Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sega Mega Drive Mini

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sega Spelkonsoler (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Knappt godkänd
  1 månad sedan
  Så händer det så till sist. -Efter bra många års snackande kring när Sega ska släppa EN RIKTIG retrokonsoll av originalet "Mega drive" under eget märke (men svaret på frågan VARFÖR IN I SJÄLVASTE H¤/£!{[½#_:%¤"E DE LÄT NÖTTERNA PÅ KINESISKA "ATGAMES" HÅLLAS UNDER FLERA ÅRS TID,får vi nog aldrig något svar på..),så kommer nu svaret: HÄR ÄR DEN !.

  40 väl valda spel,(vad som är "rätt" eller "fel" när det gäller att sålla ut nga tiotal spel,ur ett titelbibliotek på flera hundra,är en hopplös uppgift. För det kommer ALLTID att finnas åtskilliga som tycker att JUST DERAS favoriter saknas i listan !. Den här listan återspeglar de spel som sålde mest,och/eller,som gått till tv-spelshistorien av olika anledningar. "Alex Kidd"-spelet får mig dock att fundera lite. Mega driven marknadsfördes ju tungt med den relativt nya huvudkaraktären "Sonic the hedgehog",som en sorts motsvarighet till Nintendos "Super Mario". "Alex Kidd" däremot var den tidigare huvudkaraktären som Sega använde sig av,längre tillbaka i sin historia,och som rimligen borde ha varit "icke önskvärd" här,sett ur ett rent marknadsföringssyfte.-Så varför dyker ett sånt spel upp i den här listan ?. Knappast för att det var ngn storsäljare i alla fall..) stilfullt presenterat via menyer på HD-skärmen.

  Hursomhelst,jag tänkte slå till "rakt av",när nu väl Sega fått skägget ur brevlådan och släppt en icke-"Atgames"-baserad retrkonsoll,a´ la´ Mega drive. -Men minnet utav chocken efter Sonys mardrömsprojekt "Playstation Classic",gjorde sig påmind,så jag valde att vänta. Och faktum är att researchen kring denna "Mega drive mini" lämnar minst en sak att önska:

  Sega MÅSTE ha vetat när de släppte originalmodellen 1989-90,att många av de spel som skulle släppas till den under kommande år,skulle behöva en handkontroll med SEX skjutknappar.-Men trots detta så släppte de ju Mega drive-konsollen (som f.ö. INTE ALLS var billig på sin tid !) med endast TRE skjutknappar !. "Total inkompetens",eller "vi tvingar indirekt folk att köpa extra sexknapparskontroller längre fram,så blir aktieägarna glada som lärkor !"..??. I vilket fall,nu är det 2019,och den här gången så är det väldigt,väldigt svårt att komma på ett vettigt argument för att ÅTERIGEN släppa treknappars-handkontroller !. -Och,jodå,redan från dag 1 så har Sega nu sagt att ""Visst så SKA VI SLÄPPA EN SEPARAT SEXKNAPPARS-HANDKONTROLL !. Vi släpper en modell under eget märke om nga månader,och kan du inte hålla dig,så finns en licensierad tredjepartsmodell på marknaden redan nu !"". -Ehhh,...Jahaja...800:- (eller mer) för en plastjohan som levererar 30 år gammal tv-spelsteknologi,och som det inte ens går att stoppa in originalkassetter i (å "Sega CD"/"X32"-anslutning ?.Ha,ha,ha…) .Åttahundra spänn...Å ändå så tycker Sega inte att ordentliga sexknappars-handkontroller ska ingå i priset... DETTA FAKTUM ÄR INGET MINDRE ÄN EN FET SPOTTLOSKA I NYLLET PÅ DERAS EGNA FANS,+ EV. ÖVRIGA KÖPARE !.

  När det se´n gäller upplevelsen av spelen,i förhållande till originalkonsollens motsvarigheter,så,ja.. Det ÄR jättebra !. -Det bästa vi har sett på den öppna marknaden, ända sedan originalmodellen försvann faktiskt !. Men det är ändå inte perfekt. Det finns mindre brister här och var,och med tanke på att denna retromodell förmodligen vänder sig i första hand till Sega-puritaner (varav många växt upp med originalet),så är risken stor att varenda liten brist kommer att "synas i sömmarna" av fansen.

  Dessa mindre brister har sitt ursprung i att Sega valt det sämre,utav de två alternativ som finns,när de återskapat detta. Metoden är primärt mjukvarubaserad,och kallas för "emulering". Det andra är primärt hårdvarubaserat,och du kan läsa mer om det alternativet HÄR:

  https://www.analogue.co/mega-sg/

  Och HÄR:

  https://www.sweclockers.com/forum/trad/1533634-analogue-mega-sg

  Så,desto mer jag tänker på det,desto mer känns det ändå som, ""Nje,..Sega gjorde faktiskt INTE sitt bästa,när de väl kom till skott med att släppa sin egen Mega drive-retrokonsoll !"".. (i Japan kan man för ca 1500:-,köpa ett "tillbehör" [hmm] till denna produkt. Den omfattar renodlade,exakta prydnadsversioner i miniatyr utav "X32" och "Sega CD"-tillbehören !. Dessa fyller alltså ingen som helst funktion (= bara luft på insidan),mer än att titta på !. [en prydnadsversion av en "Sonic the hedgehog"-kassett i skalenlig miniatyr,får man tydligen även på köpet] ). Sega är,helt uppenbart,"inte riktigt som andra spelföretag"..

  Skulle denna "Sega Mega drive mini" sjunka ner till prisnivån 400-500:- så kanske jag slår till. -Men med denna treknappars-handkontroll,så kan det aldrig bli aktuellt i nuvarande prisläge.

  /M.
 • Utmärkt
  1 månad sedan
  Väldigt bra!
  Ägde en Mega-drive som liten och denna har fått mig att känna mig som barn på nytt.
  Många bra spel, autentiska kontroller. Inte mycket att klaga på men kan nämna två minus nedan.

  Sladden till handkontrollen är lite för kort för att räcka till soffan. Går att lösa med USB-förlängning eller att man köper 6-knappskontrollen tillverkad av Retro-bit.
  Även om det är 40 spel, och 30 av dem är bra klassiska spel så saknas fortfarande en hel del (oundvikligt). Hade önskat spel såsom NHL94, Alladin och Sonic 3. Men man kan inte få allt.

  En solklar 9 av 10!