Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED77C9

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (345)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.07)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Varning till gamers!

  Uppgraderade från en 65B6, och bilden finns det verkligen inget att klaga på, och om du bara ska kolla på film så är den helt fantastisk.

  Men nu till varningen:
  En stor del av anledningen till att jag satsade på denna tv är för att dra nytta av Hdmi 2.1 med stöd för VRR och eArc för att skicka Atmos ljud till förstärkaren. Använder en Xbox One X och en Yamaha RX-A3050 med en 5.1.4 setup.
  Tyvärr så visar det sig att TVn då introducerar rejält fördröjning på ljudet.
  Problemet verkar vara att TVn kodar om Dolby signalen från externa källor, för att sen skicka den via Arc.
  Hittade en lång tråd på LG community med flera användare som påpekat detta för LG, men inget verkar hända.

  Så antingen får man VRR med ljudlag, eller så får man koppla enheten till förstärkaren och gå miste om fördelarna med hdmi 2.1.

  Om detta inte åtgärdas innan öppet köp löper ut, så blir det tyvärr retur. Vägrar lägga 40.000 för en produkt som inte funkar som utlovat.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  TV-apparater är nu i princip färdigutvecklade, då kan man köpa en sån här galet dyr pryl. Det finns verkligen inget kvar att vänta in, som spelar roll.

  OLED är ljusår bättre än alla transmissiva skärmteknologier. Just denna är dessutom galet bra kalibrerad direkt ut kartong, Delta-E under 3, DIREKT UR KARTONG. Bra tryck i HDR, jag vet att den toppar ut på 700 nits, att saker mastras för 10,000, men facklor i mörker osv, man blir ju rent bländad. När man väl tämjt denna best till display (rtings review täcker det mesta) - slagit av alla features eller iaf satt dom till low, dragit ner OLED-light till typ 40 på icke-HDR-lägen, då är den på en nivå av korrekthet man förut inte kunnat köpa sig till och med några menyklick nu kan uppnå.

  HDMI 2.1, VRR, HDR osv. Allting finns. Inbyggda mediaspelaren lirar allt över DLNA jag bryr mig om (utom BluRay-rippar i katalogstruktur, går inte peta igång index.bdmv). Med en Apple TV 4K där man gått in i .. accessability (?)-delen av menyerna och skruvat ner intensitet och storlek på subtitles är man hemma, såå hemma, på Netflix osv. HDMI CEC lirar svinbra med åtminstone mina enheter; behöver väldigt väldigt sällan röra en fjärrkontroll förutom TVns. Den startar receivern och styr apple tv'n bra.

  Snälla alla, släpp det här med transmissiva teknologier. Köp en OLED och tämj den, och upplev bild så nära ursprungstanken man aldrig förut kunnat.

  Det är omöjligt att kunna uppnå dom tittvinklar man vill, med biofokus, SMPTE/THX-rekommendationer osv. Jag är just nu i läget att soffan hamnar närmare och närmare. Börjar ifrågasätta värdet av ett soffbord, att man ska kunna ta sig till soffan utan att klättra. LG C9 är så stört bra att jag vill sitta 1 meter ifrån den.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  BAKGRUND
  Denna TV köptes under Black Week 2019 för 39 990kr. Priset månaderna innan var 69 990kr.

  Jag har tidigare haft en 55C7 och en 65C8. Båda har jag varit väldigt nöjd med och min 65C8 har jag numera i sovrummet.

  Min tanke var från början var att köpa en 77C8 men priset sjönk aldrig tillräckligt i jämförelse med 77C9 som är betydligt mer future proof (HDMI 2.1, eARC, VRR, WISA-speakers etc).

  Jag tittar uteslutande på film och TV-serier i 4K eller full HD. Aldrig sport och ytterst sällan på vanliga TV-kanaler.

  EMBALLAGE
  Kartongen är 195cm bred, väger 40kg och levereras fastsurrad på en lastpall. Till er som bor i lägenhet eller har trappor till hus eller i hus; köp inbärning.

  Uppackning gick hur smidigt som helst då den var smart inpackad och allt var uppdelat i smidiga moduler och frigoliten som skyddade skärmen var utformad för att underlätta montering av fot. Mycket bättre än på 55C7 och 65C8.

  FOT
  Foten i sig är tung och väldigt stabil. Känns stabilare än 65C8. Jag personligen gillar designen och storleken på foten, den matchar storleken på teven.

  LJUD
  Högtalarna på teven är betydligt bättre än på 65C8 som har samma design. Men nej, de ersätter inte en soundbar. Dock är det svårt att få plats med en soundbar om man har den stående på fot.

  Jag har köpt till WISA högtalare och det är det bästa jag har gjort. Allt styrs från menyerna i teven och man får 5.1 för ett lägre pris än en Sonos Arc.

  GRÄNSSNITT
  Snabbmenyerna är numera på vänster sida av skärmen, vilket är mer logiskt. Input är dock nedtill och täcker 1/3 av skärmen och är ej transparent.

  Appmenyerna upptar mindre yta av skärmen och man har snabbval till vad man senast kollat på i sina olika appar vilket är smidigt. Tar lite tid att starta alla appar, men fungerar felfritt. Dock finns inte alla vanliga svenska streamingappar, vilket är störigt. Samt att röstsökningen ger inte bara resultat i den app man använder för stunden (väldigt störigt).

  Jag upplever att nya mjukvaran är mer intuitivt. Den tex känner igen vad som är i portarna och döper dom åt dig. Något jag behöver göra manuellt på 65C8.

  Fjärrkontrollen är fortfarande lika skön att hålla i och layouten gör det lätt att navigera i menyerna. Jag är dock inget fan av pekfunktionen på fjärren (hatar den).

  BILDEGENSKAPER
  När det gäller skärmens ljusstyrka upplevde jag att den är starkare än på 65C8.

  Jag ser dock ingen större skillnad när jag jämfört med min 65C8 när det gäller upplösning, HDR, svärta och uppskalning av 720p och 1080p utifrån förinställda och mina egna inställningar.

  C9 har bara ett och inte tre lägen av HDR-effekt på SDR-material som C8 har. Dock finner jag alla förinställda val på både HDR och SDR vara bättre på C9 än på C8.

  På C9 finns det dessutom betydligt fler AI-funktioner kring att förbättra bild än på C8 och C7, men jag har stängt av nästan alla dessa då jag inte gillar såpoperaeffekter eller sportinställningar av något slag.

  SIZE DOES MATTER
  Så hur stor skillnad gör dessa extra 12 tum? Teven är 27cm bredare och 16cm högre än 65C8 och det märks.

  Det är stor skillnad att titta på allt från vanlig TV i 720p, film i 1080p samt film och streaming av 4K HDR/Dolby Vision i denna storlek. Jag trodde det skulle vara jobbigt att sitta så nära en stor skärm, men vi alla vande oss direkt och reflekterar inte över att den är så stor. Och när man tittar på filmer i widescreen med black bars under och över gör dessa 12 tum stor skillnad.

  Personligen kan jag inte vara mer nöjd.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Jättenöjd
 • Knappt godkänd
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Fick pixelfel efter 3 veckor, kört pixel uppfräschning men felet kvarstår.

  TV kom i en förpackning med fotpall och självklart slängde man det, så svårt att lämna tillbaka utan förpackningen.

  Det tog ett tag innan LG service kom och byte panel, de kunde har sagt att de inte hade panelen hemma.

  Vi får se hur länge den nya panel håller, garanti på två år.
  Långsamt service.
 • Usel
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Värdelös TV, pajade snabbt. Ful är den också. Och priset är ett skämt.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  För priset en nästintill oslagbar bild! Dolby Vision och HDR ser helt magiskt ut.
  Om man ofta spelar upp högupplöst material så är detta perfekt storlek för ca 2-2,5 meters avstånd.

  Fortfarande en del skavanker (som alla bildtekniker lider av, på ett eller annat vis) men dessa är helt klart bagateller jämfört med "konkurrerande" tekniker. Det är en anledning att en OLED nuförtiden alltid vinner bästa bild av olika testpaneler.
  LG:s OLED:s är mest prisvärda eftersom alla OLED-paneler produceras av LG Display.

  Om man bortser från den helt fantastiska bilden så är HDMI 2.1, VRR, ALLM, 120Hz, ett par riktigt bra egenskaper som inte alla konkurrenter har ännu.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Uppgraderat från Oled 65B6 till 77C9 vilket är absolut bättre på alla sätt. Hade både lite red tint och banding på B6, men denna har inga såna problem!
  På 65" har jag alltid känt att 4K har vart onödigt, men på 77" så kommer det definitivt behövas mer 4k material att se på.
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Köptes på BF 2019 för 40k men betalade till slut 34k eftersom jag sålde gamla tvn och lite annat när jag väl fick denna levererad. För 34k finns det givetvis ingenting i närheten vare sig bang for the buck mässigt eller bildkvalitet mässigt.

  Det finns två grejer som gör att den inte får 10/10 av mig.

  1. Vertikal banding.
  2. HDR undertexter reflekteras tillbaka på tvn från medföljande bordstativet.

  Punkt 1 har blivit bättre med tiden och syns numera väldigt sällan.

  Punkt 2 går att minska genom väggmontering av tvn vilket jag planerar att göra, eller att man ställer in ljusstyrkan på undertexterna i den app du kollar materialet ifrån. Tex i Netflix så behöver du logga in via webben och pröva dig fram. Kodi verkar inte ha denna funktion ännu så jag kör emby media server istället där funktionen finns.

  Sen blir det givetvis spännande och se om HDMI 2.1 kontakterna faktiskt är riktiga HDMI 2.1 kontakter och fixar allt som bandbredden utlovar. Detta får vi svar på när nästa generations grafikkort släpps från Nvidia/AMD (om dom kör denna kontakt) alternativt när PS5 och XBOX series X släpps.

  Vet att många haft en del Earc problem och att LG jobbar på en firmware uppdatering som ska lösa detta (ska komma nu i vår). Finns en dedikerad tråd om detta på avsforum.com .

  Jag använder min tv uteslutande till film och serier (vem kollar på tablå tv 2020..?) och kör än så länge via inbyggda ljudet i tvn vilket fungerar helt okej. Givetvis kan det inte mäta sig med dedikerat fullskaligt hemmabiosystem men tycker iaf att det låter bra för vad det faktiskt är.

  Jag kommer nog köpa en atmos soundbar sen med earc support när lite fler sådana finns på marknaden, samt en PS5.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Letade efter en tv med bästa specarna och denna var den enda som hade allt, HDMI 2.1, eARC, VRR, G-Sync m.m. och väldigt låg input delay, dvs man kan spela spel i upp till 120Hz. Detta plus att bilden är helt makalös avgjorde saken, skrotade min 4k projektor efter att ha fått hem denna...
  Har inte haft problem med lagg på ljudet när jag kopplat pc till tvn och kört spel med VRR och Nvidia G-sync. Atmos funkar utmärkt även med inbyggda appar från Netflix och PLEX utan lagg.
  Kör med firmware 04.71.02
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Bra tv! Köpte en till sovrummet och en till vardagsrummet. Tjejen verkar också nöjd 😀
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Ruskigt bra TV!

  Uppdaterade från en LG Oled EF950V och det är verkligen ett steg upp! Har fått ett bra exemplar som inte lider av några problem.

  TVn är stor och den kräver rätt så hög kvalité på materialet för att komma till sin rätt. Dolby Vision tillsammans med Dolby Atmos är en fantastisk kombination.

  När man dessutom sedan kan få TVn för 39 900 SEK under Black friday eller mellandagsrean finns det ingen anledning att inte slå till!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fick min idag :), uppgradera ifrån Philips 55 oled från förra året. Bildmässigt ingen större skillnad men storleksmässigt :D :D :D, j**lar detta är en tv!

  nackdelen är ju så som med alla större tv apparater, även i 4 k börjar bilden bli suddig och inte lika klart som i en mindre tv. Men men... 40 tusen är inte värst så mycket pengar heller.