Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samyang MF 8/3,5 Fisheye CS for Canon

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samyang Objektiv (368)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Samyang gör allting rätt... RIKTIGT objektiv med fysiska f-stop (en skym mot mänskligheten att vi betalar +10k för objektiv o så får man bara elektroniska kontroller).... Man brukar säga "bra glas för priset", jag säger BRA GLAS, hade lika gärna kunnat kosta 5.000:- och fortfarande varit ett bra köp.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte denna idag och är hittills mycket nöjd. Bra "bang for the buck" som tidigare nämnts. Jag är ingen professionell fotograf så upplever det lite förvirrande att plötsligt "måste" ställa om allting manuellt.

  Nu så måste man ju kanske inte det (RAW+Lightroom tex), men det är garanterat bra träning om inte annat. Kommer använda denna både för film och foto, ser fram mot det!

  Kan än så länge varmt rekommendera detta objektiv, för mig kommer det räcka långt iaf!
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Super nöjd med mitt nya objektiv. Man kan väl egentligen inte begära mer av ett objektiv i den här prisklassen.

  Enda nackdelen är väl egentligen att det inte finns någon elektronik i det så bländaren får man styra själv, men det vänjer man sig vid och jag ser det inte som något problem.

  Rekommenderas varmt.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Köpte detta objektiv mest för skojs skull, men det har blivit något av ett favoritobjektiv. Det har dessutom tvingat mig att lära mig mycket mer om bländaröppning och slutartid, vilket jag tidigare inte har funderat speciellt mycket på.

  På min Canon så visas bländaröppningen som "00", och jag kör oftast på helt manuellt läge.

  Observationer:
  - Objektivets flänsar är så pass stora att de skuggar ljuset från den inbyggda blixten. Jag är mycket väl medveten om att den inbyggda blixen inte är så mycket att ha, men det kan vara värt att nämna.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  tycker det gör sitt jobb jätte bra!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Ett riktigt bra fisheye objektiv för den lilla pengen du ger för de! många klagar lite på att det är manuellt men kameran löser det mesta!
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Utan tvekan minst 9 i betyg då det är löjligt billigt och förvånansvärt bra bildkvalité. Helt manuellt vilket inte spelar någon roll alls för mig. Tycker man att bilden är lite väl mycket "böjd" ut mot kanterna kan man alltid använda "lens correction" i Premiere och finjustera lite. Lätt värt pengarna.
 • Bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Ger detta objektivet 7 stjärnor.

  Har testat det ganska grundligt under några dagar och det tar helt fantastiska bilder. Jag har varit ute efter ett fisheye objektiv under en längre tid och med tanke på att fisheye är en tuff effekt och den inte används i normalfall så kändes detta objektivet som en perfekt lösning till detta.

  Bra pris för ett mycket skarpt objektiv vid rätt inställningar. Då detta endast är ett manuellt objektiv är det lite svårare att sätta sig in i - mitt första helt manuella objektiv.

  Den manuella biten drar därför ner mitt betyg.