Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux Pure A9 PA91-604GY

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Luftrenare (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.31)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Mycket nöjd. Den i mitt tycke i särklass snyggaste luftrenaren på marknaden.

  Jag är extremt känslig för störande ljud och har uppmätt min nedre hörseltröskel till -5dB men jag störs ändå inte av maskinen när den går på det tystaste läget. Dock flyttar den inte så mycket luft i det läget. Den är alltså mycket tyst på det tystaste läget (en av markandens tystaste, om inte den tystaste).

  Den är överkomligt tyst på två av de efterföljande lägena, men givetvis inte tyst. På högsta fläktläget flyttar den luft så att blombladen vibrerar i hela vardagsrummet men då låter den å andra sidan så mycket att det enbart är ett läge att använda då mna inte är hemma.

  Kan tillägga att de flesta luftrenarna på marknaden är relativt högljudda så vill man köpa en modell som är lite tystare rekommenderar jag att denna modell är med på listan av maskiner man tittar lite extra på.

  Flera av recensionerna för denna modell klagar på att en tidigare version av appen var buggig. Det är mycket möjligt, men jag har inte installerat någon app, och förstår inte syftet med att göra så heller (absolut inte för att slå på joniseringsfunktionen! Vem vill använda joniseringsläget på en luftrenare?). Dessutom klagas det på att data från luftkvalitetsmätaren i appen inte sparar historik i tillräcklig utsträckning. Alla som kan något om luftrenare (dvs betydligt mer än jag) tycks vara samstämmiga i att de sensorer som sitter på marknadens alla luftrenare för konsumentbruk är av alldeles för dålig kvalitét för att klara av att mäta luftföroreningar med någon noggrannhet alls. De klara på sin höjd att märka skillnaden mellan öppet fönster, matlagning etc och inte den nivå som krävs för att ett automatisk funktion ska vara praktiskt fördelaktig. Därför bör man köpa en luftrenare som kan omsätta så stor mängd luft som möjligt och sedan sätta den på det högsta fläktläge där man anser att bullret är acceptabelt. Sedan kan man givetvis manuellt ställa om till högre läge om man lämnar hemmet eller lägre läge när man ska sova (om man inte kan/vill ställa in detta genom timerfunktion för fläktläge).

  Någon recensent klagade också på att filtret inte klarade pollen? Det är ett HEPA-filter som ingår som standard och det ska absolut klara pollen, att filtrera bort partiklar av den storleken är hela vitsen med HEPA. Man ska inte lyssna så mycket på försäljare som försöker ordna med merförsäljning utan mervärde för kunden...

  Hoppas att denna recension gav någon läsare något av värde.
 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Jag köpte A9 och körde igång den hemma.
  Snygg och mycket tyst. Men jag fick irritation i luftvägarna. Jag slog av joniseringen men det hjälpte inte.

  Jag kontaktade Elektrolux via mail och de hade inte mätt några värden vad gäller Ozon så de kunde inte hjälpa mig.

  Ozon är skadligt och kan orsaka en mängd besvär och jag köpte luftrenaren av hälsoskäl. Är inte säkert att alla känner av detta.

  Jag lämnade tillbaka den och köpte en från Svenska Blueair som kontrollerar och säkerställer en låg ozon nivå i deras luftrenare, det enda företaget som jag hittat som gör det.

  Det enda test jag hittat är ett från testfakta där de kollade ozon. Där var det andra luftrenarmodeller men i det testet hade elektrolux modeller 3 gånger högre ozonutsläpp än Blueair. Blueair hade lägst ozonutsläpp av alla fungerande luftrenare i testet.

  Mycket nöjd med Blueair 221.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Får se om den hjälper dottern med hennes pollenallergi…Den hörs i princip inget på autoläget, som nästan hela tiden går på tystaste hastighet. Den varvar upp när jag stryker ett par skjortor och går ner igen efter ca en kvart. Resten av tiden så går den på lägsta hastighet och meddelar att luften är bra.

  Negativa saker är att det bara går att ha appen på en telefon åt gången, så det fick bli tjejens då hon gillar att hålla koll på grafer. Saknar också funktion att stänga av lysdioderna helt, den minskar ner ljuset på kvällen men blir inte helt släckt.

  I stort över förväntan så är nöjd.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Än så länge, efter ett dygn, funkar appen klockrent. Har bra funktionalitet. Och luftrenaren funkar också bra såklart.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Uppdaterat: 4 mån sedan
  Har använt min i sju månader ungefär.

  Jag bor i en lägenhet belägen i ett äldre hus med dålig ventilation. Med det sagt, denna luftrenare levererar märkbart bättre luft och den gör det TYST dessutom! I synnerhet under matlagning och nattens timmar när jag sover: jag sover helt enkelt bättre nu.

  Själva designen av luftrenaren är också smart: den går att placera nästan var som helst i rummet och ser dessutom diskret ut.

  Man bör dock komma ihåg att dammsuga både ingången för mätvärden på framsidan av luftrenaren, samt ta ut filtret och dammsuga det! Det fastnar väldigt mycket damm i det.

  Appen fungerar utan problem för mig. Det enda som saknas är att luftrenaren inte kan registrera mätvärden utan att vara kopplad till WiFi. Stänger man av WiFi när man ska sova som jag gör så är det ett problem. Dock ett försumbart sådant.

  Man kan lika gärna beställa ett extra filter när man köper luftrenaren eftersom det håller i ett år ungefär.
 • Dålig
  5 mån sedan
  Den får hela tiden problem med sensorn som gör att den går för fullt och låter som en dammsugare. Dom påstår att det hjälper att dammsuga sensorn, men det gör det inte, bara att slänga eländet.
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Beslutade mif för att skaffa denna luftrenare även om jag läste några negativa recensioner här på prisjakt. Den röda tråden i dessa: undermålig app.
  För min del har både luftrenaren och appen fungerat utan problem i +2 månader och vår "källarlukt" är som bortblåst.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar som förväntat. Jag har tydligen bra luft trots att jag bor centralt så maskinen har inte fått jobba så hårt. Inga problem med uppkopplingen men appen behöver vidareutvecklas. Maskinen ser bättre ut än många konkurrenters så det är ett plus i kanten.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inte alls nöjd för dom pengarna!
  Appen är buggig, onödigt rörig och har dålig funktionalitet.
  Försöker köpa nya filter men det är ett helvete...
  En stjärna för designen och att den är tyst men samtidigt flyttar mycket luft.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastiskt bra luftrenare som dessutom passar in snyggt i ett hem. Snygg, effektiv rening, uppkopplad och lättanvänd.

  Positivt:
  + HEPA och kolfilter: Kombinationen tar bort allt; pollen, röklukt (och gifter!), TVOCs, partiklar (PM10, PM2,5 mfl). Stor filter-area med rundad design, mycket bra reningseffekt.
  + Snygg design, passar perfekt in i ett hem med skandinavisk design.
  + Mäter luftkvalitet: TVOC-sensor och partikelsensor (PM2.5) samt beräknad koldioxidhalt. Går att följa luftkvaliteten kontinuerligt.
  + ”Smart”: Wi-fi uppkopplad och med app för att följa luftkvalitet samt ändra inställningar.
  + Mycket, mycket tyst! Hörs inte ens i sovrummet på natten.

  Negativt:
  - Appen får inte alltid in nya mätvärden, går ej att uppdatera manuellt.
  - Ännu inte några alternativa filter på marknaden (ska ha olika inriktning; pollen, rök, osv). Notera dock att medföljande filter är både HEPA och kolfilter, tar allt ovanstående!

  Notera att övriga kommentarer här är förvirrande: Filtret som medföljer tar självklart pollen (det är ett gigantiskt HEPA!). Det är i skrivande stund också fel att joniseringen inte går att aktivera, det gör den i appen. Men för guds skull läs på om det och SLÅ ALDRIG PÅ en så överflödig, ozonproducerande funktion när du har HEPA och kolfilter. Och till sist.. ja den flyttar luft och ger en härlig känsla men.. det är självklart ingen AC.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Köpte denna luftrenare för att ta bort pollen men det filter som ingår tar inte bort pollen så effektivt sa de på Electrolux utan då måste man köpa ett annat filter som kostar 795 kr och att filtret kommer om 1 månad. Så luftrenaren blir rätt så dyr om man ska köpa ytterligare filter för olika ändamål. I skrivande stund så fungerar inte appen så det går ej att styra luftrenare och joniserings funktionen som luftrenaren har fungera inte om inte appen fungerar. Appen skulle vara fixad till den 15 maj 2019 sa de på Electrolux. Jag lämnade tillbaka luftrenare då den inte uppfyllde mina behov.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Har länge varit på jakt efter en apparat som flyttar luft.

  Nu verkar jag ha hittat den bästa lösningen då vi inte vill borra upp stora hål i vår lägenhet, vilket krävs om man ska ha portabel Ac.

  A9 flyttar enorma mängder luft rakt upp mot taket vilket gör att luften sveper mjukt ovanför en. Känns väldigt behagligt.