Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ultimate Ears UE Wonderboom 2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ultimate Ears Mobilhögtalare (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Jag satt på muggen på midsommarafton och hamnande på Smartson.se. Där såg jag att jag kunde bli testpilot för en mobilhögatalare! Härligt tänkte jag, frugan har spärrat mina konton för att jag har samma impulskontroll som en 8-åring med ADHD när det gäller att handla teknik som spelar musik. Men nu kunde jag ju göra det som en slags tjänst för mina medberoende. Och allt jag behöver göra är att recensera den. Fantastiskt.

  Ultimate Ears Wonderboom 2! Ej att förväxla med wonderbaum, alla färger luktar barnarbetarfabrik i kina på wonderboom.

  Jag ville verkligen gilla den. Den är snygg, känns lödig och funkis. Inget onödigt. En tygapelsin som spelar musik.

  Det blir dock ett antiklimax efter första påsättningen. Det är tunt. Jag vet att den är liten, men det är ändå för tunt. Det är inte så att jag är en basentustiast som vill att grannens tavlor ska ramla ner, men jag vill ändå ha en viss matighet och tyngd bakom luftigheten och detaljerna.

  Det är mycket begärt från en liten burk, men JBL och Bose gör det. Där blir problemet snarare omvänt, en överdriven imponatorbas som fladdrar och dränker musikaliteten. Fördelen är att du kan sänka den till en mer behaglig nivå.

  Jag gillar krispet i wonderboom. Det är detaljerat och klart. Till ungefär 50% volym på min pajphone 7. Efter det börjar det sakta smälta ihop till en skärande röra i vanlig inomhusmiljö. Cymbaler låter som en sten genom ett fönster. Jag kan köpa läget att en mobilhögtalare främst ska användas och låta bra utomhus, där klarar jag upp till kanske 75% innan det blir ansträngande att lyssna på. Utomhusläget förstärker egentligen bara övre mellanregistret och diskanten, den spelar förvisso högre, men det är ett tröttsamt ljud.

  360-gradersljudet tycks komma från två diskantelement, ett på vardera sida. Det är dessutom någon obegriplig stereoeffekt på den, så om du inte lyssnar in vart elementen sitter och placerar högtalaren precis rätt så låter det riktigt skumt. Tänk dig att du placerar två traditionella stereohögtalare rygg mot rygg och börjar gå omkring. Meh. Jag förstår inte varför UE väljer att göra så.

  Batteritiden är utmärkt, speciellt med tanke på att det nästan är omöjligt att lyssna på högsta volym. Jag gillar att det är microusb, så det går att fixa ladd överallt.

  Jag gillar knapparna. Stora, tydliga och härligt klick. Den ligger väldigt behagligt i handen, men formfaktorn gör den svårare att ta med sig än de mer avlånga varianterna som finns. Tänk banan kontra grapefrukt, den ena slinker in överallt på ett smärtfritt sätt. Den andra blir lite knölig. Nu är det förvisso en grapefrukt med inbyggd elastisk ögla, men vem har karbinhakar eller liknande till hands egentligen.

  Det är betryggande med ip67. Bra om man liksom jag gärna lyssnar på lite musik i duschen. Och när man väl står där behöver inte vara rädd att tappa wonderboom heller, det känns som att den kan ta många smällar.

  Jag både gillar och ogillar att det saknas telefjong i den. Absolut ingen deal breaker för mig, men ibland är det skönt att kunna svara utan att leta fram luren.

  Jag brukar aldrig lämna omdömen på produkter jag köper. Dels för att jag tenderar att ordbajsa iväg i all oändlighet och dels för att jag inte pallar. Jag läser dock på otroligt mycket innan jag köper någonting. Därför kände jag mig tvingad att tjuvkika lite på vad internet tycker om wonderbaum 2.

  Jag börjar fundera på om mitt exemplar är felaktigt på något sätt då den nästan uteslutande får fantastiska omdömen. Jag kan tyvärr inte göra mer än att recensera det exemplar som Smartson skickade till mig. Det bästa råd jag kan ge när det gäller ljud är att provlyssna själv innan man slår till. Oavsett vad det gäller.

  Jag hade inte gett 1000 spänn för wonderboom 2. Den kommer säkert inte kosta mer än 600 om några månader, men det hade jag inte heller gett. Det är en väldigt stor och mättad marknad på bluetooth-högtalare, för 1000 spänn finns det väldigt mycket att välja mellan. Även om man behöver något i fruktstorlek.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Köptes in igår i affären. Jämförde med JBL,Marshall och sony. Jovisst lät ljudet mer koncentrerat ur dessa, men när jag slog på Wonderboomen och testlyssnade så visste jag precis att det var den jag ville ha. Till skillnad från alla de andra så strålar ljudet från precis alla riktningar och det lät stort och mättad, basen är också imponerande. När jag sedan läste att denna lilla ananas dessutom är helt vattentät och tål fall från 1,50 så var det klart.
  Jag jobbar natt i en lokal där jag rör mig omkring,
  behöver något som kan fylla rummet och inte så mycket fundera på hur jag ska placera den. I affären lät både Sonyn och JBL bättre OM man sitter rakt framför den och placerat den perfekt , och bara där, minsta förflyttning i sidled eller höjdled och det låter genast mycket sämre (Burkigare) än wonderboomen. Den här manicken måste vara drömmen att ta med på resa, på hotellrum t.ex. Har ännu inte testat utomhusläget (En knapp där basen droppar i nivå och mellanregistret och diskat framhävs för bättre spridning) Föregående recensent hade en åsikt att det lät skumt om man placerat wonderboomen fel. Det stämmer inte enligt min erfarenhet så är det minimal skillnad i stereoperspektiv oavsett hur man placerar den runt sin axel.
  Den får inte 5 stjärnor därför att :
  * Den har ingen trådbunden aux ingång
  * Diskanten är tidvist påträngande med vissa inspelningar,en lätt eq kan behövas ibland

  4 Stjärnor för :

  * Ljudspridningen som verkligen fungerar.Kan placeras precis hursomhelst.
  * Byggt att ta stryk. Bara att droppa ner den i en väska och ta med. Spelar ingen roll om det regnar eller snöar.Den kan stå ute ändå om man vill.
  * Extremt enkel att hantera,det finns sammanlagt 4 knappar.
  * Kul design.
  * Spelar HÖGT
  * Det indirekta ljudet gör att jag inte känner lyssningströtthet på samma sätt som de ljudhypade extremt fokuserade högtalare från andra märken.