Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Samyang AF 45/1,8 for Sony E

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Samyang Objektiv (372)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 7 dagar sedan
  Objektivet är väldigt litet och lätt och känns nästan som en leksak. Det betyder dock inte att byggkvaliteten är dålig, den är faktiskt helt okej. Motljusskyddet är dock ganska plastigt. Den smidiga storleken gör att det nog passar lika bra på en APS C-kamera som på en fullformatare (jag har den på en A7R II). Tänk dock på att det inte är någon inbyggd stabilisering i objektivet.

  Bildkvaliteten är faktiskt mycket bra. Väldigt skarpt i mitten även på f/2 (100% pixel crop med 42MP ser riktigt bra ut!) och även bra i kanterna. Hörnen är lite mörka på stora bländare, men det kompenserar kameran ganska bra. Däremot lyckas den inte ta bort CA särskilt väl, och det syns tyvärr tydligt kring t ex mörka grenar mot den ljusa snön, åtminstone i 100% crop. Skalar man ner bilden syns det inte så mycket dock.

  Autofokus fungerar okej men låter lite grand, på de få filmer jag har tagit har jag dock inte hört några ljud. Detta efter att ha köpt en "Lens station" för 600kr och uppdaterat fw till version 4, vet ej om det gjorde någon större skillnad. Bländar man ner får autofokus riktigt svårt att hitta rätt, vet inte om det beror på kameran eller objektivet. Då brukar det vara bättre att gå över till MF.

  45mm är en mycket användbar brännvidd på fullformat, man får med en del av omgivningen men ändå fokus på motivet. Kan i princip användas till portträtt, speciell om man går nära och beskär bilden lite. Ger i de flesta lägen en mycket mjuk och trevlig bokeh, det är nog ett av dess största styrkor.

  + Bra skärpa
  + Trevliga bilder med "karaktär"
  + Mjuk och fin bokeh
  + Väldigt litet och lätt
  + Väska medföljer
  + Relativt billigt

  - Autofokus låter en del
  - Går ej att uppdatera fw genom kameran, kräver speciell docka
  - Ganska dålig närgräns
  - Vinjettering (som dock lätt kompenseras bort)
  - Tyvärr en hel del CA
  - Autofokus nästan oanvändbart från ca f/11

  För mig överväger fördelarna nackdelarna och detta är en riktig favorit. Den enda konkurrenten i samma prisklass är väl Sonys 50mm som har fått blandade omdömen. Sedan finns det säkert större, tyngre och dyrare objektiv som har bättre bildkvalitet, men det tycker jag blir en orättvis jämförelse. Fick dessutom objektivet för 2200kr med 500kr cashback, vilket känns som en riktigt bra affär. Rekommenderas varmt!
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Litet, lätt och med bra bildkvalitet men autofokusmotorn är högljudd vilket gör det obrukbart för video.