Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Melitta Caffeo Solo

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Melitta Espressomaskiner (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.88)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Jag köpte min hösten 2011 och den håller ihop ännu! Trots att jag har fuskat med avkalkning och rengöring och vi har väldigt mycket kalk i vattnet i Uppland. Händer ibland att den tömmer ut vattnet på bänken om man inte satt i vattenbehållaren ordentligt.
 • Usel
  10 mån sedan
  Trasig direkt ur box.

  Fick hem den, körde en första bryggning som vart kanon, lät en halvliter stå kvar över natten och när jag vaknade hade allt läckt ut på diskbänken genom ett hål under maskinen. Det ser ut som detta hål är en "failsafe" så läckage inte stannar kvar i maskinen så min gissning är att det är fel på en packning där den tar in vatten i maskinen. Blir tyvärr retur på en annars fin maskin och kommer inte chansa på en ersättare av samma märke.

  De negativa omdömen som finns handlar just om tekniska problem i maskinen och inte kaffet i sig. Synd att Melitta inte har högre kvalitetskontroll än detta.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är supernöjd med denna maskin! Har funkat utmärkt i drygt 3 år nu och lagar fortfarande mycket gott kaffe.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt gott kaffe. Lite minus för att den fyller spillkoppen fort. Men till priset så är den ett kap.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastisk maskin. Det är min tredje helautomatiska kaffemaskin. Tidigare Krups och en tidig Melitta men denna maskin håller jämna steg med betydligt dyrare maskiner.
  Den gör grymt bra kaffe. Vi kör oftast Zoegas men även andra bönor blir bra.
  Efter 4 år ganska många tusen koppar börjar min nu bli lite sliten i bryggenheten(blöt sump). Kommer sannolikt köpa en ny likadan och ställa den "slitna" på landet.
  En ny apparat kostar ju mindre än vad en service på en dyrare maskin kostar.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt prisvärd espressomaskin som är mycket bra på de viktigaste punkterna!

  +Gör ett fantastiskt gott kaffe(speciellt med bra bönor).
  +Snygg och smidig design.

  -Ganska högljudd.
  -Den är ganska plastig och kunde gärna haft lite fler delar av metall istället(den har dock ändå relativt gedigen byggkvalité).
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har haft min i 2år nu, och är fortfarande supernöjd.
  Så min rekommendation är köp!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjd med denna. Den är lite plastig men med tanke på priset så är jag jätte nöjd. Enkel att dosera hur mycket kaffe man vill ha.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nog för att jag säljer denna i butik själv och ofta har rekommenderat den till kunder tack vare användarvänlighet, design, smidighet osv... Men nu kan jag ju lugnt lägga till att den är tyst, vibrationsfri (nästan) snabb och lättrengjord oxå! Enda nackdelen är väl att det är liite för liten bönbehållare, men hur jobbigt är det att fylla på den egentligen... ;)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt nöjd med denna maskin efter en dryg månads användning.
  Maskinen gör verkligen det den skall och gör ett riktigt gott kaffe.

  Använder den varje dag och även grannar och vänner har gett kaffet väldigt god kritik.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk maskin som gör jättegott kaffe! Behövs inte dyrare maskin om du nöjer dig med gott kaffe eller espresso. Enkel användning i alla avseenden. Skönt att slippa mecket med att brygga till sig själv i vanlig bryggare, vilket heller inte brukar bli så bra.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft nespresso maskiner i 4 år och varit toknöjd:-)
  Har en kaffekvarn(wilfa) för bryggning i moccamastern, kanon!
  Sist in i kaffefamiljen blev denna caffeo solo och vad kan jag säga mer än att den fixar kaffet med bravur! Den är i det segment den är och levererar den gott kaffe varje gång på ett mycket lätt sätt.
  Den ena utesluter inte den andra, så nu börjar det bli fullt på köksbänkarna:')
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gör det den ska. Vi brygger bara "vanligt" kaffe, dvs ej espresso, vilket den sköter med bravur. Har haft den på service en gång pga trasig droppskål och fel i avkalkningsprogrammet (garantiärenden). Nu går den som tåget. Mycket nöjd.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft maskinen ett drygt år. Gör väldigt gott kaffe på ett mkt enkelt vis. Att byta vattenfilter varannan vecka (som ngn skriver nedan), gör jag inte. I min mening har vi alldeles för bra vatten i Sverige för att ens behöva ett sådant filter.

  Efter 11 månader gick maskinen sönder, fick en fraktsedel hem och skickade tillbaka den (i sparad kartong). Kom tillbaka och bryggenhet var utbytt (samt massa andra saker som jag ej känner till). BRA Service! Hade då malt 1250 koppar med maskinen (avläst av dem). Denna operation hade nog blivit mkt kostsam om det hade hänt en månad senare. Så var vaksam på detta om ni köper på nätet och måste skicka den efter garantitiden.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har haft maskinen två veckor nu och kaffet är fortfarande kanongott , tycker inte att pysslet med rengöringen är speciellt betungande. En mycket enkel maskin att använda och låter inte mer än andra kaffemaskiner gör. Jag rekommenderar denna varmt , mycket maskin för pengarna ( 2604:- på whiteaway )
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det har nu gått 8 månader och allt fungerar bara bra. En sak som jag inte gillar är vattenfiltret som ska bytas varannan månad, men så är det väl på alla kaffemaskiner?
  ----------
  Haft maskinen en vecka. Fungerar mycket bra och gör riktigt gott kaffe!
  Bara 9 av 10 pga lite högt ljud samt pysslet med rengöringen.
  Återkommer om jag får något strul.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Melitta Solo är klart en av de bästa espressomaskinen på marknaden.
  Jag har haft en Krups i 3 år men den har börjat ställa till och det var dags att skrota den. Inte alls lika imponerande angående smaken. Kaffet från Melitta smakar mycket godare tycker jag. Jag köpte den för 1999kr som demo ex och den har fungerat klockrent i 3 månader. Liten minus för små behållare, fast jag tycker ändå att det är bra på så sätt att varken böner eller vatten blir gammalt.
  Jag är mycket nöjd med maskinen.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Ger riktigt riktigt gott kaffe jämfört med andra, mestadels kapselmaskiner, jag testat. Låter inte alls mycket jämfört med andra maskiner heller. Riktigt nöjd.
 • Utmärkt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  dette er en maskin som gjør akkurat det det skal gjøre; Lage god Espresso hve gang. Eneste ulempe er at den ikke har lett for å begynne å ta vann hvis du fjerner vanntanken, da lufter den seg bare isteden for å lage kaffe. Dette er imidlertid lett å løse: Slå på makinen, og sett beholderen inn perfekt i sporet, ett par ganger, så registrerer den at den har vann. Av alle maskiner jeg har prøvd, er denne en stillegående avriant, som helt enkelt gjør det den skal: lage en god Espresso i den størrelse/styrke du ønsker. Kaffen er i tillegg perfekt varmet opp :-)
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Funkar jättebra, har haft min ett tag nu och den brygger gott kaffe. Enkel att sköta och lätt att rengöra. Har den svarta varianten och den är jättesnygg trots att den är av plast.
  Den startar upp relativt snabbt, låter visserligen en del men det gör alla maskiner jag sett hittills.
  På minussidan är att den saknar ångfunktion men jag är ingen större lattedrickare så det kvittar mig, bara en sak mindre att rengöra.
  Ska tillägga att jag köpte ett serviceex. på NoN så problemen nämnda i de andra recensionerna är kanske redan fixade/utbytta på min.
 • Mycket bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Bra och snygg maskin, låter lite mycket vid malning men inget större problem.
 • Knappt godkänd
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Gott kaffe när den fungerar.
  Samma fel som dallev men jag orkade inte vänta på en fungerande maskin så jag lagade det själv.

  Felet är att fjädern till filterkoppen hänger upp sig och således inte tillåter kaffet att passera ut till framsidan utan säkerhetsventilen släpper ner det i sumpen.

  Operation som tog ca 15minuter att fixa med en torxmejsel.
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Köpte en för 2000:- på NoN. Helt ok.
 • Usel
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Fick maskinen som tidig julklapp. Fungerade inte vid leverans. Fick inte ut ens en kopp. Allt hamnar i sumpen. Var i kontakt med deras tekniker och jag följde alla hans anvisningar, men icke. Så det första jag fick göra var att skicka den på service.

  Fick tillbaka maskinen igår och då fungerade den, men nu ringer sambon och säger att det är exakt samma sak som tidigare. Dvs. att maler, bryger och sen dumpar allt i sumpen. Förmodligen täppt någonstans.

  Jag är inte imponerad. Synd, för kaffet smakar riktigt bra när det väl fungerar. Jag ger dom en chans till, om det inte fungerar då så blir det reklamation och pengar tillbaka.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  +
  -Skapa fantastiskt kaffe
  -Mycket enkel och användarvänlig
  - ser bra ut på köksbänken

  ÷
  - en liten liten vattentank
  - liten bönbehållaren