Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Woods Venezia 18K G

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Woods Portabel AC (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Har endast haft enheten i ett par dagar, men känner att jag ändå vill lämna en recension.

  Först, precis som alla portabla ACs så är denna inget speciell i funktion. Dessa enheter borde alltid vara en sista utväg då det är mycket effektivare att stoppa solen i första hand. För mig som bor högst upp i söderläge med stora fönster och inga möjligheter till markiser eller ens persienner så föll det på detta. Har tidigare kört med den billigaste ACn från Jula (för ca 2k) så kommer att jämföra en del mot den.

  Positivt:
  + Kyler definitivt en hel del, men det är ju också anledningen till att köpa just denna då inget annat på marknaden har samma kylkapacitet.
  + Känns so far stadigt byggd
  + Ljudnivån är förvånande lika som den svagare Jula-maskinen jag haft innan. Kompressorn låter lika mullrigt; det är bara den starkare fläkten som låter mer.

  Neutralt:
  +- Kanske är det jag som är knäpp, men det finns 2 versioner av denna som inte framgår när man går via Prisjakt. Jag trodde att det skulle vara Wi-Fi på enheten men jag fick en utan. Dubbelkolla vart ni beställer ifrån ifall detta är något ni bryr er om, jag klarar mig ändå.
  +- Samma som alla ACs men röret är inte värst isolerat så det blir otrolig spillvärme ifrån det. Märks extra mycket på denna då röret både är större men blir varmare pga kapaciteten.
  +- Precis som alla ACs så är medföljande fönsterkittet helt värdelöst för oss i Sverige.

  Negativt
  - Röret känns inte alls kvalitativt. Känns som att det ska gå sönder. Billiga maskinen från Jula känns mycket bättre här.
  - Plastanslutningen till röret är katastrofalt dåligt. Man ska typ skruva på det men den släpper konstant för mig. Så fort jag flyttat maskinen/röret så måste jag montera på det igen. Igen, har aldrig haft problem med Jula-maskinen ang detta.
  - Oklart om det är en bugg eller inte, men när maskinen kommer ner i temperatur och slår över till fläktläge så går den upp på högsta nivån istället för vad som faktiskt är satt på maskinen. Upplevde även att den låste sig. Inte speciellt najs när man kör sovläge och ljudnivån varierar på det sättet.
  - Medföljande kontrollen funkar men har inte ens en display. Kom igen, det fick jag med på Jula-maskinen?
  - Fläkten har inställning att oscillera vilket skapade pyttelite oljud, oklart varför

  All in all. Ger 3/5 betyg vilket ska tolkas som OK men inget mer. Den gör sin huvudfunktion vilket är att kyla men mycket smågrejer känns inte kvalitativa tyvärr. Vad jag läst andra recensioner så bör Electrolux & Delonghi vara mycket bättre på de sakerna.

  Sen så kanske jag måste slå ett ord om jag tycker denna produkt är ett bra köp. För i slutändan så är den bara något bättre att ha i sovrummet än en mindre maskin. Den har samtidigt inte riktigt kapacitet att kyla ner mitt vardagsrum på ~50kvm. Ska nämnas att jag bara har slangen ut vid balkongdörren, så givetvis sänker det effekten rejält.

  I verkligheten kommer vi nog nästan aldrig försöka kyla ner hela lägenheten utan mest hålla oss till sovrummet; och då blir denna maskin overkill. Med facit i hand så hade jag hellre gått med en maskin med lite lägre effekt (tror fortfarande att det är värt att gå upp till de högre nivåerna), men som är lite mer kvalitativ.

  Uppdaterat eventuellt recensionen senare när jag haft maskinen längre.

  Stay safe där ute i värmen!
 • Alla omdömen

 • Bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Kyler ett litet rum men svårt att få kylan att sprida sig ens till nästa rum. Låter väldigt högt också men det är det ju inte mycket att göra åt.

  Tillhörande rör och massa annat känns riktigt lågkvalité.

  Att de har "Silent" med i namnet och skickar med ett sånt värdelöst fönsterpaket får mig att aldrig mer vilja köpa något av dom dock. Även deras fönsterpaket för svenska fönster (som man får köpa till) var ett jävla arbete att få upp och läcker ändå massa.

  EDIT: Hade jag gjort om mitt köp så hade jag nog köpt denna istället:
  Electrolux ChillFlex Pro EXP34U338CW
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Fruktansvärt bra kyla! Den låter rätt högt, men kylkapaciteten är därefter.... Kanske inte har den på högsta när man skall se på film.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt nöjd. Klarar att spruta kyla relativt bra även utan tätning om du köper den för mindre lägenhet (även om det förmodligen blir dyrt).
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kyler mycket bra, gillar alla funktioner . Fönsterkitet är... undermålig då de är gjorda för amerikanska fönster ej svenska/europeiska. Kyler lätt min vardagsrum på 48 kvm. Tom sovrum om jag öppnar dörrar till. Ej så bullrig som jag trodde men.. det är ju portabel så acceptera eller köp värmepump. Klart bättre än Woods cortina.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inte mycket bättre än en fläkt. Problemet ligger i att alla portabla AC generellt funkar dåligt, då lufttätningen för utblåset är ett gissel.

  Fönsterkittet som följer med är väldigt märkligt. Köpte därefter till Woods egna "Window Sealing Kit" som också fungerade väldigt dåligt och hamnade i soporna.

  Om du inte har ett borrat hål i väggen för utblåset rekommenderar jag en fläkt.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Effektiv, klarar lätt rum på över 40 kvm.
  Saknar smart lösning för att föra ut luft genom svenska fönster.