Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Xiaomi Mi RoboRock S6

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Xiaomi Robotdammsugare (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Min första robotdammsugare, så jag har ingen uppfattning om hur den är jämfört med förra generationen (S5).

  Efter en vecka nu så kan bara säga att jag är extremt nöjd! Blev väldigt imponerad över hur mycket damm den lyckats hitta varje körning (körd 3 ggr). Schemaläggningen är smidig & skönt att ha den körandes när jag inte är hemma. Den kommer enkelt in under möbler och bor just nu under min soffa. Betydligt enklare att förvara jämfört med min gamla "vanliga" dammsugare.

  Den hörs när den är igång, men skulle inte säga att det är ett jobbigt ljud (bra frekvens). Det finns 4 nivåer av sugkraft/ljud, och på nivå 2 så går det bra att kolla på TV samtidigt.

  Det enda jag var orolig över när jag köpte var att den inte skulle klara mina 4cm långa, 3cm höga trösklar (en liten backe alltså) - då den ska klara av 2cm höga trösklar enligt spec. Men det har gått bra hittills! Den kämpar lite, men det fungerar i alla fall.

  Kartan över min lägenhet som den mäter upp är väldigt precis och detaljerad. Det var lätt att dela in lägenheten i rum och smidigt att kunna skicka ut roboten att städa i ett rum eller en markerad zon.

  Ju mer fri golvyta den har att jobba med, desto mer damm får du bort. Det motiverade mig att städa lite själv och frigöra golvytor så det blev en win-win.

  Hade inga höga förväntningar på moppningen, och den kommer jag nog köra någon gång i månaden. Men ordentlig moppning får man stå för själv. Dammsugningen dock är på en helt annan nivå och kommer absolut ersätta 95% av min dammsugning hemma.

  Köpte min på Aliexpress för 5900, och fick med ett Mi Band 3 + en 20.000 mAh powerbank på köpet.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Har tyvärr inget att jämföra med, men har haft den i fyra dagar nu och är hur nöjd som helst! Kört hela lägenheten två gånger medan vi var på jobbet och det är fantastiskt hur mycket damm den hittade under andra körningen. Kommer in under sängen, bakom soffan och andra utrymmen man själv slarvar med. Superenkel app och tydlig karta där rummen kan delas in. Gillar också att man snabbt kan rita in en zon på kartan och skicka iväg den att städa där. Blir smidigt näst gång man tappar ut något på golvet. Tror nog aldrig vi behöver dammsuga själva mer, bara borsta av lister och utrymmen bakom dörrar någon gång ibland.

  Enda nackdelen är att den trasslar in sig i kortsidorna på en av våra tunna mattor med fransar. Det var dock lätt löst genom att lägga in två små no-go zoner vid mattkanterna.

  Har inte testat mopp-funktionen än, men har inga större förväntningar. Ville ha en bra dammsugare och den här är helt fantastisk.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  5 dagar sedan
  Första & förmodligen inte den sista jag inhandlar, är väldigt nöjd än så länge, finns såklart lite saker som behöver förbättras & med tiden lär det ju ske. Hade för låg säng & soffa men det är nu åtgärdat så den lätt kan ta sig även där. Bytte någon tröskel som var för hög eller på gränsen iaf, det lät så förbannat när den skulle spärra sig över dom. Men nu går det lugnare till. Carpetmode var bättre än väntat, jobbade på duktigt & jäklar vad mkt den fick i sig som man tycker den vanliga dammsugaren borde ha tagit, men klart borsten gör nog underverk där.
  Lasern scannar av ytan väl & ritar upp en skaplig planlösning i appen, har dock inte hittat vart man kan döpa rummen, vore riktigt skönt om man kunde vara så lat som man vill & med rösten styra den dit där behovet finns.
  Vet inte vilken app som är bäst men kör xiaomi home, roborock kanske har något som skiljer sig i appen!? Får testa den med.
  Kollade runt lite & sökte efter filter, borstar & sidoborstar & det finns ju lite varstans men just sidoborsten till s6an är av silicon & den kan jag inte hitta någonstans, finns det någon som har hittat den någonstans sp dela gärna med er av den infon tack!
  I övrigt är det en fröjd att sköta städningen nu :)
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Jag har första generationen Electrolux ”trilobite” som var en revolution för typ 15 år sen. Det har hänt en del på marknaden sen dess! Trilobiten känns som en leksak jämfört med Roborock.

  Framförallt är jag imponerad över ljudnivån. Trilobiten går inte att vistas i samma rum som om den kör, men med roborock är det inga problem. Nu är den inställd att dammsuga hela nedervåningen varje natt! Helt sjukt att den kan dammsuga upp så pass mycket ändå när den kör varje dag. (Vi är dock en familj med 3 barn)
  Som en annan skrev så har den vanliga dammsugaren inte tagits fram sen roborock kom in i familjen för 2 veckor sen.
  Helt fantastiskt när man tänker på det! Huset har aldrig varit renare!

  Jag kan faktiskt inte komma på en enda nackdel med den här saken!

  Moppningsfunktionen har jag inte brytt mig om att prova än, då de flesta verkar måttligt imponerade av just den funktionen.
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  En riktigt schysst dammsugare som är riktigt bra på sin huvuduppgift; dammsugning, men som dock har lite för många småbrister för att få högsta betyg.

  + Dammsuger riktigt bra!

  + Navigerar riktigt smart och duktigt runt stolsben på stolar, kanter på möbler och runt omkring i huset i allmänhet.

  + Bra app där man får notifieringar så fort nånting händer, där man kan styra roboten utan att vara på plats, följa robotens framfart på karta i realtid (bara någon sekunds fördröjning). Notera att man kan köra antingen Xiaomis app eller Roborocks app.

  + Har funktion för att dela upp lägenheten/huset i olika rum, där man kan schemalägga olika rum att städas olika ofta, t.ex. att man städar köket och hallen lite oftare än resten av huset, ifall att de rummen smutsas ner mer.

  + Prisvärd i förhållande till konkurrensen (där nog deras egna Roborock S5 är den största konkurrenten i dagsläget!)

  - Det finns ingen funktion för att växla mellan en karta för moppning (där man har satt no-go-zoner runt mattor etc) och dammsugning (utan no-go-zoner). Detta suger! Man måste manuellt VARJE GÅNG man växlar mellan dammsugning och moppning manuellt lägga till och ta bort samma no-go-zoner varje gång. Jag trodde en robotdammsugare skulle spara tid, inte ta 10 minuter av min tid varje gång jag ska starta den. Stöd för flera kartor/våningsplan skulle ju vara en av de stora nyheterna med S6:an jämfört med S5:an (och en av anledningen varför den är klart dyrare), men denna funktion är högst bristfällig i skrivande stund! Jag hoppas verkligen de fixar detta med mjukvaruuppdateringar snarast. Notera att de olika kartorna INTE går att favoritspara riktigt fritt själv, utan det är alltid de 3 senaste kartorna som sparas, gör du en ändring på en karta och sparar, och du samtidigt ville ha kvar en äldre karta som låg som nummer 3 i listan av kartor, så är den nu för evigt borta! Jag tror det går att komma runt detta genom lite pill, men det är inte designat som en bra lösning idag. Fixas denna punkt så åker betyget upp ett snäpp.

  - Moppningen är dålig på att ta bort fläckar, även med relativt lätta fläckar. Det den gör är mest att ge en lite fräschare känsla på golven, INTE en fläckborttagning som man får med en traditionell mänsklig skurning.

  - Moppningstanken droppar vatten så fort man sätter fast den, så det går inte att fylla på vatten vid ett tillfälle och schemalägga moppningen till ett annat tillfälle. Likaså om roboten blir färdig med moppningen och det är mycket kvar i tanken, så kommer roboten stå vid laddstationen och droppa, men det följer med ett droppskydd för detta, så det är inte ett jätteproblem.

  - Snål tilltagen storlek på vattentanken för moppningen, den förbrukar 2 fulla vattentankar till de ~100m2 som den städar här hemma => Man måste manuellt fylla på tanken i mitten av varje moppningstillfälle. Roboten varnar INTE när den får slut på vatten.

  - Man får enligt Xiaomi inte ha något rengöringsmedel i tanken, då filtrena sätts igen efter ett tag då.

  - Dammbehållaren är inte på något sett störst i klassen (men inte heller minst). Så den behöver tömmas relativt ofta.

  - Saknar automatisk tömningsfunktion av dammbehållaren (vilket är högst rimligt med tanke på det relativt låga priset, så detta är inte att klassa som en så stor nackdel).

  - Många recensenter och Xiaomi själva pratar mycket om att dammsugaren är riktigt tyst, vilket den säkert är jämfört med konkurrensen, men det är fortfarande så att man inte gärna vill dammsuga när man själv är hemma, det är störande att ha den även i grannrummet. Vilket blir lite av ett dilemma med kombinerad dammsugning och moppning, då man manuellt måste fylla på med vatten precis innan start (annars står den och droppar ut allt vatten), samt att om man har ett boende som är större än typ 50m2, så behöver vattentanken fyllas på under rengöringspasset = man måste vara hemma när den kör moppen.

  - Funktionen att dela in lägenheten/huset i rum buggar en del, var beredd att lägga en del tid för att lyckas med konfigurera upp detta, då appen ibland vägrar justera rummen så som man vill ha dem. Som tur är är detta bara en engångsgrej, så kanske inte jordens undergång.

  - Enligt Xiaomi klarar den av trösklar på 2cm. Enligt mina vetenskapliga tester så är detta verkligen en hård gräns. Jag har två rum här hemma där dammsugaren inte kommer in på utan att lyftas, där en tröskel är 2,5cm och sluttande (vilket man skulle tänka sig borde underlätta), men där kommer roboten absolut inte in.

  - Roboten låter rätt mycket när den åker över trösklar, även riktigt låga sådana (0,5 cm).
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Riktigt bra dammsugare som håller hemmet rent och kommer åt områden som lätt slarvas med vid manuell städning. Har hund och barn, S6:an håller efter dom. Har testat moppfunktionen och den känns ok, samlar upp smuts men den är inte lika bra som manuell moppning. Har tidigare erfarenhet av Neato D-21, som städade bra men krånglade med batterier och mjukvara. S6 är många klasser upp, hoppas den håller i många år. Det enda jag saknar är en kläd- o leksakscrusher som krossar o tuggar i sig det som ligger slängt på golvet. 😎
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Riktigt bra dammsugare! Smartare än jag trodde... Köpte en S6 till mig och en S5 till min farmor som inte längre orkar dammsuga lika mycket.. Både hon och jag är jättenöjda..
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Jag har ägt en Samsung NaviBot innan som gjorde mig allt annat än nöjd tills jag skrotade den. Därför var jag extremt skeptisk och gick i många månader och funderade innan jag till slut slog till på en RoboRock S6, och wow vad imponerad jag blev!

  + Den är helt "självgående", jag har inte behövt "rädda" den en enda gång under de 10 h den hittills kört (appen visar statistik).
  + Det blir rent! Min förra missade ytor och tappade dammtussar efter sig ibland. Denna missar ingenting.
  + Appen med alla dess funktioner, och kartan är minst lika rolig som roboten.
  + Kvalitén är hög, och den känns robust.
  + Roboten får då och då firmware-uppdateringar med förbättringar.

  Jag har inte hittat några nackdelar än.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  S6 täpper till de få svagheter S5 hade.

  Nytt:
  - Utseendet på kartan är tydligare.
  - Kartan kan delas in i olika rum.
  - Schemaläggning av specifika rum.
  - Väsentligt mycket tystare.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Min första riktiga robotdammsugare. Vid första körningen så hade vi dammsugit själva dagen innan, ändå så blev det en full dammbehållare i roboten när den var klar. Så den är väldigt effektiv. ungarna höjde volymen på tv:n när den körde så visst låter den lite, men inte som vår stora dammsugare. Men tanken är ju att den ska köra när man inte är hemma. Det kommer inte bli mycket körande med den gamla stora dammsugaren mer.
  + Den ritar upp kartan helt fantastiskt bra över våningsplanet där den kör.
  + Trappsensorn är kanonbra, stannar/vänder när den kommer fram till trappan.
  + Bra städning.
  + Radarn gör att den nästan aldrig krockar med något utan vänder några millimeter innan den kör på något.
  + Virtuella väggar.
  + Möjligheten att rita upp ”no go zooner” i appen.
  - Mjuka, tunna, lätta mattor knölar den gärna ihop.
  - Upp till 2 cm hög tröskel klarar den om kanten är lodrät, sen tar krocksensorn i. Är tröskeln sluttande så klarar den mer.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Fungerar otroligt bra! Det är trevligt att inte behöva dammsugas eller moppa golvet ännu längre. Gör upp otroligt detaljerade kartor via sin laser. Lätt att skapa "no-go zoner" via appen. Reservdelar får en nivå på eBay eller Ali.