Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer MR600

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Hade en MR200 innan (funkade mkt bra) som åskan tog, köpte nu en MR600 i tron att det skulle bli ännu bättre men har bara problem nu med återkommande Disconnects från internet. testade tom att köpa en bättre antenn men med samma problem. Efter att läst massa forum så förstår jag att jag inte är ensam med dessa problem. Undvik denna Router tills den fungerar stabilt. Kolla TP links forum...

  Efter mkt problem under en dryg månad och mkt kontakt med bra support (både från TP Link och Kjell &Co) så har jag lämnat tillbaka Routern. Köpte en Huawei B535 ist, funkade 100% direkt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Stabil 4G router som jag haft på sommarstugan nu ca 2 månader för 4 full-hd kameror. Inga omstarter eller låsningar, men ser i loggarna att nätet kan komma och gå emellanåt och jag tror det beror på operatören, inte routern. Funkar utan strul med OpenVPN koppling till stugans LAN via no-ip.

  Hade innan en TP-Link MR-6400 som kunde köra månader i sträck utan omstart trots stora mängder videotrafik (stabilitet kanske beror på operatören också?).

  Ett par saker att tänka på:
  1. Kolla vilken hårdvaruversion är senaste på deras supportsida och köp endast senaste version (nu verkar V2 kommit ut på vissa marknader). Firmware uppdateringar är nämligen inte kompatibla mellan olika hårdvaruversioner och det kommer ut nya versioner rätt ofta. Gamla versioner slutar få (för en router så) viktiga säkerhetsuppdateringar redan innan garantitiden gått ut (som med min mr6400 V2 som nu finns redan i V5). Verkar som att affärerna hinner inte sälja bort gamla versioner innan nya kommit ut och gamla versioner uppdateras inte alls långt...

  2. Kolla med operatören vilka kanaler din närmaste mast har och att routern stödjer dessa, framför allt om man vill använda snabbare uppkoppling med Carrier Aggregation (hela poängen med MR600...). Billiga Android telefoner kan i regel komma upp till 100-150 Mb nedladdning i Speedtest samtidigt som denna kommer upp till 10-20 Mb (beroende på avstånd till masterna och vilka kanaler som stöds). Har en mast bredvid, men mr600 stödjer inte dom kanalerna och/eller kombinationerna av kanalerna (i detta fall 40A + 40A som verkar vara populär världen över) utan går till nästa mast som är 8 km borta.

  Finns en het diskussion om bristen på kanaler och möjligheten att välja själv kanalerna på deras community, flera olika trådar, tex: https://community.tp-link.com/en/home/forum/topic/194702

  Om hastigheten är viktig men är osäker om kanalerna skulle jag be att få testa innan och eventuellt återlämna. Annars verkar flera på forumet tänka på dyrare routrar med fler kanaler som huawei 5g cpe pro 2.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 månad sedan
  Kopplar ofta ifrån. Drar inte jämt med Tp Links egna wifi förlängare
 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Köpte den här routern eftersom jag behövde en 4G-router. Att den kändes prisvärd, runt en tusenlapp, är anledningen till att jag valde just denna. Nu har jag haft den några månader.

  Det är svårt att säga hur snabb den är och hur bra mottagning den har eftersom placering, operatör, abonnemang, avstånd till mast, med mera spelar in.

  När jag placerade den mitt i huset i en mediacentral blev mottagningen lite skakig. Testade då att byta antennerna. En billig (~500:-) rundstrålande variant med 3 meter kabel fungerade sämre än de medföljande antennerna. En dyrare riktantenn med 5 meter kabel har jag nu och den fungerar bra.

  Överlag tycker jag att den fungerar bra. Inga problem med SVT Play eller Netflix. Fungerar bra för två pers att jobba hemifrån. Det har hänt att jag har fått starta om den då den har bytt till en felaktig APN profil. Wifi-signalen är generellt bra i min villa, men i ytterkanterna kan den vara svag och ibland obefintlig.
 • Knappt godkänd
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Inte alls bra router om man ska spela spel eller om man har tv-kanaler. CS GO ostabil PING, 60-270 i ping.
  Men ska man använda den till det vanliga surfa och kolla youtube så är den bra.

  På samma plats på Iphone 11 pro MAX fick jag 60-110 mbs/s medans med denna router 5-49 mbs/s som max. Har tre som mobiloperatör.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Grymt nöjd hitintills. 121,5 ner 25,4 upp med Tele2 4g. Stöd för openVPN, TP-link OneMesh, QoS och det mesta man kan önska.
 • Bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Fungerar bra med 3G hos Vimla, 3G och 4G hos Tre och Telia där jag bor.
  Får cirka 30Mbit ner och 20Mbit upp på 4G med Tre ute i skogen.

  Skulle rekommendera denna enbart för det rimliga priset och sim-kort stödet. I väntan på fiber.

  Alla funktioner som annonserats fungerar som de ska. Men det går inte på något sätt att spela Fallguys genom denna router.
  Gränssnittet är lätt att navigera och någorlunda tydligt.

  Avancerat nätverks-snack:
  Fallguys går dock att spela om man skickar all trafik genom en Vpn-tunnel. Har försökt att felsöka detta problem men paketen som skickas genom routern resultaterar i "Dup Ack" och misslyckas att återsändas.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Gör jobbet! Jag bytte min mr400 mot denna då de kostade lika mycket under rea. Önskar jag köpt denna direkt då den inte är mycket dyrare men tillför mycket bättre internet ute på landet där jag bor. Vi har väldigt dålig 4g täckning här och med mr400 hade jag typ 8-10mbit/s ned medans mr600 ökade detta till stabila 17-20. Signalen på mr400 låg på mellan 25% och 50% medans mr600 direkt var på 75%. Enkel installation och den går att använda som accesspunkt nu när jag fixat ordentligt internet. Rekommenderar starkt att köpa denna istället för internetleverantörernas alternativ. Vill du ha ännu bättre uppkoppling bör du köpa en extern antenn att sätta på taket.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Mitt exemplar är i princip dead on arrival.

  4 simkort testade: vimla, telenor, telia samt roaming med operatör från Chile.

  Kontroll:
  * alla simkort har full 4g-indikator på mobil.
  * alla simkort ger 30-70mbit/s ner på bredbandskollen på mobil.
  * antenner korrekt monterade
  * senaste firmware för mr600 v1 EU (1.20.0)
  * senaste ISP-fil
  * dator ansluten via ethernet-kabel som är testad med annan router (981Mbit/s)

  Resultat:
  * täckning varierar mellan 0% och 75%
  * max 6 Mbit/s på bredbandskollen om man har medvind, nedförsbacke, solen i ryggen och turen på sin sida, annars 0 Mbit/s.
  * hoppar mellan status connected och dåliga tillstånd flera gånger per minut

  Slutsats:
  * Modellen är skräp eller så har TP-Link undermålig QA och jag har fått ett måndagsexemplar.
  * Webbinterfacet hänger sig konstant med någon slags snurrande loading-indikator som aldrig tar slut. Det verkar som att utvecklarna kunde behöva läsa en kurs i interaktionsdesign.
  * Webbinterfacet utger sig för att visa aktuell information men så är inte fallet, man måste konstant refresha sidan och den tar flera sekunder att ladda.
  * Det går ej att välja 4G-frekvens, och det finns ingen information om vilka frekvenser/operatörer som produkten stödjer.
  * Den väljer alltid 3G och om man sätter den i 4G-only mode så fungerar den ännu sämre, i princip inte alls.

  Köp inte denna modell. Jag aldrig varit helt nöjd med en produkt från TP-Link, men denna är så dålig att jag tog mig tiden att skriva denna review.
 • Utmärkt
  9 mån sedan
  Saknar USB men annars har det hittills varit en riktigt bra 4G router.
  Enkelt och fungerande webb gränssnitt.
  Speedtest inbyggt på routerns sida som då sker direkt från routern.
  Inga problem med specifika sidor eller något sådant.
  Uppdaterar om det uppstår några problem.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Den får full pott av mig! Levererar kanonbra och stabilt internet till min sommarstuga. 100 mbit ned och 10 upp med 75% signalstyrka är jag mer än nöjd ned,

  Andra plus är att interna gränssnittet är enkelt och bra att ställa in.

  Minus är att den saknar USB.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fungerar klockrent. Finns mycket inställningsmöjligheter. Stabil.
  Rekommenderas! Har många enheter anslutna och inget strular. Både med fasta och dynamiska ip-adresser. Hastigheten på 4G är också mycket bra och stabil.
 • Dålig
  1 år sedan
  Funkar inte. Surf med Chrome går bra. Bredbandskollen ger full fart
  MEN Twitter, Netflix, Instagram, hemnet med flera funkar inte
  Nåt är knas, har ringt support men de vet inte heller.
  Lämnar tillbaka i dag.