Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus ZenFone 6 ZS630KL 64GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Mobiltelefoner (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Jag säger bara:notifikationslampa! Som dessutom blinkar i olika färger beroende på om du har missat samtal, mejl eller sms.
  Grym processor, kamera och batteritid.
  Förstår inte hur man kan ge ett mindre omdöme än 5 stjärnor.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Mitt betyg innan Android 10 va 4/5, men efter uppdateringen är mobilen nästintill oanvändlig. Det är fler än jag ( https://zentalk.asus.com/en/discussion/13123/performance-issues-in-asus-zenfone-6-after-upgrading-to-android-10/p3 ) som har problem med den nya uppdateringen som har gjort att mitt batteri tar slut nästintill dubbel så snabbt, laddningen går mer långsamt, mobilen laggar och fryser ofta vid normal användning och den är ENORMT långsam. Detta har pågått i över en månad utan någon lösning eller ens ett svar från Asus. Kan lugnt säga att detta är den första och sista Asus mobilen jag kommer köpa. Jag kan tyvärr inte rekommendera mobilen i mobilens nuvarande tillstånd. Om Asus löser detta med android 10 kommer jag att ändra mitt betyg.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  + Grymt batteri! Klarar ofta 2 dagar.
  + Priset!
  + Snabb, bra UI, bra byggkvalité (tappat den flera gånger)

  +- Skärmen är ok (se priset!). Jag föredrar LCD, speciellt på natten. Skärmstyrkan är bättre än vad dom som klagar på den är.
  +- Högtalarna. Se till att ändra till mono-ljud, stereo är katastrof iom att telefonhögtalaren räknas som den andra högtalaren. Samtalskvalité och volym hade kunnat varit bättre, men inte en deal breaker.

  - Kamerorna. Inte katastrof, men finns definivt bättre kameratelefoner. Ett stort plus är att det inte finns någon cutout på skärmen för selfiekamera. Flipkameran är väldigt hållbar och kan producera väldigt bra selfies.
  - Sidoknapparna. Sitter för tätt ihop och alla känns likadana. Blev brutalt mycket bättre med ett case som har knappskydd (så man typ får nya knappar som sticker ut mer).

  Skulle definitivt köpa en till om jag förlorade min. Väldigt nöjd.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Hur bra som helst. Snabb, bra batteritid, snygg och har stöd för upplåst bootloader. Inget att klaga på förutom den stora storleken.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Jag köpte en Asus Zenfone 6 och använde den i 3 veckor innan jag bestämde mig för att lämna tillbaka den på öppet köp.

  Vi börjar med det positiva:
  +Priset såklart, 5300 kr!
  +Batteriet på 5000mah, håller länge!
  +Android, dessutom utan bloatware! Bra där Asus.
  +Otroligt snabb, inget lagg tack vare Snapdragon 855
  +Ingen notch, perfekt för oss alla med OCD
  +Vibranta färger trots LCD
  +Kameran som flippar upp och ger lika bra bilder för selfies med blixt, rolig funktion.
  +Plats för microSD

  Det negativa:
  -Kamerorna (japp, läs nedan)
  -LCD skärmen har visst vibranta färger och ingen notch men svärtan faller mig inte i smaken. Jag föredrar OLED för filmtittande och skulle aldrig mer tänka mig skaffa en mobil med LCD.
  -Ljusstyrkan på skärmen, rätt så låg även vid max (600nits)...
  -Ingen IPxx-rating, klarar inte av vatten överhuvudtaget. Glöm inte paraplyet i höst! Haha
  -Kasst och brusigt ljud vid telefonsamtal
  -Även dåligt ljud på högtalarna

  Kamerorna är imponerande för selfies men tyvärr inte så bra som jag hade förväntat mig för fotografering och video-inspelning. Ultra wide kameran ligger tyvärr på f/2.4 och producerade dåliga bilder vid low-light och klarar inte av 4k60fps vid inspelning, bytte man till 1080p60 så blev bilden oskarp och såg knappt ut som 720p.

  Huvudkameran på f/1.8 tar mycket bättre bilder förstås, men precis som ultra wide hade den rätt så kass dynamic range. Hade märkligt nog väldigt svårt att få fokus eller skarpa bilder på ögon även fast resten av ansiktet såg bra ut.. En annan stor nackdel var att alla bilder hade en alldeles för röd-ton och jag var tvungen att hela tiden redigera bilderna i efterhand för att försöka få någorlunda korrekt vitbalans..

  Avsaknaden av optisk bildstabilisering märktes hela tiden, bilderna blev ofta suddiga och videos blev alltid skakiga och pixelerade på båda kamerorna.. Tyvärr blev också bilden vid inspelning extremt inklippt för att kompensera med digital-stabilisering som återigen, suger. Ultra Wide i video liknade mer wide och wide blev nästan som telezoom.. Video-inspelning fungerade bäst när man stod helt stilla och inte panorerade.. kul.

  Har jämfört med en iPhone 11 Pro och det är dag och natt skillnad. iPhone 11 Pro har precis som Zenfone 6 ultra wide på f/2.4 och main på f/1.8 men tar skarpare och ljusstarkare bilder med ljusår bättre dynamic range och färgåtergivning, sistnämnda är enligt mig något Apple är bäst på jämfört med andra telefontillverkare (Samsung, jag tittar på dig, usch).

  Videos ser ut som att man använder en gimbal (extern stabilisering med motor) tack vare optisk bildstabilisering inbyggt i kameran. iPhone 11 Pros videos i 4k60fps filmar egentligen i 4k120fps där 60 frames är underexponerade och den andra hälften 60 är överexponerade för att i realtid kombinera och ge högklassig dynamic range. Helt fantastiskt. Samma med bilder, den tar flera bilder samtidigt och sätter ihop bilderna för att ge bättre färgåtergivning och dynamic range. Visst är iPhone 11 Pro också nästan tre gånger så dyrare (och iPhone 11 dubbelt så dyr) men det var mellan Zenfone 6 och iPhone för min del. Jag föredrar android över iOS och hade hellre valt Asus men fotografering är viktigare för mig.

  Om Asus någonsin läser denna review vill jag säga detta.. Nästa Zenfone ni släpper måste ha OLED, IPxx-rating och bättre kameror. Snälla, kopiera Apples kameror och färgåtergivning så mycket ni bara kan. Inget fel i att lära sig och ta efter från större tillverkare, kolla bara hur det har gått för Samsung.

  För att sammanfatta, 5300 kr är ett mycket bra pris för det man får. Tror de flesta blir nöjda med sin Zenfone 6. Det är en bra telefon. Har man dock högre krav för fotografering, video-inspelning och filmtittande så skulle jag rekommendera iPhone 11 Pro eller om du verkligen inte klarar av iOS, kanske Note 10.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  + Otroligt bra prestanda
  + Batteritiden
  + Flipkameran
 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Edit: Drar av en stjärna för att Facebook App Installer, Facebook App Manager och Facebook Services ligger kvar i bakgrunden som system appar trots att jag avinstallerat Facebook och Messenger.

  Bra prestanda och batteritid. Nöjd med telefonen helt enkelt.

  Hade varit trevligt om det gått att installera Googles telefon app som jag tycker är lite bättre. Att helt kunna byta ut saker som klock och kalkylator apparna hade också varit bra.

  Kameran fungerar bra men om man har på HDR så kan man få konstiga hudfärger ibland.