

  + Prisvärt

  - har ingen HRV mätare
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Använt denna i nio dagar och kan summera att den kostar väldigt lite och det märks på kvalitén. Skärmen slocknade helt efter 9 dagar under första simturen, men armbandet fungerar fortfarande och kan synka med telefonen, fast skärmen är svart.

  Den gör sitt jobb på ett enkelt sätt, men vissa saker har fått mig att tveka på hur bra den mäter, jag går c:a 4 km på lunchen varje dag med denna på. Brukar totala 7000 steg efter lunchpromenad kring 13:00 på dagen. På något sätt har jag ändå kommit upp i 12000-14000 steg på kvällen med denna, och nej, jag går inga fler promenader eller springer som en dåre, har inte riktigt luskat ut varifrån dessa extrasteg kommer, kanske blandar den ihop cykling som är en kvällsaktivitet med steg, men då är armbandet ändå inställd på ett cycle program så den borde inte räkna steg då.

  Heart rate funkar, lite långsam att få fram om man läser av genom armbandet, tar 20 sekunder att få fram en puls.

  Det verkar vara en ganska simpel kaloriberäkningsalgoritm där heart rate verkar vara den (enda?) parametern som väger tungt kombinerat med distans. Jag har försökt studera hur kaloriberäkning påverkas genom att använda elcykel med ingen/medium/full effekt på en sträcka samt att gå på promenad med viktväst(jobbigt)/utan viktväst på samma sträcka och studera hur kaloriberäkningar skiljer sig. Inget fel i att använda heart rate tungt men det kan ge en mer felaktig bild av kalorianvändning. Men hey, den kostar 300 kr, det kanske inte behöver vara så avancerat för detta pris.

  Det är mycket armband för pengarna och jag hade fortsatt använda den om inte skärmen hade slocknat efter första simturen.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Jätte nöjd!
  Man får mycket för pengarna. Kör den med iPhone 12 pro och funkar utmärkt tillsammans.
  Har tidigare ägt en Apple Watch för just träning och styra musiken. Den här lilla rackarn levererar de funktionerna jag vill ha men långt mkt billigare än Apple Watch. Har ägt den i snart 3 veckor och bara laddat den en gång.

  Enda minus med bandet är hur det ska laddas. Som tur är det väldigt sällan man laddar.

  Rekommenderas starkt med tanke på vad konkurrenterna erbjuder.
 • Mycket bra
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Toppenbra!
  Fick hem mitt Mi Band 4 den 14:e februari och laddade den fullt när jag packade upp den framåt kvällen. Har sen dess haft den på armen hela tiden och haft alla inställningar/sensorer igång. Nu kl 22 prick den 4:e mars, så är batteriet på 10% och varnar nu om att jag ska ladda den. Hela 15 dagar! Sjukt bra. Står ioförsig upp till 20 dagar på specarna men det är förmodligen med majoriteten av funktioner som automatisk skärm när man lyfter upp armen, avstängt. Dessutom så har jag pillat med en hel del den under tiden, så hade nog lika gärna kunnat klämt ut några dagar till..
  Klarar sig säkert en dag till men nu sätter jag nog den på laddning. Man laddar den en gång och sen glömmer man bort den(typ). Slipper tänka på att ladda den varannan dag, utan klarar strax över 2 veckor.
  Jag duschar, tränar, jobbar och sover med den.
  Har den kopplad i Mi Appen som jag valt att synka med Google Fitness. Funkar bra!
  Sömndata, steg och "kontinuerlig" puls blir utan problem synkat.

  Det enda som sänker betyget är;
  Gränssnittet i själva bandet verkar för tillfället inte finnas på svenska. (Är på engelska)
  Svenska bokstäver (åäö) funkar inte i meddelande så de dyker upp med olika symboler istället.
  För att ladda bandet så behöver man plocka ur den ur själva gummibandet, så ingen enkel dockning. (Inga större bekymmer, då man inte behöver ladda så ofta)

  Men annars ett gediget köp för 299 kr(min kollega köpte en samma dag som mig och är också nöjd)
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Fantastiskt pris för en mycket bra produkt. Efter 28 dagars användning är det dags att ladda! Enda minuset är att den får "spel" i duschen då touchen reagerar på vattendropparna...
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Superbra och prisvärd. Innehåller de funktioner jag förväntar mig och lite till. Overkligt bra batteritid!
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Jättebra batteritid! Den håller vad den lovar! Rekommenderar denna aktivitetsklocka!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Fick denna i julklapp.
  Den använder jag för att spåra min sömn, steg och att använda som klocka och för mobilnotifieringar och morgon alarm.
  Det mest prisvärda smartbandet på marknaden. Bra batteritid och super schysst display. Enda negativa är att mjukvaran inte stöder åä och ö.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Inget att klaga på i förhållande till priset. Har alltid på den, i duschen, när jag simmar, sover osv. Snabb, helt ok precision på puls
 • Perfekt
  12 mån sedan
  För det här priset är produkten ett fynd! Har haft de tidigare modellerna och kan verkligen rekommendera 4:an. Grym batteritid!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Trevlig liten klocka som är prisvärd.
  Köpte för frun och hon är nöjd.
  Bra batteritid
  Bra funktioner
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft denna sedan 1 Okt 2019 och den har fungerat felfri sedan första dagen. Har allt man behöver och batteritiden stämmer verkligen, laddar typ vart 3e vecka.
  Tycker sömnavläsningen funkar bra, ej testat simfunktionen däremot. När jag gymmar loggar den kalorierna rätt bra .

  Bara köpa för detta pris.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Köptes för 249 kr på inet.

  Väldigt prisvärd och funktionsrik klocka i förhållandet till priset.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Extremt bra för priset
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt klockren produkt.
  Sett till vad den kostar så presterar den långt över mina förväntningar!
  Efter 23dygn så har jag fortfarande 47% batteri kvar.

  Använder den just nu mest till att hålla koll på min sömnrytm samt till att mäta puls och steg under dagarna.

  Sedan är det underbart att kunna se direkt vem som ringer och ha möjlighet att avstå/trycka upptaget utan att i paniken rycka upp telefonen med risk att tappa den...

  Inte testat så mycket annat men till det jag behöver är jag sjukt nöjd!

  Stegräknaren funkar helt klockrent, har dubbelkollat den mot andra räknare mm.
  Den uppdaterar inte alltid stegen helt i realtid utan verkar synka samman med mobilen.

  Har en Xiaomi Redmi Note 7.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt bra produkt speciellt för priset. Högupplöst skärm vilken man lägga in egna bilder väldigt enkelt. Enorm batteritid uppemot 25 dagar för mig. Köper man premium tjänsten till appen så kan man styra bt högtalare. Volym och byta låt samt se vad som spelas! (Mi band Notify) Min klocka visar rätt antal steg. Väldigt nöjd med denna.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  VARNING!

  Bandet fungerar INTE för att mäta antal steg eller för att mäta sömnkvalitet, åtminstone inte om du vill ha korrekta siffror. Den visar ett antal steg, men när man väl tittar live hur den räknar medan man går är det uppenbart att det fungerar extremt dåligt. Mäter typiskt 2-3 steg per steg för mig, medan den andra sträckor helt missat att räkna stegen.

  Bandet har fått mycket bra review för att det för under 400kr erbjuder en mycket bra OLED-skärm, fantastisk batteritid, integrerar styrning av musik, se sms/mail/Messenger/whatsapp-meddelanden. Men det fungerar INTE som aktivitetsarmband. Uppenbart i övriga reviews är att ingen verkar ha testat om bandet öht fungerar! Vill du få steg räknade kan du lika gärna slå en tärning. Eller lita på mobilens (till exempel iPhones) stegräkning som är många gånger mer exakt.

  Negativt:
  - Stegräkning överdriver ibland med faktor 2-3 vissa sträckor, underdriver ibland med samma faktor.
  - Sömnkvalitetsmätning fungerar ej, precis som övriga påpekar.
  - Din telefon gör jobbet bättre som aktivitetsmätare

  Positivt:
  - Bra skärm
  - Bra batteritid
  - Bra för notiser från sms, mail etc
  - Superbillig, men kvaliteten som aktivitetsarmband är därefter
 • Dålig
  1 år sedan
  Integritetsintrång.. För att kunna använda Mi band så måste du tillåta Xiaomi att lagra all den data appen får tillgång till. För mig känns det inte alls tryggt att de kartlägger mig, min vardag och andra privata uppgifter. Nej tack, det vill jag inte ska ligga på några servrar borta i Kina/Singapore.

  Om man bortser från ovanstående så är det nästintill en klockren produkt och får 7 av 10 stjärnor.

  Avdrag en stjärna pga ej inbyggd gps, vill allt mer vara utan telefon och kunna använda aktivitetsarmbandet som en navigator i terräng.

  Vilket för mig till nästa avdrag, avsaknaden av små kartor. Open street maps hade varit trevligt att kunna få upp.

  Sista avdraget pga att de inte nyttjat hela framsidan och fyllt ut displayen ända ut i kanterna.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Extremt prisvärt band!

  För 499:- som jag gav för bandet finns nog inget annat alternativ. Man måste upp i nästan det dubbla för att hitta motsvarande funktioner hos andra märken.
  Jag köpte bandet istället för ett armbandsur eftersom jag då kände att jag fick aktivitets-funktionerna "på köpet" även om jag inte använder dem i större utsträckning.

  Batteritiden på detta band är löjligt bra. Jag laddade bandet fullt (ca. 2tim laddning) och slog på ALLA funktioner som fanns inklusive ljusstyrkan på MAX (då är den ljusstark!). Pulsmätning 1 gång i minuten, sömntracking osv... 11 dagar senare började den komma ner under 10% batteri kvar men då pillade jag rätt mycket med den oxå eftersom den var ny.
  Nu har jag slagit av allt lullull och använder den i princip enbart som "klocka med inbyggt stegräknare" (fortfarande med ljusstyrkan på max) och i skrivande stund är jag inne på min 9:e dag med 75% kvar!

  Den är kanske aningen givmild på stegen men det verkar de flesta band vara. Sömntrackingen är det enda som är total SKIT. Trots att jag vet att jag vissa nätter sovit dåligt och vet att jag stundtals varit vaken och vänt på mig så visar den alltid "UTMÄRKT" sömn.

  Ett plus som väldigt få (inga?) av de andra billiga band verkar ha är att man kan styra de grundläggande inställningarna i Spotify (play/pause och byta låt) från bandet så man slipper gräva fram telefonen varje gång.

  + Pris/prestanda
  + Färgskärm (OLED) som går att byta utseende på
  + Ljusstyrkan på skärmen
  + Batteritiden
  + Spotifystyrning

  +/- Kanske inte SUPERexakt stegräkning

  -Sömntrackingen är ett skämt
  -Att man måste ta ur själva klockan ur bandet när den skall laddas (kan man iofs leva med eftersom det bara är en eller två ggr per månad)

  Köp! (om du inte letar efter en sömntracker)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Sjukt imponerande att man kan få så många funktioner för så få kronor. Extremt prisvärd produkt. Batteritiden är överlägsen konkurrenterna och jag gick från en Apple watch till denna, ett annorlunda kliv men denna passar mig bättre.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Finns ingen som helst anledning att köpa något dyrare, eller billigare. Detta band har det man behöver, skärmen är kanon. Sömnmätningen jättebra. Batteriet superbra. Inget att tveka på.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Fin skärm, bra batteritid och smidig touch.
  Det negativa är avsaknaden av svenska tecken (åäö) och emojis. Kan bara hoppas det kommer i en framtida uppdatering men det verkar gå trögt på den fronten.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Gick från en Samsung fit e till denna.
  Då jag tyckte batteritiden på Samsungen var på tok för dålig för min smak.
  Ångrar inte en sekund att jag bytte mycket finare display på denna och vad med kan man behäga i batteritid när batteriet är nere på 80% efter 6 dagars användande.... Trodde inte på att det skulle va så bra.
  Jag gillar detta band mer än en klocka då jag tycker den blir för klumpig denna är minst lika bra.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Finns ingen bättre smartklocka för detta pris. Bra ljusstark skärm. Bra batteritid (20+ dagar). Notiser från de flesta appar!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Prisvärd och över förväntad. Ser ut att mäta ganska noggrant. Inget att fundera på bara att köpa.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Använt i en vecka och är helnöjd. Avskalad, med väldigt lång batteritid som följd. Och ett otroligt bra pris! Gillar inte med klockor, men denna kan jag till och med sova i. Bastat och duschat med den utan problem.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Efter att ha använt bandet i knappt en vecka så vet jag det inte är något för mig! Baksidan sticker ut och "klämmer till". Sen finns det bara 6 träningsprogram, exempelvis Samsungs Fit har fler program som man kan använda, och jag som mest kör träningscykel hade ingen nyttja av Mi band 4.

  Men för priset och vad den fungerar till så är ändå en bra produkt! Gav bort den till en person som nu använder den regelbundet och är riktigt nöjd.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Helt nöjd
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kan bara rekommendera!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Sammantaget ett bra armband!

  De negativa sidorna:
  Jag tycker att sömnmätning är lite för lätt. Det mäter hur länge du sover och lätt och djup sömn i en enkel graf. Detta kan säkert mätas 10 gånger mer detaljerat med en enkel mobilapp om det är mycket viktigt. Mi home-appen har många avancerade bra funktioner, men är lite tung att navigera, appen är inte heller helt stabil och kraschar ibland.
  Bandet kan inte heller multitask, dvs när jag börjar mäta ett träningsprogram kommer andra användbara funktioner som musikstyrning eller manuell hjärtfrekvensmätning inte att fungera förrän träningen har avslutats.

  Såg det positiva:
  Stort värde, ljus och färgglad oled display, vattentät, tydlig meny där du kan redigera menyalternativ i Mi-appen. Tejpen fungerar bra på ett något spartansk sätt, men om du bara behöver de viktigaste funktionerna och gillar att hålla det enkelt så är det här på ett ögonblick. Den har bara 6 träningsinställningar, andra meter kan ha upp till 60, men det fungerar fortfarande bra för mig. Såvida du inte ställer in den för att ständigt övervaka din puls, kommer den att hålla länge på en laddning. Har haft det på i över 2 veckor och batteriet har fortfarande 52 procent efter daglig användning och 9 timmar träning. Gör det mest lätt och bra enligt min mening, också synkroniseras till google fit.