Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi Band 4

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Aktivitetsarmband (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.69)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  19 tim sedan
  Uppdaterat: 19 tim sedan
  VARNING!

  Bandet fungerar INTE för att mäta antal steg eller för att mäta sömnkvalitet, åtminstone inte om du vill ha korrekta siffror. Den visar ett antal steg, men när man väl tittar live hur den räknar medan man går är det uppenbart att det fungerar extremt dåligt. Mäter typiskt 2-3 steg per steg för mig, medan den andra sträckor helt missat att räkna stegen.

  Bandet har fått mycket bra review för att det för under 400kr erbjuder en mycket bra OLED-skärm, fantastisk batteritid, integrerar styrning av musik, se sms/mail/Messenger/whatsapp-meddelanden. Men det fungerar INTE som aktivitetsarmband. Uppenbart i övriga reviews är att ingen verkar ha testat om bandet öht fungerar! Vill du få steg räknade kan du lika gärna slå en tärning. Eller lita på mobilens (till exempel iPhones) stegräkning som är många gånger mer exakt.

  Negativt:
  - Stegräkning överdriver ibland med faktor 2-3 vissa sträckor, underdriver ibland med samma faktor.
  - Sömnkvalitetsmätning fungerar ej, precis som övriga påpekar.
  - Din telefon gör jobbet bättre som aktivitetsmätare

  Positivt:
  - Bra skärm
  - Bra batteritid
  - Bra för notiser från sms, mail etc
  - Superbillig, men kvaliteten som aktivitetsarmband är därefter
 • Dålig
  12 dagar sedan
  Integritetsintrång.. För att kunna använda Mi band så måste du tillåta Xiaomi att lagra all den data appen får tillgång till. För mig känns det inte alls tryggt att de kartlägger mig, min vardag och andra privata uppgifter. Nej tack, det vill jag inte ska ligga på några servrar borta i Kina/Singapore.

  Om man bortser från ovanstående så är det nästintill en klockren produkt och får 7 av 10 stjärnor.

  Avdrag en stjärna pga ej inbyggd gps, vill allt mer vara utan telefon och kunna använda aktivitetsarmbandet som en navigator i terräng.

  Vilket för mig till nästa avdrag, avsaknaden av små kartor. Open street maps hade varit trevligt att kunna få upp.

  Sista avdraget pga att de inte nyttjat hela framsidan och fyllt ut displayen ända ut i kanterna.
 • Utmärkt
  16 dagar sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  Extremt prisvärt band!

  För 499:- som jag gav för bandet finns nog inget annat alternativ. Man måste upp i nästan det dubbla för att hitta motsvarande funktioner hos andra märken.
  Jag köpte bandet istället för ett armbandsur eftersom jag då kände att jag fick aktivitets-funktionerna "på köpet" även om jag inte använder dem i större utsträckning.

  Batteritiden på detta band är löjligt bra. Jag laddade bandet fullt (ca. 2tim laddning) och slog på ALLA funktioner som fanns inklusive ljusstyrkan på MAX (då är den ljusstark!). Pulsmätning 1 gång i minuten, sömntracking osv... 11 dagar senare började den komma ner under 10% batteri kvar men då pillade jag rätt mycket med den oxå eftersom den var ny.
  Nu har jag slagit av allt lullull och använder den i princip enbart som "klocka med inbyggt stegräknare" (fortfarande med ljusstyrkan på max) och i skrivande stund är jag inne på min 9:e dag med 75% kvar!

  Den är kanske aningen givmild på stegen men det verkar de flesta band vara. Sömntrackingen är det enda som är total SKIT. Trots att jag vet att jag vissa nätter sovit dåligt och vet att jag stundtals varit vaken och vänt på mig så visar den alltid "UTMÄRKT" sömn.

  Ett plus som väldigt få (inga?) av de andra billiga band verkar ha är att man kan styra de grundläggande inställningarna i Spotify (play/pause och byta låt) från bandet så man slipper gräva fram telefonen varje gång.

  + Pris/prestanda
  + Färgskärm (OLED) som går att byta utseende på
  + Ljusstyrkan på skärmen
  + Batteritiden
  + Spotifystyrning

  +/- Kanske inte SUPERexakt stegräkning

  -Sömntrackingen är ett skämt
  -Att man måste ta ur själva klockan ur bandet när den skall laddas (kan man iofs leva med eftersom det bara är en eller två ggr per månad)

  Köp! (om du inte letar efter en sömntracker)
 • Perfekt
  18 dagar sedan
  Sjukt imponerande att man kan få så många funktioner för så få kronor. Extremt prisvärd produkt. Batteritiden är överlägsen konkurrenterna och jag gick från en Apple watch till denna, ett annorlunda kliv men denna passar mig bättre.
 • Perfekt
  18 dagar sedan
  Finns ingen som helst anledning att köpa något dyrare, eller billigare. Detta band har det man behöver, skärmen är kanon. Sömnmätningen jättebra. Batteriet superbra. Inget att tveka på.
 • Ganska bra
  1 månad sedan
  Fin skärm, bra batteritid och smidig touch.
  Det negativa är avsaknaden av svenska tecken (åäö) och emojis. Kan bara hoppas det kommer i en framtida uppdatering men det verkar gå trögt på den fronten.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Gick från en Samsung fit e till denna.
  Då jag tyckte batteritiden på Samsungen var på tok för dålig för min smak.
  Ångrar inte en sekund att jag bytte mycket finare display på denna och vad med kan man behäga i batteritid när batteriet är nere på 80% efter 6 dagars användande.... Trodde inte på att det skulle va så bra.
  Jag gillar detta band mer än en klocka då jag tycker den blir för klumpig denna är minst lika bra.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Finns ingen bättre smartklocka för detta pris. Bra ljusstark skärm. Bra batteritid (20+ dagar). Notiser från de flesta appar!
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Prisvärd och över förväntad. Ser ut att mäta ganska noggrant. Inget att fundera på bara att köpa.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Riktigt bra för priset och fungerar klockrent!

  Batteriet håller ca 25 dagar för mig och då använder jag den rätt mycket. Laddar fullt på ungefär en timme!
  Sitter bra på handleden. Personligen så tycker jag att den är snygg då den är lite avlång i skärmen och inte sticker ut som en traditionell klocka.
  Går bra att duscha och bada med. Finns träningsprogram för simning.
  Pulsmätningen fungerar felfritt med liten felmarginal när jag jämfört med manuell pulsmätning.
  Kan inte komma på något att klaga på. Vilka träningsprogram som finns och om de passar en själv är ju något man kollar upp innan man köper produkten och inget man klagar på i efterhand. Speciellt inte när den kostar under 500 kr. Håller inte med om att baksidan sticker ut och klämmer till om man inte spänner den allt vad man kan men då skulle jag nog vara med orolig över blodflödet. Den sitter bra även om man spänner fast den lite löst då bandet är av gummi.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Använt i en vecka och är helnöjd. Avskalad, med väldigt lång batteritid som följd. Och ett otroligt bra pris! Gillar inte med klockor, men denna kan jag till och med sova i. Bastat och duschat med den utan problem.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Efter att ha använt bandet i knappt en vecka så vet jag det inte är något för mig! Baksidan sticker ut och "klämmer till". Sen finns det bara 6 träningsprogram, exempelvis Samsungs Fit har fler program som man kan använda, och jag som mest kör träningscykel hade ingen nyttja av Mi band 4.

  Men för priset och vad den fungerar till så är ändå en bra produkt! Gav bort den till en person som nu använder den regelbundet och är riktigt nöjd.