Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED55B9

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (332)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.46)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Var mycket nöjd med tv:n. Men efter 40 dagar så började en pixel att lysa konstant. Detta tog inte LG på garantin då det bara var en och den var inte mitt i synfältet.
  En pixel som lyser är sjukt störande även om det inte är mitt på tv:n. Kan förstå om de inte tar en svart pixel men en lysande, för dåligt.
  Som tur var hade jag öppet köp kvar på elgiganten och de gjorde ett återköp på den.
  Tror det blir en c9 istället trots allt. B9 verkar vara en chansning.
 • Utmärkt
  5 mån sedan
  Jag kan inte säga så mycket negativt. Det enda något stora är hur OSD-menyn gråmarkerar vissa alternativ i vissa lägen (e.g., 1440p@120Hz, don't ask) utan att förklara varför de är gråmarkerade. Lite trial and error så lyckades jag hitta den felande länken och kan nu (i andra upplösningar, som e.g. de 4k den är byggd för) ställa in i väldigt stor detalj.

  Att hitta rätt inställningar är vitalt. Jag har kämpat att hitta en bra balans, vilket till slut gamma-inställning gav en väg framåt som gjort mig nöjd. Missförstå mig rätt, den är fabrikskalibrerad, men den är kalibrerad för ljusa rum och HDR, inte för det mörka rum och mina rätt ljuskänsliga ögon.

  (Tangent - HDR är satans bländverk, inte som he ska, i Euskefeurats ord. Rena färger, bra kontrast - NICE! Men alla användare, och alla användningsfall, kräver inte SÅ starkt ljus som HDR kräver. Det är bara propaganda från LCD-industrin för att försöka hävda sig mot OLED, i det enda fält där de relativt enkelt kan ta och behålla ledningen - starka ljus i dina ögon. Inte i mina, tack.)

  För de som inte sett eller tänkt på VRR-stödet bör nämnas att det är (mer eller mindre) samma sak som AMD brukar kalla Freesync och Nvidia brukar kalla G-Sync. Både AMD- och Nvidia-grafikkort kan använda den funktionaliteten med den här TVn, så det är inte bara den bästa TV utan även den bästa gaming-skärm jag använt.

  Betygssätter som "TV" med en 9:a. Hade jag jämfört med andra OLED hade den fått 8 istället, för att uppmuntra LG att ha tydligare felmeddelanden i sin OSD och fortsätta utveckla teknologin, men jämfört med alla icke-OLED är den helt enkelt bättre.

  Som gaming-skärm är det 10/10, tveklöst. Pillet med OSDn som känns seg på en TV känns mer väntat för en gaming-skärm, där man förväntas kunna hitta rätt själv. Avgrundsdjup svärta och 40-120Hz VRR i 1440p funkar kanon för mitt grafikkort och mig. Köpte jag ett grafikkort dyrare än den här TVn skulle jag kunna försöka i 4k, men den hanterar uppskalning från 1440p "perfekt". Skräckspel visste det inte, men de tillverkades för att upplevas på OLED med VRR - perfekt svärta och inga artefakter vid panoreringar ökar inlevelsen enormt.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Får la också säga mitt angående mitt mellandagsrea köp precis som alla andra här.

  Har hittat inställningar som jag är nöjd med och det är tillräckligt ljust i ljusa scener och mörkt i mörka scener utan att se onaturligt ut.

  För ynka 9990:- ser 4k material helt fantastiskt ut, hade tidigare en 1080p LG OLED från 2015(tror jag) som även den kostade närmare 10 000:- på mellandagsrean då.

  Menyerna och liknande är nästan identiska med min gamla OLED men väldigt mycket snabbare navigering vilket är trevligt.

  En annan överraskning är högtalarna vilka låter helt OK för inbyggda TV-högtalare, kör annars ljud via bluetooth till hörlurarna.

  Inte lagt en tanke på någon annan TV för dessa pengarna och kan inte tänka mig att man hittar bättre bild för 10k.
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Googla oled panel lottery så förstår ni varför B modellen kostar som den gör.. (hint: det går att utläsa i namnet)
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Detaljerna är för mörka i mörka scener. Enda sättet att se vad som händer i skuggorna är att dra upp brightness jättemycket, men då är alla svarta pixlar och resten av bilden grådaskig istället. Har provat många många inställningar. Det kallas "black crush" och är ganska irriterande. Oled är nog inte riktigt redo än, men i ljusa bilder så är det ganska nice.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Omdömet kommer justeras allt eftersom tiden går, just nu är jag dock väldigt nöjd med OLED. Några nackdelar/saker att tänka på:

  1. Det krävs en del justering med bildinställningarna för att få det som man vill ha. Vissa inställningar kan vara svåra att förstå, då får man googla.
  2. Vissa appar är ganska sega, t.ex. Prime. Jag kan tänka mig att detta kommer bli värre med tiden.
  3. Du köper en OLED panel och du kan inte använda TV:n hur som helst utan att riskera att bilden bränns in förr eller senare. Läs på om detta innan köp!
  4. För att utnyttja en TV likt denna maximalt så räcker det inte att TV:n är bra, materialet du kollar på måste också vara av hög kvalité. Det finns en hel del 4k material på bland annat Netflix och Prime, lite sämre är det med HDR material. Detta kommer bli bättre med tiden.
 • Mycket bra
  5 mån sedan
  Har bara haft den i en dag, men det är en väldigt bra uppgradering att gå från Philips 4K LED till LG 4K OLED.

  Plus:
  +Väldigt kvick och responsiv
  +Fantastiskt bild
  +Grymma funktioner gällandes bild och ljud
  +Svart är verkligen svart för en gångs skull!

  Minus:
  -Det går inte att koppla till Google Home för att styra via min egna Google Assistent.
  -Den har faktiskt inte har Google Assistent eller Alexa tillgängligt i Sverige (Om man väljer Sverige som region).
  Det ska finnas i andra länder, så blir förvirrad varför informationen om TV:n på den svenska LG sidan säger att den har Google Assistent och Alexa.
  - Har ej chromecast inbyggt.

  Extremt värt köp på mellandagsrean för 9990kr. Kalibrerade den själv istället för att köpa till det.
 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  En BF2019 investering för 12000kr. Har spanat på den hela året och väntade in detta tillfälle som brukar markera lägsta priset LG tillåter att deras OLED-skärmar att sjunka. C9 som säkert är bättre kostar ju några tusenlappar till.

  Fördelar
  + Fin bild
  + HDMI 2.1 (med HDMI VRR och 4K120hz)
  + Magic Remote är superbra (funkar med Xbox One!)
  + Dolby Vision
  + Airplay 2

  Nackdelar
  - Saknar en HDR standard-> HDR10+

  Testade HDMI VRR med XBOX One X som verifierade att det fanns något där även om det är svårt att verifiera att det verkligen fungerar i praktiken.

  Uppdatering: Mediamarkt sänkte priset till 9990kr och jag fick mellantskillnaden (2000kr) tillbaka.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Priset går inte att klaga på 9 990:- Går inte att köpa en så bra tv till det priset. Q led ? Sitt på sidan och du får en grå bild med Q led tv.
 • Knappt godkänd
  5 mån sedan
  Den ser lovande ut på papper, men flera döda pixlar gör att jag misstänker att B-modellen har lägre kvalité än C-modellen.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  För priset under 10000kr att få en OLED-TV är ju något jag väntat på. Så vart ett inköp och har inte ångrat mig. Bilden är ju helt underbar. Både när jag tittar på TVsändning, film, sport så fungerar den bra. Läste innan att OLED kan vara negativt i en ljus miljö, märker inget av det utan bra, stark bild avsett ljus. Kanske att den speglar sig väldigt mycket då TVn är väldigt blank.
  Som OLED är ju svärtan enorm, något jag saknat inser jag nu med en vanlig LEDskärm i många år. Men färggivningen är något mattare än min tidigare skärm ifrån Sony. Men tror det är mer naturligt att inte trycka upp färgerna för mycket, så det är inget jag ser som negativt, utan mer att jag värdesätter svart och vitt mer än mycket färg.
  + Svärtan
  + Grym bild oavsett sport eller film
  + Bra fjärrkontroll med scrollhjul
  + Priset för OLED
  + Grym betrakningsvinkel

  - Blank skärm (blir mycket reflektioner på dagen)
  - lite svag färgsättning (än mot Led eller Qled)
  - Dåliga menyer med mycket klickande och letande.

  Trots detta ändå starka 5 av 5 stjärnor
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  8 mån sedan
  Har haft den här TV: n i ett par veckor nu. Det ersatte en extra dyrare Samsung ue65ks9505 från 2017. Hittills mäktig imponerad av bilden! Netflix-serien i Dolby vision ser fantastisk ut. Färgerna (och naturligtvis den svarta nivån) är lysande. Bilden ser bra ut från mycket vid vinkel. Den avkodar också Dolby Atmos och kan skicka den till soundboard / förstärkare via eARC. Vanlig ARC kommer inte att kunna överföra Dolby Atmos, och man får inte det goda ljudet från appar som Netflix. Har inte testat den här funktionen ännu, men trevligt att ha.

  WebOS är också mycket mer lyhörd än att reta av Samsung. Ett minus är att Canal Digital-appen inte är tillgänglig för WebOS. Ljusstyrkan är inte helt i nivå med föregående TV, men mer än tillräckligt ljus. Skärmen reflekterar också mycket lite ljus, så ljus som var irriterande på den tidigare TV: n är mycket mindre synliga nu.

  Kan aldrig tänka mig att jag väljer något annat än OLED TV i framtiden!

  OBS! Fungerar också mycket bra för spel. Mycket lågt inputlager i spelläge. Playstation-spel ser bra ut i HDR (för de spel som stöder det).