Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi 9T Pro (Redmi K20 Pro) (6GB RAM) 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Mobiltelefoner (80)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 29 dagar sedan
  Mycket snabb och inte helt galet dyr som de mer vanliga märkena, med senaste Snapdragon 855 processorn. (855+ som finns ute är bara en lätt överklockad version av samma)
  6GB RAM räcker utmärkt, med mycket appar igång är ofta ungefär hälften ledigt.

  Amoled skärmen (SuperAmoled eller inte, specifikationerna varierar här och där) är bra även om jag sett något vassare resultat i extrema vinklar. Hade telefonen kostat ett par tusenlappar mer så hade jag förväntat mig högre upplösning även om det kanske inte direkt behövs. Tack vare den motordrivna selfie-kameran så slipper man se något hål i skärmen. Motorn tar cirka två sekunder på att öppna främre kameran, för den som änvänder denna funktion.

  Huvudkameran använder den allra vanligaste 48Mpix sensorn som finns ute på marknaden idag och mjukvaran kör normalt ihop det till 12MPix med bättre ljusintag än i rent 48-läge, som också finns som alternativ. Vidvinkel och 2X optisk zoom finns och framförallt det senare visade sig göra stor skillnad. (till den som letar efter Makro-läget så är det 2X zoom som gäller)

  Xiaomi's kamera-app segar till sig ibland i uppstarten och jag har inte sett något mönster i beteendet. Med exempelvis OpenCamera så händer det aldrig. Xiaomi-appen gör ändå ett bättre generellt jobb med sensorn. Att filma i 4K/30fps med bildstabilisering ger ett ganska bra resultat. 60fps finns som alternativ men då utan stabilisering vilket gör att frihand inte går så bra. Mikrofonen vid filmning är inget att räkna med till mer än kommentarer ifrån den som filmar. Slow motion i upp till 960fps i låg upplösning finns som kul gimmick.

  Högtalaren har bra volym men ger ett ganska platt ljud utan tillstymmelse till bas. Min "gamla" Lenovo P2 har överlägset bättre ljudbild för t ex YouTube. Röster hörs för all del tydligt nog för den skull.

  Ingen plats för minneskort så jämför gärna priset för 128GB-modellen. Det inbyggda minnet är åtminstone snabbt och det är ingen längre väntan när telefonen varit avstängd eller appar startas.

  Batterikapaciteten på 4000 mAh är var jag förväntar mig på en bra telefon idag. SnapDragon 855 är hyfsat strömsnål så länge man inte kör spel i timtal, så det kan räcka till två dygns vardagligt användande inklusive några timmar Youtube per dag. För den som föredrar mer batteritid framför topp-presterande processor så har modellen av samma telefon utan tillägget "Pro" en mer strömsnål processor. En laddare med 18W kapacitet medföljer och det går snabbt nog att ladda utan att telefonen blir särskilt varm även om man t ex kör YouTube samtidigt, så jag saknar inte trådlös laddning.

  Uppdateringsstöd ifrån Xiaomi? Den kinesiska modellen(säljs under namnet Redmi) med samma hårdvara har fått Android 10 så denna internationella modell ligger nog inte så långt efter. Inget datum är utlovat så det är väl att anta att det ligger omkring ett kvartal fram i tiden. Återkommer ifall den uppdateringen krånglat.

  Är det något jag direkt önskar vore annorlunda? Ja det är väl den här nyheten som alla kör med, den extra långa skärmen. Det tillför mig inget utan gör den bara svårare att hantera med en hand samt tyngre än annars. Min föregående Lenovo P2 har så gott som identiska yttre dimensioner medans den mindre skärmytan gjorde gott för ergonomin, så denna telefon hade gärna fått vara några centimeter kortare om inte annat. Baksidan av glas tillför heller inget, men var för all del inte extremt halkig.

  Den förinstallerade Launchern MIUI 10 upplevs som både omständig och halvfärdig, men som ett enkelt och snabbt alternativ finns "Poco Launcher 2" ifrån Xiaomi. För den som inte vill ha mer avancerade inställningar och går på Nova Launcher eller liknande.

  Tips på hyfsat stöttåligt men slimmat genomskinligt skal är Nillkin Nature TPU. Nillkins 0,2mm tunna skyddsglas är en givet alternativ oavsett skal.