Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG UltraGear 38GL950G

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG Datorskärmar (374)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har haft skärmen i 3 veckor nu och har observerat följande:

  + Färgerna är de bästa jag har sett i en skärm, bättre än alla typer av TV förutom OLED (ganska nära OLED kvalite faktiskt).

  + Efter kalibrering med i1d3 så fick jag 93% DCI-P3, 90% Adobe RGB och 100% sRGB. dE medel är 0.08 och max 0.70.

  + G-Sync och 175Hz gör så att spel känns hur smidiga som helst, 40fps känns som 60 tack vare den ultra låga input lag.

  + Storleken på skärmen är perfekt för 3840x1600 upplösningen.

  + HDR är faktiskt bra jämfört med HDR400 från AUO paneler tack vare ljusstyrkan som överstyger 500 Cd/m2 i HDR-läge samt faktumet att LG gör betydligt bättre paneler än AUO och några andra.

  + Väldigt lite motion blur och ingen ghosting (Response time på "Fast").

  + Nästan ingen IPS glow på min skärm, dock kan det variera mellan olika exemplar.

  - Priset! Som Edja78 under skrev så hade 20k passat bättre (skärmen kostar 17000kr i USA).

  - Ingen Local Dimming.

  - Ingen DSC vilket betyder att man får Chroma subsampling vid 175Hz (jag märker inte av någon skillnad förutom att röda färger får lite aliasing).

  Skärmen har faktiskt en fläkt som man knappt kan höra om man har en väldigt tyst dator som mig. Den hörs inte alls om man har hörlurar på.
 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Skärmen är suverän så länge man inte har ett lysande pixelfel. Denna skärm täcks INTE av LG's "Zero Bright Pixel Warranty" vilket är märkligt då detta är en så pass dyr skärm.
  Den har en fläkt som är klart hörbar om man har en knäpptyst dator. Fläkten tenderar att rampa upp och ned också, så fläktljudet varierar.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  En otrolig upplevelse.

  Har tidigare haft en DELL 144hz 1440p skärm med G-sync - men den kom inte i närheten av denna IPS panelen. Färgåtergivningen är otrolig.

  HDR:en är kanske inte som min TV, men den lyfter verkligen känslan i vissa spel. Lite av en 3D-effekt i vissa scener.

  Bakbelysningen är en rolig grej. Jag kör för det mesta med en fast belysning för att avlasta ögonen lite. Den dynamiska är lite rolig, men alldeles för seg. Det är för mycket fördröjning, går inte ens att jämföra med Philips Ambilight.

  En död röd pixel. Har anmält detta till LG, som gav responsen att detta inte går på deras pixelgaranti. Blir till att lämna tillbaka skärmen och hitta ett annat ex. Drar av en stjärna.

  Stativet är gediget och stabilt. Utsticket framåt är något störande om man vill flytta skärmen närmare när man spelar FPS-spel. Dvs tangentbordet går inte riktigt placera.

  G-sync funkar utan problem.

  Fläkten - vilken fläkt? Aldrig hört något ljud alls från skärmen.

  Den avger en hel del värme. Ingen deal-braker men värt att ha i åtanke.

  Fick denna för 14999 kr på Komplett med prisgaranti mot en av de andra butikerna som hade den nedsänkt tillfälligt.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Bästa skärmen jag haft.
  Priset är dock absurt.

  Bytt från 34" x34p till denna LG 38". Helt klart skillnad, och har avhjälpt mitt problem med att 34" kändes lite för "smått" vertikalt. (Men jag förväntade mig faktiskt en större "aha-upplevelse" storleksmässigt). 40" kanske blir nya sweetspoten?

  Fantastiska färger. (Även 160hz. I 175hz blir det 4:2:2)

  Trodde inte "4k" upplösning (3840x1600p) skulle göra så stor skillnad i spel, jämfört med 1440p. Men! Vilket skillnad! AA, texturer, etc, ja alla småsaker man stört sig på i spel har försvunnit/avhjälpts kraftigt.

  Inga pixelfel. Knappt någon IPS glow (bra betraktningsvinklar ) eller BLB (Backlight Bleed). Märker inget när skärmen används iaf.

  Låg Response time = Ingen eftersläpning/ghosti g, som t.ex min gamla x34p hade.

  Ca 10-20% Performance förlust vs 1440p i VISSA spel med 2080ti. Vissa cpu-tunga spel (t.ex. Total War Warhammer 2 och Escape from Tarkov) märker jag knappt någon skillnad i fps.

  (Nej, man hör inget fläktljud ( så länge du inte lägger örat mot skärmens ventilationsgaller på ovansidan ) som har nämnts i diverse olika recensioner/omdömen som jag sett nämnas på andra ställen).

  Negativa saker (småsaker, som jag kan förbise, men irritationsmoment, i förhållande till vad man betalade för):

  För 20k kan man ju tycka att man skulle få:

  - Kabelhållare/management på stativet.
  - Ingen töntig röd plast på ett övrigt mkt rejält och stabilt bordsstativ i metall.
  - Mindre "Wiggle" i stativets fäste till skärmen.
  - Om skärmfästet nu ska Wiggla, kan man ju tycka att det vore ett vridbart stativ, men nej. Det är låst i sidled. (Går upp o ner, samt vinkla upp/ner, men inte vrida vänst/hög.)
  - En längre displayportkabel (varför snålar alla skärmtillverkare med detta?)
  - Inte behöva koppla en USB-kabel varje gång man vill byta LG Sphere Lighting (RGB belysning på baksidan)
  - Inte behöva ladda hem en mjukvara för att styra LG Sphere Lighting
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Detta är något utöver det vanliga. Otroligt snabb spelskärm med fantastisk färgåtergivning och generellt väldigt hög kvalitetskänsla. Storleken på 38 tum känns mer naturligt än 34 som är enligt mig lite för bred för sin höjd. På 38 tum tillkommer lite mer höjd och helhetsintrycket känns som VR utan headset och skitupplösning :)

  Skärmen har heller ingen fläkt som stör och led cirklen på baksidan tillför riktigt schysst inlevelse i spel när den återger ljus i olika riktningar utifrån vad som visas på skärmen. Jag trodde detta bara var en design grej, men faktiskt så tillför det så mycket att jag skulle inte vilja vara utan.

  Inga döda pixlar och minimal IPS-glow. Bildkvalitet på denna skärm är det bästa jag sett. Jag hade en Acer X35 som åkte tillbaka. Den hade lite bättre HDR, men generell bildkvalitet var signifikant sämre - och märkbart segare i spel. Min tidigare daily driver var en Acer 27" 271HU, som också bleknar i jämförelse på alla plan. HDR400 på denna skärm känns MYCKET bättre än LGs 34 tummare (ger 20% mer ljus). Folk skriver att HDR400 är skit, men ärligt talat så känns det "skönare" för ögonen i ett mörkt rum på standard avstång från en sådan stor och bred ljuskanon. Jag kör ljusstyrka 25 av 100, mer än så och jag steker ögonen i ett mörkt rum.

  Jag hade egentligen tänkt att köpa en 34"950F, men nu när jag har denna hemma så måste jag behålla den - tyvärr.

  Nu kommer det enda negativa - PRISET. Skärmen är på tok för dyr. Jag kan inte säga att den inte är värd pengarna för jag tänker behålla den. Hade njutit mer av skärmen om den kostat 20000 kr.

  Uppdatering: det visar sig att det finns en defekt pixel. Nu ska vi se hur LG hanterar detta. Har ju alltid returrätten annars.