Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Bravia KD-75XG8096

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony TV (221)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Mycket nöjd, mycket TV för pengarna! Tänk på att 75-tummaren har en VA-panel, dvs bättre svärta och kontrast (men lite sämre viewing angle) än de andra storlekarna. Alla modeller på 55" eller större har backlit-panel. Ställer du in denna TV korrekt får du en riktigt bra bild med bra svärta och kontrast och bra filmkänsla med korrekta färger. 4K/HDR-material ser väldigt imponerande ut.

  Jag rekommenderar föjande inställningar:
  Kontrast 85, Black level 49 samt Färgschema: Expert

  För HDR-material rekommenderar jag utgångsläget Cinema Pro och för HD-material/4K utan HDR rekommenderar jag Custom. (Det tycks finnas skillnader i dessa utöver de inställlningar man kan ändra)

  Se upp med funktionen Advanced Contrast Enhancer som kan få din bild att "blinka", speciellt med subtitles. Stäng av den förutom möjligen för HDR-material då det kan det vara värt att ha den på Low för lite bättre svärta, men stäng då helst av subtitles.

  Använd light sensor för ljusstyrkan och justera efter tycke med brightness.

  För spel: (med realistisk grafik) Game mode med samma inställningar som ovan, men sänk evt Gamma lite.
  För spel med mer cartoon-grafik tex på Nintendo switch använd istället färgschema Warm.

  Game mode är viktigt för spel!
  Notera att bluetooth inte fungerar för hörlurar utan enbart för input-enheter som mus, tangentbord, gamepad, fjärrkontroller osv.

  Lycka till!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Extremt perfekt bild... Redan i butik slog det mig att det här mästerverket verkar ha en lika bra bild som en 4ggr så dyr whiteOLED och det visade sig stämma... Den ska ha en VA skärm och det kan förklara den extremt djupa svärtan, som dessutom har fina detaljer i nästan svarta skuggor (om inte videokameran är dålig) och detaljer i bländade vita skjortor (om inte kameran överexponerar) samt ljuviga naturliga färger, om man väljer läge "warm" och minskar dem till 45 så resultatet (även med välgjorda DVD filmer) är sannerligen som ett stort fönster till en annan verklighet... Jo, den ger även brilliant skärpa till välgjorda SD sändningar och fina DVD filmer ser mer ut som BluRay filmer... Samt mjuka rena skarpa rörelser, om inspelningen bara är ok... Och mystiskt nog ser bilden EXAKT likadan ut snett från sidan (trots att det varken är en IPS eller OLED skärm) med samma fina färger och riktigt djup svärta, så min kompis som helst sitter i sin favorit fotölj, älskar den fantastiska bildkvaliten... Men det är synd att det inte finns / går att hitta en detaljerad bruksanvisning som förklarar de mer avancerade meny alternativen... Och jag kopplar alltid ljudet via min Yamaha Aventage receiver och suveräna högtalare, så jag har faktiskt ingen aning om hur den här TVn låter!

  Mina inställningar (valde att ha dem på Engelska) via Action Menu > Picture (click) select hdmi > Picture mode - Custom, Auto picture mode Off, Brightness (som ändrar vitnivå hos Sony och nästan inte påverkar svärtan) 40 Colour 45 light sensor Off > Advanced settings (click) * Meny Brightness > Brightness (se ovan) Contrast max, Gamma 0 Black level (som hos Sony styr svärtan, för max svärta med detaljer i mörkt hår och svarta kostymer) 48 Black adjust Off, Adv contrast enhancer Off * Meny Colour > Colour (se ovan) Hue R2 Colour temp Warm, Live Colour Off * Meny Clarity > Sharpness (är TVn skalar upp från TiVo) +66 (!) via DVD +60 Reality Creation Manual, Resolution 22 Random noise Off, Digital noise Off * Meny Motion > Motionflow Off, Film mode Off

  Och använder man inte fjärrkontrollen, stänger TVn av sig efter 4 timmar, om man inte ändrar strömsparar inställningen via Home > Settings > Power > Eco > Idle TV standby
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Riktigt nöjd med tv:en. Långt över förväntningarna.

  Bilden är perfekt, efter lite inställningar så är jag super nöjd. Inget att klaga på där.

  Ljudet vet jag inget om då jag kör med extern ljud men generellt är det aldrig tilltalande i platt tv.

  Smart tv, skönt som tusan och enkelt att använda. HBO och Netflix appen har strulat för mig, ibland har dom inte gått att öppna. Har då kört genom datorn istället.
  Uppdatering: Netflix appen funkar perfekt efter uppdatering av tv:en, HBO appen kan fortfarande strula genom att säga att den ej har någon internet uppkoppling (vilket den har då allt annat funkar).

  Det enda störiga egentligen med tv:en är den slöa volym knappen på fjärren, riktigt seg samt att det kommer ner en banderoll högst upp i synfältet som talar om vilken upplösning det är varje gång man ändrar bildkälla eller film, youtube klipp o.s.v. när man kör genom datorn. Men som sagt, bagateller i det stora hela.

  För 14000:- är den ett kap tycker jag. Supernöjda är vi.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Grym TV för pengarna. Kostar just nu 12.990 som billigast.

  - Tyvärr bara 2 av 4 HDMI kontakterna som är 4K (2 & 3 ARC). Så vill man koppla in både en AppleTV 4K och en PS4 Pro så behöver man köpa en 4K soundbar som får agera Hub. Inte optimalt.

  - Sonys Android Oreo system är inte snabb, men den funkar.
  - Ingen inbyggd AppleTV app. Enda appen jag verkligen saknar.