Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Roborock S6

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Roborock Robotdammsugare (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.83)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Min första robotdammsugare, så jag har ingen uppfattning om hur den är jämfört med förra generationen (S5).

  Efter en vecka nu så kan bara säga att jag är extremt nöjd! Blev väldigt imponerad över hur mycket damm den lyckats hitta varje körning (körd 3 ggr). Schemaläggningen är smidig & skönt att ha den körandes när jag inte är hemma. Den kommer enkelt in under möbler och bor just nu under min soffa. Betydligt enklare att förvara jämfört med min gamla "vanliga" dammsugare.

  Den hörs när den är igång, men skulle inte säga att det är ett jobbigt ljud (bra frekvens). Det finns 4 nivåer av sugkraft/ljud, och på nivå 2 så går det bra att kolla på TV samtidigt.

  Det enda jag var orolig över när jag köpte var att den inte skulle klara mina 4cm långa, 3cm höga trösklar (en liten backe alltså) - då den ska klara av 2cm höga trösklar enligt spec. Men det har gått bra hittills! Den kämpar lite, men det fungerar i alla fall.

  Kartan över min lägenhet som den mäter upp är väldigt precis och detaljerad. Det var lätt att dela in lägenheten i rum och smidigt att kunna skicka ut roboten att städa i ett rum eller en markerad zon.

  Ju mer fri golvyta den har att jobba med, desto mer damm får du bort. Det motiverade mig att städa lite själv och frigöra golvytor så det blev en win-win.

  Hade inga höga förväntningar på moppningen, och den kommer jag nog köra någon gång i månaden. Men ordentlig moppning får man stå för själv. Dammsugningen dock är på en helt annan nivå och kommer absolut ersätta 95% av min dammsugning hemma.

  Köpte min på Aliexpress för 5900, och fick med ett Mi Band 3 + en 20.000 mAh powerbank på köpet.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  4390:- på Inet.
  De första robotdammsugarna som kom var värdelösa och kostade alldeles för mycket.
  Nu börjar det dock hända grejer, rimligt pris och mycket smartare och snabbare.
  Har man inga problem med att det är 'Xiaomi' så finns det inget mer prisvärt just nu.

  Packa upp, sätt den på laddning, ladda ner appen och koppla ihop, uppdatera firmware... GO! Låt den göra en full städning för att få fram kartan.

  I appen får du sedan en detaljerad karta.
  Du kan dela in alla rum, döpa dom och ex skicka ut den på uppdrag att städa köket 3ggr eller enbart alla sovrum osv.

  + Rimligt pris
  + Designen, clean
  + Enkelheten, barnen kan pausa och tömma när den åker förbi
  + 4st lägen (dock inge större skillnad, alla låter en del...)
  + Hittar damm som jag ej trodde fanns
  + Fysiska knappar, så övriga i familjen kan pausa eller skicka hem den till dockan.
  + Kommer in under väldigt låga saker < 10cm
  + Enkelt att rengöra alla komponenter och sen bara nollställa i appen

  - Kan inte tvätta eller fylla diskmaskinen
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Jag har rätt stor erfarenhet av robotdammsugare, har haft en gammal Roomba sedan 2008 och köpte en Neato D6 Connected när jag flyttade in i ett tvåvåningshus (för att ha en robot på varje våning). Sedan gick roomban sönder och då köpte jag en Roborock S6. Har alltid varit nöjd med hur bra roomban städade, trots att den städade slumpmässigt, är missnöjd med Neaton på typ alla sätt, men min Roborock är superb! Städar minst lika bra som roomban och har så smarta funktioner! (Har haft den i ca ett halvår.)

  Älskar bland annat att...
  - jag kan säga åt den att åka till ett visst rum och städa
  -jag kan schemalägga städning i bara vissa rum
  - jag kan se var den är när den städar, och var den redan har varit
  -jag kan pausa och ändra inställningar (typ sätta upp en no-go-zon) mitt under städning

  Säkert något mer. Allt detta saknar neaton, plus att den alltsomoftast inte ens börjar städa eftersom den inte förstår var den är. Men det är väl en annan recension... Ska du ha en robotdammsugare, köp denna!
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  26 dagar sedan
  Har haft dammsugaren nu i cirka 2 månader. Den är effektiv och gör ett bra jobb, men suger inte åt sig all smuts. Det kan vara bra att ha en vanlig dammsugare till hands att dammsuga hela huset varannan vecka med. Annars är den bättre än jag trodde!

  Ett minus är att dammsugaren trasslar in sig i min rya-matta och fastnar, så jag har slutat dammsuga mattan med den. Jag har inte läst att andra haft det problemet, så det kanske bara är min dammsugare.

  Moppfunktionen är väl ingen höjdare då den inte moppar dynamiskt. Sen får man inte heller använda rengöringsmedel med. Golvet blir glansigt men inte rent. Detta spelar dock ingen roll för mig då jag köpte den för dammsugningen. Det var rätt väntat att moppfunktionen inte skulle vara lika bra som dammsugningen.

  Appen är väldigt enkel att använda och praktisk.

  Jag sätter betyget 4/5.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Vilken makalös manick 😍. Otroligt nöjd! Helt mållös över resultatet. Kommer åt precis överallt, även svåra kanter, tack vare borsten. Det blir verkligen rent på riktigt, no bullshit. Mycket enkel att använda via appen och många smarta funktioner. Hatten av till Xiaomi för denna intelligenta maskin som är jag skulle kunna betala det dubbla för.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Helt okej! Haft sen black friday 2020. Den tar dock bort smuts dåligt från kanter, men gör ett föredömligt jobb annars för den late.
 • Perfekt
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  We're very happy with the product. does a great job vacuuming, avoiding obstacles and navigating different surfaces. Is also pretty good and getting out from tricky places when almost stuck. We learned as well how to block these off. With the update of the app it's great to mark no mop areas, where the carpet is.
  The mopping function is also great - underestimated in the reviews. Saves us a tonne of work. The only downside is that water tank - we need to refill it during the mopping since our place is 90 sqm. Makes me want to get the new S6 MAXV!
  Anyhow - a strong recommendation
 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  En sådan här produkt kan förstås bara bedömas genom att jämföra med liknande eller alternativ. Min första robotdammsugare. Är helnöjd. Gullig, trofast, och försiktig. Smidigt att kunna låta den jobba medan man inte är hemma (lite vågat, rädd den kan trassla in sig i något man glömt på golvet) alternativt att man tittar på (och flyttar stolar etc). Inköpt under en konvalescens. Givetvis sämre sug än en normal vanlig dammsugare. Långsammare än en normal vanlig dammsugare. Jag klockar den till en kvadratmeter per minut (på de två lägsta ljudnivåinställningarna, vet ej om de påverkar tiden). Mäter jag ljudnivån (med iPhones gratis ljudmätar-app från Arbetsmiljöverket och i höfthöjd) så får jag för min normala dammsugare (en Nilfisk Extreme) ca 75 dB. För robotdammsugaren mellan 60 och 67 över de fyra inställningarna "silent", "balanced", "turbo" resp "max". Jag förstår inte riktigt varför den vill upplysa mig om att vattentanken är tom när jag inte begärt att den skall köra med moppfunktionen (ev jag som missat något i manualen). Vet ej om den lär sig saker, eller om den påstått sig göra det (kan vara jag själv som finjusterat gränsdragningar och no-go-zoner). Vet ej om Asien sitter och kartlägger mitt hem. // Uppdatering efter ett par månader och generell kommentar för den här typen av dammsugare: när man kört ett par gånger (beroende på hur stort hem man har) måste man tömma dammlådan, dvs knacka ur dammet i en papperskorg och skölja lilla smäckra lådan plus dess filter i handfatet. Detta är ett avsevärt oftare arbete än när man behöver fundera på sin dammsugares dammpåse och filter nån gång om året, och förtar smidigheten en aning. Men fortfarande en mycket bra städhjälp.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Jag har testat cleanmate s950, och roborock e4 men s6 är flera snäpp vassare på allt. Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Bytte ut vår gamla roomba som studsade runt utan plan mot denna.
  Efter två dagars användning fins egentligen inget att anmärka på. Kanske kunde det vara ngt tydligare i programvaran, men man lär sig snabbt. Städar utan problem våra 170m2 rent, tyst och snabbt. Lätt värt 3900:-, KÖP
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Helt okej, men klarar inte av lite tjockare mattor, den tror det är en vägg.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Så mycket bättre än min Roomba 630.
  Smidigt med karta och att man kan välja vilket rum den ska städa alt. en zon att städa.

  Saknar möjligheten att kunna stänga av den roterande borsten på mattan, då den lätt fastnar i ryamattan.
 • Usel
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Kinesiska appen slutar ständigt att koppla ihop dammsugaren så man får regelbundet försöka skapa nytt konto. Och det verkar inte som dammsugaren kan bli registrerad utan att platsfunktionen i mobilen är aktiverad och det kan man f-n börja undra vad det ska ha för betydelse för att få dammsugaren att fungera hemma??
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Vilken fantastisk produkt! Sååå nöjd! Den dammsuger riktigt bra men även våttorkningen är bra också. Tillräckligt smart för att undvika vissa hinder. Navigerar perfekt mellan alla våra 6 köksstolars ben, bordsbenen, barnstolar osv. Gillar även appen där man kan programmera rum, lägga in virtuella väggar, spärra områden som inte ska våtmoppas osv. Man kan även markera en specifik yta i bostaden som ska städas efter ett spill. Programmera scheman för städning, starta manuellt med Google assistent osv. Den har även stöd för flera våningar (flera kartor i appen alltså) men kräver att man manuellt ställer in rätt våning i appen innan start. Batteriet räcker ungefär 140 kvadrat i näst högsta styrkan utan mopp. Tar ca 1 timme att städa 70 kvadrat, beroende på hur många krångliga hinder den ska navigera runt.
  Fick denna för ca 4100 under Dustins kampanj häromdagen. Väl värt, säkert möjligt att göra rutavdrag för städhjälp :D
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Extremt nöjd med denna robotdammsugare. Kanon resultat, lätt att lära sig. Både dammsuger och moppar bra. Laddar snabbt, 3 olika läge för hur mycket den ska låta. Fungerar på flera våningar. Rekommenderas!
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Ägt roboten i 3 månader nu, haft en gammal neato från 2013 tidigare. Det bästa med S6:an tycker jag är mjukvaran. Appen fungerar bra med bl.a. rumindelning, exkluderingszoner, schemastädning och 4 styrke-/ljudnivåer. Den har ett ganska smart mönster för att hitta/täcka allt och komma runt hinder. Dock sitter sensorn ganska högt så finns det låga och avlånga hinder har den problem att gå jämt runt dem. Den verkar bli bättre efter den kört samma områden ett par gånger. Har dock 2 platser där den varje gång under nån minut försöker hitta en väg igenom en vägg. Den har bara fastnat 1 gång då den körde upp på en slags ramp och båda hjulen blev frigående.

  Städningsmässigt är den duglig. Jag hade mina tvivel angående formen och förmåga att hantera hörn. Mycket riktigt bildas små högar med damm i varje hörn efter ett par veckor. Den har ett väldigt svagt sug och känns mer som en sop. På starkaste nivån låter den som en stormtunnel, men känner man vid utblåset är det pinsamt dåligt drag. Verkar vara sopen som gör jobbet. Neaton var betydligt kraftigare och lämnade mindre i hörn/längs kanter trots att den inte hade sidoborste.

  Väldigt tyst och behaglig på de lägre nivåerna. Gillar mopp-tillägget, men vattentanken räcker max 50 kvm. Batteriet verkar bra; på 60 kvm, relativt komplicerad terräng, går det bara ner till runt 75% efter städning på svagt-mellan sug (50% på högsta).

  + Appen har allt nödvändigt (åtminstone som jag kommit på).
  + De flesta ytor hålls rent bra.
  + Tystgående på lägre nivåerna.
  + Tillförlitlig (tappar inte bort sig, hittar alla ytor).
  + Mopp-tillägg.
  + Batteritid.

  +/- Dammbehållaren är inte så stor, men behöver bara tömma den en gång i veckan för 60 kvm.

  - Pinsamt dåligt sug trots hög ljudnivå på turbo-läget.
  - Lämnar damm i hörn pga. formen.
  - Borsten slår ofta iväg lite större/tyngre saker (som t.ex. riskorn) snarare än suger upp.
  - Mattor måste ha låga kanter och ej vara för lurviga (men det gäller nog i princip alla modeller).

  Allt som allt är jag inte missnöjd direkt. Så länge man är beredd att ibland städa manuellt i hörn/längs vissa kanter så fungerar den bra. Annan form och mer sugkraft hade gjort att man sluppit även det.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Mycket bättre än S5, mycket tystare, bättre borste och lite bättre programvara så att man kan styra vilka rum dammsugaren ska börja med och avsluta med. Väldigt praktiskt tex. så att den börjar med de mest använda rummen och avslutar med de ytor man är minst vid (bra när man går ut på en promenad och den jobbar fortfarande vid hemkomst).

  och multifloor e ett stort plus
 • Ganska bra
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  + Hyfsat tyst
  + Ganska smidig app även om t.ex. virtuella väggar bara är i beta just nu.
  + Prisvärd
  + Bra batteri
  -- Bedrövligt dålig på trösklar, klara inte ens åka upp på en lite högre matta (försöker inte ens)
  - Dålig på hörn (de flesta robotdammsugare har det problemet dock)
  - Kinesisk, tar alltid emot att köpa något som hjälper den kinesiska staten.

  Har haft Neato-modeller innan.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Min första robotdammsugare och är verkligen så nöjd med hur rent det blir. Läste ihjäl mig på samtliga modeller och konstanterade att Roborock va en bra serie. Dessutom va det så väldigt liten prisskillnad mellan s5 och s6 så det va ingen idé att gå på den tidiga generationen.

  + Tystgående
  + Bra batterikapacitet
  + Kartan är outstanding!
  + Hur enkelt som helst att lägga upp virtuella hinder/undantag

  - Lite förvirrande att det finns två appar, Roborock Eller Xiamoi Home (vars den sistnämnda funkar klockrent)

  Överlag så är inköpet något som är ett av de bättre på länge!
  Supernöjd!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Trodde aldrig det skulle bli så kul att städa, jag som hatar att dammsuga i vanliga fall.
  Trösklar är inga problem, trodde jag skulle få lyfta den till sovrummet då den tröskeln är väldigt hög och svår, men det var inga som helst problem.

  Rekommenderas varmt
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Hade Roborock S5 innan.
  S6 är både tystare och samtidigt mer högljud än S5.
  Själva det högfrekventa ljudet som uppkommer av insugningsmotorn är längre på S6an men samtidigt har det tillkommit ett lågfrekvent ganska störigt "burrljud", oklart var det kommer ifrån. Tråkigt! Gillade S5ans ljud bättre.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Funkar klockrent, dammsuger upp otroligt mycket och tar sig fram på ett bra sätt. Har 100kvm som den dammsuger på och det är inga problem alls, kunde varit större.
  Appen har en del förbättringspotential.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Grym produkt!
  Årets bästa köp!
  Appen kan möjligen förbättras något.
 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Tyvärr fungerade inte trappsensorerna på min modell så det fick bli en retur.

  Synd då den annars verkade tystlåten och effektiv.

  Dock mycket snabb handläggning på serviceverkstaden
 • Mycket bra
  9 mån sedan
  Är ganska imponerad av denna grej. Är noggrann och rationell i städningen. Vi har 25mm trösklar som vi försökte ha kvar oförändrade och det gick ibland och ibland inte (står max 20mm i specifikationerna) Så fick gör en extra list framför som den kommer upp på först och då funkar det bra.
  Finns lite smågrejer i mjukvaran, både i roboten och appen, som kan förbättras. Men fungerar ändå bättre än vad jag hade vågat hoppas på. Istället för att dammsuga manuellt varje dag så gör man det 1 gång i veckan. Och ungeför lika ofta tömmer man robotens uppsamlingsbehållare. Otroligt vad mycket den hittar på ett "rent" golv faktiskt efter en vända.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Fantastisk, lågmäld dammsugare med tydlig logik i sitt upplägg av kartläggning och städning.

  + Glömmer inga små skrymslen förutsatt att ingenting ligger i vägen. Klarar lägre trösklar och våra 5-cm mattfransar. Enklare tunna småmattor kan dock bli dubbelvikta och trasslas in.

  + Har smart sensor som avgör om den kommer in under möbel eller ej. Vid låg batterikapacitet hittar den hem till dockningsstationen för att ladda.

  + Kan köra ca 125 minuter oavbrutet.

  - Den vita varianten har en enkel plastkantsring som snabbt blir repig efter bara de första städturerna.

  +/- Appen är ganska lätt att förstå. Men man måste låta damsugaren lokalisera alla ytor innan man kan avgränsa med rum/ zoner/ no-go/ virtuella väggar.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Vilken fantastisk grej. Man kommer hem till ett nystädat hus så man slipper den där tråkiga dammsugningen. Sen ser man på kartan vart den varit så den kan inte fuska bara för att man inte är hemma :)
  Det är bara en tröskel som det inte kommer över, hyvlar jag ner den ett par mm så kommer det inte vara några problem, då tar den även gästrummet.

  Just nu är robban ner i källaren och jobbar och jag sitter vid datorn och tar en pilsner :)
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Vår första robotdammsugare och vi är väldigt nöjda. Den är tystare än vi trodde den skulle vara. Vi använder den för att städa övre planet i hår villa och golvytan dammsugaren kommer åt är ca 90kvm. Den är väldigt bra på att räkna ut effektivaste sättet att täcka den golvyta den ser. Den är inte jättebra på mattor, åtminstonde billiga mattor som vill sticka upp lite längs kanterna. Å andra sidan vill det mycket till innan den fastnar. Om den kommer till en svår tröskel och matta så testar den komma över i olika vinklar tills det går. Tröskelgränsen på 2cm tror jag är ungefär rätt, den kan nog klara några mm till men då kommer den väsnas när den slirar mot tröskeln med hjulen när den testar olika vinklar för att komma över.
  Vi har en långhårig katt men den klarar håret rätt ok. Katten blev inte rädd heller tack vare låg ljudnivå.

  Den har 4 nivåer på sugegfekten. Nivå 2 är standar och där är den rätt tyst. Vi kör nivå 3 oftast för lite bättre städning. Efter att städat 90kvm golv på läge 3 är fortfarande 50% av batteriet kvar så den klarar nog lätt 150+kvm beroende på effektläge.

  Praktiskt med schemaläggning i appen. Appen jobbar via någon central server så du kan följa och styra dammsugaren var du än är.

  Att tänka på:
  - Vi tömmer skräpbehållaren efter var eller varannan städning. I samband med detta spolar vi av filtret och tar loss borsten under för att hålla den helt fri från hår. Så en del underhåll är det nog.
  - Man får anpassa hemmet lite så den kommer åt bra. Vi ställer upp stolar på bord osv om den ska städa när vi är borta. Vi funderar nu även på högre ben till soffan så den kan komma under...
  - i praktiken klarar appen bara ett plan så zoner, rum osv fungerar bara för ett plan. Men man kan bära den till ett annat plan och bara köra "städa allt" så kan man sedan återställa "huvudplanet". Den sparar backup på de tre senaste kartorna.
  - Räkna inte med att den tar sig över hinder högre än 2cm.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Efter två städningar är jag grymt imponerad. Städresultatet är mycket bättre än jag vågade tro. Det är vår första robotdammsugare och jag är frågande till hur mycket bättre en dubbelt så dyr robot städar?
  Kartan som ritas över städområdet är klockren och rumsstädningen man sen kan göra kommer vi att använda mycket.

  Jag hoppas att kvaliteten över tid är bra.
  So far so god...
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Är min tredje robotdammsugare, har haft Cleanmate s950 och en Electrolux pure i9, denna är överlägsen i alla kategorier.
  Electroluxen fastnar allt damm i rullborsten och den klarar inte av att suga upp finkornig kattsand ens.
  Cleanmate var helt ok, men fick lämna in den på service 3 gånger då ena hjulet slutade fungera och den gick runt i cirklar. Tappade även positionen, fastnar i sladdar och på låga trösklar.
  Den här har inte visat några sådana problem, appen och kartan är totalt överlägsen. Städresultatet är mycket bättre. Otroligt nöjd efter en veckas användning.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Klockren, funderade länge på att köpa en. Nu i efterhand förstår jag inte vad jag funderade på. Underlättar vecko dammsugningen enormt mycket. Perfekt att sätta på om ni ska iväg eller är utomhus i trädgården och grejar.
  Kan även zon städas, tex under matbordet eller i köksdelen där det oftast blir lite smutsigare än på andra ställen. 5 av 5!
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Suverän maskin, är i klass med min Husqvarna robotgräsklippare. Fastnar aldrig och sköter dammsugningen helt. Har haft många robotdammsugare och den här är klart bäst. Glöm inte att uppdatera mjukvaran annars funkar den inte, sedan perfekt 👌
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Äger en Neato Botvac Connected (från 2015) och en Deebot Osmo 930 (från 2018) och den här är överlägsen båda.

  Den gamla Neaton är visserligen bra på själva dammsugningen men hade inte stöd för virtuella väggar utan bara magnetband vilket innebar att den fastnade på något de flesta gånger. Magnetbanden funkar dåligt under t.ex. tjocka mattor och dessutom inte kan användas överallt av estetiska skäl. Den fastnar lätt på olika hinder.

  Deebot:en funkar skapligt men har stora mjukvaruproblem vilket innebär att den tappar orienteringen på den kartan och liknande saker. Har haft enorma problem med att den tror att basstationen har flyttat runt trots att den inte har gjort det vilket gör den desorienterad. Har varit i kontakt med Deebot:s support men de vet inte vad felet är alternativt inte klarar av att fixa det. Skulle inte rekommendera Deebot:en till någon av den anledningen.

  Har haft S6:an i ungefär en månad och ännu så länge har den inte fastnat en enda gång. Den har ännu inte fastnat en enda gång trots att den har många kluriga hinder. Även om den precis lyckas åka in mellan några stolsben in under ett matbord så lyckas den ändå ta sig ut sedan vilket ingen av de ovanstående robotarna klarar. Har inte provat mop-funktionen.

  Så ännu så länge är jag supernöjd...
 • Perfekt
  1 år sedan
  Hur bra som helst ! Köp ba köp!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte en till efter en vecka.. (till sommarhuset). Inte mycket att klaga på. Skurfunktionen är mer av en våttorkningsfunktion men duger bra när man vill göra det ibland.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Jag har nu haft denna dammsugare i ett antal mönader och jag är riktigt imponerad över denna dammsugare.
  Jag har 2 svarta hundar och jag har gått från att dammsuga varannan dag, till 1 gång i veckan (där dammsugaren inte kommer åt) Den absolut bästa funktionen är rumsindelaren där man kan styra när dammsugaren ska dammsuga specifika rum. Den är även låg så den går under de flesta möbler som har ben.
  Det enda negativa jag har märkt med dammsugaren är att den har svårt att komma över en tröskel som är gjord i plast. Mest pga att den inte får grepp i plasten.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  "Den gör att man blir lycklig" utbrast den initialt skeptiska hustrun när hon granskat resultatet av premiärstädningen.

  Om jag får säga det själv så är det en outstanding produkt som är inget mindre än en game changer när det kommer till att städa och underlätta vardagens göromål.

  Den tar sig an mattor med bravur, klättrar över trösklar med briljans och navigerar runt hörn och i trånga utrymmen med en märkbar "intelligens". Det vill säga, i de få fall när den fastnar eller inte kommer fram så backar den ut och prövar en ny strategi. Den scannar dessutom av bostaden med en häpnadsväckande precision. Vi har exempelvis inte behövt montera några magnetband eller liknande för att hjälpa den på traven.

  Den är enkel att montera och komma igång med, är knappt märkbar när den är igång. Appen fungerar bekymmersfritt och maskinen har ett artigt och trevligt sätt när den meddelar att den behöver uppdateras och när den är klar. När den damsuger så är ljudnivån så pass låg att man knappt märker att den är igång.

  Finns så vitt jag kan bedöma inget att anmärka på överhuvudtaget utan det är en klockren robotdamsugare som verkligen levererar valuta för pengarna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Städningen blev helt plötsligt rolig! Och så mycket renare hem, värt varje krona.

  Väldigt lätt att installera i ett hem/gäststuga/våningsplan.

  -Bekymmer över större trösklar
  -Får inte ihop den med Google home
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Första & förmodligen inte den sista jag inhandlar, är väldigt nöjd än så länge, finns såklart lite saker som behöver förbättras & med tiden lär det ju ske. Hade för låg säng & soffa men det är nu åtgärdat så den lätt kan ta sig även där. Bytte någon tröskel som var för hög eller på gränsen iaf, det lät så förbannat när den skulle spärra sig över dom. Men nu går det lugnare till. Carpetmode var bättre än väntat, jobbade på duktigt & jäklar vad mkt den fick i sig som man tycker den vanliga dammsugaren borde ha tagit, men klart borsten gör nog underverk där.
  Lasern scannar av ytan väl & ritar upp en skaplig planlösning i appen, har dock inte hittat vart man kan döpa rummen, vore riktigt skönt om man kunde vara så lat som man vill & med rösten styra den dit där behovet finns.
  Vet inte vilken app som är bäst men kör xiaomi home, roborock kanske har något som skiljer sig i appen!? Får testa den med.
  Kollade runt lite & sökte efter filter, borstar & sidoborstar & det finns ju lite varstans men just sidoborsten till s6an är av silicon & den kan jag inte hitta någonstans, finns det någon som har hittat den någonstans sp dela gärna med er av den infon tack!
  I övrigt är det en fröjd att sköta städningen nu :)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har första generationen Electrolux ”trilobite” som var en revolution för typ 15 år sen. Det har hänt en del på marknaden sen dess! Trilobiten känns som en leksak jämfört med Roborock.

  Framförallt är jag imponerad över ljudnivån. Trilobiten går inte att vistas i samma rum som om den kör, men med roborock är det inga problem. Nu är den inställd att dammsuga hela nedervåningen varje natt! Helt sjukt att den kan dammsuga upp så pass mycket ändå när den kör varje dag. (Vi är dock en familj med 3 barn)
  Som en annan skrev så har den vanliga dammsugaren inte tagits fram sen roborock kom in i familjen för 2 veckor sen.
  Helt fantastiskt när man tänker på det! Huset har aldrig varit renare!

  Jag kan faktiskt inte komma på en enda nackdel med den här saken!

  Moppningsfunktionen har jag inte brytt mig om att prova än, då de flesta verkar måttligt imponerade av just den funktionen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  En riktigt schysst dammsugare som är riktigt bra på sin huvuduppgift; dammsugning, men som dock har lite för många småbrister för att få högsta betyg.

  + Dammsuger riktigt bra!

  + Navigerar riktigt smart och duktigt runt stolsben på stolar, kanter på möbler och runt omkring i huset i allmänhet.

  + Bra app där man får notifieringar så fort nånting händer, där man kan styra roboten utan att vara på plats, följa robotens framfart på karta i realtid (bara någon sekunds fördröjning). Notera att man kan köra antingen Xiaomis app eller Roborocks app.

  + Har funktion för att dela upp lägenheten/huset i olika rum, där man kan schemalägga olika rum att städas olika ofta, t.ex. att man städar köket och hallen lite oftare än resten av huset, ifall att de rummen smutsas ner mer.

  + Prisvärd i förhållande till konkurrensen (där nog deras egna Roborock S5 är den största konkurrenten i dagsläget!)

  - Det finns ingen funktion för att växla mellan en karta för moppning (där man har satt no-go-zoner runt mattor etc) och dammsugning (utan no-go-zoner). Detta suger! Man måste manuellt VARJE GÅNG man växlar mellan dammsugning och moppning manuellt lägga till och ta bort samma no-go-zoner varje gång. Jag trodde en robotdammsugare skulle spara tid, inte ta 10 minuter av min tid varje gång jag ska starta den. Stöd för flera kartor/våningsplan skulle ju vara en av de stora nyheterna med S6:an jämfört med S5:an (och en av anledningen varför den är klart dyrare), men denna funktion är högst bristfällig i skrivande stund! Jag hoppas verkligen de fixar detta med mjukvaruuppdateringar snarast. Notera att de olika kartorna INTE går att favoritspara riktigt fritt själv, utan det är alltid de 3 senaste kartorna som sparas, gör du en ändring på en karta och sparar, och du samtidigt ville ha kvar en äldre karta som låg som nummer 3 i listan av kartor, så är den nu för evigt borta! Jag tror det går att komma runt detta genom lite pill, men det är inte designat som en bra lösning idag. Fixas denna punkt så åker betyget upp ett snäpp.

  - Moppningen är dålig på att ta bort fläckar, även med relativt lätta fläckar. Det den gör är mest att ge en lite fräschare känsla på golven, INTE en fläckborttagning som man får med en traditionell mänsklig skurning.

  - Moppningstanken droppar vatten så fort man sätter fast den, så det går inte att fylla på vatten vid ett tillfälle och schemalägga moppningen till ett annat tillfälle. Likaså om roboten blir färdig med moppningen och det är mycket kvar i tanken, så kommer roboten stå vid laddstationen och droppa, men det följer med ett droppskydd för detta, så det är inte ett jätteproblem.

  - Snål tilltagen storlek på vattentanken för moppningen, den förbrukar 2 fulla vattentankar till de ~100m2 som den städar här hemma => Man måste manuellt fylla på tanken i mitten av varje moppningstillfälle. Roboten varnar INTE när den får slut på vatten.

  - Man får enligt Xiaomi inte ha något rengöringsmedel i tanken, då filtrena sätts igen efter ett tag då.

  - Dammbehållaren är inte på något sett störst i klassen (men inte heller minst). Så den behöver tömmas relativt ofta.

  - Saknar automatisk tömningsfunktion av dammbehållaren (vilket är högst rimligt med tanke på det relativt låga priset, så detta är inte att klassa som en så stor nackdel).

  - Många recensenter och Xiaomi själva pratar mycket om att dammsugaren är riktigt tyst, vilket den säkert är jämfört med konkurrensen, men det är fortfarande så att man inte gärna vill dammsuga när man själv är hemma, det är störande att ha den även i grannrummet. Vilket blir lite av ett dilemma med kombinerad dammsugning och moppning, då man manuellt måste fylla på med vatten precis innan start (annars står den och droppar ut allt vatten), samt att om man har ett boende som är större än typ 50m2, så behöver vattentanken fyllas på under rengöringspasset = man måste vara hemma när den kör moppen.

  - Funktionen att dela in lägenheten/huset i rum buggar en del, var beredd att lägga en del tid för att lyckas med konfigurera upp detta, då appen ibland vägrar justera rummen så som man vill ha dem. Som tur är är detta bara en engångsgrej, så kanske inte jordens undergång.

  - Enligt Xiaomi klarar den av trösklar på 2cm. Enligt mina vetenskapliga tester så är detta verkligen en hård gräns. Jag har två rum här hemma där dammsugaren inte kommer in på utan att lyftas, där en tröskel är 2,5cm och sluttande (vilket man skulle tänka sig borde underlätta), men där kommer roboten absolut inte in.

  - Roboten låter rätt mycket när den åker över trösklar, även riktigt låga sådana (0,5 cm).
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Riktigt bra dammsugare som håller hemmet rent och kommer åt områden som lätt slarvas med vid manuell städning. Har hund och barn, S6:an håller efter dom. Har testat moppfunktionen och den känns ok, samlar upp smuts men den är inte lika bra som manuell moppning. Har tidigare erfarenhet av Neato D-21, som städade bra men krånglade med batterier och mjukvara. S6 är många klasser upp, hoppas den håller i många år. Det enda jag saknar är en kläd- o leksakscrusher som krossar o tuggar i sig det som ligger slängt på golvet. 😎
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt bra dammsugare! Smartare än jag trodde... Köpte en S6 till mig och en S5 till min farmor som inte längre orkar dammsuga lika mycket.. Både hon och jag är jättenöjda..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag har ägt en Samsung NaviBot innan som gjorde mig allt annat än nöjd tills jag skrotade den. Därför var jag extremt skeptisk och gick i många månader och funderade innan jag till slut slog till på en RoboRock S6, och wow vad imponerad jag blev!

  + Den är helt "självgående", jag har inte behövt "rädda" den en enda gång under de 10 h den hittills kört (appen visar statistik).
  + Det blir rent! Min förra missade ytor och tappade dammtussar efter sig ibland. Denna missar ingenting.
  + Appen med alla dess funktioner, och kartan är minst lika rolig som roboten.
  + Kvalitén är hög, och den känns robust.
  + Roboten får då och då firmware-uppdateringar med förbättringar.

  Jag har inte hittat några nackdelar än.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har tyvärr inget att jämföra med, men har haft den i fyra dagar nu och är hur nöjd som helst! Kört hela lägenheten två gånger medan vi var på jobbet och det är fantastiskt hur mycket damm den hittade under andra körningen. Kommer in under sängen, bakom soffan och andra utrymmen man själv slarvar med. Superenkel app och tydlig karta där rummen kan delas in. Gillar också att man snabbt kan rita in en zon på kartan och skicka iväg den att städa där. Blir smidigt näst gång man tappar ut något på golvet. Tror nog aldrig vi behöver dammsuga själva mer, bara borsta av lister och utrymmen bakom dörrar någon gång ibland.

  Enda nackdelen är att den trasslar in sig i kortsidorna på en av våra tunna mattor med fransar. Det var dock lätt löst genom att lägga in två små no-go zoner vid mattkanterna.

  Har inte testat mopp-funktionen än, men har inga större förväntningar. Ville ha en bra dammsugare och den här är helt fantastisk.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  S6 täpper till de få svagheter S5 hade.

  Nytt:
  - Utseendet på kartan är tydligare.
  - Kartan kan delas in i olika rum.
  - Schemaläggning av specifika rum.
  - Väsentligt mycket tystare.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Min första riktiga robotdammsugare. Vid första körningen så hade vi dammsugit själva dagen innan, ändå så blev det en full dammbehållare i roboten när den var klar. Så den är väldigt effektiv. ungarna höjde volymen på tv:n när den körde så visst låter den lite, men inte som vår stora dammsugare. Men tanken är ju att den ska köra när man inte är hemma. Det kommer inte bli mycket körande med den gamla stora dammsugaren mer.
  + Den ritar upp kartan helt fantastiskt bra över våningsplanet där den kör.
  + Trappsensorn är kanonbra, stannar/vänder när den kommer fram till trappan.
  + Bra städning.
  + Radarn gör att den nästan aldrig krockar med något utan vänder några millimeter innan den kör på något.
  + Virtuella väggar.
  + Möjligheten att rita upp ”no go zooner” i appen.
  - Mjuka, tunna, lätta mattor knölar den gärna ihop.
  - Upp till 2 cm hög tröskel klarar den om kanten är lodrät, sen tar krocksensorn i. Är tröskeln sluttande så klarar den mer.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Vi är kär i denna S6 vit. Det absorberar allt damm, om du kör en daglig rutin är huset rent och snyggt varje dag.
  Lätt att kontrollera via appen, moppningen är i allmänhet OK, den tar ytliga fläckar, så skulle fortfarande rekommendera att städa huset en gång i månaden minst. Annars är dammsugaren trevlig, sensorn är bra och passar perfekt till ett hus / lägenhet med en stor yta. Den klättrar över vår lista som är nästan 2 cm.

  Rekommenderas starkt
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Har använt detta i nästan ett år. Och jag har aldrig upplevt att det fastnat. Den dammsugar effektivt, är lätt att tömma, lätt att rengöra och appen är underbart bra. Detta är en produkt jag inte kan klara sig utan.

  Det fungerar också bra för mopedgolv om de inte är för röriga.
 • Dålig
  11 mån sedan
  Om du har trappor rekommenderar jag att du inte köper produkten och är medveten om kundkontakt uppfattas som skräp.

  Vakuum rengörs väl, men funktionen för att upptäcka stenar / trappor fungerar inte. Raz halva trappan. Support svarar snabbt men vägrar dammsugaren alls att göra skador, och när de förstår vad som har hänt pratar de bara bort saken genom att behöva ta bort kartan när jag byter golv ... till exempel när dammsugaren har kört nerför trappan .