Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Oculus Rift S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 mån sedan
  Hade tidigare en Oculus Rift och Rift S är helt klart ett bättre headset, på nästan alla punkter.

  För det första så slipper man alla sensorer då allt nu är inbakat i headsetet, vilket resulterar i en enda kabel till alltihop. De har gått från OLED till LCD men bumpat upplösningen till 2560×1440 (upp från 2160×1200) så allt blir mycket skarpare, all text är extremt klar i jämförelse mot vanliga Riften. Svärtan har blivit lite sämre men vad som är helt bort är de så kallade "god rays" vilket definitivt är en tradeoff jag köper.

  De har flyttat upp ringen runt kontrollerna vilket får dem att kännas lite annorlunda men över lag är det samma grepp som tidigare. I och med en uppdatering som kom till mjukvaran i slutet av Juni 2019 har alla problem med tracking försvunnit. Tidigare, om du var för långt bakom huvudet, slutade headsetet tracka och den tappade bort sig tills du var inom räckhåll av kamerorna igen. Nu så kan du hålla kontrollerna bakom huvudet men den trackar utan problem ändå! Voodoo helt klart!

  Halon som du spänner fast har mjukare dämpning men kan vara lite svårare att få till "sweet spoten" med. Du kan även skjuva headsetet fram och tillbaka en bit. Personligen vande jag mig ganska snabbt och nu vill jag inte gå ifrån det, tar betydligt kortare tid att få på sig och spänna åt.

  Det som är det sämsta är dock högtalarna. De har skippat headset på denna modellen och istället stoppa in högtalare som sitter strax ovanför öronen i själva Halon. Om du maxar ljudet hör du helt okay men då det är extremt små så är det en riktigt mediokert/dåligt ljudbild du får. Dock finns ett 3.5mm-uttag på sidan så du kan slänga på ett par egna hörlurar om du vill. Själv kör jag Koss Porta Pro vilket fungerar kanon över alltihopa och inte kostar skjortan.

  Kan väl också nämna att det kan vara så att ens dators USB 3.x-portar inte klarar att driva headsetet. Hade problem och det krånglade i början men efter jag slängde in ett USB 3.0 PCI-E-kort var alla problem som bortblåst. Troligen mitt moderkort som inte kunde trycka ut tillräckligt med ström till den.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  27 dagar sedan
  Hade tidigare den vanliga Riften. Smidigt med denna då man slipper sensorerna. Och speciellt så jag har småbarn så är dessa smidigare att plocka fram.

  Tycker installationen av dessa va mycket smidigare

  Bilden är bättre än den äldre Riften. Men inte någon natt och dag skillnad.

  Hörlurarna sitter i bandet på dessa. Lättare och smidigare. Men man hör helt klart mer utifrån.

  Sammanfattar dessa som en liten uppgradering på den tidigare Riften. Inget som man uppgraderar. Men har man inga oculus så är de värt att lägga på en tusenlapp Å man får Rift S istället för den sänder Riften
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Välgjort headset, det märks att Oculus har arbetat med detta ett tag.
  Starten gick inte så bra - jag var tvungen att gå in i device manager och ta bort drivrutinen och sedan ominstallera innan det fungerade. Efter detta initiala strul fungerar allt riktigt bra, väldigt smidigt att bara ha två sladdar till datorn (USB3 och Displayport). En annan sak som gör headsetet bra är pass-through funktionen där man via kamerorna kan se omgivningen med headsetet på - väldigt användbart för att tex justera volymen på stereon, ta på handkontrollerna etc utan att ta av headsetet hela tiden.

  Jag har inget annat headset att jämföra med, men jag tycker tracking och skärm fungerar utmärkt. Upplösningen och skärpan på skärmen är den bästa som finns i prisklassen - men grafiken ser lågupplöst ut eftersom skärmen är så nära ögonen. Lite som att spela i upplösningen 1024*768.

  Något att tänka på är att det går åt mycket AA batterier till kontrollerna - så köp 4st och en laddare så att ett par kan laddas och ett par användas.