Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Demons - Director's Cut (UK)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.55)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
  En ganska magstark italiensk skräckfilm, producerad av den italienske erkände mästerregissören Dario Argento, som är en korsning mellan zombietemat och demonisk besatthet, ganska likt 'Evil Dead'. Den här filmen är dock mer tydlig i sitt grafiska våld. Specialmakeup-effekterna är väl utförda och ibland vänder det sig nästan i magen när man tittar på det. Handlingen är väl inte det mest komplicerade man har sett på senare tid men grundstoryn är tilltalande med biografen som Gud glömde. Filmen som visar på duken blir till verklighet. Gränsen mellan det verkliga och det fiktiva blir utsuddat. Den första förvandlingen av en människa till monster sker parallelt med en förvandling på duken. Skådespelarna presterar mestadels på en amatörmässig nivå men gör sina monsterroller med passionerad övertygelse. Men vad skall man med handling och dramaturgi till när man kan erbjudas gröna spyor och blod i överflöd istället. Stämningen blir dock aldrig riktigt otäck, mestadels på grund av låtvalet i filmen. Tittaren serveras ett axplock av 80-talets pop- och hårdrockshits på löpande band. Det finns även vissa sexuella antydningar i filmen. Dessa går dock inte överstyr så att det hela blir för osmakligt. Snarare ökar det den emotionella intensiteten i filmen. Filmen har sammantaget en scharm och stil som är tilltalande. En sjust rulle att sätta på när man är på det där speciella morbida humöret. Det blir dock lite porrfilm över det hela.

  Som de flesta italienska filmer är även 'Demons' dubbad till engelska. Läppsynken fungerar dock generellt ganska bra. Det är uppenbart att filmen gjordes till det engelska språket som original då skådespelarna verkar säga sina repliker på engelska. Vissa röster är dock så där lagom b-films-överdrivna och övertydliga.

  DVD-utgåvan har inte riktigt den där perfekta bilden över sig. Även om färgerna är klara och bilden ganska skarp så är den ansatt av en ganska tydlig släpeffekt i rörelser. Ljudet i Dolby Surround är kanske inte i referensklass men fungerar bra ändå. Surroundkanalerna är ganska aktiva, ibland för aktiva. Extramaterialet är inte så omfattande men man erbjuds faktiskt intressanta intervjuer med Dario Argento och makeupartisten Sergio Stivaletti, plus en trailer till filmen.
 • Mycket bra
  19 år sedan
  Uppdaterat: 19 år sedan
  Hysterisk klassiker med kanske några av världens sämsta skådisar. Oerhört bra soundtrack med bla Accept, Mötley Crue och Saxon
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
 • Ganska bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
 • Acceptabel
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
 • Ganska bra
  16 år sedan
  Uppdaterat: 16 år sedan
 • Utmärkt
  17 år sedan
  Uppdaterat: 17 år sedan
 • Mycket bra
  17 år sedan
  Uppdaterat: 17 år sedan
 • Mycket bra
  18 år sedan
  Uppdaterat: 18 år sedan
 • Knappt godkänd
  20 år sedan
  Uppdaterat: 20 år sedan