Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPad Mini 64GB (5th Generation)

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple iPad Mini (5th Generation). 3 produkter i generationen. 4 föregångare och inga efterföljare
Jämför pris på alla Apple Surfplattor (158)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  + ruskigt snabb
  + Välbyggd (exkl LCD)
  + Många år av uppdateringar till skillnad från all konkurrens

  Neutralt: designen. Svårt att säga ifall mindre bezels faktiskt varit praktiskt.

  - Skärmen. Inte direkt imponerad. Backlight bleed från flera punkter i skärmens nedre kant, typ vad jag skulle förvänta mig av en budget-Android-tablet och inte en iPad mini för 5000. Mot svart bakgrund skiftar övre högra och nedre vänstra hörnet kraftigt åt rött. Syns t ex när man kollar video pga de svarta remsorna som uppstår iom 4:3-formatet. Det är synd att den föråldrade LCD-tekniken hålls vid liv när det finns ett överlägset alternativ (läs OLED).

  Detta är min första Apple-produkt och jag hade faktiskt förväntat mig bättre QC med tanke på prisnivån.

  Uppdatering 1: Fick bytt på garantin. Den nya enheten har förvisso minimalt med backlight bleed men har samma problem med röd färgskiftning i hörnen och att döma från Reddit-trådar har förmodligen alla Mini 5 detta. Förstått att det kallas IPS glow och är ännu en baksida med tekniken utöver det välkända backlight bleed-problemet. Som sagt, LCD/IPS är så mycket sämre än OLED.

  Uppdatering 2: Har nu upptäckt att ljusstyrkan är väldigt ojämn vilket jag bekräftat genom att mäta. Ett av hörnen och närliggande område är påtagligt mörkare mot vit bakgrund (dvs i nästan alla situationer) än resten av skärmen.

  Med tanke på att skärmen är en så viktig del av helhetsupplevelsen sänker jag betyget en stjärna. Det här är långt under förväntan.

  Uppdatering 3: jag har i flera månader försökt få någon tillvänjning av att använda min Mini med min Apple Pencil men det är tyvärr så otroligt dåligt så nu ryker en stjärna till. Palm rejection är i princip lika dålig som på min gamla Surface Pro 4. Första nedsättningen av handen med pennan i hand mot glaset på skärmen leder i 9 fall av 10 att det tolkas som ett svep så ens note (oavsett vilken app, inkl Apples egna skräp) förflyttas lite, och punkten där man precis tänkt börja skriva har flyttats en cm åt något håll. Detta kanske är fine för någon som ritar, men när man gör anteckningar och ofta lyfter bort handen från skärmen medför detta ett ständigt avbrott i flytet.

  Uppdatering 4: efter drygt ett år kommer en till uppdatering. Jag är extremt anal med mina prylar och min iPad mini är den absolut mest lättrepade enhet med touchscreen jag ägt. Jag använder den uteslutande i hemmet och den har nu 4 repor på olika delar av skärmen utan klar orsak. Så till nya användare: skaffa skärmskydd!
 • Alla omdömen

 • 8 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Mycket bra
  8 mån sedan
  Bra smidigt format och snabb processor. Skärmen hade kunnat sträckt sig längre mot kanterna för att kännas mer modern och priset är lite väl tilltaget. Annars mycket nöjd.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ok byggkvalité men formatet på skärmen känns 2007. När ska Apple börja leverera widescreen???

  + Tjocka kanter och tung för sin storlek drar ner intrycket.
  + Ganska bra ljud.
  + Finns massor av bra tillbehör.

  - Hög upplösning och skarp bild. Dock lite flammig med backlight bleed.
  - Får lite Windows 3.1 vibbar när jag använder iOS. Det känns verkligen daterat och stelbent. Omständigt och trögjobbat.
  - SAKNAR USB-C!
  - Har ingen kortläsare.
  - Borde kosta 1500 kr men kostar över 4500 kr... Ingen kan köpa den här till det priset och känna sig nöjd med det beslutet...
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  OBS, lämnat tillbak min efter 2,5 månader på NoN trevliga 90 dagars öppet köp, Kunde inte vänja mig vid LCD-skärmen efter att alla mina andra prylar har AMOLED/OLED.

  Lite jasså blev mitt första intryck. Lätt att sätta upp första gången genom sin iPhone men vad är det för dålig skärm Apple har tryckt in i denna. Ljussvag IPS. Visserligen inget problem med Backlight bleed men får röd färgskiftning när man vrider på den. Just ljusstyrkan ger att ögonen ansträngs vid utomhushantering. Tror inte på att ljusstyrkan är på 500 cd/m2 som det ska vara enligt enligt spec

  Min Samsung Tab S2 slår denna lite dyrare platta på fingrarna angående skärmen. Men Samsungs hemma-pulade uppdateringar som förstört plattans batteri tid (drar ur batteriet på några timmar i viloläge) gjorde att jag kände mig tvungen att byta. Men för 4700 kr borde Apple bjuda på en bättre skärm med bättre svärta och ljusstyrka.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Grymt bra!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Snabb