Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

LG OLED65C9

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla LG TV (414)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte min för att spela dataspel framförallt.
  Spel i 2560x1440 skalas upp utmärkt, 120Hz fungerar och jag känner inget input-lag även i mycket reaktionskrävande spel som Vermintide 2 jämfört med min 165Hz Acer Predator spelskärm. G-sync fungerar inte med mitt 1080ti men skall enligt Linus Techtips fungera med 2000-serien och 1660-serien. Rimligtvis även med den kommande 3000-serien. HDR HGiG finns på C9an, en snabb titt på Metro Exodus gav inget ytterligare med inställningen men jag har inte testat noga.

  HDR på Horizon Zero Dawn ger antingen igensotade skuggor eller kraftig beslöjning i mörka områden. Bilden blir bäst utan HDR i YUV, begränsat tonomfång på PS4an och låg svartnivå på TV:n. RGB och fullt tonomfång på PS4an och hög svartnivå på TV ger också bra bild. Det är en smaksak.
  Borderlands 3 ser klatschigt och tredimensionellt ut spelat på PS4 med HDR. Svartnivån på TVn behöver vara på låg och HDR-luminansen i spelet uppskruvad till max.

  Som svartvit fotograf med Ansel Adams som förebild är jag särskilt intresserad av högt kontrastomfång med täckning i ljusa och mörka områden. HDR fungerar bra och spänner från det vitaste vitt till det svartaste svarta. Metro Exodus kräver att man sänker gamman till ca 0,8 i NVIDIAS kontrollpanel för att mörka områden inte skall vara gråslöjade. Värt att nämna är dock att OLED-panelens lägsta möjliga ljusstyrka är mycket högre än vad jag hade förväntat mig. Det innebär att det inte går att få fram all täckning i mörka områden med subtila gradationer. Luminansskillnaden mellan en avstängd pixel och en som är påslagen på lägsta möjliga ljusstyrka är alltså hög. Det kan testas med denna video: https://www.youtube.com/watch?v=IM8aSFAOAkk
  På videon reagerar inte OLED-panelen förrän ett värde på 15, min LCD-datorskärm reagerar vid 18. Om man har en TV som reagerar på ett värde som är lika med eller lägre än 15 och är ute efter täckning i mörka områden kommer LG C9 inte ge dig något ytterligare förutom kolsvarta områden där pixlarna är avstängda. Panelen är alltså bra, men vägen till Ansel Adams är fortfarande lång.

  En sida vid sida jämförelse med Samsungs Q90R hade varit mycket intressant. De jämförelsevideos jag har sett på nätet mellan C9an och Q90R gör tyvärr samma misstag allihop och ställer inte in TV-apparaterna på samma ljusstyrka vilket gör jämförelsen meningslös. Det är klart att Q90R kommer ha beslöjade mörka områden om den är inställd på sina 2000 nits och LGn på sina 750 om personen som producerat jämförelsevideon ställer in sin kamera efter C9an. Därtill har kamerorna de använder inte tillräckligt stort kontrastomfång för att kunna jämföra TV-apparaterna. Det enda sättet att säkert veta är att göra jämförelsen själv.
  En viktig skillnad mellan dessa är att C9an har HDMI 2.1 vilket kan leverera 4K i 120Hz med minimalt input lag. Q90R har HDMI 2.0 men kan redan nu köra 4K i 120Hz med lågt input-lag men naturligtvis med komprimeringseftergifter.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Helt underbar bild. Var tveksam först då mitt rum är ganska ljust, men absolut inget problem.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Som alla säkert vet är det en utmärkt TV. Absolut inget att klaga på gällande bild (skulle kanske köpt 77" men den är sjukt dyr 😬...)
  Fjärrkontrollen kan dock kännas plastig och knakar en del.

  Jag var rädd för att OLED inte skulle klara sig så bra i mitt vardagsrum med stora fönster och lampor. Men det var absolut inga problem! Har ljusstyrkan på hälften och skulle jag ha högre hade det bara blivit jobbigt för ögonen. Så allt snack om klen ljusstyrka och dålig i ljusa miljöer förstår jag inte.

  Förutom priset finns inga (större) nackdelar med denna TV.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 mån sedan
  True Hdmi 2.1 full featured. And only Oled on market with full 48 Gb/s Hdmi. Only on the 2019 model. All 2020 Tvs like the LG oled Cx they lowered the bandwidth to 40 Gb/s
  And now my Tv is complete with the Xbox series X.
  My best buys ever.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  BAKGRUND
  Jag har tidigare haft en C7 och en C8. Båda har jag varit väldigt nöjd med och min C8 har jag numera i sovrummet.

  Min tanke var från början var att köpa en C8 men priset sjönk aldrig tillräckligt i jämförelse med C9 som är betydligt mer future proof (HDMI 2.1, eARC, VRR, WISA-speakers etc).

  Jag tittar uteslutande på film och TV-serier i 4K eller full HD. Aldrig sport och ytterst sällan på vanliga TV-kanaler.

  FOT
  Foten känns stabilare än C8. Jag personligen gillar designen och storleken på foten, den matchar storleken på teven.

  LJUD
  Högtalarna på teven är betydligt bättre än på C8 som har samma design. Men nej, de ersätter inte en soundbar. Dock är det svårt att få plats med en soundbar om man har den stående på fot.

  Jag har köpt till WISA högtalare och det är det bästa jag har gjort. Allt styrs från menyerna i teven och man får 5.1 för ett lägre pris än en Sonos Arc.

  GRÄNSSNITT
  Snabbmenyerna är numera på vänster sida av skärmen, vilket är mer logiskt. Input är dock nedtill och täcker 1/3 av skärmen och är ej transparent.

  Appmenyerna upptar mindre yta av skärmen och man har snabbval till vad man senast kollat på i sina olika appar vilket är smidigt. Tar lite tid att starta alla appar, men fungerar felfritt. Dock finns inte alla vanliga svenska streamingappar, vilket är störigt. Samt att röstsökningen ger inte bara resultat i den app man använder för stunden (väldigt störigt).

  Jag upplever att nya mjukvaran är mer intuitivt. Den tex känner igen vad som är i portarna och döper dom åt dig. Något jag behöver göra manuellt på C8.

  Fjärrkontrollen är fortfarande lika skön att hålla i och layouten gör det lätt att navigera i menyerna. Jag är dock inget fan av pekfunktionen på fjärren och att den inte går att stänga av.

  BILDEGENSKAPER
  När det gäller skärmens ljusstyrka upplevde jag att den är starkare än på C8.

  Jag ser dock ingen större skillnad när jag jämfört med min C8 när det gäller upplösning, HDR, svärta och uppskalning av 720p och 1080p utifrån mina egna inställningar.

  C9 har bara ett och inte tre lägen av HDR-effekt på SDR-material som C8 har. Dock finner jag alla förinställda val på både HDR och SDR vara bättre på C9 än på C8.

  På C9 finns det dessutom betydligt fler AI-funktioner kring att förbättra bild än på C8 och C7, men jag har stängt av nästan alla dessa då jag inte gillar såpoperaeffekter eller sportinställningar av något slag.

  VALUE
  Jag tycker att denna är prisvärd jämfört med alla andra typer av skärmar och eftersom den är mer futureproof än vad 2020 års modeller är rekommenderar jag att spara pengarna och köpa denna istället.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Väldigt bra TV. Kan ju inte förvänta sig annat i denna prisklassen heller.
  Väldigt bra att svart är svart och inte grådassit som på många andra. HDR blir väldigt häftigt och fint. Dock upplever jag lite problem med att texten blir väldigft ljusstark om man har det på via PLEX och HDR.
  Blev väldigt glad när jag insåg att PLEX appen klarade av x.265 4K HDR utan problem. Dock måste man välja 5.1 Ljud(Inte 7.1) och rätt sub format, annars börjar den transkoda.
  SVT, youtube och Viaplay funkar också jättebra. Har inte behövt använda chromecasten som är inpluggat en enda gång på de 6 månader jag haft TV'n ännu.
  Bytte reciever för ett tag sen till en Denon AVR-X2600H och funkar bra med HDMI eARC. Kör allt med LG's underbara Magic Remote. Ljudet dummar sig dock i bland när man pausat, kan ta någon sekund att komma tillbaka men hört att det är ganska vanligt problem på LG. Men inget farligt.
  Var nog som många andra orolig för användning på dagen i ljust rum. Kan nu säga att det finns inte en chans att det ska vara några problem för någon. Även med lägsta ljusstyrkan i ECO läge är det inga problem i fullt dagsljus. Största problemet är reflektioner, men det har man oavsett TV. Ska man titta på TV/film "på riktigt" måste man ändå dra för gardiner får att få rätt upplevelse.
  Vill du ha en riktigt bra TV. Då har du den här. Men tror faktiskt att B9'an är mer prisvärd då det är i princip samma TV. Bara mindre processor. Beställde en B9 men fick denna i utbyte efter fraktskada.
  Enda negativa är att man är livrädd när man ska hantera den. Den är supertunn och man får/vågar inte ta eller lyfta någonstans. Så se till att vara minst 3st vid uppackning och montering. Den är stoor, tung och ömtålig
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Slog till på Black friday och nu äntligen uppe på väggen i vårt stora ljusa vardagsrum. Extremt imponerad av färgåtergivningen, svärtan och inte minst ljudet. Självklart ska tvn ha någon form av ljus anläggning men i väntan på min nyligen beställda Sonos ARC så fungerar tv ljudet kanon. Kör digitalboxen från Telia direkt med tv fjärrkontrollen och vill jag titta andra streamingtjänster finns i stort sett alla appar. Otroligt prisvärd för 19 900:- och värd varenda krona!
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Skulle ge full pott om så cromecast fanns i den.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Fantastisk bild, bra design, tunn display med smala kanter. 10/10

  Betyget dras ner av krånglet med ljudet med externa enheter.
  Får tex inte ut något ljud via eArc när man spelar innehåll med TrueHD+Atmos från Netflix eller Plex. https://lgcommunity.us.com/discussion/4633/c9-earc-not-passing-truehd-atmos-through-to-receiver

  Annat problem är den tydliga fördröjningen på ljudet (lipsync) när tvn skickar Dolby ljud via HDMI arc, se tråd: https://lgcommunity.us.com/discussion/4622/audio-delay-for-hdmi-connected-dolby-sources

  Allt detta vet LG om, men ger bara diffusa svar om att det potentiellt kan komma att fixas under Q2 2020. Om du köper tvn för Dolby eller Atmos så rekommenderas att vänta tills fixen är bekräftad.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  En av de bästa TVs som finns där ute! Bildmässigt den bästa! Det enda negativa är att det saknas vissa svenska Appar som DPLAY, VIAFREE, TV4-play, C-More, CanalDigital och liknande.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köptes några veckor före black friday och betalade 23900 men skulle väntat så hade den kostat 20k, men kunde inte vänta,, men trots det nöjd med köpet :)

  Otroligt bra TV och bilden går knappast att klaga på.. Man behöver ändra lite i inställningarna dock när du ska se hockey.. Sportläget passar inte helt 100 till det.. men till film och serier funkar expertlägena eller cinema läget bra.. Fina färger och grym svärta :)

  Gick från en Panasonic 55" Full HD från 2014 och egentligen varit väldigt nöjd med den men efter jag uppgraderade bioljudet förra året så kändes det verkligen dags att skaffa 4k och njuta i HDR på riktigt :) tänk dock på att uppgradera ert netflix abonnemang för annars kan ni inte se i 4k

  Prisvärt? Nja jo allt är ju relativt.. Alltid tyckt att oled varit för dyra men kändes överkomligt i pris nu för vad man får,, en av de bästa på marknaden! Och sen så kommer jag nog inte byta tv igen på ett bra tag och slår. Man ut 24k på 5 år så är det 5 tusen per år och det är de värt :)

  Kör den med en Apple TV 4k och kört ngt avsnitt med HDR och dolby vision.. Även kikat lite 4k demos och kollat lite Youtube 4k filmer! Magiskt :)

  Ett tips är att kolla lite recensioner och videos på youtube.. Där finns massor med tips på inställningar osv..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bytte från en 9 år gammal Plasma på 50".

  Plasma likt OLED har självemitterande ljuskälla från pixlarna och ger därmed en bra kontrast och svärta.

  Denna TV ger den bästa möjliga bild som jag sett. Med 4K och HDR i spel eller film så blir man helt mind blown. Med det sagt betyder inte det att 1080p och 1440p på något sätt inte skulle vara det, utan det visas med minst lika bra skärpa och kontrast som förväntas av en OLED.

  ACR fungerar kanon med min Yamaha förstärkare (v781) och med PC:n med i kedjan ser allting mycket bra ut.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpt under blackweek för 20 k. Klart värt sitt pris. Lagom storlek i ett normalt vardagsrum. Svärtan är bäst men det som överraska mest är ljusstyrkan. Väldigt bra smart tv.
  Tunn och snygg tv men foten känns lite väl stor eftersom den går så mycket bakom skärmen.
  Så får nog bli att hänga upp den.
  Angående ljudet så är det väl ok om man tittar på tv..
  Kört med reciver och 2 bra golvare senaste åren.
  Vem köper en tv och tror att ljudet i den ska räcka till för film, spel och musik?
  + Snygg, snabb, hdmi 2.1, web os, bilden.
  - foten....
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Denna TV är helt suverän, NÄSTAN, den får 10/10 på bild, men extremt underkänt på hantering av ljud.

  Det Bra: Bild och Appar
  Min förra TV var en stor billig plasma och att gå från en till en högkvalité Oled var verkligen natt och dag, samma sak med apparna, hade inga och det är grymt att kunna ha Netflix, Youtube, Amazon Video osv rakt i TV'n, de flesta av dem fungerar bra och är inte för långsamma och frustrerande att använda.
  Samma sak med spel, det känns verkligen rappt att spela på den i gamemode. Och även i vissa fall som switchen och Breath of the Wild så kan man använda truemotion inställningen för att simulera upp frameraten till något skönare än 20-30fps.
  10/10 på bild och appar, verkligen inget att klaga på så länge bildkällan har kvalité.

  Hängde direkt upp den på väggen, mycket bra val med små bezlar och kanter. Men behövde borra nya hål i väggen för att vesa fästet var mycket lägre placerat än gamla TV'n.

  Det Negativa: Allt som har med Ljud att göra
  Jag sitter på ett 5.1 ljudsystem med receiver och TV'n erbjuder som förväntat en HDMI ARC för att hantera externa ljudsystem. Kopplingen mellan receivern och TV'n skötte sig relativt lätt, men sen började problemen när jag faktiskt skulle kolla på saker och spela spel.
  ARC utgången och hanteringen av signalen har ett lagg på runt 250ms. ALLT ser lite fel ut, TV-serier, filmer, men spel drabbas främst av detta, ljuden av skotten kommer helt fel och i fallet med musikspelet jag spelar just nu (Avicii Invector) så ligger man ofta en hel not efter i ljudfeedback.

  Här är en tråd om problemet: https://lgcommunity.us.com/discussion/4622/audio-delay-for-hdmi-connected-dolby-sources
  Här är en lista med problem och fixar som har kommit till TV'n: https://www.avsforum.com/forum/40-oled-technology-flat-panels-general/3075344-official-2019-lg-c9-consolidated-info-faq-troubleshooting-firmware-more.html#post58227636

  Enligt dessa källor så ska de fixa det i kvartal 2 av 2020, kommer de faktiskt att lösa problemen?
  Så just nu så får jag leta efter lösningar till att använda tv'n som en dum skärm och skippa alla bra inbyggda funktioner för att mata in allt i receivern först.

  Upplevde också att Spotify appen i TV'n kör inte på högsta kvalitén eller att drivern komprimerar ljudet så mycket att man hör artifakter i låtarna, något som inte händer om jag låter receivern sköta ljudet.

  Så slutsumman blir att bilden, 10/10
  Apparna fungerar nästan bra (alla förutom spotify's ljudkvalite), 8/10
  Ljudet är fungerar, men är alltid osynkat om man har ljudsystem: 1/10

  Vilket gör att apparna inte går att använda längre om man vill ha synkat ljud.

  Om LG nu faktiskt kommer fixa problemet är detta en 10/10 TV, men just nu känner jag att de 19,500kr jag betalat har varit överpris.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt TV och äntligen G-sync support på en TV utan massa input lag. Väldigt bra färger och OLED känns väldigt mycket bättre än gamla Plasma TV. Rekommenderar om du har råd.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastisk tv med otroligt bildkvalitet. Kommer från en KURO-plasma som jag tyckte var bra, men det här är en helt ny nivå av bra. Skalar HD väldigt bra, och smarttv-funktionerna fungerar över förväntan bra.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra TV både för vanlig SD och HD/UHD. Måste enligt mig kalibreras men det tar 10 min att följa guiden sen får man ju värsta drömbilden. Operativsystemet och magic remote fick mig att överhuvudtaget börja använda dessa funktioner, grymt smidigt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Super tv, rekomenderas varmt💪🏽💪🏽👍👍👍
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bytte upp mig från en 2015 års LG OLED av modell 920V, som jag var extremt nöjd med men kände mig tvungen att byta ut pga att den fått ganska kraftiga inbränningar efter att ha tittat på 4:3-material. Detta gjorde mig lite tveksam till att satsa på OLED igen, men de nyare modellerna, C9 inkluderat, har en del inbränningsmotverkande funktioner som 920V saknade och därför har jag valt att ge det en ny chans eftersom OLED är en så underbar upplevelse i övrigt.

  C9 levererar, precis som 920V, en magiskt bra bild, även om skärpan har blivit märkbart sämre pga att jag gick från 55” till 65” (med samma upplösning). Det var ju dock något jag var beredd på redan när jag köpte den, och i övrigt är det väldigt trevligt med större skärm.
  Menyerna är lättmanövrerade, och den snabbare processorn gör att allt flyter som smör nu, till skillnad från på 920V, där det ofta gick långsamt/hackigt eller t.o.m. kunde låsa sig helt i några sekunder.

  AirPlay och variabel uppdateringsfrekvens är ett par andra inslag som min gamla TV saknade och som jag varmt välkomnar. Dessvärre finns det så vitt jag vet ännu inga grafikkort med HDMI 2.1, vilket innebär att man inte kommer kunna utnyttja de fördelar den tekniken medför än på ett tag, men det känns tryggt att veta att TV:n klarar av det när väl tiden är inne.

  Sammanfattningsvis har C9 allt som gjorde 920V till en bra TV, och räknar man dessutom in alla förbättringar och nytillkomna funktioner så kan jag inte ge annat än full pott.

  (Man bör dock alltid ha det här med inbränningar i åtanke. Om du vill minimera risken, undvik hög ljusstyrka, i synnerhet i kombination med statiska bilder såsom TV-kanalslogotyper eller HUDs i spel, och om du märker av minska tendens till inbränning, kör TVns Pixel Refresher snarast möjligt.)