Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bose Noise Cancelling Headphones 700

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bose Hörlurar (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har följt med Bose genom åren och tycker deras QC-serie är fantastisk. Övergången till 700:orna var självklar. Tre skäl till det: USB-C, bättre mikrofon och kul design.

  Mikrofonen är kanon för mig som använder lurarna för telefonsamtal. Jag kan verkligen sitta i kontorslandskap utan att motparten hör något av omgivningen. Riktigt bra.

  USB-C gör att jag slipper ha med mig en extra sladd. De flesta bryr sig inte om det här, men för mig är det skönt att koppla in en adapter och kunna ladda dator, surfplatta, spelkonsoll och nu även hörlurar med samma.

  Ljudnivåsjusteringen fungerar bra, men en relativt oanvändbar funktion. Visst, du hör omgivningen om du trycker på en knapp. Men du kan också bara flytta undan ena luren från örat. Då kommer dessutom omgivningen förstå du hör dem. Använder du knappen när du pratar med cafépersonal eller flygvärdinna framstår du som oerhört nonchalant.

  So far, so good. Men det finns tyvärr en hel del nackdelar. Låt oss titta på några av dem.

  *) Jag köpte lurarna på en flygplats. Appen där du gör inställningar krävde inloggning och registrering. Som inte fungerade. Så under hela min resa kunde jag inte ändra någonting, vilket var irriterande efter att just ha spenderat över 4000kr. Vänta på uppdatering, var supportens lösning.

  *) Appen igen. Varför måste jag ha ett konto för att kunna göra inställningar? Det är helt absurt att jag måste lämna ut mina uppgifter till Bose för att kunna ta bort rösten i lurarna eller ändra från Siri till exempelvis Alexa.

  *) Lurarna tar mer plats, väskan är större. Den nya lösningen för att fälla ihop lurarna är dessutom sämre. Det tar längre tid att få på dem och blir inte 100 varje gång.

  *) Att starta lurarna och para dem tar nästan 10 sekunder. Avgjort längre än på QC35:orna. Jobbigt om det ringer och du vill ta samtalet i de avstängda lurarna.

  *) De lyckas inte ansluta sig mot de registrerade enheterna varje gång...

  *) Kopplar ibland plötsligt ner sig. Det händer väldigt sällan, men har skett med flera enheter.

  *) Stor verklig skillnad i batterilivslängd.

  *) Du kan stänga av rösten som talar om vilken enhet du ansluter dig till, men du får en hög pipljud istället. Om du ställt in att lurarna ska stängas av efter du inte använt dem ett tag kommer ett ljud precis när de stängs av. Har du hög volym på och du haft dem på dig för tystnad i ett par timmar är det lätt att studsa av ljudet.

  *) Lätt att råka trycka till en av kantknapparna när du tar på eller av dig lurarna.

  Sen är jag inte förtjust i touchfunktionen, men det är vad det är. Det fungerar oftast, även om det ibland krävs ett par försök. Använder sällan lurarna utomhus på vintern så vantproblemet är inget som drabbar mig.

  Ljudet kan jag inte säga mycket om. De låter bra. Men jag kör mest ljudböcker och podcastar i dem. Märker ingen skillnad mot föregångarna.

  Jag kommer behålla lurarna, men det har enbart med USB-C att göra. Att slippa släpa runt på extra kablage är mycket värt för mig. Men släpper Bose en uppdaterad version av QC35:orna med samma laddmöjligheter så byter jag.

  Om du struntar i det här med laddsladdar eller mikrofonljud är de befintliga QC35:orna ett otroligt mycket bättre köp. Framför allt nu när nya modellen pressat ner priset till strax över ett par tusenlappar. Eller till och med QC25:orna om du verkligen inte bryr dig om sladdar.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Dyr men superbra!

  Bytte upp mig från Bose QC25 som jag haft i 5 år. Muffarna på mina QC25 ramlade av hela tiden och bluetooth körde jag via en extern dongle som fungerade men var lite begränsad. Det är en stooor uppgradering för mig med dessa Bose HP 700.

  Vad är bra:
  1) Grym ANC!
  2) Noise cancelling vid samtal är oxå grym, jag kan gå i vind och blås utan att den jag pratar med hör vindljudet
  3) Bluetooth 5
  4) USB-C laddning
  5) Kopplar upp 2st enheter i taget, så kan både vara ansluten till Mobiltelefon och Dator
  6) Funkar bra att använda med datorn när man spelar, då ANC kväver all form av fläktljud eller annat som kan störa
  7) Har en analog ingång via 2,5mm propp vilket kan vara användbart.

  Mindre bra:
  1) Användandet av analog sladd gör disable på Bluetooth, det går alltså inte att mixa 2 ljudkällor.
  2) Även om den kan vara ansluten till 2 ljudkällor via bluetooth så är det bara en i taget som användas. Den känner automatiskt av vilken.

  I dagsläget till priset 4400kr och det är en bra produkt, men man får troligtvis mycket mer för pengarna om man köper en Sony XM3 (kostar 3000kr idag) eller en Bose QC35 II (kostar 2690kr i dagsläget).
  När denna sjunker till 3500kr vid black friday så är det ett bättre köp.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Tyvärr besviken från de 6 månader jag nu haft dessa lurar. Så dyra lurar ska vara mer genomarbetade, särskilt med Bose QC35 i ryggen. Men mina QC35II var bättre än mina NCH700 och jag ångrar att jag bytte. Funderar på att sälja dessa och köpa Sonys istället.
  + Ljudet är lika bra som i QC25 och QC35 men med den stora fördelen här att noise cancelling även gäller för den man pratar med. Så om man har ett samtal i en bullrig miljö går det fint för det låter som man är i ett tomt rum.
  + 10 nivåer för noise cancelling (fast man använder bara två av dem)
  + Batteritiden
  - De sitter dåligt - Om man sitter framåtlutad över skrivbord eller mobil (alltså nästan alltid) glider huvudbygeln fram mot pannan. Obekväma med glasögon. QC35 satt klockrent...
  - För mig funkar det dåligt att ha dem anslutna till mina två mobiler samtidigt. Det blir ett irriterande klickande ljud som inte hänt på QC35 eller SoundSport. Reklamerade men nya lurarna har samma fel. Lagt timmar på att tråla forum men utan lösning.
  - (Uppdatering 2020-03-31: I någon av de senaste uppdateringarna är nu denna punkt åtgärdat och jag har därför höjt betyget lite. Man kan nu välja att slippa höra en massa av responsen på knapptryck) Respons på funktionerna är väldigt långsam. Trycker jag på en knapp för att t.ex. sänka brusreduceringsnivån ska jag inte behöva höra ett släpigt "Noise cancellation level: six" och sedan en konstpaus innan jag får in min nivå. Tar typ 3-4 sekunder!? Är man i samtal drar man sig för att använda de olika funktionerna för man missar vad som faktiskt sägs medan boserösten håller sin föreläsning om att mute nu är aktiverat.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 dagar sedan
  Mycket nöjd med dessa lurar! Mina första noice cancelling, så har inga jämörelser förutom mot icke noice cancelling lurar.
  +Noice cancelling, magiskt, så underbart att kunna stänga av ljudet runt om kring mig
  +Bra dämpning ävenutan noice cancelling påslaget
  +Bra ljud för musik (enligt mina mått), blir ännu bättre om man slår av noice cancelling när man inte behöver den funktionen igång.
  +Riktigt bra för digitala möten, då micen även isolerar rösten så att andra mötesdeltagare slipper höra bakgrundsljud såsom andra röster etc.
  +Sitter skönt, kan användas i många timmar utan obehag
  +Diskret design som inte sticker ut
  +smidigt att koppla in flera enheter
  +Lång batteritid

  -Laddfodral inte inkluderat, men går att köpa separat
  -Går ej att använda under laddning, kanske är en säkerhetsgrej..?

  +/- Touchkontroller, tar ett tag att vänja sig vid...
 • Ganska bra
  27 dagar sedan
  Helt okej ANC, bra mikrofon och ganska lätta att koppla upp (till två enheter samtidigt!). Men när jag lyssnar på exempelvis klassisk musik på halvlåg volym hörs ett ständigt brus.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Efter att ha ägt QC15 tidigare var det dags för trådlösa 700. Jag hade ganska höga förväntningar som tyvärr inte infriades fullt ut när det gäller ljudkvaliteten för musik. Jag har testat både Spotify Premium och Tidals högsta kvalitet men man ramlar inte direkt baklänges. Generellt sett ganska platt ljud för min smak utan att röster heller för den delen är krispiga. Ett stort lyft skedde däremot när Bose’s app uppdaterades med EQ. Då hände något!

  Man köper inte dessa hörlurarna för att finlyssna i fåtöljen men som allroundlurar i vardagen är de fantastiska. Jag har använt mina nästan varje dag i fem månaders tid och ångrar inte köpet alls. Ibland har jag mina AirPods men då känner man verkligen att man saknar sina Bose 700.

  Jag ger musikkvaliteten 3/5 stjärnor, men 5/5 stjärnor till ljudkvaliteten för telefonsamtal och webbmöten. Dessutom är mikrofonen otroligt bra då andra mötesdeltagare knappt hör min omgivning trots hemmajobb med lekande barn.

  Det som drar upp mitt betyg är enkelheten med att ansluta enheter. Jag har konstant både min iPhone och MacBook kopplat samtidigt. Jag har aldrig behövt starta om eller inaktivera bluetooth trots frekvent användande. Inte ens ett hack i ljudet har skett någon gång vilket är förvånansvärt bra!

  Totalbetyget blir 4/5 stjärnor.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Hörlurarna som bara blir sämre och sämre för varje firmware update.
  I början var jag skitnöjd, att den bytte mellan 2 enheter funkade bra och inga konstiga fel. Med tiden så började jag märka att vänster öra nu endast hade cirka 50% volym utav höger, ett känt fel, och att byta mellan enheter blev sämre och sämre. Efter ett antal firmware uppgraderingar så började det försvinna 1s ljud varje minut, när den "kollar" med den andra enheten, sjukt irriterande när man sitter i konferans samtal. Ringde supporten och försökte få hjälp, enda man kunde göra var att skicka hörlurarna till belgien, det skulle ta minst 2 veckor att få tillbaka ett par utbytes lurar. Frågade om dom inte kunde reservera pengar på ett kreditkort som gisslan mot att dom skickar ett par nya lurar först, och sedan att man returernarar dom gamla, då man är rätt beroende utav dom. Nej! Inget Bose sysslar med, blir av med dom i minst 2 veckor enda alternativt.
  Med den helt klart sämsta IOS appen för att styra lurarna, kombinerat med brutalt dålig firmware som bara blir sämre och sämre för varje version dom släppet, med den ultimata kombinationen av riktigt sop-dålig support, så är detta sista gången jag någonsin kommer köpa något ifrån BOSE igen.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Dåligt att man inte kan använda micken när man använder 3,5 MM kabeln.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Utan tvekan de absolut bästa over-ear hörlurarna jag ägt!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Om du vill ha de bästa hörlurarna för att använda för möten så rekommenderar jag dessa. De tar bort i princip allt bakgrundsljud så att de som hör dig inte hör bakgrunden såsom flygplatsen etc. Mikrofonen är riktigt riktigt bra. Du kan även välja hur mycket du skall höra dig själv så att du inte skriker då du har dämpning på. Alla som jag har möten med undrar hur det kan låta så bra. Sen kan du säkert hitta lite längre batteritid eller lite bättre bas etc. Men skall du ha de bästa lurarna för möten så rekommenderar jag dessa fullt ut.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  +detaljrik ljud
  + mycccccket snyga hörlurar, jag kunde ha haft de kvar bara för att de snygga men lämnade tillbaka de pga nedanstående;
  -röstet kan vara frustrerande och platt för bassälskare
  -inte så bra brusreduserin som de heter och förväntas
  -sista och viktigaste negativa med att köpa de är passformen vilket gjorde jag lämnade tillbaka dem, de glider antingrn bakåt eller framåt det blir värst när du vill träna med dem.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Köpte dessa lurar för att jag hade hört att Bose hade äntligen lagt till EQ settings. Detta var i maj men sedan visade det sig att den firmware var borttagen pga massa buggar.
  Detta problem är fortfarande inte löst, så därför var det självklart att lämna tillbaka dom. Mycket dåligt av Bose! Bra lurar annars, sköna att ha på sig, men vad hjälper det när dom klantar sig med mjukvaran.
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Mycket bekväma lurar med utmärkt brusreducering och bra mikrofoner.
  Brusreduceringen är något bättre än Bose QC25, men en egenskap är att den inte kan stängas av. På läge 0 så förstärks omgivande ljud, det är först läge 3 (av 10) där ljudet blir som om lurarna är helt avstängda. På läge 10 är brusreduceringen kraftig, och det blir till och med en tryckande undervattenskänsla vilket kan vara lite jobbigt efter ett tag.

  Mikrofonerna är riktigt bra och lurarna fungerar därför utmärkt för till exempel videokonferenser - då är det också smidigt att lurarna kan vara kopplade både till en telefon och en laptop samtidigt. Lurarna förstärker inte vindljud, så det går bra att gå runt ute och prata.

  Batteritid ca 17 timmar. Hade gärna haft några timmar till så att det räcker för långresor även när batteriet blir lite sämre.
 • Dålig
  6 mån sedan
  Är ingen audiofil men ljudet är helt klart godkänt och bra, brusreduceringen ute också helt okej men inte riktigt vad jag förväntade mig med tanke på priset.

  Det som gör att det får 1 stjärna är skramlet som uppstår när man är ute och promenerar, det är helt oacceptabelt och jag är inte ensam om detta.
  Bara att googla på "Bose 700 hindge noises".
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  KontorsBossen (update på tidigare review).

  OBS. Detta är en lyfestyle produkt. Om du är ute efter bästa ljud kan du sluta läsa här :)

  Halvvägs genom 2020, är dessa fortfarande på topp vad gäller Noice Cancelling. Lyckas trolla bort omvärlden som ingen annan lur. De flesta ANC lurar har problem med phasing eller ojämn frekvens attenuation (oftast bägge) - not so here. Alla ljud försvinner inte ljud hokus pokus (obviously), men lyckas ta bort det mesta av röster och omgivningssurr på ett effektivt sätt - mkt imponerande som sagt.

  Övriga positives: Sitter tajt men bekvämt, samt håller bra batteritid trots låg vikt. Var först skeptisk till touchfunktionen som styr volym, play/pause osv, men det hela är väldigt logiskt med hög precision så misstag blir sällan gjorda och i verkligheten snabbare än att fingra efter fysiska knappar. Både telefonsamtal och voice assist funkar väldigt bra - vilket inte är förvånande då man bevisligen lagt ner väldigt mkt jobb på mikrofonernas funktion.

  När det kommer till ljudet är det däremot bara godkänt. Det finns lurar som är mer musikaliska kring samma priser, men det är som sagt det superba ANC man betalar för. Har svårt att tänka mig något som är lika smidigt i vardagslivet (trots att jag som sagt ljudmässigt föredrar både Sony och Sennheiser).

  TLDR: Smart och väldesignad lifestyle-lur med noise cancelling i världsklass.

  PS: Går att stänga av voice prompts via Bose app.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Jag har haft mina lurar i ca 3 veckor och lyssnat mycket på dem. Tyckte precis som många andra att basen var något klen och att mellanregistret ibland kan låta lite vasst. Men med nya firmwaren som gav möjlighet till en enkel men funktionell equaliser löste det sig perfekt. Har ställt basen på +4, mellanregistret på -1 och diskant på oförändrat 0. Nj är ljudbilden perfekt för mig. Markerad bas och övriga register med lagom framtoning. Mycket rent ljud, bästa hörlurar jag haft. Noise Canselling är suverän och transparent mode helt fantastisk. Också mycket bra lurar för att prata i telefon. Batteritiden håller verkligen vad den lovar
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  + Riktigt sköna, kan använda flera timmar utan problem (även med glasögon).
  + Väldigt effektiv brusreducering som är ställbar i 10 nivåer. Klart bättre än airpods pro.
  + Bra att man kan ansluta 2 enheter samtidigt.
  + Touchfunktion för volym, play/paus/next/forward/svara fungerar bra.
  + Bra byggkvalitet.
  + USB-C
  + Stabil signal/anslutning, bra räckvidd.
  + Bra funktion för att tillfälligt byta brusreduceringen till lätt förstärkning av omgivningen istället.
  + Mikrofonen fungerar mkt bra i brusig miljö.

  +/- Ljudet är ganska bra och balanserat men kanske ändå inte lurarnas starkaste sida, jag är van vid bättre (Sennheiser HD 650)

  - Stödjer inte aptX eller aptX(LL).
  - Ibland huggs första sekunden bort när google-assistenten pratar. Vet inte om det är ett generellt problem med bluetooth-lurar eller bara dessa.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Köpte dessa för 3199:- till frugan.

  Läste recensioner och jämförde dessa, sonys wh-1000xm3 och Beats Studio 3. Jag stod i butiken i över en timma och personalen började nog undra om jag tänkt sno dem.

  Ljudmässigt tyckte jag dessa var klarare än sony. Beats kunde inte stå upp mot dessa. Sony hade lite överdimensionerad bas varpå resterande ljud drunknade i den.

  Sony var överlägset fulast och såg klumpiga ut.

  NC i dessa är helt otrolig. Sonys NC var också bra men lurarna var känsligare i passformen varpå de släppte in ljud när jag vred på huvudet. Dessa sitter skönt men håller tätt.

  Beats sitter bäst av de tre så de passar nog bäst för träning.

  Valet föll ändå på dessa, snygga och välljudande lurar. Super! Frugan är hur nöjd som helst och ni vet vad de säger.. happy wife = happy life.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Jämför med Sony WH-CH700N och Audio Technica ATH-M50

  Dessa lurarna förbluffade mig verkligen. ANC är bland de bästa jag testat, hör knappt bilar som kör 100m från balkongen hemma (40 väg). Bluetooth-kopplingen och räckvidden är imponerande, kan lämna mobilen längst bort i lägenheten och kopplas aldrig bort, stor förbättring mot tidigare Sony-lurar.

  + Ljudet - Balanserat och bra. Ingen överdriven bas
  + Slutna - Överdrev med volymen och satt lurarna på en kompis, hördes väldigt lite ut
  + ANC - Bästa jag testat! Tar bort 90% av bakgrundsljud, till och med svårt att prata om man har full styrka på (finns tre steg: 100%, 50% och av)
  + Bra touch - Väldigt få taktila knappar. Play/pause, volym och batterikoll görs via touch på höger sida.
  + Snygg design - Väldigt minimalistisk och komfortabla, höjdinställning är gömd. Trevlig tyngd.
  + Batterikapacitet - direkt ur förpackningen säger en röst vid koll "Battery: 11 hours", detta vid 60% kapacitet!

  - Ofrånkomligt bakgrundsbrus - detta försvinner mer eller mindre vid lägre volym
  - Få taktila knappar - har man vant sig vid detta under alla år så är det lite omställningstid för just denna punkten.

  All in all bland de bästa lurarna jag äger/ägt. Rekommenderar varmt, särskilt om du reser mycket och vill ta bort bakgrundsljudet i flygplanet.
 • Acceptabel
  10 mån sedan
  Nu ligger jag förmodligen på topp tiolistan gällande mellansveriges största huvud, men jag vill påstå att dessa trycker rätt duktigt mot öronen. Så till den milda grad att det ömmar efter en kvarts lyssnande.

  Jag har tidigare haft ett par brusreducerande philipslurar (som upplevdes som en bakfyllemontering av lågkvalitativa hårdplastdelar), och jag upplever definitivt att boselurarna bräcker dessa i byggkvalitet med hästlängder. Dock är jag inte lika djupt imponerad av brusreduceringen. Den är bra, men den skapar en del anda ljud då man bara kör brusreducering utan musik. Kan hända att mina gamla philipslurar faktiskt varit bättre på brusreducering än jag trott.

  Ljudet är bra, förutsatt att man kör med separat EQ i luren. Standardljudet känns, som så många andra sagt, förhållandevis platt.

  Jag kommer tyvärr returnera dessa då jag känner att de inte är värda pengarna (trots att jag köpte dem på rea för 2888:-). Vete tusan vad det blir istället. Trivs inte med Sonys motsvarighet heller.
 • Knappt godkänd
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Nice noise cancelling som inte är så brusig, lätta att ha på sig men drar ned betyget för att streaming radio ljudnivå inte går att ställa in med låg volym med iPhone. Om man lyssnar på hårdare musik så blir man tvungen att ha lurarna lite utanför öronen. Bose ger heller ingen respons på detta i forum eller via support. De tog t.o.m. bort svar från användare som antydde att man ville byta till annan modell. Rekommenderar Bose QC 35 ii som inte har detta fel.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grymma lurar! Har haft från Q35, vilket lyft! Ett måste om man pendlar & vill stänga av omgivningen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Pendlar med tåg 3.5timmar om dagen så dessa får verkligen slita hund :)

  + Bra (bäst?) brusreducering
  + Bäst mikrofon för samtal vad jag läst. (och ingen klagar)
  + Bra passform och modern look.
  + Platt fodral.. (plattare än gamla qc vilket gör att dom passa bättre i väskan)
  + Stabila med bra täckning.

  - APPEN! Här pratar vi kattskit på en helt ny nivå, räkna med ett par timmars slit för att kunna ansluta till lurarna (vilket krävs för att kunna börja använda dom).
  - Syncen. (åter igen appen som spökar tror jag). Råkar man rensa listan på anslutna enheter har man ett häst jobb framför sig att lyckas synka ihop dom igen.
  - Efter ett halvår börjar paddingen på delen över huvudet börja visa tecken på att tappa spänst, hoppas verkligen att det inte blir ett problem. Hade mina QC25 i över 1år och dom hade inte det problemet.

  Som dom flesta andra är jag topnöjd med dom när dom väll är synkade.
  Men bytte telefon för någon vecka sedan, tog över en timma innan jag synkat ihop dom.

  Råkade rensa listan idag och tog en halvtimma att lista ut att min telefon (Pixel 3) behövde startas om för att kunna ansluta igen (återigen troligen bose appen som låg och hindrade korrekt anslutning)
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Gränsfall på skämskudde!

  Vid uppstart krävs Bose music appen! Där skall konto registreras etc innan produkt kan användas... *SUCK

  Designen känns mer som en prototyp/workprint snarare än ett klart bygge! Kåporna är inte alls lika sköna som QC35 och för denna prislapp förväntar man sig mer innovation!

  Brusreduceringen är fantastisk dock, MEN sony wh1000xm3 är snäppet vassare!

  Ljudet är utav ”flat signature” dvs balanserat (vilket jag egentligen älskar) men Bose gör det tråkigt i längden! dJämfört med WH1000XM3 är dynamiken aldrig engagerande och mellanregistret saknar auktoritet, det låter vagt.

  SONY WH1000XM3 all the way!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har båda Bose Noise Cancelling Headphones 700 och den tidigare versionen Bose QuietComfort 35 II så jag kommer att basera mitt omdöme på det:

  Bose NC 700 känns båda modernare och har bättre passform än Bose QuietComfort 35 II !

  Ljudmässigt vid musik uppspelning är Bose NC 700 ett snäpp bättre än Bose QuietComfort 35 II

  Ljudet vid samtal är betydligt bättre i Bose NC 700 än Bose QuietComfort 35 II och såklart även enormt bättre mot Sonys motsvarande hörlurar som jag också testat tidigare.

  Appen för Bose NC 700 känns modernare och det funkar fint för uppdatering av mjukvara, leka med inställningar för brusreduceringen.

  Batteritiden för mig är helt acceptabelt, det kunde ha varit en aning bättre men så länge hörlurarna har USB Type C så är det inga problem då kör med med samma laddningskabel som till mobilen. Jag kan inte säga att den är bättre eller sämre än batteritiden för Bose QuietComfort 35 II då upplever jag de nästan likadana.

  En sak som jag saknar, fysiska knappar! De är mer tydliga för Bose QuietComfort 35 II ... men det betyder inte touch-kontrollen i Bose NC 700 är dåliga, bara att man känner sig bättre med hårdvaruknappar istället för touch.

  Hörlurarna rekommenderas starkt! Har du idag Bose QuietComfort 35 II så vänta till nästa generation (efter Bose NC 700) för att köpa något då är skillnaderna minimala mellan dessa två hörlurar, annars har du gott om pengar, så fine, kör på o köp de!
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Blev besviken på batteritiden. Lurarna laddade bara upp till 17 timmars tid mot utlovade upp till 20 timmar, 3 timmar mindre direkt på helt nya lurar. Det är dåligt, för det priset. Lämnade tillbaka dom igen. Så se upp med laddningen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Köpte dem för NC och där är de bäst. Ljudet i övrigt är inte så imponerande. Skön passform. Blåtand fungerar bra. Men jag tycker generellt att den tekniken inte känns helt färdigutvecklad. Hade varit trevligt om man kunde hoppa snabbt mellan olika källor som bil, platta, mobil osv. De fysiska knapparna fungerar bra och jag gillar speciellt att kunna släppa igenom ljud helt med bara ett tryck. Touchfunktionen fungerar men inte så exakt som jag skulle vilja. USB-C är ett lyft men kan väl ses som standard idag. Bra batteritid. Lurarna känns välbyggda.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Kom från ett par QC II och dessa är bättre på brusreducering, bekvämare och sitter bättre på huvudet. Gav bort mina QC II :)
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra noice-cancelling.
  Tveksam design. Utseende före funktion är ett dumt steg från QC35 i min mening.
  Ljudmässigt är de OK.
  Använder på tåg, flyg och resor allmänt. De fyller sitt syfte med bravur.
  Snålt att inte inkludera låglatens codecs. För min del kvittar det dock då jag använder iPhone och därav är låst till AAC.
  I efterhand skulle man nog hellre köpt QC35 rabatterat, men alltid lätt att vara efterklok.
  Det är bra lurar med tveksamt prisvärde.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Hade ett par QC 35 II tidigare som jag tyvärr glömde på en flygning..
  Eftersom jag redan satt i valet och kvalet om att uppgradera så tog jag det som en fingervisning att det var dags att göra slag i saken.
  Mitt omdöme efter att ha haft dem några veckor är följande.

  + ANC är helt magiskt bra! I princip allt externt ljud försvinner och det ska även tilläggas att det görs utan något jobbig frekvens, så man skulle i teorin kunna använda dem enbart för att få det lugnt och tyst, även i sorliga miljöer.
  +++ Något som QC35:orna var extremt värdelösa på var att ta bort bakgrundsljud i samtal, alltså ljud som kommer från allt annat än dig själv. Med QC 35:orna var man i princip tvungen att sitta i ett tyst rum för att kunna ha telefonsamtal eller möten. Detta behöver man INTE oroa sig för med NC 700 - allt bakgrundsljud är så gott som bortblåst och den/dem du pratar med hör inte störiga ljud trots att du själv är tyst.
  + Komforten är bra, om än lite annorlunda än QC 35. Men de sitter bra och skönt, men det är förmodligen en smaksak.
  + Touch-kontrollerna var jag mycket skeptisk till från början. Men de är faktiskt riktigt bra. Smidiga och precisa!

  +/- Caset man får till är smidigare och framförallt luckan som har plats för sladdarna är en grym improvement från QC 35, dock är det lite ogenomtänkt att man måste föra tillbaka käporna till "minsta-läget" för att kunna lägga ner dem. Måste skapa onödigt mycket slitage på produkten i längden.
  +/- Det musikaliska ljudet är mer eller mindre exakt detsamma som QC 35 eller motsvarande, alltså ingen uppgradering. Basen är t.o.m. mer avskalad och i vissa fall kan det vara bättre, men jag som tycker om den egenskapen saknar stunsen ibland. Verkar inte som att man jobbat alls med denna biten på denna modellen, men som föregående talare skriver så är det Noice Cancelling man betalar för på denna modellen.

  - Mjukvaran verkar vara ganska buggig, har fått para om dem ett par gånger och haft lite strul med anslutning till framförallt telefonen (Iphone Xs/11 pro).
  Har även (ibland) ett extremt jobbigt problem när jag kör dual connection till både dator och telefon att ljuden som kommer ifrån datorn (MacBook Pro) laggar som tusan. Lösningen är att koppla från telefonen vilket är hyfsat irriterande.

  Summa summarum är att det är ett par riktigt bra hörlurar med helt outstanding Noice Cancelling (om än med något dålig mjukvara som jag hoppas och förutsätter att Bose jobbar på och löser inom kort) som man definitivt bör investera i om man sitter i öppna kontorslandskap, reser mycket eller bara pratar mycket i telefon samt uppskattar (men inte är audiofil) att lyssna mycket på musik.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Halvbra ljud jämförelsevis i BT-NC-over-ear-lur-konkurrensen men sämre än Dali IO6 .

  Jag har jämfört med B&W PX7, Bang & Olufsen Beoplay H9i, Bose QC35, Dali IO6, Master & Dynamic MW65, Sennheiser Momentum 3 samt Sony WH-1000XM3 där Dali IO6 vinner lätt i ljudkvalitet.

  Sköna att ha på sig. Bra NC men ej som Sony.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  PLUS
  + Mycket bra noise cancellation
  + Bra mikrofonteknik som fungerar när det blåser eller låter i bakgrunden (ANR)
  + Musikljudet, helt okej men inte som att man ramlar av stolen
  + Snygg design

  MINUS
  - Haft en hel del strul med bluetooth. När det ringer bryts samtalet och jag måste koppla tillbaka till Bose-luren
  - Har även haft problem med ansluta till flera enheter.
  - Hårda kuddar, får ont i öronen på grund av glasögon
  - Svindyra

  Summering: bra produkt, men troligtvis har jag fått ett måndagsexemplar, de i Bosebutiken kunde inte heller få det att fungera så det är inte SBS. Därför blir det ett lågt betyg. Kommer försöka få hörluren utbytt eller pengarna tillbaka. Tyvärr. Om man inte använder mikrofonen skulle jag rekommendera QC35 II, Sony eller något helt annat märke som kostar mindre.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Var ute efter ett par hörlurar att använda på kontoret och från/till jobbet. Detta var mina kriterier:
  -Framtidssäkrade
  -Bekväma (Är känslig uppe på huvudet)
  -ANC i världsklass
  -Transparency Mode
  -Riktigt bra ljud
  -Hyfsad design

  Jag testade en rad olika hörlurar: QC35II, Sony 1000XM3, Beoplay H9i och H8i. I mitt tyckte tog ingen priset utan det var hela tiden en kompromiss, om det inte var ljudet så var det komfort eller ANC som fick stryka på foten. Och för att vara ärlig så var aldrig Sony's ett alternativ, känns i mitt tyckte massproducerade och opersonliga på ett sätt som inte Bose och Beoplay gör.

  Så till slut fick jag inse att ingen av dem var perfekta och därför se på som var viktigast, nämligen: ANC, bekvämlighet, framtidssäkrade och design.

  Efter att jag kom över en riktigt bra deal köpte jag Bose 700 lurarna och ångrar det inte en sekund.

  De levde upp till i princip alla mina kriterier:

  -Framtidssäkrade med USB-C och en helt ny modell så kommer uppdateras kontinueligt bla skall de lägga till en equalizer i appen, dynamic transparency mode och noise masking (källa:cnet.com)
  -Bekvämare än QC35II pga den luftfyllda silikon-"kudden" som vilar mot huvudet. Som även är lättare att hålla ren om man har fett hår en dag.
  -ANC i världsklass som även är ställbar. Perfekt när man är ute och går, ställ ANC till 5 så försvinner vind-ljudet och
  Transparency mode linkande features. Sätter man den till 0 blir det som att man inte har hörlurarna på sig alls. Går även att hålla inne ANC-knappen så släpps allt ljud in, bra om man tex behöver dubbelkolla en grej med kollegan.
  -Ljudet var det som fick stryka på foten dessvärre. Älskar ljudet i H9i men bekvämlighet och ANC fick gå före. Ljudet i dessa är 3,5 av 5.
  -Gillar designen på dessa, känns gedigna men inte som H9i i vare sig byggkvalité eller design men mycket bättre än Sony's plastiga och opersonliga design.

  Så kontentan är att om du vill ha ett det bästa och inte gillar Sony, kan acceptera priset och inte bryr dig om toppenljud köp dessa! Jag är supernöjd och ger dem 4 av 5 (1 poäng dras av pga ljudet)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Hade Bose QC35 II innan dessa.

  Ljudmässigt så tycker jag att dessa hörlurar är ganska lika Bose QC35 II. Vill man ha ett par hörlurar med brusreducering och bra ljud så tycker jag att man får mer för pengarna om man köper Bose QC35 II.

  Dessa är dock klart bättre vid samtal samt bättre räckvidd. Var ganska negativt inställt till de nya touch-kontrollerna då detta ofta brukar fungera ganska dåligt. Bose har dock lyckas bra med detta och jag är positivt överraskad, trevligt att det går att ladda med USB-C dessutom.

  Ska du bara lyssna på musik, köp Bose QC II 35.

  Använder du hörlurarna för att prata en massa via telefon och Skype så är dessa klockrena.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Denna recension är i huvudsak en jämförelse mellan dessa och Bose QC35 (I/II).

  - Material & Design -

  Initialt var jag övertygad att jag skulle föredra utseendet på QC35 över den mer nedtonade och minimalistiska designen hos NC700. Något som visade sig ändras ganska snart efter kortare tids användning av dessa. Väl på huvudet ger kåpornas utformning hörlurarna ett mer slimmat uttryck än QC35 även om bygeln sträcker sig aningen längre ut från huvudet på sidorna.
  Själva vadderingen i huvudkudden är något tjockare än på QC35, något som troligtvis var nödvändigt då dessa är aningen tyngre än de tidigare nämnda. Kåporna är dock precis som på QC35 gjorda av plast. Huvudbygeln i sig är byggd i metall och omsluts av ett närmast silkeslent silikonöverdrag. Överdraget känns dock aningen ömtåligt, så det återstår att se hur väl dessa står sig över tid.

  Till skillnad från QC35 har NC700 touchkontroller för navigering istället för knappar. Personligen vet jag inte om jag föredrar det ena framför det andra. Det enda jag faktiskt noterat som jag uppskattar är möjligheten att hålla in fingret i ett par sekunder för att få en uppskattning av batteristatus i form av kvarstående tid. I övrigt ser jag inga direkta fördelar med touch utöver att det känns lite mer modernt.

  Sammanfattningsvis känns NC700 mer premium och välarbetade sett till design och materialval. Dessvärre upplever jag samtidigt dessa som mer ömtåliga än QC35 och jag befarar att de rent visuellt kommer att åldras betydligt snabbare.

  - Komfort -

  NC700 har precis som QC35 ett par mycket rymliga öronkåpor med mjuka och behagliga kuddar som omsluter öronen. Jag skulle ge QC35 en litet övertag då kuddarna på dessa känns aningen mjukare och behagligare än på NC700. Det kan förstås bero på att de är helt nya och det skulle således kunna var så att kuddarna mjukas upp med tiden och att denna skillnad därmed försvinner.
  Utöver brusreduceringen är komfort en av de mest avgörande parametrar när jag väljer ett par brusreducerande hörlurar. Baserat på den, i mitt tycke, överlägsna komforten som QC35 har jämfört med övriga konkurrenter på marknaden var jag närmast övertygad att dessa skulle gå i samma fotspår. Vid första användningen noterade jag att NC700 tryckte aningen mer mot huvudet men samtidigt att skillnaden var minimal. Efter ett antal längre sessioner med dessa på huvudet kunde jag dessvärre slå fast att denna lilla skillnad avsevärt påverkade komforten över tid. Så till den grad att jag kände mig manad till att plocka av dem efter en stunds användning för att vila och lufta öronen. Jag misstänker även att det ökade trycket mot huvudet resulterar i att kuddarna blir varmare då jag upplever mer obehag på denna punkt jämfört med QC35. Trots den tjockare vadderingen i huvudbygeln upplever jag dessvärre obehag på ovansidan av huvudet betydligt snabbare än hos QC35, något som troligtvis beror på tyngden/viktfördelningen hos NC700.

  - Ljudkvalitet -

  Ljudet är närmast identiskt med QC35. De har därmed en ganska platt och balanserad ljudbild- något som jag personligen uppskattar. Jag kan uppleva aningen mer betoning på basen hos NC700, även om skillnaden är försumbar. Jag är långt ifrån en audiofil, men personligen föredrar jag ljudbilden i dessa jämfört med den i t.ex. Sony WH-1000XM3. Det är förstås en mycket subjektiv bedömning som troligtvis varierar beroende på vem som lyssnar och vilken typ av musik/media som konsumeras.

  - Brusreducering -

  Brusreduceringen är även den närmast identisk med QC35, dvs. mycket bra. Jämfört med QC35 finns dock tio olika nivåer att välja mellan istället för tre. Personligen ser jag dock ingen direkt fördel med att ha fler än tre nivåer (m.a.o. 0%, 50%, 100%). Jag hade gärna sett en förbättring vad gäller filtrerande av mer högfrekventa ljud som röster. Detta är i princip oförändrat jämfört med QC35.

  Vad gäller mikrofonerna är dessa helt magiska för samtal och saknar troligtvis motstycke hos konkurrenternas erbjudande. Detta är ett stort steg upp från QC35, särskilt i mer högljudda och stökiga miljöer. I stort sett i samtliga miljöer jag testat dessa kan motparten höra vad du säger samtidigt som de filtrerar bort störande ljud i omgivningen. Ett stort plus om du behöver hoppa in i telefonmöten på språng när du fastnat i kollektivtrafiken.

  - Slutsats -

  NC700 är ett par riktigt bra hörlurar. För mig var den förbättrade mikrofontekniken den huvudsakliga anledningen till att jag ville uppgradera till dessa från QC35. Detta då jag använder dem mycket i tjänst. På denna punkt levererar de som utlovat, dvs. exemplariskt. Dessvärre är den sämre komforten så pass avgörande för min del att jag kommer att returnera dessa till Bose. Till skillnad från QC35 är jag nästan alltid medveten om att dessa sitter på huvudet och det faktum att jag behöver ta pauser för att låta huvudet vila gör att de förbättrade mikrofonerna dessvärre inte väger upp den försämrade komforten.

  + Fantastiska för samtal
  + Mycket bra brusreducering (om än närmast oförändrad från QC35)
  + Trevlig och minimalistisk design
  + USB-C

  - Högre tryck mot huvudet
  - Känns aningen ömtåliga
  - I stort sett oförändrad ljudkvalitet från QC35
  - Priset (4399:- i skrivande stund)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Helt klart de bästa lurarna med NC.
  Enda som kan hindra en är priset.
  Letar man efter NC lurar så är dessa ett top val.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Knappt godkänd
  5 dagar sedan
  Bra brusreducering men besvärlig anslutning

  Köpte detta headset när det kom ut 2019, det fanns mycket dålig firmware i början, men det har förbättrats något efter den senaste versionen från hösten 2021.

  Minus:
  - Du är beroende av Bose Music-appen för att växla mellan enheter. Appen klagar ständigt över att du inte får kontakt, tappar kontakten med headsetet. Stöd och ständigt försöker appen vara smart och kopplar dig mellan olika prylar hela tiden .. Den här appen är en fullständig katastrof och förstör headsetets hela upplevelse.
  - Endast 2,5 "mini-jack och inte den vanliga 3,5"
  - Helt OK batteri enligt dagens standard, men får sällan över 17 timmar, även som helt nytt.
  - Kan inte vikas / vikas helt. Det betyder att fodralet du har med dig inte kan döljas lika lätt i en kompakt väska.
  - Acceptabel stabilitet av firmware bara två år efter att den kom ut, inte bra för premiumvarumärken som Bose ..

  Bra:
  - Visuellt trevligt headset
  - Bra brusreducering
  - Laddning med USB-C
  - Kan ansluta upp till 8 enheter som du kan växla mellan. Visserligen kräver detta att du använder Bose Music-appen för att växla mellan, se minus ovan för utmaningar med detta.
  - Om du köper headsetet för mindre än 50% av priset får du bra brusreducering för pengarna. Köp inte för fullt pris, eftersom det finns flera andra bättre alternativ i samma prisklass.
 • Ganska bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Recension från QC35:

  Fördelar mot QC35:
  - USB C
  - Knappen för brusavbrott
  - Brusavbrott och ljudkvalitet kan vara lite bättre än QC35.
  - Mer hållbart pannband

  Nackdelar mot QC35:
  - Det första paret av dessa jag fick var felaktigt och skulle automatiskt stänga av / glitcha halva tiden de var på.
  - Tryck på istället för knappar som är mycket ointuitiva. Ström- och Bluetooth-knappar känns mycket billigare på dessa än QC35.
  - Tyngre och lite mindre bekväm än QC35 enligt min mening.
  - 700-tal kommer inte att fällas, vilket betyder att de är svårare att chucka i en ryggsäck / resväska när du reser.

  Jag har sålt 700-talet och fastnat med mina pålitliga QC35s.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Köp snarare QC35ii, Bose 700 lådor för priset, Bose 700 har sämre tystnad, sämre ljud och är bara ett sämre headset. En sak den har är att den ser finare ut än QC35ii
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Det minskar bullret mycket bra. Men jag kan inte ge det 5 stjärnor eftersom ljudet i dessa är en besvikelse jämfört med priset.