Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux KMFD264TEX (Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Mikrovågsugnar (49)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Inget att klaga på. Den gör det den ska och grillfunktionen är en bra extrafunktion. Suger åt sig fingeravtryck som allt annat med blank yta men är lätt att rengöra.

  Extra galler för grill inkluderas.

  Kan visserligen sakna ett fysiskt vred då det gör det snabbare att ställa in önskad tid, men i det stora hela spelar det ingen större roll.
 • Mycket bra
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Förra Electrolux-mikrovågsugnen la av efter 6 år så vi behövde köpa ny. När man ändå byter så vill man gärna att det ska ha skett något tekniksprång så jag var egentligen nyfiken på inverterteknik men kravet på nischhöjd 46cm gör det omöjligt, så det fick bli denna istället. I den här recensionen lägger jag inte så stor vikt vid själva värmeförmågan, det är underförstått att en 900watt mikro värmer som en 900watt mikro gör. (Grillfunktionen tror jag inte vi kommer att använda, men då varianten utan grill visade sig vara dyrare så fanns det ingen anledning att skippa grill.) Jag vill mer belysa de små detaljerna i användargränssnitt mm som gör skillnad. Jag kan t.ex. bli galen på den mikro som högljutt piper fem gänger fastän jag öppnar luckan när jag kokar morgongröten kl 5, och väcker resten av famlijen.

  En bra mikro i mina ögon är en mikro som är tyst och som kan kontrolleras med få knapptryckningar. Här tycker jag att Electrolux har lyckats ganska bra. I drift så är den märkbart tystare än den förra liknande mikron. När det gäller pipljud så kan man stänga av ljudet helt och hållet. Har visat sig fungera bra att köra utan klarsignal!

  Så var det då knapptrycken; högblank svart plast = känslig för kladdiga fingrar. Detta parerar vi enkelt genom att använda fingerknogarna till att trycka på touchknapparna och stänga luckan genom att ta allra ytterst i nedre hörnet och ge luckan lagom fart så den går igen av sig själv. Tid kan ställas genom upp-knappen i steg 5 sek i intervallet 0-2 min, sedan 10 sek intervall osv, vilket är ganska tröttsammt. Istället använder vi för det mesta startknappen som direkt startar och ger 30 sek och sedan adderar 30 sek per klick. Vidare finns även tre snabbval; vi har ettan för grötkoket och tvåan för en portionsvärmning på 90 sek och med det så täcker vi majoriteten av vår användning. För det mesta krävs det alltså 1-3 klick för att använda mikron.

  + Stor tallrik

  + Möjlighet att stänga av pipljuden

  + Efter värming är klar så fortsätter tallriken rotera till den riktning tallriken hade vid start.

  + Tyst

  + Luckan öppnas med touchknapp som aktiverar servo. Bekvämt.

  - Tid ställs med upp/ner-knapp istället för vred

  - Känslig mot fingeravtryck

  - Går inte att stänga av den roterande tallriken (när man värmer en stor form)

  - Luckan öppnas med touchknapp som aktiverar servo. Onödig lyx som riskerar gå sönder och göra hela mikron obrukbar.

  - Saknar inverterteknik