Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Woods Cortina Silent 12K

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Woods Portabel AC (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.91)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Många verkar bli lite vilseledda av att dne heter "silent" i namnet och tror att den är knäpptyst. Det är den inte, men den låter mindre än många andra enheter med samma kylförmåga. Vi har även en wirlpool i samma prisklass som låter betydligt mer och kyler sämre.

  Den är förhållandevis slank i sin utformning. Röret för varmluften sitter fast rätt bra i enheten, i wirlpool lossnar den konstant vilket är skitirriterande. Knapparna ör touch och känns rejäla och har bra respons. På wirlpool känns det dom mam nästan trycker sönder plasten innan den plippar till för att visa att den registrerat ett knapptryck. WLAN-funktionen är inte mycket att ha, väldigt basic och mest en säljgrej skulle jag tro.

  Kylförmåga på 12k BPU är riktigt bra för prisklassen. Skulle jag behöva fler enheter skulle jag köpa fler av denna.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Har haft denna i snart 2 år nu och kan bara säga att jag är vansinnigt nöjd. Kyler ner våran lägenhet på 43 kvadrat med solsida hela dagen. Har aldrig strulat, bara går och går när man önskar. Finns olika inställningar för hastighet (3 lägen), ECO, timer som bestämmer hur länge den ska vara aktiv.

  Kom bara ihåg att rengjöra insugsfiltren och tömma expansionskärlet.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Haft den i några veckor och den har gjort de varma dagarna väldigt behagliga när man jobbar hemma.

  På lägsta fläktläget är den acceptabel i ljudnivå, den går an att ha igång samtidigt som TV i samma rum, men det är inget man sover med utan öronproppar. Kyler ner sovrummet otroligt snabbt och sedan kan man stänga av den och somna i en behaglig temperatur. Ekoläget är mycket bra och det är det jag använder mest. Utan det hade det garanterat märkts mer på elräkningen.

  En stjärna i avdrag för att fönsterkitet inte funkar i svenska fönster och för att funktionen att schemalägga är låst bakom kontoregistrering. Väldigt konstigt beslut.

  Ska tilläggas till er som läser denna recension att det finns ingen portabel AC som är tyst. Jag har lyssnat på både Electrolux Well P7 och Woods Venezia som bekanta har och de är inte bättre när det kommer till ljudnivå.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 mån sedan
  Gnisslar och väsnas
  Jag skriver nästan aldrig recensioner av produkter men denna AC har varit en stor besvikelse och kommer att gå i retur imorgon. Distansköplagen är en gudagåva.

  Jag förväntade mig inte någon knäpptyst gång på produkten och blev inte direkt besviken när jag startade upp den. Kompressorn drog igång och burrade liknande en kompressor i ett kylskåp vilket jag tyckte var helt OK. Jag stängde dörren till sovrummet där apparaten fick stå och gå för att låta den kyla ett tag. När jag gått in i sovrummet en halvtimme senare för att se hur det gick med temperaturen hade AC enheten börjat gnissla något katastrofalt. Det låter närmast som att det är obalans i någon roterande del eftersom gnisslet upphör om man petar till den lite lätt med ett finger varpå det återkommer igen efter en eller ett par sekunder.

  Fönsterkittet är en historia för sig och jag hade faktiskt föredragit om man levererat ACn utan fönsterkittet då det förmodligen endast finns en handfull fönster i Europa som detta fönsterkittet passar till. Jag lyckades täta springorna runt fönstret hjälpligt med hjälp av ett par handdukar men det känns närmast löjeväckande att man ska behöva ta till Macgyvers alla knep för att få en färdig produkt att fungera.

  Efter en dryg timme hade maskinen lyckats sänka temperaturen i mitt sovrum och tillhörande klädkammare med ca 1,5 grader vilket känns lite halvdåligt men föga förvånande eftersom den skickar ut en större mängd luft genom sin slang som skapar ett undertryck i rummet som direkt fylls med ny varm luft utifrån eller genom dörrspringan.
  Detta är kanske ingenting man kan lasta just denna modell för då det är en bieffekt av att portabla AC-enheter måste dumpa överskottsvärmen någonstans men ingenting jag skänkt någon tanke tidigare.

  Jag kommer att investera i en fast installerad AC med utedel så att man slipper kompressorn och allt oväsen.

  Rekommenderas INTE.
 • Ganska bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Kyler bra men jag fick en som har ett rasslande ljud från kompressorn. Silent i namnet är missledande, den låter högt som andra portabla ac:s.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Utmärkt! Tystaste portabla ac jag haft och kyler jättebra. Våra fönster funkar med kittet, inte 100% tätt, men klart dugligt.
  Sover med öronproppar i 17 grader trots 35 ute. Extremt mycket värt att få sova ordentligt.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag önskar att jag kunde ge ett högre betyg, men jag tycker den här produkten lämnar en del att önska.

  + Kylförmåga. Nog kyler den bra, inget att anmärka på här.
  + Support. Snabba och hjälpsamma både från Wood's och återförsäljaren Hemmy. Dock ett pågående ärende - får ev. återkomma när det är avklarat.

  - Bruksanvisningen. Mycket otydliga formuleringar och bilder. Känns slarvigt och inte riktigt genomtänkt.
  - Fönstersatsen. För kort för mitt fönster och saknar möjlighet att förlängas. Väldigt ranglig och i mitt tycke rätt tveksamt konstruerad. För 6000 kronor hade jag förväntat mig en lite mer finslipad konstruktion än detta.
  - Fjärrkontrollen. Enheten beter sig olika beroende på om en inställning görs på enheten eller fjärrkontrollen. Det handlar inte om att signalen inte når fram - samma information visas på båda displayerna, men kompressorn verkar bara bete sig enligt det man ställer in om det görs på huvudenheten. Pågående supportärende, förhoppningsvis visar det sig vara ett måndagsexemplar.
  - Design, finish och upplevd byggkvalitet överlag.
  - Priset. Jag har svårt att se att närmare 6000 kronor är motiverat när man väger in helheten.

  +/- Bullernivå - att sänka betyget pga bullernivå hos en portabel AC blir inte riktigt rättvist. Den här produktkategorin bullrar, så är det bara. Uppmätt nivå är helt i linje med vad som utlovas. Jag kan hålla med andra om att det möjligen är magstarkt att ha med ordet "silent" i produktnamnet, men det krävs inte mer än ett par minuters googlande för att inse att en portabel AC som på riktigt är tyst helt enkelt inte existerar.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Kyler riktigt bra! Men låter något så otroligt. Det GÅR inte att somna med AC'n på, däremot fläkt med lägsta hastigheten möjligtvis. Fönsterkittet som följer med är till för skjutfönster, men fungerar bra på våra svängfönster med lite handdukar runt om fönstret :)
  Summering: Det blir riktigt kallt, riktigt fort.. men kompressorn låter väldigt högt.
 • Dålig
  1 år sedan
  Silent och bäst i test, håller inte med. Fick reklamera pga missljud, tror halva priset borde vara mer passande för den här ACn.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Valde denna för den var ”bäst i test” och skulle vara tyst och enkel att montera med bra kylförmåga. Min bedömning är att, ja den kyler bra, men den låter väldigt mycket och är stor, klumpig och svårplacerad. Ska tillägga att jag inte haft någon portabel AC tidigare så jag har inget att jämföra med. Efter lite testande insåg jag snabbt att den nog skulle bli stående i friggeboden så jag packade ihop den och skickade tillbaka den.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Fönsterkittet som medföljde är helt meningslöst att ens inkludera till oss svenskar då det inte fungerar på fönster som 99% av oss har.

  Jag har tyvärr inget att jämföra men den är VÄLDIGT högljudd. Även när enheten är avstängd så surrar det svagt ifrån den.

  Kylförmågan är inte heller superbra.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Gör sitt jobb perfekt och kyler ner rummen snabbt,visst låter den men mindre än andra jag testat.Hel nöjd med köpet.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Den gör sitt jobb och kyler ner vårat stora sovrum. Det var anledningen till köpet.

  Hade såklart en liten förhoppning om att den skulle vara ganska tyst med tanke på namnet. Men nej, det låter MYCKET! Speciellt i kyl-läget. Med bara fläkten igång är det ingen fara. Men när kompressorn sätter igång så blir det ett jäkla oväsen.

  Manualen har många brister. Dåliga beskrivningar och bilder. Konstiga formuleringar. Känns nästan som att det skulle vara översatt till svenska med Google translate.

  Det medföljande fönsterkitet fungerar helt OK på våra fönster som öppnas inåt. Däremot ska storleken på fönsterkitet sättas fast med medföljande skruvar (enligt manualen). Inga skruvar fanns med. Men det går lätt att lösa ändå med egen liten skruv.

  Enkel och ganska diskret design, men den var mycket större än jag hade förväntat mig! Och tung som f*n! Strax över 30 kg. Ska den flyttas runt på samma våningsplan är det ganska lätt då den går att rulla. Men att förflytta den mellan undervåning och övervåning kommer bli jobbigt. Det finns bärhandtag på sidorna, men man får inget vidare grepp då de är väldigt hala. Känns som händerna håller på att glida av pga tyngden.

  Allt som allt gör den sitt jobb. Kyler väldigt bra.
  Är den värd ca 6000 kr? Njaaee. Känns som att det finns billigare alternativ som gör jobbet lika bra.
  Känns det som en bäst i test produkt? Nej.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Noisy, very very noisy. Compressor turning on makes the AC move a bit. And sounds like an old freezer. Cools down well, but forget about sleeping with it :)
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Fruktansvärt oljud som fortplantar sig i hela lägenheten, känns som grannarna kommer börja klaga vilken sekund som helst. Att den heter "Silent" i namnet känns som årets lurendrejeri. Ja, portabla AC låter mycket men detta är ett skämt.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det är en bra produkt som kyler väl. Men som många andra påpekat är den verkligen inte tyst. Knappast några 53 dB vid kylning, snarare 64 när kompressorn jobbar. Väldigt missledande marknadsföring. Den låter dessutom betydligt mer om man drar igång fläkten på högre hastighet. Och som de flesta påpekar är det medföljande fönsteranordningen fullkomligt idiotiskt då den verkligen inte är gjord för några fönster i svenska hus.

  Var tvungen att köpa en separat anordning för att kunna hålla ute värmen som den blåser ut genom slangen ordentligt.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Håller med nedanstående till fullo. Kyler effektivt, men ljudnivåerna är outhärdliga. Att produkten ens har "Silent" i namnet är ju ett stort skämt.

  Vidare så är fönsteranordningens design helt vansinnigt korkad. Blir till att skicka tillbaka denna.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fruktansvärd ljudnivå. Kyler på bra, men tyvärr ljudet förstör allt
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Kyler på bra men ljudnivån från kompressorn är inte rolig, man kan glömma att sova med den på natten om man inte är halvt döv.
  Hade förväntat mig tystare gång för enligt vissa tester ska den bara ha en dB nivå på 53 men min ligger på ca 63 på lägsta fart
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Håller med både arowanaj och danielb.

  Kyler bra, inget snack om det. ”Silent” känns som att ta i lite, kompressorns ljud är inget jag skulle ha så lätt att sova igenom, men är kanske lite mer ljuskänslig än vissa. Använder i arbetsrummet. Fönsterkitet kräver en del jobb och andra prylar (ex tejp/böcker/etc) för att hålla på plats, man blir inte sugen på att flytta runt i huset mer än nödvändigt, även om det är så det är tänkt. På grund av dessa aspekter minskar användbarheten lite och drar ner betyget till någonstans mellan 3-3.5.
 • Bra
  1 år sedan
  Än så länge får den detta betyg.
  Maskinen i sig, gör sitt jobb.
  Men fönsterkittet? Sånt gör mig bara förbannad. Varför skicka med skräp till svenska marknaden? Finns högst troligt inte ett enda fönster detta kit passar till.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar fint, numera 17 grader i sovrummet.

  Lite att tänka på: den är stor och tung. Slangen och fönsterkittet är ganska stort och otympligt. Vi trodde vi skulle kunna dra runt den och använda i andra rum, det går, men är ett projekt varje gång. Fjärrkontrollen skulle gärna få vara bakgrundsbelyst. Bäst är om den får stå på samma ställe hela tiden. Trots många negativa synpunkter är vi nöjda, känns ändå påkostad och gör det den är byggd för.
 • 1 år sedan
  Detta omdöme är under utredning