Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AMD Ryzen 9 3900X 3,8GHz Socket AM4 Box

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AMD Processorer (CPU) (291)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Imponerande beräkningskraft för konkurrenskraftigt pris. Fungerar bra för spel och arbete.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Väldigt nöjd!

  Helt underbart att slippa byta moderkort och bara kunna ploppa i den i mitt befintliga. Prestandan räcker och blir över och datorn känns rapp och följsam vid användning. Även ett plus att mina minnen som med Ryzen 2000 bara orkade 3466 CL14 nu fixar 3800CL16 galant (de är specade för 3600 CL16). Så AMD har verkligen gjort ett bra jobb med minneskontrollern.

  Vad gäller spel så är 9900K snäppet vassare idag men utvecklingen går hela tiden mot att fler kärnor nyttjas, så jag tror att 3900X kommer springa om 9900K även i spel tids nog, så som 1800X i många fall sprungit om 7700K i spel. Men det kommer såklart variera med speltitel. Spelar man CS så är redan 3900X vassare, tack vare större cache. Ja, det är löjligt att de kallar det "game cache" när det egentligen handlar om större L2 och L3-cache, men det är strunt samma vad det heter så länge det ökar prestandan tycker jag.

  Boosten, som var lite knackig för vissa initialt är nu åtgärdad och fungerar som det skall, så inga avdrag där.

  PBO och Auto OC kan fortfarande förbättras och kommer väl så göras med nya UEFI-uppdateringar, så det är inget jag ger avdrag för. Att en produkt som är faktastisk kan bli helt fantastisk är ju bara en bonus :)

  Jag rekommenderar köp! Processorn kan vara svår att få tag på men tillgången blir gradvis bättre. Kanon!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Haft denna CPUn sedan i början på augusti nu (så 2 månader), och jag måste säga att jag är väldigt nöjd. Jag köpte helt ny dator, allt i delar. Moderkortet blev ett https://www.msi.com/Motherboard/B450-GAMING-PRO-CARBON-AC. Moderkortet är ämnat för andra generationen Ryzen CPUer, men har stöd för denna (3e) generationen om man flashar BIOSet. Var lite orolig för att detta skulle krångla, men jag följde MSIs egna guide för hur man gör detta (UTAN att ha en annan Ryzen CPU - dvs utan att ha en CPU monterad på moderkortet överhuvudtaget), och det gick på första försöket.

  CPUn är snabb. Jag kan inte säga att jag utnyttjar den till fullo än, men den lär räcka länge, och lär väl pressas lite när man börjar spinna upp lite virtuella maskiner så småningom.

  Jag kör med stock kylare. Tänkte att jag testar den en vecka å sen köper 3rd party kylare om den inte duger, men den verkar duga finemang för t ex Battlefield 5 (ultra settings, 5120x1440p och ett RTX 2080). Temperaturen har mäts upp till som absolut högst 82 grader tror jag, men brukar ligga lägre. Tyst är den med, iaf i ett Fractal Design Define R6 Tempered Glass.

  Som sagt, vet inte om jag egentligen behöver denna brutala CPUn. Men det känns nice då jag har en stor skärm (som sagt 5120x1440) att kunna ha uppe en massa rutor/applikationer och multitaska effektivt.

  Det enda negativa är väl priset, men för det tänker jag inte dra av en stjärna. CPUn är inte till för den som bara vill småsurfa eller endast spela spel.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Sen på bollen, de flesta köper 5900X nu men måste säga att denna är väldigt prisvärd. Lyckades roffa åt mig en på black friday för 4090 kr. Mycket nöjd. Kör en Liquid Freezer II 280mm till den och även om jag slarvat med thermal pasten går den inte över 65c om jag hårdkör den i OCCT.

  Glöm inte att skaffa schysst ram till den och slå på XMP i ditt bios så kommer du vara mycket nöjd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  4.20ghz med 1.325v på alla 12 kärnor. Kyls med fractals design S36 " 360mm AIO ". idle 32-36c, stresstest 78 grader CB20.

  En perfekt cpu för mig som livestreama och redigera lite videos. Då cpun hantera all kodning utan problem med sina 12 kärnor och 24 trådar.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Medföljande kylare gör sitt men rekommenderar att man uppgraderar till ett AIO.
  Nöjd!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grym prestanda till ett bra pris