Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Tefal Tweeny Nano DV9001

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Tefal Strykjärn & steamers (115)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.23)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Tweeny Nano - Ett trevligt resesällskap

  Till att börja med vill jag säga att denna produkt inte ersätter ett strykjärn. Men det är å andra sidan inte vad den utger sig för.

  När jag först såg Tweeny Nano så såg jag den som en möjlighet att ha med mig den när jag är ute och reser.
  Framför allt på jobbresor tar den bort oron om hotellrummet har strykjärn eller inte för med Tweeny kan jag
  fräscha upp mina skjortor och byxor på kvällen innan eller efter frukost.

  Det tog lite tid att vänja sig med att hitta rätt temperatur osv för att få önskad effekt, undvika droppar och få bort skrynklorna. I början var jag tveksam till nyttan då jag inte såg någon jätteskillnad och det droppade ibland vatten på plagget men ju mer jag använde produkten desto bättre blev resultaten. Efter några skjortor blir nu resultatet riktigt bra

  Bäst resultat blir det fortfarande med strykjärnet hemma men helt klart bättre än de strykjärnen jag hittat på hotell.
  Den funktionen jag använder mest är ångfunktionen på hängande plagg. Det är helt klart en teknik att lära sig men den här produkten är nu mer ett konstant resesällskap.

  Detta är helt klart en produkt som underlättat mitt resande i arbetet.

  Sammanfattning

  + Väldigt lätt och behändig att använda
  + Perfekt resesällskap
  + Lätt att hantera vattned
  + Bra medföljande tillbehör (t ex luddborste)

  - Inte lika lätt att hantera som ett strykjärn.
  Men samtidigt inte supersvårt

  - Strykfunktionen kunde varit bättre.
  Stryk gärna hemma en ordentlig gång och använd denna som uppfräschning

  - Vattenbehållaren är ganska liten.
  Måste fylla på den ofta men fungerar ok om den används på resan och inte hela tvättpåsen :)
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Den känns inte helt klockren. När steamer kombineras med strykjärn blir det halvdant åt båda hållen i det här fallet. Den är visserligen smidig och ger absolut resultat, men för att få det slätt är det lite mer jobb än jag hade hoppats på. Vattnet tar snabbt slut i tanken och den blir "trött" fort. Strykjärnet är litet, vilket är bra för ärmar och dylikt, men ineffektivt som strykjärn för större partier på kläder. Storleken är dock ett plus och den kommer med en liten tygpåse att förvara den i. Lätt att hänga undan i garderoben. Jag är mest ute efter att använda den som steamer eftersom jag sällan orkar dra fram strykbräda, men tyvärr känns det som steamern är andrahandsfunktionen på den här produkten. Den värms snabbt upp i alla fall.
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Jag har provat produkten Tweeny Nano Steamer. Jag har tidigare inte använt mig av en steamer utan bara vanligt strykjärn. Så jag såg framemot att prova en steamer. Min första bedömning vid uppackning var hur liten och lätt den var att hålla i. Instruktionerna är lite luddiga, svårt att förstå användningsområde för de olika tillbehören. Jag genomförde första testet på en t-shirt utan något av de medföljande munstyckena. Vattenbehållaren fylldes till max och temperaturreglaget lades på en högre temperatur. Temperaturen nåddes snabbt (indikeras m.h.a en röd lampa). Efter att ha använt mig av cirka halva vattenbehållaren (fylld till MAX vid start) så kände jag att jag började se en minskning av skrynklorna på plagget, jag använde mig bara av steam funktionen, jag strök alltså inte plagget. Sedan testade jag produkten på en lite tjockare skjorta och här blev det svårare. Jag behövde höja temperaturen till den högsta och använde mig av hela vattenbehållaren. Skjortan blev mindre skrynklig helt klart. Men de grövsta skrynklorna var fortfarande kvar men syntes mindre. Produkten gör så att plagget ser mindre skrynkligt ut ganska snabbt, man ser skillnaden bara efter några minuters användning. En bra produkt när man snabbt behöver få ett plagg att se lite fräschare ut. Dock anser jag att ett traditionellt strykjärn ger ett bättre slutresultat, men att det kräver att man lägger ner mer tid. En annan nackdel var vattenbehållaren. En fylld behållare räcker till cirka 1–2 plagg. Kan bli jobbigt om man ska ånga flera klädesplagg. Hade varit fördelaktigt med en större vattenbehållare och högre effekt på ångfunktionen. Vill man ha en produkt som kan ta bort skrynklor snabbt men som inte ger det bästa slutresultatet så skulle jag rekommendera produkten. Vill man få ett bättre slutresultat samt ånga flera plagg samtidigt hade jag valt ett traditionellt strykjärn eller en bättre steamer. Jag har inte använt mig av strykfunktionen då jag anser att det är irrelevant när produkten marknadsförs som en steamer.
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Tefal Tweeny Nano Steamer, det var min dröm pga det var svårt att stryka skjortor av silke.
  Och nu har jag fått Steamer🤗💖 och har testat några veckor.
  * det var lätt att läsa instruktionsboken, finns ungefär 25 språk
  * Fint design
  * Lätt att använda
  * En liten storlek, man kan ta med på resan, finns påse.
  * Finns möjlighet att ånga kläder
  * Olika tillbehör
  * Apparaten är utrustad med en textilborste och det hjälper att inte vidröra textil
  Minus:
  * en liten vattenbehållare, räcker inte för ett skjorta
  * Ibland under, när man ånga, droppar vatten

  Tefal Tweeny Nano Steamer är bra handhållna steamer. Man kan snabbt och enkelt kan fräscha upp sina kläder hemma eller på resan.
 • Dålig
  10 mån sedan
  Har ju testat Tweeny Nano ett par gånger och frågan jag konstant ställer mig själv är vad det egentligen är för en produkt, 2-i-1 låter bra på pappret men i praktiken så är jag väldigt besviken på den som en steamer och som strykjärn krävs mycket tålamod, enda stora fördelen är dess storlek. Jag har tidigare provat handhållna steamers och blir ganska nöjd, tyvärr är Tweeny Nano ljusår ifrån dessa, men med endast 4 små ånghål (mittenhålet är endast dekorativt) kan man inte förvänta sig alltför mycket, kortfattat betyder detta i praktiken att väldigt lite ånga produceras och att den absolut inte kan användas som en handhållen steamer på exempelvis en upphängd skjorta, det är spill av tid. Resultatet är knappt märkbart. Som resestrykjärn är den ok, men tyvärr räcker den lilla vattentanken inte ens till en enda skjorta innan den behöver fyllas på igen, vilket är synd. Den kräver också ner arbete ön ett vanligt strykjärn, då tyngden saknas. Som jag tidigare nämnt är ångkapaciteten väldigt liten och det krävs nästan dubbelt så lång tid än min ångmaskin/ångstrykjärn för att stryka en skjorta. Hade också gärna sett att den varit vikbar vid handtaget, hade blivit smidigare att transportera som resestrykjärn. Tyvärr kan jag inte annat än att ge produkten mer än en stjärna, kanske har jag mottagit ett måndagsexemplar men tror ändå inte det. En handhållen steamer har i vanliga fall mer än dubbelt så många ånghål och kan därför leverera en större mängd och bredare ånga än Tweeny Nano.
 • 10 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Har nu använt min Tweeny Nano i några veckor nu och wow vilken grej, för att vara så lätt och smidigt så gör den ett dunder jobb. På bara någon minut så blir alla mina skjortor rynkfria, har haft flera vanliga strykjärn tidigare men bekvämligheten att ha en steamer också i ett litet och smidigt packet är ju suveränt. Enda klagomålet som jag har är att ska man steama många plagg så får man fylla på med mer vatten förutom det så är det verkligen en dunder produkt för alla som behöver något som är lätt att ha med sig och ger bra resultat.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Blev glatt överraskad att den var så liten och behändig. Och att man kan använda den både som strykjärn och steamer är ett stort plus. Har man denna så behöver man inget mer. Nu kommer det att bli mycket fler plagg strukna här hemma, för den är så enkel att använda.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Jag har nu använt Tefal Tweeny ett tag och är verkligen nöjd. Använder hela tiden förutom när jag stryker lakan. Jag vill varmt rekommendera denna produkt.
 • Ganska bra
  10 mån sedan
  Nu har jag testat Tweeny Nano ett tag och jag skulle väl säga att jag är lagom nöjd. Först och främst tyckte jag att instruktionerna var rätt undermåliga, det had exempelvis behövts bilder för att förstå vilka munstycket som skulle användas till vad. Det första som hände var att den gjorde hål i en av mina skjortor. Det var en secondhand-skjorta, så jag kunde inte se vilket material det var, så detta kan ju ha påverkat. Men det var rätt snopet att det plötsligt gick hål. Detta var då jag inte använde ett munstycke, för att förtydliga. Annars har den gett helt okej resultat, det känns kanske som att den mer är ett strykjärn än en steamer. Jag vill kunna stryka mina kläder snabbt och enkelt när de är upphängda, annars förlorar den sin poäng. Tweeny Nano fungerar ändå rätt bra på detta sätt, men det tar lite tid för att få det skrynkelfritt!
 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Liten och smidig steamer/strykjärn. Får lätt plats i resväskan och gör ett bra jobb på skrynkliga kläder snabbt och enkelt. Vattentanken är dock i minsta laget.
 • Mycket bra
  10 mån sedan

  • Ultra light and easy to use
  • 2 in 1 steamer and iron
  • Removable water tank
  • Smart accessories
  • Great for traveling


  • A little hard to get used to
  • Takes long to iron a fair amount of clothes
  • Top up needed, small water tank
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Lättanvänd produkt som ger bra resultat. Tar snabbt bort skrynkel utan att strykbräda behövs. Inga problem att få även grövre tyger släta (typ jeansskjorta). Lätt att reglera värme och att fylla på vatten. Funkar även för resa då produkten inte är så tung och skrymmande!