Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Deco M4 Whole-Home Mesh WiFi System (3-pack)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (110)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.69)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  11 mån sedan
  Efter 10 dagars användande är jag (och resten av familjen) mycket nöjd.

  Bytte från en strulande Asus AC66U som efter 6-7 år fick stryka på foten, vilken kördes tillsammans med en ännu äldre DLink DIR-635 som agerade AP på övervåningen i villan. Konstanta problem med försvinnande SSIDar, tappad WAN, oförmåga att hålla konstanta 1Gbps-kopplingar, mediokra WiFi-hastigheter och förlorade trådlösa anslutningar.

  Var lite skeptisk till Deco M4 och hade inte jättehöga förväntningar, men ville samtidigt inte lägga 2-3 gånger mer pengar på WiFi6-kompatibla produkter. Installationen var busenkel. Bara att ladda ner appen och plugga in enheterna en efter en. Inga problem med att få den första enheten att koppla upp mot ISP:n (behövde inte krångla med MAC-adressmappning hos Bahnhof, vilket brukade vara ett ständigt gissel tidigare).

  Kör backhaul via ethernet-kabel (framdraget i alla rum i villan, trähus) och låter de trådlösa banden vara fria till alla prylar i hemmet. Aldrig märkt av några tapp i anslutningen. Mesh och roaming fungerar utmärkt. Inne i huset är det 5 GHz hela tiden; går jag ut i trädgården, kanske 15 meter från närmaste AP brukar den koppla om till 2,4 GHz.

  Med en Android-lur som referens får jag ut runt 170-210 Mbps av de 250 Mbps ner jag har från ISPn, oavsett var jag är i huset. En iPhone 11 är snäppet bättre. Upp är det 210-250 Mbps. Går jag ut i trädgården runt inom 10 meter från huset ligger det allt som oftast runt 110-150 Mbps ner. I ett bortre hörn kommer jag ner i 35 Mbps på 2,4 GHz, men det är med en innervägg och en diagonal yttervägg till närmsta AP.

  Rent funktionsmässigt, jämfört med Asus AC66U, är det inte lika mycket inställningsmöjligheter. Varken i appen eller via webbgränssnittet. Här skulle jag gärna se lite mer funktioner, inställningar och övervakning. Men det duger gott och väl för gemene man.

  Ångrar inte en minut att jag valde denna lösning. Jag ser inte vad en dyrare produkt skulle bidragit med. Stabilt, enkelt, bra prestanda, bra täckning. Klockrent!
 • Dålig

  Gillat omdöme
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Köpte denna som ersättare för en gammal Netgear R7000 och var givetvis beredd på bländande prestanda och förbättrad mjukvara.

  Väldigt trist när den visar sig vara sämre på i stort sett alla punkter.

  1. Dålig räckvidd med 3 enheter. Strategiskt placerade i en 106 kvadratmeters villa täcker de ändå sämre än en R7000 som stod placerad mitt på kortsidan på den avlånga villan. Enheten som står i källaren, rakt under huvudenheten ger fantastiska 7-8 Mbit hos Speedtest på en 100 Mbit fiberlina.

  2. Får min Telldus att strejka på ALLT. Det går inte att få Telldusen att agera normalt. Något i M4:an fipplar med Telldusens trafik och den beter sig fantastiskt inkonsekvent.

  3. Otroligt begränsade inställningsmöjligheter. Känns som en barnleksak när man kört en R7000 med XWRT-mjukvaran.

  4. Sa jag dålig räckvidd och klen hastighet?

  Blir en retur på detta skräp.

  Edit 23 december:
  Med 100 dagars öppet köp så har jag inte orkat lämna tillbaka än. Provade igen idag... Fantastiskt ojämn prestanda, känns inte pålitligt eller tillförlitligt alls. Min R7000 mäter konsekvent mellan 85 och 100 mbps i en given punkt. Deco M4 mäter 0.5 mpbs en gång, 98 nästa och 37 mps nästa. Telldus går fortfarande inte att få igång med Deco M4. Fungerar direkt på R7000.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Mycket prisvärt och välfungerande system.
  Vi bor i en lägenhet på ca 80kvm och har tjocka betongväggar i hela lägenheten som medförde dåligt WiFi med våran tidigare router. (~400kr)
  Valet stod mellan att byta router eller köra Mesh, efter mycket läsning valde jag denna då det fått bra betyg med ändå hade en relativt låg prislapp.

  Mycket enkel installation och bra app,vi kör AP mode och går därför miste om några funktioner jämfört med router mode. (bättre övervakning av nätverket, familjekontroll och dyl.)
  Den är intelligent och väljer själv bästa bandet (2,4GHz/5GHz) samt prioriterar vissa enheter över andra (ex. streaming före surf, dvs högre bandbredd går till streaming)

  En stor fördel är att vi nu slipper alla sladdarna som tidigare behövdes runt om i lägenheten, nu har vi kring 70-80Mbit/s nedladdning överallt, allt trådlöst, tidigare varierade det mellan 1.5-80Mbit/s beroende vilket rum jag mätte hastigheten. (Speedtest & fast.com)
  En Deco klarar av att täcka från ena delen av lägenheten till den andra utan att tappa mycket signal, med alla 3 kopplade har vi ständigt full signal utan att ens grannarnas WiFi stör ut vårat.
  Vi har 100/100Mbit och får ut kring 80Mbit/s i alla rum, uppladdning brukar ligga kring 20Mbit/s över WiFi vilket jag tror handlar om att Deco prioriterar nedl. över uppl. vilket jag föredrar att en sådan produkt ska göra.

  Välvärt pengarna och skulle rekommendera ett köp om ni söker en enkel produkt som täcker dom flesta behov.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  5 dagar sedan
  Som Accesspunkter fungerar dessa utmärkt. Alla är inkopplade via nätverksuttag.

  Däremot så är den usel som router. Jag skulle kunna leva med de minimala inställningsmöjligheterna och att dt bara går att nå den med deras app. Däremot så tar det alltid väldigt lång tid innan man får internetåtkomst med de stationära datorerna. Har lite svårt att sätta fingret på varför då man får både IP-adress och DNS-servrar.

  Jag kommer köpa en riktig router och använda dessa som accesspunkter. Priset och funktion för 3 accesspunkter är 10-stjärnor, router -4.
 • Perfekt
  21 dagar sedan
  Köp till mina föräldrar. Visst att min Deco X60 är bättre men också dyrare. Deco M4 har en bra balans mellan pris och wifi-prestanda.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Köpte till mina föräldrar, de har haft 3 routers (2 agerar som AP) vilket levererat ett ganska dåligt resultat, speciellt när den borde bytt från en enhet till en annan. Så jag stängde av wifi på dem och bytte mot dessa i AP-mode så de tar hand om allt trådlöst.

  Setup var jättesmidig med appen, gjorde allt i samma rum, sedan ändrade jag dem till AP-mode och flyttade dem till exakt samma ställe som varje router är vid och numera har de 60-95mbit i hela huset och det byter mycket bättre mellan varje enhet jämfört med tidigare. Hastigheten verkar även vara mycket bättre i rummen bredvid då jag fick ut fullt två rum bort.

  Värt varje krona med Mesh! Och för priset 1090:- är jag mycket positivt överraskad hur bra dessa är. Alla enheter är kopplade till nätverket med kabel, så kan inte kommentera på hur de skickar vidare utan kabel.
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Mycket billig mesh lösning!
  Installation tar 15-20 minuter och kräver en app och att ett konto skapas hos tp-link.
  En snabb test visar på bra hastigheter - 450Mbps mellan enheterna som har ett betonggolv och en innervägg mellan sig. Detta är samma hastighet som det Google Wifi system jag har testat - fast Deco M4 kostar mindre än hälften!
  Mycket smidigt att enheterna har två 1Gbps Ethernet uttag - det gör det smidigt att ansluta laptops eller stationär dator.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Från 10 Mb/s till 100 Mb/s och utan kablar
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Gick från en helt vanlig router, som stod på ovanvåningen. Har 3 plan totalt. Jag har kontoret på mittenplanet. Gick från 8 mbit/s ner till 97 ner (ska få ut 100/100 via kabel). Hade även dålig mottagning till övervakningskameran i garget med avbrott hela tiden, den har nästan full mottagning. 300 kvadrat hus och har fullt blås överallt. Smidig installation, bra app.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Fungerar mycket bra och den var enkel att installera. Enda jag saknar är usb anslutning så man kan koppla in en nätverkshårddisk.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Sjukt bra produkt! Enkel installation och mottagningen är kanon i hela huset nu!
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Gick från R7000 till denna, behovet av bättre wifi blev större i och med pandemin. Funkar riktigt bra.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Ett av mina bästa köp! 1090kr på Kjell & Co.
  Har en tvåplans villa på 180m2 + 100m2 källare. Hade tidigare en TP-Link TL-WR840N router på bottenvåning i ena änden av huset och en ASUS RT-N12 som accespunkt på övervåningen i andra änden av huset. Hade hyfsad bra täckning men lite sämre hastighet på vissa ställen. I källaren väldigt dålig täckning och hastighet.
  Med endast 2st Deco M4 placerade på samma sätt som tidigare har jag nästintill full täckning och hastighet i hela huset. I källaren har jag också hyfsad täckning och fullt tillräcklig hastighet.
  Den tredje Deco M4 satte jag trådlöst i garaget så nu har jag mycket bra wi-fi även där.
  Väldigt enkel installation och väldigt bra app.
 • Utmärkt
  7 mån sedan
  Mycket prisvärt och bra system. Kunde ta bort båda mina gamla routrar och fick mycket bättre Wifi i hela huset och ute. Kopplade självklart in dessa via ethernet jacken jag har på olika ställen i huset. Hade fått en 10 om dessa varit PoE matade, som det stod här på prisjakt. Om någon fått igång det via PoE, vore jag tacksam om ni kontaktade mig
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Haft M4 i 9 månader, tuffat på utan problem eller omstarter. Två på nedervåningen och en på övervåningen, full täckning på 145m2 och hela tomten på kvappt 1000m2. Får 20Mbit/s en tomt bort. Hade fått 10/10 om det fanns lite mer inställningar i appen, men för priset, 1400, så är det kanon.
 • Dålig
  8 mån sedan
  Värdelös app, går knappt göra något i den och allt som finns presenteras dåligt i deco appen.

  Även med Nätverkskabel mellan enheterna tappar de prestanda en del prestanda.

  Mesh funktionen tappar 200mbit hastighet bakom 1 timmervägg. Väldigt känslig och tappar styrka så fort de inte är fri sikt till nästa mesh punkt.
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Riktigt bra täckning och hastighet i ett stort hus! Enkel men lite seg app.

  Svärfar var i behov av stabilare wifi i sitt stora 2-planshus. Förut hade han en 4G-router på andra våning men wifi-täckningen var såklart kass på många håll.

  Jag tänkte direkt att mesh borde vara något för honom och kollade runt. Omdömena här var överväldigande positiva så körde på det.

  Jag satte först upp det i min egen 1-plansvilla på 107 kvadrat och det räckte gott och väl med 2 noder för att få bra täckning. Min vanliga ASUS-router sitter lite suboptimalt och har svag täckning i ett par sovrum. Deco M4 var överlägsen här.

  När vi sedan satte upp det i svärfars hus så fungerade det lika bra där. Stabil täckning överallt och nu är det bara 4G-modemet som flaskhalsar. Känns bra!

  Den tillhörande appen fungerar men är ganska seg och buggar ur lite ibland.
  Webbgränssnittet för desktop är under all kritik. Även om jag vet att fokus ligger på appen för att kontrollera så tycker jag ett webbgränssnitt borde kunna göra allt man kan i appen.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Fungerar bra. Får 200 Mbit/s ner och 100 Mbit/s upp i Wifi med en Macbook i fiberanslutet nät med 500/300 in. Vet inte om det är datorns Wifi-hårdvara eller burkarna som sätter gränsen men det är bra Wifi-hastighet för det priset. Täcker i mitt fall in ett fritidshus med friggebod och tomt med bra kapacitet över hela tomten inne och ute där de tre burkarna är utplacerade i byggnaderna så de täcker in området.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Hus med källare på 220 kvm. Har haft stora problem med att få wifi med acceptabel kvalitet men efter att ha installerat Deco M4 så har jag nu full täckning i hela huset. Dessutom är hastigheten väldigt bra. Superenkel installation via app är också ett plus. Jag har verkligen inget negativt att komma med, önskar bara jag skulle köpt ett mesh-system lite tidigare.
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Använt i två månader och fungerar klockrent i vår 150 m2 stora villa på två våningar inklusive i trädgården runt omkring. Aldrig varit med om så smidig installation. Kör 100/100 fiber och jag får nästan de hastigheterna i hela huset. Köp!
 • Acceptabel
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Njaa. Jag kan inte ge högre än en svag 3:a.
  Har satt upp tre noder i en relativt liten tvåplansvilla och resultatet möter verkligen inte mina förväntningar.

  Har en 100/10 lina hemma hos föräldrarna där dessa Deco-enheter är installerade. Ca en meter ifrån basnoden får man ut 90-100 mbit/s, enligt föräntan. Men därefter droppar det väldigt snabbt. Oavsett om jag befinner mig nära någon av de andra noderna når man inte över 50 mbit/s. WiFi-täckningen är inte heller stark i hela huset utan droppar ner till 2/5 pinnar på vissa håll.

  Har satt upp ett annat mesh-nätverk från Jensen (Omni) i en fyraplansvilla och där är prestandan klockrent, överallt, trots mycket större yta och distans. Även det ett trähus med träväggar.

  UPPDATERING 24/5 - 20:
  Tog med prylarna till ett annat hus och satte upp allting. Fortfarande inte bra. Inne i huset så går mottagningen ner hela tiden och hastigheten är bara bra när jag är någon meter ifrån basstationen. Går jag ut på balkongen (fortfarande inom några meter från en av de andra noderna) så går hastigheten ner med 70%, ute i garaget (ca 10 meter bort) ingen täckning alls.

  Den här produkten skulle jag inte rekommendera. Det är nog mer värt att köpa en vassare router istället. Summa sumarum: Ja, det verkar vara för billigt för att vara sant. Lägg på någon tusenlapp och köp något som fungerar bra är min rekommendation.

  Det blir återköp. Over and out.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Mycket bra. Fungerar perfekt och är mycket lättinstallerat med en tydlig och enkel app. Jag har full täckning i hela huset (350 kvm med tjocka stenväggar) Även god täckning på vinden och en bit ut i trädgården. För första gången fungerar även min skrivare trådlöst i nätverket, busenkelt att installera med WPS.

  Rekommenderas varmt. Totalt strulfritt och väldigt prisvärt.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Hade nån dlink innan som aldrig funkade, även haft ubiquinto(?) med mkt problem så jag var skeptisk mot allt som inte hade tråd.

  Gav dessa en chans o de levererar.

  Strulet med de innan kanske beror på mig? Isf är dessa ännu bättre som levererar med en it analfabet som jag.

  Lätta att installera, funkar klockrent i 3mån nu. Skapligt snabba. Har 250mb o den längst bort (no3) ligger jag ändå kring 80-110 åt båda håll.

  Grymt nöjd
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Fick problem med Chromecasts (gen 1) som tappade kopplingen hela tiden, troligen pga att man inte kan ange olika SSID för 2,4 och 5 GHz (Chromecast klarar bara 2,4).

  Frånsett detta fungerade de klockrent. Enkla att få igång, bra täckning och tillräcklig hastighet (fick >70 Mbps i princip överallt i en treplansvilla på ca 200 kvm). Avdrag för begränsade konfigurationsmöjligheter.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Klockrent, bra pris och bra prestanda!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket nöjd!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bor i ett hus på 80 kvm med en mindre stuga på tomten som agerar kontor/gäststuga. Med dessa tre utplacerade, en i vardagsrummet, en i köket och den tredje ute i ”kontorsstugan” får vi ut stadiga 100 mbit/s överallt.

  Smidig att installera och hantera.

  Toppennöjd och rekommenderar starkt!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket nöjd!