Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Oculus Rift S

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Oculus VR-glasögon (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Hade tidigare en Oculus Rift och Rift S är helt klart ett bättre headset, på nästan alla punkter.

  För det första så slipper man alla sensorer då allt nu är inbakat i headsetet, vilket resulterar i en enda kabel till alltihop. De har gått från OLED till LCD men bumpat upplösningen till 2560×1440 (upp från 2160×1200) så allt blir mycket skarpare, all text är extremt klar i jämförelse mot vanliga Riften. Svärtan har blivit lite sämre men vad som är helt bort är de så kallade "god rays" vilket definitivt är en tradeoff jag köper.

  De har flyttat upp ringen runt kontrollerna vilket får dem att kännas lite annorlunda men över lag är det samma grepp som tidigare. I och med en uppdatering som kom till mjukvaran i slutet av Juni 2019 har alla problem med tracking försvunnit. Tidigare, om du var för långt bakom huvudet, slutade headsetet tracka och den tappade bort sig tills du var inom räckhåll av kamerorna igen. Nu så kan du hålla kontrollerna bakom huvudet men den trackar utan problem ändå! Voodoo helt klart!

  Halon som du spänner fast har mjukare dämpning men kan vara lite svårare att få till "sweet spoten" med. Du kan även skjuva headsetet fram och tillbaka en bit. Personligen vande jag mig ganska snabbt och nu vill jag inte gå ifrån det, tar betydligt kortare tid att få på sig och spänna åt.

  Det som är det sämsta är dock högtalarna. De har skippat headset på denna modellen och istället stoppa in högtalare som sitter strax ovanför öronen i själva Halon. Om du maxar ljudet hör du helt okay men då det är extremt små så är det en riktigt mediokert/dåligt ljudbild du får. Dock finns ett 3.5mm-uttag på sidan så du kan slänga på ett par egna hörlurar om du vill. Själv kör jag Koss Porta Pro vilket fungerar kanon över alltihopa och inte kostar skjortan.

  Kan väl också nämna att det kan vara så att ens dators USB 3.x-portar inte klarar att driva headsetet. Hade problem och det krånglade i början men efter jag slängde in ett USB 3.0 PCI-E-kort var alla problem som bortblåst. Troligen mitt moderkort som inte kunde trycka ut tillräckligt med ström till den.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Köpt för ca 4700 kr på Oculus hemsida. Jämfört med HTC Vive och Valve Index som jag spelat hos vänner.

  Bra:
  Skarp bild och bra linser, mycket likt Index.
  Enkel installation
  Bra spårning och man slipper basstationer
  Sitter bra och skönt
  Intuitiva sköna kontroller
  Pass-trough funktion vilket är jätteanvändbart

  Kunde varit bättre:
  Ljudet. Jag rekommenderar starkt hörlurar
  Remmen som löper ovanpå huvudet verkar inte ha så bra kvalitet
  FOV på 90 grader. Tydlig skillnad mot Index ca 130
  LCD panel och ej OLED. Märks tydligt i tex Vader Immortal i mörka scener.

  Bra att veta:
  Folk med olika avstånd mellan ögonen har upplevt bilden som skarp hos mig trots att jag inte justerat IPD (som bara kan göras med mjukvara). En sjuåring har lirat utan problem (fick dock ha mössa för att göra skallen större)

  Sammanfattningsvis enligt mig den mest prisvärda och smidiga VR-lösningen till dator. Rekommenderas!

  Uppdatering: eftersom facebookinloggning kommer bli obligatoriskt from 2023 för oss som har ett befintligt Oculus kommer jag då att byta märke eftersom facebook programvara spionerar på en.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Välgjort headset, det märks att Oculus har arbetat med detta ett tag.
  Starten gick inte så bra - jag var tvungen att gå in i device manager och ta bort drivrutinen och sedan ominstallera innan det fungerade. Efter detta initiala strul fungerar allt riktigt bra, väldigt smidigt att bara ha två sladdar till datorn (USB3 och Displayport). En annan sak som gör headsetet bra är pass-through funktionen där man via kamerorna kan se omgivningen med headsetet på - väldigt användbart för att tex justera volymen på stereon, ta på handkontrollerna etc utan att ta av headsetet hela tiden.

  Jag har inget annat headset att jämföra med, men jag tycker tracking och skärm fungerar utmärkt. Upplösningen och skärpan på skärmen är den bästa som finns i prisklassen - men grafiken ser lågupplöst ut eftersom skärmen är så nära ögonen. Lite som att spela i upplösningen 1024*768.

  Något att tänka på är att det går åt mycket AA batterier till kontrollerna - så köp 4st och en laddare så att ett par kan laddas och ett par användas.
 • Alla omdömen

 • Usel
  1 dag sedan
  Uppdaterat: 1 dag sedan
  Måste tyvärr ge den sämsta betyget. Anledningen till det är den urdåliga beställning och orderhantering från Oculus samt döda pixlar.

  Jag bestämde mig för att beställa direkt från Oculus webbbutik som var tusentals kronor billigare än någon i Sverige. Dom lovar "30 day fast and easy return" så kändes ok.
  Jag beställde den som Guest eftersom jag inte ville signa in och skapa konto med Facebook (då detta headset inte var tänkt till mig). Detta skulle jag inte gjort för det blev helt omöjligt att följa upp ordern pga det.
  När vi väl fick den var det ganska problemfritt att komma igång men direkt märkte jag 3 döda pixlar som syntes väldigt tydligt i ljusa miljöer - och tyvärr är Oculus portalen ljus miljö så helt omöjligt att inte se.
  Bestämde mig för att skicka tillbaka den. Det var flera dagar sen och väntar fortfarande på att det ärendet ska hanteras av dom och får ingen information eller fraktsedlar för att skicka tillbaka den, inget alls och då jag som kund inte får länk till min support ticket måste jag fråga varje dag hur det går.

  Så mycket för att det var bra att beställa därifrån och 30 dagar snabb och problemfri retur. Hade det varit en vanlig butik jag beställt från hade jag inte låtit detta påverka betyget på produkten. Men det här är direkt från Oculus och är dom så här dåliga så blir det så här dåligt betyg på produkten tyvärr.
 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Bra upplevelse när de fungerar.
  Tyvärr buggar de mycket. Ljudet försvinner ofta efter 5-10 min spelande och man måste starta om för att återfå det. En del krascher förekommer också där bilden låser dig.
 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Bra och skarp bild
  Enkel att komma igång med

  Ljudupplevelsen mindre bra
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Jag är väldigt nöjd. Det finns inte mycket jag stör mig på med detta headset. Allting är bra!
  Otroligt lätt att starta upp jämfört med andra VR-headsets.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Köpte denna under Black Friday och efter att ha kört nu i några veckor så kan jag bara rekommendera den här produkten! Valet föll på dennna istället för Oculus Quest, fastän Quest har högre upplösning så har Rift S tätare pixeltäthet och bättre färger. Att kunna koppla VR direkt till datorn via USB 3 och display porten in i grafikkortet gör att man får en grym upplevelse. Quest har sin fiberoptiska USB 3 kabel som släpps snart, men den kommer inte ge lika skarp bild som Rift S.

  Körde med PSVR innan och detta går inte att jämföra. Ett headset som kopplas direkt till en gaming PC ger en riktig kraftfull upplevelse jämfört med PSVR och andra enheter som inte kopplas till dator. Detta headsett är enkelt att installera och använda, känns inte obekvämt på huvudet, och det inbyggda ljudet är bra tänkt men inte så kraftfullt...men detta har de löst genom att ha hörlursuttag på sidan av headsetet så man kan koppla vilka lurar man vill. Så smidigt med att man kan rita ut spelyta och den säger ifrån när man är nära att gå utanför spelområdet. Man kan ta upp en menyknapp för att ta fram sitt skrivbord för att utföra saker om detta behövs utan att behöva ta av sig headsetet, och funktionen att man får en form av ''nightvision'' view via kamerorna som finns på headsetet är ett stort plus, för att kunna se sig runt rummet man befinner sig i. Att inte behöva ta av VR glasögonen när man behöver titta på datorn, eller behöva se något i rummet man befinner sig i är ett stort plus för mig!

  Kontrollerna är riktigt sköna och responsiva. VR är långt ifrån perfekt fortfarande, men på god väg och Oculus Rift S ger dig bland de bästa upplevelserna du kan få idag om du har datorn som klarar av att ge dem.

  Jag ger 5 av 5 för priset är väldigt bra under readagar där man kan få den för tusenlappen mindre, eller ibland via Oculus hemsida. Hade velat ge 4 av 5 p.g.a ljudet, men ger 5 av 5 för jag är så nöjd med den och har inte så mycket negativt att säga.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grymt bra headset med bara några få nackdelar, men för det här priset (från oculus.com) så kan man inte klaga.

  +Riktigt bra upplösning och skärpa. Saknar inte svärtan från OLED.
  +Lättviktigt, man besväras inte av tyngden eller klumpigheten vilket flera andra headset har problem med.
  +Inside out tracking är så mycket smidigare än outside in.

  -Ingen kylning/ventilering och ganska tight passform över ansiktet gör att det blir väldigt varmt på längre sessioner.
  -Trackingen av kontrollerna är bra under vanliga omständigheter, men i t.ex. beat saber så tappar jag ibland positionen när jag slår saker långt ut i kanterna.
  -Kontrollerna är små, har du större händer kan det vara obekvämt och klumpigt.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  +Smidig installation
  +Fenomenal kvalitet på linser/panel mot föregående generation.
  +valet att köra med en LCD-panel istället för OLED är ett steg i rätt riktning för detaljnivån
  +Minimalt med god rays och bred sweetspot
  +Priset är helt rätt, speciellt under BF (4200kr).
  +Riktigt bekväm att bära
  +Trackingen är bra, men inte perfekt

  -Fast IPD, men de flesta kan köra med den
  -Lite bökigt att byta dämpningen mot ansiktet
  -Ljudet ingen höjdare men är ingen dealbreaker, finns bra lösningar på ljud som passar.
  -Trackingen är bra, men inte perfekt

  Svårt att klaga med denna prislappen dock.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Rift s:en finns ju direkt från oculus sida för 399euro vilket blir typ 4200 lätt mer värt.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Mycket bra VR headset. Föredrar touchkontrollerna före vives. Handtracking genom headsetet i stället för externa kameror är skitsmidigt. Stänger ute mycket mer ljus och väger mindre än vanilla rift.

  MEN! Det går inte att anpassa avståndet mellan linserna, detta innebär att om du som jag har ett avstånd mellan ögonen som är utanför 95:e percentilen så kommer du att få en mycket sämre FOV och tunnelseende. Detta distraherar och jag vågar nästan påstå försämrar upplevelsen så pass att om man inte ligger kring 64mm mellan ögonen som den är anpassad för så bör man i stället titta annorstädes. Skulle i så fall rekommendera vanilla rift som jag också testat som jag nämnde och inte hade dessa problem med.

  Jag inser att headsetet är bättre än sin föregångare, för den som det passar på. Tyvärr är inte jag en av dom, men jag älskar mitt fejs mer än fejsbook så på det stora hela är jag ändå nöjd med livet.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Hade tidigare den vanliga Riften. Smidigt med denna då man slipper sensorerna. Och speciellt så jag har småbarn så är dessa smidigare att plocka fram.

  Tycker installationen av dessa va mycket smidigare

  Bilden är bättre än den äldre Riften. Men inte någon natt och dag skillnad.

  Hörlurarna sitter i bandet på dessa. Lättare och smidigare. Men man hör helt klart mer utifrån.

  Sammanfattar dessa som en liten uppgradering på den tidigare Riften. Inget som man uppgraderar. Men har man inga oculus så är de värt att lägga på en tusenlapp Å man får Rift S istället för den sänder Riften