Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Charge Amps Halo 16A 11kW (inkl. Typ 2 kabel)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Charge Amps Laddstationer (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  5 dagar sedan
  Snygg och fungerade utmärkt i tre år.
  Sedan brann den upp (L1 fas smälte i grön kopplingsplint) Och deras support svarar inte på mejl så....

  För det priset, välj någon annan som fungerar längre och svarar på tilltal.
 • Mycket bra
  15 dagar sedan
  Uppdaterat: 15 dagar sedan
  Ett par saker som kan vara bra att veta om denna laddbox:

  Den är krånglig med wifi:t, som någon annan skrev här (som jag förstås borde läst innan).
  Den vill helst ha ett eget 2.4GHz nät med bra signalstyrka för att det skall funka bra (har löst det nu efter diverse klydd).
  Ett annat wifi-problem är att den har en wifi-sändare som ligger på alltid och stör dina andra wifi prylar (tex den wifi basstation du har i närheten). Halo wifi sändaren behövs för installationen men sen går den inte att stänga av (efter 15 min sänder den med "hidden ssid" men finns där lik förbannat och stör, vilket försämrar för alla dina andra wifiprylar i närheten som ligger på samma kanal).

  En annan nackdel är att det vanliga 230 volts schukouttaget på undersidan inte kan användas ihop med timer-funktionen om man har bil-laddaren igång (vilket man ju har ganska ofta om man har en elbil..), hade varit bra att veta innan man köper..

  Annars rejäl enhet, bra kvalitet och längd på kabeln.

  Annat bra är att man kan ställa in strömstyrkan i appen i valfria ampere-steg, tex 3x6A, 3x7A, 3x8A osv, upp till 3x16A. Det var en positiv överaskning.

  En stor eloge också till charge-amps supportfolk som svarar snabbt, kunnigt och ärligt! Värt mycket tycker jag.

  Jag har ingen lastbalansering än.
 • Acceptabel
  23 dagar sedan
  Den gör sitt jobb - den laddar ju bilen och det ganska fort oxå.

  Men den har några tankevurpor. Det här med lastbalanseringen fungerar inte alls, senaste vintern fick vi byta samma huvudsäkring 3 gånger för den här sög för mycket kraft för säkringarna. Det går nog att lösa med att bara ladda bilen nattetid när resten av huset sover.
  En annan tankevurpa är att det inte finns något sätt att starta om den på. Ibland när det blir strömavbrott här så när strömmen kommer tillbaka så blir det något vajsing i uppstarten så den kan inte ladda bilen även om allt är som det ska och den måste startas om. Men det finns ingen strömknapp och det finns inget i mjukvaran som tillåter en att starta om den, utan då får man slå av värmepannan, släcka huset med huvudströmbrytaren i elskåpet och slå igång det igen så startar den oftast upp ok, och sen starta pannan. Men något onödig process som kunnat lösa med en simpel strömbrytare.

  Och jo, den kräver ett 2.4ghz wifi nät om du vill managera den på något sätt.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Absolut hopplös att installera och konfigurera. Men då det görs av en elektriker så är ju själva funktionerna (ex. appen) väldigt användarvänlig och laddaren fungerar ju hur bra som helst. 7,5 meter lång kabel är väldigt bekvämt då man kan ställa bilen både framåt och bakåt och ändå kunna ladda.
 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Jösses. Denna önskade jag att jag aldrig köpt. Gick på priset och att designen var väldigt tilltalande. Designen är också det som gör det till en tvåa istället för en etta.
  Installationen är oerhört svår. Det känns som att åka 10 år tillbaka i tiden när man ska försöka få laddboxen att connecta med routern. Tyvärr stöder inte laddboxen 5ghz vilket i sig själv inte är något problem, det är bara det att du måste dela upp ditt wifi på 2,4 ghz och 5 ghz vilket ju ställe till problem med andra enheter. Den tillhörande lastbalanseringen är om möjligt ännu sämre. Där måste du skapa ett gästnätverk då den inte godkänner några specialtecken över huvudtaget. Tex är ett mellanslag skäl nog att inte kunna ansluta.
  Lastbalanseringen, som nog är den dyraste på marknaden går inte själv att se status på utan då måste du ha ett partnerkonto eller ett adminkonto. Denna är om möjligt ännu värre att hantera.
  Någon app som installerar allt finns inte på kartan, även om det är något man förväntar sig med dessa priser. När det gäller lastbalanseringen passar inte denna i normala elskåp, något Charge Amps bekräftat var en miss och något man bör känna till när man köper produkten. Det är lite jobbigt att inte kunna stänga sitt elskåp... Den tappar anslutningen konstant till wifi och tycker ändå att 4 meter avstånd med ett fönster emellan borde vara gott nog? Samtliga andra enheter som är anslutna till mitt wifi är längre ifrån och saknar dessutom antenn som Halon har och har ändå bättre anslutning.

  Sammantaget känns det som man hafsat ihop en snygg produkt som tyvärr lämnar en hel del att önska. När man betalar så pass mycket för något är där ju utöver några grundläggande saker även lite andra önskemål man förväntar sig, tex att det ska vara stabilt och smidigt att installera.

  Sannolikt blir det till att kontakta en elektriker och försöker reklamera produkterna. Omöjligt att använda.