Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Scythe Gentle Typhoon 120mm 1450rpm

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Scythe Chassifläktar (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter att ha voltat ner dessa under en period kan jag konstatera att dom INTE är tysta fläktar. Dom hade, mer eller mindre allihop, coilwhine och nästan som att det lät som att det fanns lite sand i kullagren. Tyckte inte en enda utav dom 5 fläktar jag beställt var tysta.

  Köpte istället noctua flx fläktar och dom är otroligt mycket tystare och flyttar dessutom mer luft vid lägre volt, utan det minste coilwhine.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kör den här fläkten på en TRUE (CPU kylare) och man märket helt klart att ljudnivån ökar påtagligt när fläkten monteras mot något som tex kylare eller chassigaller. Däremot flyttar den sjukt mycket luft, vilket inte kan sägas om Nexus fläkten jag hade innan.

  Jag använder just nu en Zalman Fan mate vilket på högsta inställning (11v) får fläkten att gå i ca 1250 rpm. Då försvinner direkt det värsta oljudet som skapas när fläkten monteras nära en yta. I ett ljuddämpat Lian-Li chassi blir det ungefär +- 0 i ljudnivå jämfört med Nexus fläkten men det bästa är att jag har ca 10 grader lägre temperaturer på min överklockade Q9650 som foldar dygnet runt (ca 57 grader).

  Luftflödet är med andra ord riktigt bra även vid lägre hastigheter och jag kunde inte se några stora skillnader i temperatur när jag körde fläkten i 1450rpm och 1250rpm. Den här fläkten passar mig utmärkt eftersom jag hatar PWM fläktar som varvar upp och ner, vill helt enkelt ha en fläkt som kan leverera bra luftflöde utan någon stor bekostnad av ljudnivå.

  Kan även tillägga att för att montera den på en CPU kylare med metallspännen så måste man såga bort lite plast vid monteringshålen, men det var inte några större problem. Förstår dock inte varför man inte lämnar hålen helt öppna åt sidan så att man slipper modifiera fläkten.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra fläkt - tyst och prisvärd! Två såna i push-pull på en H60 håller 2600K under 47 °C vid full load, och då låter det i princip ingenting (och det lilla ljud de gör är lågfrekvent och inte störande). Sätter man ner hastigheten lite blir de helt tysta.

  De ansluts med 3-pin fläktsladd, så hastigheten regleras genom att ändra spänningen.

  Tycker inte de är så snygga med gråa blad, därför får de 9, men otroligt bra och tysta fläktar!
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  smått rasslande ljud från en av mina. Ändra bra.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Som tidigare sagt, mycket prisvärd fläkt!
  Låter mycket lite och flyttar helt ok med luft.
  Får en nia av mig då det alltid finns bättre, men frågan är om det gör det till detta pris.

  Rekommenderas starkt!
 • Bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  lite högre ljud än jag väntade mig. men med dämpning mellan tv-bänk och fläkt fungerar det bra! kan ev bytas ut i framtiden.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt prisvärd fläkt, mkt tyst på både full effekt och halvfart har 3 st i taket på mitt Corsair 800D chassi. Som snurrar på full effekt och de låter knappt något och jag är sitter 40 cm och är ganska kräsen
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Bättre än Noctuas och billigare. Ska nog byta ut mina Noctua mot dessa. Även i 5v så flyttar de mycket luft.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Så här är det, Kör med 5 sticken såna fläktar säger bara en SAK utan tvekan bästa fläktar som finns, Har en NH-U12P SE2 kylare byte ut deras egna fläktar som är ganska tysta går typ inte höra vid 600 varv men då flyttar de inte i närheten av vad GT gör på 800 varv du kan hålla den vid örat utan att höra skiten HELT SJUKT BRA FLÄKTAR.

  Har haft en hel del olika fläktar men finns inget som knäcker Dessa tveka inte köp.